Moderators GeorgeMan Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Moderators Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Παντως οντως, στοκ ειναι 1,4 και το mobo σε load δινει 1,432. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Ναι, λογικά είναι θέμα αρχιτεκτονικής, όχι ότι είναι κακό βέβαια, απλά κι εσύ κι εγώ έχουμε συνηθίσει αλλιώς :Ρ Παρεμπιπτόντως, έπαιξες με το Vcore καθόλου; Λογικά θα παίζει με αρκετά χαμηλότερο σε stock clocks, ίσως και πιο πάνω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Moderators Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Οχι καθολου, αυριο που θα ρθει το cpu backplate και θα χωσω την TRUE Απλα τον ανεβασα στα 3,2Ghz γιατι τα 3,1 στοκ μου καθονταν καπως, χωρις να πειραξω απολυτως τιποτε αλλο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
profi Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 george,δες το νήμα για τον υπερχρονισμό των phenom,κανείς δεν δίνει πάνω από 1,5 κ κάπου είχε αναφέρει ο cοldfusion γιατί όχι!μην παρασυρθείς από την safe θερμοκρασία των 70 βαθμών κ δίνεις ρεύμα,δεν νομίζω να την φτάσεις!τα 3,6 για 24/7 πιστεύω είναι easy task με λογικά ρεύματα κ οι θερμοκρασίες με την true θα είναι μιά χαρά! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
p_under Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 george,δες το νήμα για τον υπερχρονισμό των phenom,κανείς δεν δίνει πάνω από 1,5 κ κάπου είχε αναφέρει ο cοldfusion γιατί όχι!μην παρασυρθείς από την safe θερμοκρασία των 70 βαθμών κ δίνεις ρεύμα,δεν νομίζω να την φτάσεις!τα 3,6 για 24/7 πιστεύω είναι easy task με λογικά ρεύματα κ οι θερμοκρασίες με την true θα είναι μιά χαρά! http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=3715761&postcount=108 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
profi Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=3105661&postcount=25 για τους χ4 όμως!κ πιό κάτω λέει οτι για 24/7 (κ όχι ένα bench όπως στον χ6)μπορεί να τον πάρει στα χέρια σε ένα μήνα!όχι θέλω να πώ κάτι σε εσένα,ούτε εγώ ξέρω το ασφαλές όριο! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ahristos Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Η λογική λέει 1.4V και 3.5-3.6 GHz. Αυτό το κάνουν οι περισσότεροι. Ο δικός μου είναι από τα πρώτα κομμάτια που βγήκαν και δεν πάει πάνω από 3.4GHz με αυτήν την τάση, αλλά οι καινούριοι τα καταφέρνουν καλύτερα. Μέχρι 1.5V είναι ασφαλές, αλλά δεν κερδίζεις τίποτα σημαντικό σε σχέση με την αυξημένη κατανάλωση. Μόνο για benchmarks θα τον έβαζα εκεί. Και αυτοί που τον πήγαν στα 7GHz έδωσαν πάνω από 1.9V. Αλλά όταν ξεπεράσουμε τα 1.55V θα πρέπει ο υπολογιστής αυτός να είναι ο 2ος για να μη μείνουμε από ατύχημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Σαν τι ατύχημα δηλαδή; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ahristos Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Σαν τι ατύχημα δηλαδή; Κοροϊδεύεις Εγώ έχω μια φθηνή Hyper TX 2 για ψύξη και και τα καταφέρνει καλά, αλλά όταν τη δοκίμασα με τον Phenom στα 3.8GHz και 1.5V τα έπαιξε τελείως. Μόλις ξεπέρασε τους 65 βαθμούς άρχισε να μη λειτουργεί καθόλου και αυξανόταν η θερμοκρασία δυσανάλογα γρήγορα. Ευτυχώς είχα το πρόγραμμα μέτρησης ανοιχτό. Δούλεψε για λίγο σε παραπάνω από 25 βαθμούς από το επιτρεπόμενο αλλά δεν έπαθε καμιά μόνιμη ζημιά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Όχι, δεν κοροϊδεύω Να ευθυνόταν η θερμοκρασία άραγε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ahristos Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Δεν ξέρω αν αυτή είναι η τυπική συμπεριφορά των heatpipes, δηλαδή όσο είναι μέσα στα όρια των προδιαγραφών λειτουργούν κανονικά, αλλά μόλις φτάσουν ένα κρίσιμο σημείο καταρρέει ο μηχανισμός μεταφοράς της θερμοκρασίας μέσω του ατμού. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Moderators Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Μπα και με 70 και με 75 με την TRUE στον Ε8400 (κατακαλοκαιρο με 1,55v ), μια χαρα σταδιακα ανεβαινε η θερμοκρασια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LouCi4er Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Ενταξει, κι εγω στο 1,55 θα σταματαγα ετσι κι αλλιως, απλα μη τυχον και εχει διαβασει κατι Ρε παιδι μου, μιας και εχεις συνηθισει στους Intel θα δεις οτι στους AMD απο καποιο σημειο και μετα λογο της αρχιτεκτονικης τους ειναι δυσαναλογο το ρευμα που ζητανε με τα MHz που ανεβαζουν.Ειναι λιγο πολυ το ιδιο σε ολους τους επεξεργαστες.Το οτι καποιος χρηστης του εδωσε 1,62 δεν μου λεει τπτ απολυτως.Οπως λενε οτι το safe για το NB ειναι μεχρι 1,3.Και 1,35 εχω δωσει εγω,για να δω μεχρι που θα φτασει το κομματι που εχω.Σου λεω οτι μετα απο δοκιμες που θα κανεις θα διαπιστωσεις οτι καπου στα 1,45-1,47 αντε 1,48 ειναι το καταλληλο σημειο για 24/7.Παραπανω θα ανεβαινει πολυ δυσκολα ο επεξεργαστης και οι θερμοκρασιες επισεις. Ενα παραδειγμα:Ο δικος μου Athlon 425 ξεκλειδωτος ειχε στοκ ρευμα 1,344 και η μητρικη εδινε NB 1,1750.Για τα 3,4 ηθελε 1,38 και λιγο NB( 1,1875).Για τα 3,6 ηθελε 1,400 και ΝΒ 1,250.Για τα 3,8 οπου και σταματησα γιατι βαρεθηκα,μεχρι και 1,48 Vcore και 1,33 ΝΒ εβγαζε error στο OCCT.Ηθελε 1,52.Αυτη τη στιγμη τον εχω μονιμα στα 3,6 με 1,400 και ΝΒ 1,250.Οπως καταλαβαινεις σου λεω λογω της αρχιτεκτονικης των επεξεργαστων αυτων,οσο ανεβαζεις τοσο δυσαναλογη γινεται η σχεση MHz-volt και κατα συνεπεια θερμοκρασιας.Και πιστεψε με ολα γινονται για ψυχολογικους λογους.Ποση διαφορα νομιζεις εχει ενας quad στα 3,8 ή και 4 απο εναν στα 3,2-3,4? Τωρα μην περιμενεις να ακουσεις απο καποιον να σου πει οτι " μεχρι 1,55 πχ ειναι οκ,στα 1,56 θα παθει degrade ο επεξεργαστης".Οι επεξεργαστες οπως ξερεις βγαινουν απο το εργοστασιο με αρκετα χρονια ζωης,καπου 8-10 νομιζω.Και να παθει degrade ο δικος μου και να κρατησει 3-4 εμενα προσωπικα δεν με νοιαζει καθολου.Πανω απο 2 χρονια δυσκολα κραταω hardware.Απλα προσπαθω να πω οτι απο καποιο σημειο και μετα,εγω εχω διαπιστωσει οτι ειναι τα 1,48 περιπου αναλογα το κομματι ξαναλεω για 24/7,δεν αξιζει να πιεζεις αλλο το συστημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ahristos Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Εντάξει... τριπλάσια τιμή έχει. Μπορεί να έχει κι αυτή όριο. Στους 80 ή 90 βαθμούς ας πούμε. Θα ήθελα πάντως κάποια επιστημονική έρευνα για τη συμπεριφορά τους. Θα ψάξω αύριο αν το θυμάμαι ακόμα Σε αυτό αναφέρομαι http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=3732636&postcount=552 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
terry308 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Πηρα κι εγω εναν 445 σε καμια ωριτσα που θα το στησω σε μια microatx asrock με ucc θα σας εχω νεοτερα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.