Προς το περιεχόμενο

Athlon II X3 425 Unlocking

50EuroUser

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Και ήταν CACYC ε;

ναι , τζαμπα χαρηκα

---------- Προσθήκη στις 20:13 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:12 ----------

εμένα μια χαρά έκανε unlock με την e65(δες τν υπογραφή μου) . και με bios v2.3 και με v2,4.

ξανά δες τσ ρυθμίσεις στο βιος να σιγουρευτείς. Γιατί αλλάζεις 2 ρυθμίσεις για να ξεκλειδώσει . και οχι μια οπως αλλες mb.

.

τις εκανα...αφού εσύ με ε65 δεν ειχες προβλημα τοτε ειναι ελατωματικος ο 4ος πυρηνας σιγουρα.

• Απαντ. 601
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
ναι , τζαμπα χαρηκα

τις εκανα...αφού εσύ με ε65 δεν ειχες προβλημα τοτε ειναι ελατωματικος ο 4ος πυρηνας σιγουρα.

εβαλες το unlock στο special? και το cali στο auto?

Δημοσ.
στο unlock core enable και το cali στο auto (αλλα δοκίμασα και καποια απο τα άλλα)

εμένα είχε special σε ένα από τα 2 (και μόνο με αυτό άνοιξε).τεσπα αν έχεις χρόνο κάνε και ένα bios update γιατί τώρα που το σκέφτομαι νομίζω ότι τελικά είχα κάνει bios update όταν προσπάθησα να ανοίξω τον τέταρτο.

Δημοσ.
Κοίτα, επιλέγω core unlock, acc auto, κανω save&exit, ποστάρει και μόλις δείχνει w7 startup logo, σταματάει να δουλεύει σκληρός και ξαναβοοτάρει.

Οι μνήμες είναι απλές kingston 2x2gb DDR3 dual channel στα 1333mhz προτεινόμενες απο msi compatibility list. Δέν ξέρω αν φταίνε μνήμες διότι έβαλα για δοκιμή fsb 220 οπότε αυτές βγήκαν κάπου στα 1465 και πάλι πόσταρε, απλά δεν τις άφησα να δω αν κολλάνε μην τις κάψω.

Μάλλον ο 4ος ειναι dead απλά χτες εφαγα κόλλημα και δοκίμαζα μήπως είναι κάποιο bios setting και τελικά παίξει...Δοκίμασα ακόμα και 1,5v πυρήνα τίποτα, 1,125v (undervolt) πάλι τίποτα, επιλεκτικό κλείδωμα μήπως και παίζει μόνο η L3 πάλι τίποτα. Σε όλες τις περιπτώσεις Postaρει αλλά δεν Βοοτάρει.

Καλα οι μνημες δεν καιγονται με παραπανω συχνοτητα.Ρευμα μην πειραζεις,αστο στο auto.Λοιπον ακου τι θα κανεις.Bios update πρωτα.Βαλε ολες τις ρυθμισεις default.Μην πειραζεις τιποτα,ουτε fsb ουτε ρευματα.Το μονο που θα κανεις βαλε ACC auto.Εμενα η ASRock το μονο που θελει ειναι να βαλω ACC auto.Τωρα αυτο το core unlock που λες δεν ξερω τι παιζει με τη μητρικη σου.Αν θελει και αυτο σιγουρα βαλτο.Δοκιμασε ετσι και αν δεν bootarei μαλλον ο επεξεργαστης σου θελει να μεινει χ3.

Δημοσ.

...έκανα bioς update και τα συναφή αλλά τα ίδια. Το παρατάω πρεπει να είναι off. Ανέβασα το fsb από το κουμπί κατά 10% και τώρα παίζει στα 3ghz. Οι μνήμες που είναι στα 1467 ενώ είναι 1333 πειράζει? δεν κολλάνε μέχρι στιγμής...

Δημοσ.
...έκανα bioς update και τα συναφή αλλά τα ίδια. Το παρατάω πρεπει να είναι off. Ανέβασα το fsb από το κουμπί κατά 10% και τώρα παίζει στα 3ghz. Οι μνήμες που είναι στα 1467 ενώ είναι 1333 πειράζει? δεν κολλάνε μέχρι στιγμής...

οχι δεν θα εχεις προβλ.ανεβασε και το αλλο κουμπι να παει στα 3,3 :-)

Δημοσ.
οχι δεν θα εχεις προβλ.ανεβασε και το αλλο κουμπι να παει στα 3,3 :-)

οι μνημες δεν θα εχουν προβλημα στα 1600? μήπως να τους αλλαζα το λογο να κατεβουν?

Δημοσ.
οι μνημες δεν θα εχουν προβλημα στα 1600? μήπως να τους αλλαζα το λογο να κατεβουν?

Τις μνημες αστες 1600.Αμα τις τρεχει δεν εχεις προβλημα.Τρεξε κανενα memtest για σιγουρια.Τα timings κοιτα λιγο να μην τα εχεις πολυ χαλαρα.

Δημοσ.

Ώρα να μιλήσει και ένας μεγάλυτερος αδελφός... :lol:

Athlon II X3 435 CACYC με 947 εβδομάδα παραγωγής. Ξεκλείδωσε άνετα τόσο στην 2.3 όσο και στην 2.4 έκδοση ΒΙΟS της MSi 785GM-E65, χωρίς να πειράξω τίποτα άλλο. Η μητρική μου έκανε κάτι νερά με BIOS Checksum Bad όταν πήγαινα τα timings σε 7-7-7-24 (??????????), οπότε έμεινα με 8-8-8-24 στα [email protected]. Για o/c χρειάζεται ψύκτρα, καθώς νιώθω ότι δεν του αρκεί η μικρή των Athlon... :o

1000660y.th.jpgcpuid.th.pngcachemem1600.th.png

Validation

Δημοσ.
Ώρα να μιλήσει και ένας μεγάλυτερος αδελφός... :lol:

Athlon II X3 435 CACYC με 947 εβδομάδα παραγωγής. Ξεκλείδωσε άνετα τόσο στην 2.3 όσο και στην 2.4 έκδοση ΒΙΟS της MSi 785GM-E65, χωρίς να πειράξω τίποτα άλλο. Η μητρική μου έκανε κάτι νερά με BIOS Checksum Bad όταν πήγαινα τα timings σε 7-7-7-24 (??????????), οπότε έμεινα με 8-8-8-24 στα [email protected]. Για o/c χρειάζεται ψύκτρα, καθώς νιώθω ότι δεν του αρκεί η μικρή των Athlon... :o

Validation

clockαρε τον . θελω να δώ μέχρι που φτάνει stable και σε τι temps :P αυτη η μβ ειναι οτι πρέπει για overclock

Δημοσ.
clockαρε τον . θελω να δώ μέχρι που φτάνει stable και σε τι temps :P αυτη η μβ ειναι οτι πρέπει για overclock

Όντως φαίνεται ψαγμένη μητρική. Είναι όμως ο πρώτος μου AMD και δεν ξέρω πολλά για το o/c τους καθώς ο τελευταίος non-Intel CPU που είχα ήταν Cyrix...

Χρησιμοποιώντας την ευκολία του Easy OC Switch, το οποίο τελικά δεν πειράζει τα voltages και χρησιμοποιεί τα στοκ, bootαρα στο 15% και στο 20%. Το 15% ήταν σταθερότατο σύμφωνα με το S&M, το 20% κατά το L2 Cache Test τα έφτυνε τόσο σε HT Link 2400 όσο και 1920. Άρα χρησιμοποιώντας την καθημερινή τάση έφτασε άνετα τα 3.335Μhz [Validation].

Από θερμοκρασίες με την μίνι ψύκτρα των Athlon στα 2.9 σε S&M μου έφτασε τους 65 και Prime95 In-Place FFT's τους 68. LinX τα 2GB δεν φτάνουν για καλό Problem Size. Στα 3.335 δούλεψε σε S&M κατά το FPU test στους 74. Στα 3.500, μέχρι το τεστ που περνούσε άγγιζε κιόλας τους 67... To μέγιστο του NB ήταν 35.

Και που μου ξεκλείδωσε είμαι άκρως ικανοποιημένος...

1000663tq.th.jpg

Δημοσ.
Όντως φαίνεται ψαγμένη μητρική. Είναι όμως ο πρώτος μου AMD και δεν ξέρω πολλά για το o/c τους καθώς ο τελευταίος non-Intel CPU που είχα ήταν Cyrix...

Χρησιμοποιώντας την ευκολία του Easy OC Switch, το οποίο τελικά δεν πειράζει τα voltages και χρησιμοποιεί τα στοκ, bootαρα στο 15% και στο 20%. Το 15% ήταν σταθερότατο σύμφωνα με το S&M, το 20% κατά το L2 Cache Test τα έφτυνε τόσο σε HT Link 2400 όσο και 1920. Άρα χρησιμοποιώντας την καθημερινή τάση έφτασε άνετα τα 3.335Μhz [Validation].

Από θερμοκρασίες με την μίνι ψύκτρα των Athlon στα 2.9 σε S&M μου έφτασε τους 65 και Prime95 In-Place FFT's τους 68. LinX τα 2GB δεν φτάνουν για καλό Problem Size. Στα 3.335 δούλεψε σε S&M κατά το FPU test στους 74. Στα 3.500, μέχρι το τεστ που περνούσε άγγιζε κιόλας τους 67... To μέγιστο του NB ήταν 35.

Και που μου ξεκλείδωσε είμαι άκρως ικανοποιημένος...

1000663tq.th.jpg

θες μια καλή ψήκτρα και 8α πετάξεις πάνω από 3,5 ghz :shock: α και κανενα κουτακι στο μελλον γιατι βλεπω κτ 80αρια fαn στο case σου

Δημοσ.

Για overclocking έχει σημασία να είναι ο επεξεργαστής σε όσο χαμηλότερη θερμοκρασία γίνεται.

Σίγουρα δεν πρέπει να ξεπεράσει τους 55-60 βαθμούς πάντως, με ανώτατο όριο τους 60. Έχω χρόνια τώρα υπεροδηγημένους AMD και τα προβλήματα άρχιζαν μετά τους 60.

Το καλό είναι ότι δεν χρειάζεται κάποια ακριβή ψύκτρα για να το πετύχουμε αυτό.

Έχω μια Cooler Master Hyper TX2 των 15 ευρώ και η θερμοκρασία δεν ανέβηκε ποτέ πάνω από τους 58 βαθμούς (πέρσι στον καύσωνα :-D).

Χθες έκανα μετατροπή Blu-Ray σε MKV για 4 ώρες και ούτε ξεπέρασε τους 48 βαθμούς.

Και ο δικός μου δεν είναι καν από τους καινούριους που έχετε εσείς, που μάλλον θα είναι και πιο αποδοτικοί τώρα που έχει καλυτερέψει η διαδικασία κατασκευής. Ένας PHENOM 2 X3 720 είναι, που τον είχα πάρει πριν 1 χρόνο και δουλεύει στα 3.4 GHz με 4 πυρήνες και 1.4 Volts.

Δημοσ.
θες μια καλή ψήκτρα και 8α πετάξεις πάνω από 3,5 ghz :shock: α και κανενα κουτακι στο μελλον γιατι βλεπω κτ 80αρια fαn στο case σου

Δεν νομίζω ότι πέρνει μόνο 80άρια.

Μάλλον τέτοια είχε τέτοια έβαλε.

Παρατήρησε προσεκτικά και θα δεις ότι έχει βίδες και για μεγαλύτερους και στον εμπρος και στον πίσω.

Μόνο το σκληρό να βάλει κάτω κάτω μια χαρά περιποιημένο θα ναι το κουτί.

Η μνήμες έτσι οπως είναι παίζουν dual channel???

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...