Προς το περιεχόμενο

Χαρτιά και άλλα που πρέπει να συνοδεύουν το αυτοκίνητο

GeorgeMan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators

Ανοιγω αυτο το θεμα για να ρωτησω ποια χαρτια ειναι απαραιτητο να εχουμε μαζι μας στο αυτοκινητο, καθως και τι αλλος φορητος εξοπλισμος πρεπει να υπαρχει.

Πρεπει να εχουμε:

Αδεια αυτοκινητου

Διπλωμα

Ταυτοτητα

Καρτα καυσαεριων

Ασφαλιστηριο

Αποδεικτικο ΚΤΕΟ

Αποδεικτικο ασφαλιστηριου

Άλλα "συνεργα" υποχρεωτικα:

Τριγωνο

Πυροσβεστηρας

Φαρμακειο

Γρυλος

Ανταλλακτικες ασφαλειες

Ανταλλακτικοι λαμπτήρες (αν σας καει καποιος και σας γραψουν, το προστιμο ειναι 150 ευρω)

Αντιολισθητικες αλυσιδες (το χειμωνα)

Φωσφοριζε γιλεκο.

Αλλα "συνεργα" προαιρετικα:

Φακουδακι

Πολυσουγιας

Τωρα που μου ηρθε το νεο αυτοκινητο κι ετσι δεν υπαρχει πλεον ο κλασικος χαμος χαρταδουρας που μαζευεται μετα απο καιρο, πραγματικα αδυνατω να θυμηθω αν αυτα ειναι τα απαραιτητα χαρτια που πρεπει να εχουμε μαζι ή αν χρειαζονται κι αλλα. (π.χ. ΚΤΕΟ? λεμε τωρα).

Οποιοσδηποτε γνωριζει σιγουρα παρακαλειται να γραψει.

Δυστυχως ο κοκ ειναι παρα πολυ μεγαλος και με μια προχειρη ματια δε καταφερα να εντοπισω που ακριβως αναφερονται αυτα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Στα χαρτια προσθετω βεβαιωση ΚΤΕΟ. Μου εχει ζητηθει σε ελεγχο.

Επισης αποδειξη τελων κυκλοφοριας την εχω κι αυτη μαζι για παν ενδεχομενο.

Στα προαιρετικα συνεργα προσθετω μωρομαντηλα. Οσο αστειο κι αν ακουγεται με εχουν βγαλει ασπροπροσωπο αρκετες φορες (καθαριζεις τα χερια σου μετα απο οποιαδηποτε δουλεια στο αμαξι, πχ αλλαγη λαστιχου, πχ τσεκαρισμα σταθμης λαδιων, πχ σφιξιμο σε ενα μπουλωνι κλπ).

• Moderators

Σωστος, μη ξεχασω τον γρυλο στα απαραιτητα εργαλεια, με edit στο πρωτο ποστ.

Edit: Χαρτομαντηλα ειχα παντα στο χωρο εμπρος απο το συνοδηγο, πανω απο το ντουλαπακι... αλλα τωρα ο χωρος αυτος χρησιμοποιειται απο το airbag... Damn it!

Μηπως ξερεις απο που μπορουμε να ενημερωθουμε για το ΚΤΕΟ (πότε ακριβως πρεπει να περασουμε)? Γιατι προφανως το καινουριο αυτοκινητο δεν εχει περασει και απ οσο γνωριζω πρεπει να περασει 4 χρονια μετα την πρωτη ημερομηνια κυκλοφοριας.

εγω προσωπικα απο εφημεριδες ενημερωνομουν. Υποθετω-θεωρω αυτονοητο και στο site του Υπουργειου μεταφορων να μπορεις να ενημερωθεις. Θα τσεκαρω και θα σου δωσω λινκ

well thats it: http://www.yme.gr/index.php?getwhat=1&oid=778&id=&tid=787

Τα μωρομαντηλα τα βαζω στο πισω καθισμα ή στο ντουλαπακι συνοδηγου. Στη χειροτερη στα πλαινα της πορτας του συνοδηγου, μιας και ο (η) δεξια επιβατης εχει συνηθως μια μανια με την συνεχη καθαριοτητα και τα μωρομαντηλα ...

• Moderators

Α ηθελα να ρωτησω επ αυτου, επειδη μου το εχουν ρωτησει και αλλοι και δεν ηξερα...

Αν φορας γυαλια, αλλα δεν εχεις την οικονομικη ανεση καθε φορα που τα αλλαζεις, να αλλαζεις 2 ζευγαρια + 1 ηλίου, δικαιολογειται να εχεις ως "εφεδρικο" ζευγαρι τα ηλίου ή παλαιότερα μυωπιας/πρεσβυωπιας?

Θα προσθεσω στο πρωτο ποστ τις ανταλλακτικες ασφαλειες και τους ανταλλακτικους λαμπτηρες.

• Moderators

Καποιο λινκ για το γιλεκο? Γιατι πρωτη φορα το ακουω...

Για τη ταυτοτητα εχεις δικιο, αλλα προσφατα σε ελεγχο εμενα μου τη ζητησαν.

Ε ενταξει ασφαλειες και λαμπτηρες (ειδικα το 2ο) δεν το κρινω και τοσο χρησιμο. Που θα τους τοποθετησεις για να μη σπασουν. Και επιπλεον, νταξει αν σου καει μια λαμπα θα την αλλαξεις μολις πας σπιτι...Να καουν ολες μαζι δυσκολο εως απιθανο.

Τωρα αν σου καει και παραλληλα μεχρι να φτασεις σπιτι πεσεις και σε μπλοκο και σε γραψουν, ε καλυτερα κανε κουμπαρια με τον Μητσοτακη, να ξερουμε να σε αποφευγουμε τουλαχιστον!

Το χειμωνα ειναι υποχρεωτικες και οι αλυσιδες. (μπορουν να σε γραψουν).

• Moderators

Απο την αλλη, γιατι να γινεις κερατας 150ευρω για να μη κουβαλας 2 κουτακια με μια λαμπα αλογονου εμπρος και μια τυπικη 21W για πισω?

Και δεν ειναι αναγκη να καουν ολες μαζι για να σε γραψουν...

Οσο για τις ασφαλειες, μου εχει τυχει να εχω κατσει στη μεση του πουθενα επειδη μου αρεσε το μερος για να χαζεψω. Μολις πηγα να βαλω εμπρος, παειιι η ασφαλεια της μιζας... Με αλχημειες πηρε εμπρος, αλλα και παλι για 3-4 ασφαλειες να γινει κανεις κερατας?

Οσο για τα γυαλια, δες τι ρωταω πιο πανω...

Α ηθελα να ρωτησω επ αυτου, επειδη μου το εχουν ρωτησει και αλλοι και δεν ηξερα...

Αν φορας γυαλια, αλλα δεν εχεις την οικονομικη ανεση καθε φορα που τα αλλαζεις, να αλλαζεις 2 ζευγαρια + 1 ηλίου, δικαιολογειται να εχεις ως "εφεδρικο" ζευγαρι τα ηλίου ή παλαιότερα μυωπιας/πρεσβυωπιας?

Θα προσθεσω στο πρωτο ποστ τις ανταλλακτικες ασφαλειες και τους ανταλλακτικους λαμπτηρες.

ναι ρε συ εννοειται, σιγα μην φτιαξεις και καινουριο σκελετο+τζαμια για να τα εχεις στο αμαξι! και επισης σιγα μην κουβαλανε και τα καταλληλα οργανα να μετρανε τους βαθμους των τζαμιων κτλ. απλα μην εχεις τωρα πχ 5 βαθμους μυωπιας και τα τζαμια τα εχεις απο το δημοτικο με 1 βαθμο...εκει αν σου τυχει το παραμικρο θα χεις θεμα (πιο πολυ για εσενα...σιγα μην σου πουν φορα τα και διαβασε).

εγω εχω κανει λειζερ εδω και καιρο αλλα δεν εχω παει να αλλαξω το διπλωμα, θελει επιτροπες και βλακειες. αν γινει τιποτα θα πω οτι φοραω φακους και εχω αφησει στο αμαξι τα γυαλια που φορουσα παλια και τελος.

• Moderators

Δηλαδη μπορει ξερω γω ο καθενας να παρουσιασει ως εφεδρικο ζευγαρι γυαλια ηλιου-μυωπιας?

Για το γιλεκο εσυ το ηξερες Midi και Alx? Ισχυει?

ωπα σορρυ...οχι και ηλιου. αν στα ζητησουν βραδυ τι θα πεις; κανονικα τζαμια να εχουν.

για το γιλεκο το εχω διαβασει καπου (χωρις να ξερω 100% αν ισχυει) αλλα για την ωρα δεν εχω προμηθευτει. περιμενω να μου το δωσουν τσαμπα στα διοδια που το δινουν συνηθως :P ειναι χρησιμο παντως οπως και να χει.

• Moderators

Χρησιμο σε τι? Μη σε πατησει κανεις οταν μεινεις μεχρι να πας να βαλεις το τριγωνακι? :P

Καρα αχρηστο ειναι κατ εμε, αφου και τσαμπα χωρο πιανει (λες και δε μας εφταναν ολα τ αλλα).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...