lionheart75 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Kαλησπέρα παιδιά ανοίγω το thread για την εν λόγω κάρτα του τίτλου η οποία είναι ενός κολλητού μου (την πήρε πρόσφατα) και αντιμετωπίζει το εξής πρόβλημα... http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/Connect3D-4890-SVGA-PCI-Express-Dual-Fan-1GB.htm Η συγκεκριμένη κάρτα έχει μία υποδοχή 1χ6 pin για τροφοδοσία μπροστά, έναντι 2 υποδοχών που έχουν όλες οι υπόλοιπες 4890 (ακόμα και η 4870 που είχα εγώ είχε 2 υποδοχές μπροστά), και το σημαντικότερο δεν μπορείς στο catalyst να παίξεις με τις στροφές των ανεμιστήρων της. Βέβαια δεν κάνουν θόρυβο ιδιαίτερα αλλά είναι το σπάσιμο να μην μπορείς να παίξεις ο ίδιος.... Ψάχνοντας στο net μήπως του βρώ καμμιά λύση, μπήκα στο site του κατασκευαστή όπου δεν υπάρχει αυτό το συγκεκριμένο μοντέλο παρά μόνο μία άλλη 4890 με 1fan. http://www.connect3d.com/radeon_hd_4890.htm Έχω σκέφτει σαν πατέντα ένα 3pin καλωδιάκι που δίνει τροφοδοσία στα fans μήπως αν το συνδέσει στο mobo... Κάθε γνώμη ευπρόσδεκτη και ευχαριστώ εκ των προτέρων guys....
phanispal Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Ούτε με το RivaTuner μπορείς να κάνεις κάτι;
lionheart75 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 ήταν το πρώτο που σκέφτηκα να του προτείνω phanispal αλλά μάταια. Δεν μπορείς κάν να μπείς στις ρυθμίσεις για στροφές, δεν υπάρχει η επιλογή... Το θέμα είναι οτι αισθάνομαι λίγο υπαίτιος, διότι ήθελε την 4890 και λόγω του συστήματος ψύξης και της καλής τιμής του πρότεινα αυτή. BTW γιατί η εν λόγω κάρτα έχει μόνο μια υποδοχή για τροφοδοσία έναντι 2 που έχουν οι υπόλοιπες? Να πω εδώ οτι οι fans είναι default στα 100% συνέχεια, έχει πολύ χαμηλές θερμοκρασίες της τάξης των 44 βαθμών σε idle - η 4870 που είχα ήταν στα 54 idle με 50% βέβαια fans - kαι δεν ακόύγονται ιδιαίτερα, αλλά το θέμα είναι οτι δεν μπορείς να παίξεις....
blacksuede Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 καλά με την connect3d σώθηκες....εγώ έχω 4850 η οποία επίσης δεν υπηρχε πουθενά στο site... ηταν με ενα σιδερενιο ανεμιστηρα ελεεινο και 2-3 διαφορετικους πυκνωτές... στελνω μαιλ και τους λεω ρε μαγκες τι πουλατε rma'ed πραματα για καινουρια??? και μου απαντησε ο τσιντσον οτι ξέρεις δεν υπαρχει στη σελιδα γιατι ειναι ο πιο προσφατος ανεμιστηρας που βαζουμε και να μην ανυσηχεις ετσι είναι οι 4850 κτλ...εννοειτε βεβαια πως το fan το άλλαξα ας ειναι καλα οι αγγελιες εδω περα, γιατι θα μου είχε γίνει καρβουνο...ΟΜΩΣ οι στροφες παρολαυτα ρυθμιζοντουνε με rivatuner... ps. την ειχα παρει αρχές μαιου 69€ σέξοτιμή!!! (ΑΣΧΕΤΟ lionheart η shuriken rev.B σου κανει δουλειά? γιατί σε μένα είχε κλάσει πόμολα με τον 4800...)
lionheart75 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Κοίτα φίλε σχετικά με την scythe τι να σου πώ, οχι πολλά πράγματα απλά καλύτερη απο τη stock. To θέμα είναι οτι στο media center case μου δεν μπορούσα να κάνω και κάτι άλλο, ήταν κάπως μονόδρομος. Την έχω λίγες μέρες, θα δείξει. Όσον αφορά την κάρτα έχω φρικάρει διότι ούτε με το rivatuner γίνεται κάτι, όμως απο ποιότητα κατασκευής και λειτουργίας των fans δεν είναι και χάλια, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και σχεδόν αθόρυβη. btw η gainward που είχα έκανε στα 50% σχεδόν σαν αεροπλάνο..... μικρό! Τι να κάνω βρε παιδιά πείτε μου... any ideas? ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 23:52 ---------- Guys τελικά ανοίξαμε το κουτί μήπως μπορέσουμε και κάνουμε την πατέντα με το καλωδιάκι των ανεμιστήρων, αλλά τζίφος. Το καλωδιάκι που τροφοδοτεί τα φουρφούρια είναι στην άκρη του το βύσμα 1Χ4 pin και δεν ταιριάζει στις 1χ3 pin υποδοχές της mobo. Mάλιστα το βυσματάκι είναι και μικρότερο σε μέγεθος απο τα αντίστοιχα της μητρικής οπότε δεν κουμπώνει με την καμμία. Μήπως γνωρίζεται γιατι πράγμα μιλάω και αν υπάρχει κανένας αντάπτορας για να βρούμε, ώστε να γίνει η δουλειά (έλεγχος των στροφών) μέσω fan expert της mobo. (αν γίνεται βέβαια, αλλά υποθέτω πως θα γίνεται.....)
Tenshi Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 Χμμ αυτό δεν κάνει ε; Μπά...αν και 4pin βύσμα, είναι πολύ πιο μικρό (να φανταστείς χρειάστηκα βελόνα για να το βγάλω απο την vga). Μου κάνει εντύπωση όμως,γιατι η συγκεκριμένη ψύκτρα είναι η Accelero twin turbo της Arctic cooling και αναφέρει δυνατότητα ταχύτητας περιστροφής 1200~2000 rpm.Με χρήση νεώτερων drivers εμφανίζεται η σχετική επιλογή; Θυμάμαι παλαιότερα που είχαν γίνει κάποιες αναφορές σε ξένα fora σχετικά με επιλoγές o/c που απουσίαζαν απο το CCC,ελέω μή επαρκής τροφοδοσίας (είχε να κάνει αν η σύνδεση γινόταν με 4pin->6pin adaptor).Κατα τ'άλλα οι κάρτες αυτές απέδιδαν στο 100%...
phanispal Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 Εν τω μεταξύ μια 4890 καταναλώνει maximum ~200W. Πώς γίνεται να έχει μόνο ένα 6pin connector;
lionheart75 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 (επεξεργασμένο) Παιδιά πράγματι τα φουρφούρια δουλεύουν default 100% και χτές τσέκαρα μέσω CCC ότι δουλευουν στις 2000rpm. Πολύ καλό σύστημα ψύξης, χαμηλές θερμοκρασίες, πολύ χαμηλός θόρυβος αλλά δεν ρυθμίζονται, οπότε αυτό που αναφέρεται για 1200 - 2000 rpm δεν ισχύει στην πράξη. phanispal ίσως ο αντάπτορας που παρέθεσες και να κάνει τελικά διότι όπως το βλέπω απο την μία είναι 4pin μικρό βυσματάκι αντιστοιχο με αυτό της κάρτας, ενώ το 3pin το μεγαλύτερο ταιριάζει απόλυτα στη mobo. Απλά το θέμα είναι αν τελικά αποφασίσει να το πάρει να είμαστε σίγουροι πρώτα. Όντως το μεγαλύτερο θέμα είναι γιατι η συγκεκριμένη κάτρα έχει μόνο 1 6pin τροφοδοσία μήπως είναι μειονέκτημα? υστερει κάπου σε σχέση με τις άλλες που έχουν δύο? εννοώντας στην λειτουργία και στη δυνατότητα OC. Πάντως χτές που κοιταγα το ccc υπήρχε δυνατότητα oc μέχρι 1000mhz core και 1200mhz frequency δεν δοκίμασα όμως με benchmarks να δώ σταθερότητα.... Θα του πώ να δοκιμάσει με νέους drivers μήπως και... αλλά χλωμό το κόβω.... edit: άκυρο, ο αντάπτορας αυτός είναι 3pin και όχι 4pin που ψάχνω... Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2009 από lionheart75
mobious39 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 nai nai nai καλοι οι dual fan εμενα δεν αντεξε ουτε 2 χρονια χαλουσε σταδιακα και προσφατα παρεδωσε πνευμα ουτε 3 χρονια δεν αντεξε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα