ΜΑΝΩΛΗΣ Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Έχω βρει template , έχω επεξεργαστεί τα Logos όπως τα θέλω και όλα καλά μέχρι έδώ. Δεν έχω καταλάβει όμως ακόμα παρόλο που μπορώ και τα φτιάχνω, τι ρόλο παίζουν τα sections , categories Για να σας εξηγήσω. Φτιάχνω μια σελίδα για δικηγορικό γραφείο η οποία θα έχει μόνο ένα μενού και το οποίο θα αποτελείται από 5 πράγματα Επικοινωνία Αρχική Σελίδα Συνεργάτες Χρήσιμα links Τομείς δικαίου Θα πρέπει να φτιάξω 5 διαφορετικά sections τα οποία να εχουν ίδιο όνομα με τα παραπάνω , και 5 κατηγορίες πάλι με τον ίδιο τρόπο? Τα articles τα φτιάχνω σιγά σιγά αλλά αυτό που θέλω να μάθω είναι σε τι χρησιμεύουν τα παραπάνω Ξέρω οτι είναι ηλίθια ερώτηση και μπορει καποιος να πει γιατί ασχολείσαι με Joomla αφού δεν έχεις κατανοήσει την χρησιμότητα των sections και των categories Τα φτιάχνω, ξέρω οτι χρησιμεύουν αλλά δεν ξέρω γιατί και επίσης το description Που βάζεις στα sections-categories σε τι χρησιμεύει? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
spartakoscs Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 λοιπόν κάθε article πρέπει να είναι σε ένα category και κάθε category πρέπει να βρίσκεται σε ένα sections ! (μπορείς να μην τα βάλεις σε καμια κατηγορια εάν θες ήδη παρέχεται αυτή η "δινατοτια" απλά πρέπει να επιλέξεις σαν sections uncategorised) με λίγα λόγια μπορείς να φτιάξεις το site σου κάπως έτσι ! sections : mysite categories: mycategorysite articles : Επικοινωνία Αρχική Σελίδα Συνεργάτες Χρήσιμα links Τομείς δικαίου στο τι χρησιμεύουν θα σου δώσω και για αυτό ένα παράδειγμα .. ας πούμε ότι το site μας είναι για παιχνίδια μιλάμε για παχνίδια. sections :games categories : action , RPG , sports , ... τώρα μπορώ σε κάθε κατηγορια να γράφω ένα άρθρο για κάθε παιχνίδι που βγαίνει ! μπορούμε στο ήδη υπάρχον site να έχουμε και αλλα sections πχ music , sports , ..... με πολύ απλά λόγια είναι μια ομαδοποίηση για να μην χάνουμε τον μπούσουλα οντάν πχ ένα site έχει 1000 άθρα .
ΜΑΝΩΛΗΣ Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Σε ευχαριστώ για την βοήθεια σου. Είναι όντως τελικά πολύ απλό αν το σκεφτείς. Βλέποντας και κάνοντας .Αλλωστε δεν με πιέζει ο χρόνος Ευχαριστώ και πάλι
gozzar07 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 Πέρα απο την ομαδοποίηση που σε βοηθάει εσένα σαν κάτοχο του site, τα sections/categories βοηθούν πολύ και σε components/modules αφού τα περισσότερα από αυτά στην διαχείριση τους, έχουν πεδίο που συμπληρώνεις το section/category από το οποίο θα τραβάει περιεχόμενο. Το ίδιο ισχύει και για κουμπιά του menu σου. Αν το κάνεις πχ: type: section blog θα δεις ότι τραβάει περιεχόμενο μόνο από το section που θα του ορίσεις εσύ στις παραμέτρους. Το ίδιο και για τα υπόλοιπα είδη κουμπιών. (category list/category blog κτλ..) Δοκίμασε τα όλα να τα δεις στην πράξη!
ΜΑΝΩΛΗΣ Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 Βλεποντας και κάνοντας . Είναι πολύ ενδιάφερον και χρήσιμο πρόγραμμα και μπορείς να φτιάξεις πολλά πράγματα. Σας ευχαριστώ για την βοήθεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.