Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση στα 500-600Ε

pmichal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

Λίγο την βοήθεια σας...

Θέλω να πάρω τα εξής: CPU, GPU, MOBO, RAM και δίσκο.

Δεν έχω κολλήματα με intel/amd (αν και ποτέ δεν είχα amd).

Δεν θέλω όμως ΑΤΙ λόγω ασυμβατοτήτων με Linux...

Μέχρι στιγμής έχω σκεφτεί τα εξής:

Intel Core i5 - 750 @ 2.66Mhz 179E

Gigabyte P55A-UD3 (1156, P55, DDR3, USB3.0, sata3) 124E

OCZ 3x2gb DDR3 @1.600Mhz 149E

Gigabyte GV-N250OC 1GB pci-x 120E

Συνολικά φτάνει 572Ε...

Αν βάλω και ένα Seagate 750Gb +60E είμαστε στα 632Ε.

Δεν ξέρω αν αναμένονται SataIII δίσκοι.

Το pc προορίζεται για εφαρμογές γραφείου και development studios, με virtual machines να τρέχουν παράλληλα χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα, και χαλαρό gaming (δεν θέλω να ξεζουμίζω τα fps, οπότε αν πιστεύεται ότι με μία άλλη κάρτα θα ήμουν οκ.. βάζω και χειρότερη). Η amd τι λέει σαν λύση?

Επειδή έχω 2 χρόνια να ψαχτώ από hardware, κάποια άλλη πρόταση? Τι μπορώ να κόψω για να το κάνω πιο οικονομικό?

Δημοσ.

Βάλε 4gb αντί για 6 που έχεις και είσαι ok

Αφού βγαίνεις στα λεφτά τι το σκέφτεσαι;

H μητρική δεν αξίζει imho αλλά δεν υπάρχει και κανένα πρόβλημα.Κυριλέ είναι η τιμή για να πεις ότι πληρώνεις τσάμπα usb3 και sata3.

Δημοσ.

Δεν έχεις άδικο, και αν χρειαστώ ανεβαίνω μετά.

Αλλά αν πάω πχ σε αυτές: OCZ Black Edition AMD Ready(?)... που είναι και οικονομικές (110Ε) δεν πιστεύω να έχουν κάτι με το ότι δεν βάζω AMD ε?

Από όσο διαβάζω, απλά εκεί έχουν έξτρα δυνατότητες...

Στα λεφτά είμαι μέσα, αλλά δεν θα με χάλαγε να δώσω λιγότερα....

Δημοσ.

Ξεκινάω με 4gb, και αν δω ότι θέλει άλλα τόσα, βάζω μετά.

Ερώτηση...

SLI υποστηρίζουν όλες με s1156?

Γιατί σε αυτή που μου πρότεινες, βλέπω το γράφει, ενώ στις άλλες όχι.

Δημοσ.

Επειδή είναι μήπως;

Βέβαια ότι μπορεί να υπάρχει ασυμβατότητα με συγκεκριμένες μητρικές και συγκεκριμένα dimms, είναι σχεδόν σίγουρο αλλά μιλάμε για αμελητέες πιθανότητες.

Δημοσ.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να πας σε 8GB ram. Μην εντυπωσιάζεσαι από το marketing στις μνήμες και τα θέλω των gamers και overclockers. 8GB με ένα 64bit λειτουργικό και δεν κοιτάς πίσω. Με εξαιρεση τα Virtual Machines σου, σε ενα μοντερνο λειτουργικο οπως τα Windows 7 64bit και Linux, χρησιμοποιούνται πλήρως σαν Caching.

Σε Multitasking περιβάλλον με πολλά VM's και εργασίες, ένα σύστημα AMD 965 υπερτερεί σε σύγκριση με i5 750, και του χρόνου θα κυριαρχεί με τους εξαπυρηνους των 250 ευρώ, πάντα με βάση στον τομέα αξίας προς χρήμα.

29ffkli.png

29dbbk5.jpg

+

128 Ευρώ, 8GB DDR3 1333.

http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200005236

Σύνολο : 623 Ευρώ.

Δημοσ.

Thanks για το χρόνο που αφιέρωσες για το ποστ!

Το Benchmark από που είναι?

Σε γενικές γραμμές είναι δλδ πιο δυνατός ο Χ4-965 από τον i5?

Τις ram αυτές τις έχει δοκιμάσει κανείς?

Δημοσ.

Anandtech.

Παίζουν στα ίδια επίπεδα πάνω κάτω με τον 750 να υπερτερεί όταν κλοκαριστει.

Standard OEM μνήμες τις Micron που χρησιμοποιούν OEM κατασκευαστές για τα συστήματα τους, όπως το E-shop.

Ότι και να διαλέξεις, προτίμησε ένα 8GB σύστημα από τα standard gaming/desktop των 4GB. Το προτείνω με βάση τις ανάγκες σου μιας και δουλεύεις Virtual Machines, θα δυσκολευτείς να γονατίσεις το σύστημα χτυπώντας page file.

Δημοσ.

Να σου πω την αλήθεια δεν την ήξερα αυτή την τεχνολογία.

Από ότι είδα επιτρέπει στη VM να επικοινωνήσει απευθείας με το hardware. Αυτό σημαίνει ότι θα αναγνωρίσει κάρτα γραφικών, εκτυπωτές κλπ κατευθείαν, και απλά θα μου ζητήσει να περάσω τους δικούς τους drivers?

Δημοσ.
Να σου πω την αλήθεια δεν την ήξερα αυτή την τεχνολογία.

Από ότι είδα επιτρέπει στη VM να επικοινωνήσει απευθείας με το hardware. Αυτό σημαίνει ότι θα αναγνωρίσει κάρτα γραφικών, εκτυπωτές κλπ κατευθείαν, και απλά θα μου ζητήσει να περάσω τους δικούς τους drivers?

Θα αρχίσει να σε ενδιαφέρει μόνον εάν ασχοληθείς βαριά με visualization – hypervisors etc. Σε αυτή την περίπτωση κοιτά για phenom II (ή ι7).

Όλα τα παραπάνω στα γράφω επειδή είπες για visualization… και στην προσπάθεια να σε βοηθήσω να επιλέξεις CPU που όντος σε αυτό τον τομέα να έχει κάτι τις παραπάνω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...