warewolf Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 το συντομο ιστορικο για να εχετε την εικονα: οταν εβαλα πριν απο χρονια adsl, (τοτε που κοστιζε 50ευρω/μηνα) ειχα συγχρονισμο 23χχχ και κατεβαζα με 2.4 (περιοχη αμπελοκηποι-Αθηνα) μετα απο κανα δυο χρονια αρχισαν οι βλαβες με εφτιαξαν και επεσε λιγο ο συγχρονισμος και το download. μετα απο καιρο και παλι τρομερα προβληματα οπου το τηλεφωνο ειτε δεν δουλευε, οταν δουλευε ειχε δυνατα παρασιτα (δεν ακουγα καθολου φωνες) και το linksys αποσυνδεοταν καθε λιγα δευτερολεπτα. καποια στιγμη, η βλαβη διορθωθηκε κι απο τοτε το linksys ειχε 12 down margin (απο 6) και συγχρονιζομουν στα 18-19 Μbps το linksys παρεδωσε πνευμα, αντικατασταθηκε απο ενα siemens cl-110 οπου αυτο συγχρονιζοταν χαμηλοτερα (16-17) και down margin 12. και ερχομαστε στο σημερα. παρεδωσε πνευμα και το siemens και απο προχτες εβαλα ενα thomson tg585v7. (κι αφησα το firmware που ειχε, 7.4.2.7.) για πειραματισμο, οσες φορες το ανοιγα-εκλεινα, δεν συγχρονιζει ψηλα (ειναι πιο χαμηλο κι απο το siemens. να τα στατιστικα: DSL Type: G.992.5 annex A Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.020 / 15.712 Data Transferred (Sent/Received) [kB/kB]: 0,00 / 0,00 Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,0 / 0,0 Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 7,0 / 17,5 SN Margin (Up/Down) [dB]: 16,0 / 11,5 να τηλεφωνησω στην forthnet να μου αλλαξουν το margin απο 12 σε 6 ? μηπως το margin ειναι αυτο που με κρατα να μην εχω αποσυνδεσεις ? (αν και νομιζω πως οχι αφου συμφωνα με το ιστορικο που περιεγραψα η γραμμη πρεπει να ειχε βραχυκυκλωματα ή και εγω δεν ξερω τι αλλο.) μηπως εκαναν οτι εκαναν, αλλαξαν και το margin και μετα σκοπιμα ή απο αμελεια το αφησαν στο 12 ? δεν εχω απο τοτε που διορθωθηκε το προβλημα, αποσυνδεσεις κομμενα τηλεφωνα παρασιτα κ.τ.λ., μηπως λοιπον το σωστο ειναι να ζητησω επαναφορα του margin στο 6 ? θελω να ξερω αν αυτη η ενεργεια θα εχει σαν αποτελεσμα να ανεβει και παλι 2-3 Mbps το κλειδωμα, ή το thomson θα παραμεινει εκει που ειναι ή θα εχει απειροελαχιστη διαφορα με αποσυνδεσεις. τι με συμβουλευετε να κανω ? edit: μαλλον ο τιτλος ''αλλαγη profile'' εναι λανθασμενος αφου αναφερομαι στην αλλαγη noise margin.
DDoS Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 το συντομο ιστορικο για να εχετε την εικονα: οταν εβαλα πριν απο χρονια adsl, (τοτε που κοστιζε 50ευρω/μηνα) ειχα συγχρονισμο 23χχχ και κατεβαζα με 2.4 (περιοχη αμπελοκηποι-Αθηνα) μετα απο κανα δυο χρονια αρχισαν οι βλαβες με εφτιαξαν και επεσε λιγο ο συγχρονισμος και το download. μετα απο καιρο και παλι τρομερα προβληματα οπου το τηλεφωνο ειτε δεν δουλευε, οταν δουλευε ειχε δυνατα παρασιτα (δεν ακουγα καθολου φωνες) και το linksys αποσυνδεοταν καθε λιγα δευτερολεπτα. καποια στιγμη, η βλαβη διορθωθηκε κι απο τοτε το linksys ειχε 12 down margin (απο 6) και συγχρονιζομουν στα 18-19 Μbps το linksys παρεδωσε πνευμα, αντικατασταθηκε απο ενα siemens cl-110 οπου αυτο συγχρονιζοταν χαμηλοτερα (16-17) και down margin 12. και ερχομαστε στο σημερα. παρεδωσε πνευμα και το siemens και απο προχτες εβαλα ενα thomson tg585v7. (κι αφησα το firmware που ειχε, 7.4.2.7.) για πειραματισμο, οσες φορες το ανοιγα-εκλεινα, δεν συγχρονιζει ψηλα (ειναι πιο χαμηλο κι απο το siemens. να τα στατιστικα: DSL Type: G.992.5 annex A Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.020 / 15.712 Data Transferred (Sent/Received) [kB/kB]: 0,00 / 0,00 Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,0 / 0,0 Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 7,0 / 17,5 SN Margin (Up/Down) [dB]: 16,0 / 11,5 να τηλεφωνησω στην forthnet να μου αλλαξουν το margin απο 12 σε 6 ? μηπως το margin ειναι αυτο που με κρατα να μην εχω αποσυνδεσεις ? (αν και νομιζω πως οχι αφου συμφωνα με το ιστορικο που περιεγραψα η γραμμη πρεπει να ειχε βραχυκυκλωματα ή και εγω δεν ξερω τι αλλο.) μηπως εκαναν οτι εκαναν, αλλαξαν και το margin και μετα σκοπιμα ή απο αμελεια το αφησαν στο 12 ? δεν εχω απο τοτε που διορθωθηκε το προβλημα, αποσυνδεσεις κομμενα τηλεφωνα παρασιτα κ.τ.λ., μηπως λοιπον το σωστο ειναι να ζητησω επαναφορα του margin στο 6 ? θελω να ξερω αν αυτη η ενεργεια θα εχει σαν αποτελεσμα να ανεβει και παλι 2-3 Mbps το κλειδωμα, ή το thomson θα παραμεινει εκει που ειναι ή θα εχει απειροελαχιστη διαφορα με αποσυνδεσεις. τι με συμβουλευετε να κανω ? Φιλαρακι...........? Εχεις κανει τουλαχιστον 6 ερωτησεις και 4-5 παραγραφους που χριζουν απαντηση. Εναν-ενα Καταρχην το οτι σου εχουν καει ολα αυτα τα ρουτερς δε σε υποπτευει σε γεγονος οτι εχεις και καποια ηλ/κη αρυθμια ή κατι τετοιο? Αν εχεις απο πολυ καλη , εως απλα καλη τηλεφωνικη γραμμη τωρα, με margin=8 θα επαιζες σιγουρα καλα. Πρεπει να κανεις ρυθμιση με τον ISP σου στη γραμμη για να εχεις καποια νεα......... παρτους τηλεφωνο πρωτα και πες το αποτελεσμα.
warewolf Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 βασικα η κυρια ερωτηση ειναι μια: να αλλαξω το margin ή οχι ? οι υποερωτησεις ειναι...ευλογες. οχι δεν με παραξενευει το οτι καηκαν 2 router, αγου μιλαμε για συνολο ετων, ανοιχτα 24/7 και σε υψηλες θερμοκρασιες δωματιου. ειναι γνωστο οτι το siemens τα φτυνει επανω στον χρονο περιπου, οσο για το linksys...τι να πω. τι εννοεις ρυθμιση με τον isp μου ? δηλαδη, να τους παρω τηλ. και να ρωτησω αν πρεπει να μου κατεβασουν to margin και να κανω οτι με συμβουλευσουν ?
DDoS Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 Αυτο που σου ειπα εινα να τους παρεις τηλεφωνο για να ελεξουν πρωτα τη γραμμη σου και μετα θα σου κατεβασουν το margin
warewolf Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 Αυτο που σου ειπα εινα να τους παρεις τηλεφωνο για να ελεξουν πρωτα τη γραμμη σου και μετα θα σου κατεβασουν το margin ok ευχαριστω τους πηρα τηλεφωνο (απαντησαν εντος 5 sec'' παραξενο ?) και μου ειπαν οτι τοτε που ειχα την βλαβη ο οτε απο την μερια του κατι μου αλλαξε στην καλωδιωση επειδη υπηρχε μεγαλο προβλημα (τι και που δεν μου το διευκρινησαν) αλλα αν καταλαβα καλα, μου αλλαξαν καλωδιο και απο τοτε ειμαι στο margin 12. σε ερωτηση μου, αφου τωρα πλεον δεν υπαρχει το παραμικρο προβλημα (αποσυνδεσεις, σκαμπανεβασματα κ.τ.λ.) αν γινεται να μου κατεβασουν το margin στο 6, μου απαντησαν οτι πρεπει να παραμεινω στα 12 αφου με εβαλαν εκει. (εδω μου εδωσε την εντυπωση οτι ο οτε μου ανεβασε το margin) οποτε στην ερωτηση, ποιος ειναι υπευθυνος για να αποφασισει το margin 6 ή 12 ο οτε ή η forthnet, μου ειπαν οτι υπευθυνοι ειναι εν μερη και οι δυο. δεν εχω καταλαβει ακομη γιατι με την γραμμη που εχω πρεπει να παραμεινω στα 12, βλεπουν κατι στα στατιστικα γραμμης κατι που εγω δεν βλεπω (ή δεν ξερω) ή ειναι καποια παγια τακτικη για αποφυγη αποσυνδεσεων (καλιο γαιδουροδενε παρα γαιδουρογυρευε) ?
DDoS Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 ....... Εμπλεξες........ σε αναλογες περιπτωσεις με προσβολες και βρισιες, εχω κανει τη δουλεια μου
warewolf Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 ....... Εμπλεξες........ σε αναλογες περιπτωσεις με προσβολες και βρισιες, εχω κανει τη δουλεια μου δεν θελω να φτασω σε αυτο το επιπεδο, μιας και σε γενικες γραμμες δεδομενων των Ελληνικων συνθηκων, συμβιβαζομαι. Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι πως γινεται με Line Attenuation down 17,5 να συγχρονιζω συνεχεια στα 15.7χχ. αναβαθμισα το firmware στο tg585v7 σε 7.4.4.7., αλλα δεν ειδα καμια διοφορα στα στατιστικα. δυστυχως και το dmt tool στη version για το router μου δεν υποστηριζει την επιλογη για να κατεβασω το down margin ωστε να κλειδωσω πιο ψηλα. Δεν εχω καταλαβει ακομη αν μπορω να απαιτησω απο την forthnet να με κατεβασουν στο 6 margin απο 12, ή αυτοματα αυτοι κανονιζουν που θα με βαλουν αναλογα με την ποιοτητα της γραμμης. παρακατω, για μια φορα ακομη τα στατιστικα μου για να μου απαντησει καποιος αν ξερει: 1) θα επρεπε να συγχρονιζω πιο ψηλα. ? 2) εχω δικαιωμα να ζητησω να μου ξαναπανε το margin στο 6 απο το 12 ? DSL Type: G.992.5 annex A Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1,020 / 15,744 Output Power (Up/Down) [dBm]: 12.5 / 0.0 Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 7.0 / 17.5 SN Margin (Up/Down) [dB]: 17.0 / 11.5
DDoS Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2009 Αν κρινω απο το μηδενικο outpout power που εχεις, πιθανολογω οτι δεν εχεις καποιο προβλημα στη γραμμη τωρα πια και απλα βαριουντε να σχοληθουν αφου παιζεις και ετσι
warewolf Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2009 αχα... το ηξερα εγω. τωρα τι κανω ? με ποιο τροπο ζητω απο την forthnet να μου κατεβασουν το margin ? ζητω ελεγχο για βλαβη γραμμης ? τους λεω στα ισια να με κατεβασουν ? το κακο ειναι οτι ειμαι σταθερα στα 11,5-12 down margin και προσπαθω με ενα προγραμμα να παρακολουθω ποτε πεφτει το margin απο 12 σε 11.5 και επανασυνδεομαι για να συγχρονισω λιιιγο παραπανω. δεν βγαινει ακρη ετσι ομως, μικρη διαφορα.
DDoS Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2009 Τι εννοεις με ποιο τροπο φιλε μου? Τους παιρνεις τηλεφωνο και απαιτεις να σου ρυθμισουν τη γραμμη λογω χαμηλου κλειδωματος
warewolf Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2009 Τι εννοεις με ποιο τροπο φιλε μου?Τους παιρνεις τηλεφωνο και απαιτεις να σου ρυθμισουν τη γραμμη λογω χαμηλου κλειδωματος μα οπως περιεγραψα και ποιο πανω μου ειπαν οτι δεν...γινεται αυτο. ειμαι μια χαρα λενε, ( μου ειπαν συγκεκριμενα, βλεπουμε οτι συγχρονιζεστε στα 15.700, τελεια, μια χαρα ειστε) και ειναι πολυπλοκο μιας και εχει να κανει και με τον οτε το κλειδωμα. οτι καταλαβες, καταλαβα. αυτο ρωτω τοση ωρα επιμονα. εχω το δικαιωμα να ΑΠΑΙΤΗΣΩ να με κατεβασουν σε down margin 6, ή πραγματι μπλεκεται και ο οτε και δεν θα καταφερω με παρακαλια τιποτε ?
poulinos Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2009 warewolf κοιτα τα Pm σου για να λυσουμε το θεμα.εφοσον η γραμμη εχει διορθωθει απο τον οτε και εφοσον εχεις πανω thomson και επισης βλεπεις οτι το margin δεν πεφτει δνε υπαρχει λογος για 12 profile.απαντα στοPm
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.