the_dude_abides Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Επειδή ο προηγούμενος υπολογιστής μου ξεζουμίστηκε μέχρι αηδίας σκέφτομαι να κάνω μια αναβάθμιση αλλά το budget είναι low. Ψάχνω γενικά "solid" κομμάτια αλλά με το καλύτερο value-for-money. Το σύστημα θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για : programming, webdesign, scripting photoshop, painter, illustrator ( όχι τρελές δουλειές - ερασιτεχνικά ) λίγο 3d studio max και λίγο video-editing ( πάλι όχι επαγγελματικές δουλειές ) Σκέφτομαι να αλλάξω μητρική-επεξεργαστή-μνήμες. Επειδή δεν είχα μέρες να ψάξω το θέμα και η αναβάθμιση πρέπει να γίνει γρήγορα τσέκαρα τα εξής: Σκέφτηκα να πάω προς AM3 platform με: Επεξεργαστή: AMD PHENOM II X4 955 3.2GHZ QUAD-CORE BLACK BOX EDITION Μητρική: MSI 785GM-E51 Mνήμες: CORSAIR VS2GB1333D3 2GB DDR3 VALUE SELECT PC3-10666 (1333MHZ) Η μητρική έχει πάνω ενσωματωμένη την Ati 4200 , επίσης σκέφτομαι να ξεκινήσω με 2gb RAM και ύστερα να προσθέσω άλλα 2 αν χρειαστεί (τους επόμενους μήνες) Η ati onboard θα με καλύψει όσον αφορά τις ανάγκες που περιέγραψα η θα "σφίγγεται" στο να σηκώνει τα περιβάλλοντα των προγραμμάτων (πχ 3dsmax)? Επίσης επειδή στο programming θα παίξω και λίγο με opengl ( οχι σοβαρά πράγματα - ερασιτεχνικά για εργασία στην σχολή ) θα έχει αξιοπρεπές 3d acceleration ? Αξίζει να επενδύσω κάτι παραπάνω για κάρτα γραφικών? (π.χ. 4650? 4670? ) Επίσης όσον αφορά τον επεξεργαστή αξίζει να σκεφτώ για AMD 965 αντί του 955? Ή δεν θα καταλάβω διαφορά ? Το παλιό μου τροφοδοτικό είναι από εποχή 2004 (amd athlon xp 2800+ ) στα 420Watt, θα χρειαστεί να το αλλάξω ? Sorry guys αν σας τα έπρηξα με πολλές ερωτήσεις - περιμένω τις γνώμες σας και ευχαριστώ προκαταβολικά take it easy...
Apateonas_69 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Η σύνθεση σου φίλε είαι καλή και τίμια για τα λεφτα που ζητάει και τις επιδόσεις που θα σου προσφέρει.Πάρε μαι ΑΤΙ 4850 καλύτερα για VGA
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Κατ αρχας εχεις δισκο Sata ετσι? Γιατι αυτες οι μητρικες δεχονται μονο 2 συσκευες ide. Δευτερον, θα ελεγα οτι ο 965 δεν θα εχει καμια διαφορα απο τον 955. Τριτον, δες πρωτα την onboard και αν δε σε καλυπτει παρε άλλη. Τουλαχιστον θα ξερεις οτι αφου δε σε καλυψε η 4200, δε θα σε καλυπτε καμια αλλη onboard... Για δωσε κι ενα λινκ απο το τροφοδοτικο... PS: Καλωσηλθες!
the_dude_abides Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 @Apateonas_69: Thanks φίλε, όντως η 4850 είναι "λουκούμι" την έχω δει σε συστήματα φίλων.Απλώς η ανάγκη της αναβάθμισης προέκυψε στο παρα-πέντε οπότε δεν παίζει να δώσω τα παραπάνω money αυτη την στιγμή για την συγκεκριμένη κάρτα, αλλά ίσως την παλέψω για κανενα μήνα με την onboard και την πάρω έπειτα. (p.s. το avatar με τον cartman-respect-my-authority rulez) @GeorgeMan: Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα , έχεις δίκιο θα τεστάρω πρώτα την onboard να δω αν με καλύπτει. Όσο για δίσκο, ναι έχω έναν sata 2 πρόχειρο και αυτόν σκοπεύω να βάλω, δεν θα ήθελα να το φρενάρω το σύστημα με IDE. Όσο για το τροφοδοτικό θα ψάξω να ποστάρω link. @mits@kos: To ξέρω όσο περισσότερη Ram τόσο καλύτερα, απλώς επειδή η ανάγκη αναβάθμισης ήρθε αναπάντεχα ( εκτός προυπολογισμού ) και πρέπει να γίνει αυτή την βδομάδα σκέφτηκα να βάλω για αρχή 2gb και να προσθέσω μετέπειτα τα άλλα 2. Εξάλλου όταν λέω για λίγο video-editing εννοώ ελαφρά πραγματάκια π.χ. μοντάζ SD-video από την home-videocamera. Αυτό που με τρώει ανεξάρτητα μνήμης είναι αν ο AMD 955 ως τετραπύρηνος μπορεί να ανταπεξέλθει σε επεξεργασία βίντεο χωρίς να ιδρώνει "ιδιαίτερα" (εντάξει δεν περιμένω σε καμία περίπτωση και να πάει σφαίρα σαν i7 ) Για την μητρική κανένα σχόλιο? Υπάρχει κανείς που την έχει δουλέψει ? Είναι "στιβαρή" για το price-range της και για τις ανάγκες μου ? take it easy...
nikos21aek Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Πρώτα από όλα.. Πας και σε φθηνότερο δηλαδή άμα θέλεις αλλά δεν στο προτείνω.Μην ξεχάσεις και τον ξεκλείδωτο πολλαπλασιαστή του να τον τιμήσεις. Η μητρική μια χαρά είναι. Και 3ον και βασικότερον.Δεν αφήνεις ούτε για ένα λεπτό το pc με μόνο 2gb ραμ.Πας εδώ χωρίς δεύτερη σκέψη χ2
the_dude_abides Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 @ TonyMontana : 1ον: Με "έφτιαξες" με το benchmark που είχες εύκαιρο.Γούσταρα... Όχι τπτ άλλο αλλά ένα φιλαράκι μου χθες ( χορηγός intel χρόνια τώρα ) όταν του είπα οτι θα αναβαθμίσω budget με τετραπύρινο amd ξύνισε λες και θα είναι εντελώς "σακάτης" μπροστά σε οποιονδήποτε quad της intel. 2ον: Θα τις τσιμπήσω τις μνήμες μιας και μου τις βρήκες σε τόσο καλή τιμή. 3ον: Φυσικά και με δελέασε ο ξεκλείδωτος πολλαπλασιαστής γιαυτό και στάμπαρα τον BE. Πόσο εύκολο είναι να τον τιμήσω με την συγκεκριμένη σύνθεση (mobo/μνήμες που πρότεινες)? Θέλω extravaganza από ψύκτρες ή μπορεί να σηκωθεί λίγο έστω και με την ψύκτρα του κουτιού? (π.χ. να γίνει 3.4GHz) ? Τέλος όσον αφορά το τροφοδοτικό (@GeorgeMan) είναι μάρκας MEIJI και το έχω από 2004 ( με το παλιοοό σύστημα με AMD 2800+ XP ).Δεν βρήκα λινκ της προκοπής από την εταιρία αλλά θα ποστάρω το πινακάκι με τα στοιχεία του : Θα με βολέψει αν χρειαστεί να προσθέσω αργότερα και καμιά καρτούλα στυλ 4850? take it easy...
phanispal Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 550άρι με ~20Α στη +12V; Αυτό θα πει ποιότητα. :Ρ Δε θα επένδυα σε αυτή την άποψη/προοπτική προσωπικά.
nikos21aek Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Για τον επεξεργαστή αν παίξεις λίγο με το multi κάτι θα γίνει. Τώρα για τις ram ΟΕΜ είναι.Καλύτερα να μην βασιστείς εκεί.
the_dude_abides Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Thanks guys... Οι μνήμες nikο θα είναι συμβατές γιατι είδα την λίστα στο site της msi για compatibility και δεν αναφέρει κάτι... Επίσης το τροφοδοτικό πάει για πέταμα ? Την παλεύω προς το παρόν με αυτό ή θα καταπονήσω τα καινούρια κομμάτια ? Να πάρω καινούριο? και αν ναι ποιο προτείνετε στα 50-60euros ??? Το THERMALTAKE W0136 TR2 RX 500W CABLE MANAGEMENT αξίζει ? δικαιολογεί την αλλαγή ?
nikos21aek Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Χαλάρωσε λίγο.Παίρνεις πολύ φόρα κάθε φορά! Καταρχήν διευκρίνισε τι ακριβώς έχεις στο μυαλό σου να κάνεις;Να βάλεις gpu σύντομα;Και αν ναι ποια;Οι μνήμες θα κάνουν λογικά.Αν δεν κάνουν τις πας πίσω.Χύμα τις πουλάνε.Το τροφοδοτικό τώρα για αρχή και χωρίς gpu και πολλά πολλά θα σε βγάλει.Για οτιδήποτε παραπάνω καλού κακού το αλλάζεις. H μάλλον λάθος μου.Πρώτη φορά πέφτω σε τόσο αναλυτικό TS και μου πέσαν πολλά.Λοιπόν θέλεις να δώσεις μια ευκαιρία στην onboard χαλαρός χωρίς να πειράζεις ρεύματα και αν δεν σου κάνει,να πας σε μια καλύτερη κάρτα γραφικών ναι; Σε αυτή την περίπτωση βλέπεις πρώτα αν σου κάνει η onboard,και όταν με το καλό έρθει η ώρα να αναβαθμίσεις gpu,παίρνεις και ένα τροφοδοτικό και μια aftermarket ψύκτρα και δένει το γλυκό.
the_dude_abides Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Hehehe χαλαρός είμαι man. Απλώς σήμερα πρέπει να κάνω την παραγγελία και μου βγαίνουν ριπές ερωτήσεων. - Λοιπόν προς το παρόν θα δω αν την παλεύω με την onboard ati. - Παίζει και ένας φίλος μου να μου δώσει μια χ1950pro που την έχει και σκονίζεται. Αλλιώς μετά απο μήνα και βάλε θα σκεφτώ για την αγορά κάρτας (και όχι hi-end κομμάτι). Από την άλλη σκέφτομαι ότι το τροφοδοτικό είναι παλιό, μου υπενθύμισε και ο phanispal πόσο "ποιοτικό" είναι ( χεχεχε ) και με έπιασε λίγο ιδρώτας αν πάθουν τπτ τα καινούρια κομμάτια ( ξέρεις τώρα πως τα προσέχεις όταν τα πρωτοαγοράζεις :p ) γιατί θα είναι το μόνο ουσιώδες μέρος του συστήματος που μένει παλιό that's all take it easy tony και thanks που βαστάς ακόμα πρωι-πρωι σ'αυτό το thread... χεχε
nikos21aek Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Τότε μην το σκέφτεσαι καθόλου.Πάρε και τροφοδοτικό.Η ψυχική ηρεμία είναι το παν.
the_dude_abides Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 @nikos21aek: Έχεις απόλυτο δίκιο... χεχε , επέλεξα και καινούριο τροφοδοτικό. Έκανα την παραγγελία, ευχαριστώ πάρα πολύ παιδιά για τις απόψεις σας... much appreciated...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.