Προς το περιεχόμενο

MSI 790FX-GD70 & DDR3 1333Mhz συμβατότητα

petsoukos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά!

Έχω μια απορία πάνω στην συμβατότητα μνημών και motherboard. Έχω στο "πρόγραμμα" να στήσω το νέο μου PC. Αρχικά για motherboard σαν βάση έχω στο μυαλό μου το mobo της MSI. MSI 790FX-GD70. Η απορία μου είναι η εξής. Στο site της MSI και στο e-shop λέει για μνήμες DDR3-800Mhz->1333Mhz χωρίς OC και από 1600 και πάνω με OC... Στο κεντρικό site της MSI στα Test Reports αναγράφονται κάποιες μνήμες δοκιμασμένες κτλ.. Εδώ και η απορία: Είμαι αναγκασμένος να βάλω αυτές τις μνήμες οι απλά είναι ενδεικτική η λίστα αυτή;;

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Παραθέτω και το συστηματακι παρακάτω:

Case&PSU: COOLERMASTER RC-932 + Coolermaster 520Watt Realpower

Motherboard: MSI 790FX-GD70

CPU: Phenom II X2 550 BE

RAM: 4GB Ram 1333Mhz (2x2GB) G.SKILL F3-10666CL9D-4GBRL

VGA: ASUS 4870 1GB (Glacietor)

Storage: 2x250GB WD RAID0 (System), 1x 250GB WD Storage1, 2x 1TB Seagate Storage2+3

Το σύστημα αυτό είναι για δουλειά, για WebDevelopment (Dreamweaver, Photoshop, Illustrator) και θα τρέχει μονίμως Apache Server και MySQL. Επίσης για να μην αναρωτιέστε τι δουλειά έχει η 4870 σε τέτοιο σύστημα, ναι παίζω και παιχνίδια μετά την δουλειά στο γραφείο μου... όπως επίσης μαζευόμαστε και για ταινίες και ποτά! Την έχουμε δει Google! :-D:-D

Δημοσ.

Τα έξυπνα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. Υποθέτω ότι ο 550 μπήκε αποκλειστικά για να κάνει την "δουλειά" μέχρι την άφιξη των 6πυρηνων Thuban στο AM3 Socket μέχρι το καλοκαίρι του 2010, η αγορά της μητρικής σκοπεύει σε αυτόν τον τομέα, μια εξασφάλιση συμβατότητας, BIOS υποστήριξης και απροβλημάτιστης λειτουργίας στην αγορα CPU που ουσιαστικά έχει βάλει στο μάτι, δεδομένου της δουλειάς του στον υπολογιστή.

Προσωπικά θα πρότεινα αγορά των ποιον φθηνών DDR3 1333 απο το PC1.gr,4GB DDR3 1333, 64 ευρώ, και αναβάθμιση στα 8GB μαζί με τον 6πύρηνο.

Δημοσ.

Δεν το πιστεύω, αλλά κατά 99% η μητρική που επέλεξε και όλες με τo 790FX θα τον υποστηρίζουν, λόγω ότι τυγχάνουν της καλύτερης υποστήριξης BIOS από τις εταιρείες και λόγω των ανώτερων ηλεκτρικών τους. Η MSΙ έχει τρομερή υποστήριξη στα κορυφαία μοντέλα της, δεν τα ξεχνάει και δεν τα πετάει τόσο εύκολα σε βάθος χρόνου, σε αντίθεση με την Gigabyte και ολίγον την ASUS. Παρόλο που η ASUS μέχρι στιγμής κρατάει τα ηνία σε σωστά implementation BIOS στην AMD πλατφόρμα.

Δημοσ.

Χμ, πάντως μιλάμε για τα διπλάσια χρήματα, και ένα κάρο καλούδια (4 PCI Express) που μάλλον δεν θα χρησιμεύσουν ποτέ και πουθενά...

Δημοσ.

Προσπαθώ όσο μπορώ και με "παίρνει" χρηματικά να παίρνω πάντα το "καλό" motherboard γιατί χωρίς καλά θεμέλια δεν στήνεται και καλό σύστημα... (η κάτι τέτοιο) καλά είναι πάντως να είσαι και λίγο future-proof. ;)

Δημοσ.

Το έβαλα γιατί το έχω ήδη εδώ και λίγο καιρό στο χρεπι που έχω τώρα για να κάνω την δουλειά μου.

Πιστεύεις δεν θα κάνει την δουλειά του καλά;

Δημοσ.

Α πάσο..

Όχι απλά είχα την εντύπωση ότι τώρα θα το αποκτούσες κι αυτό, και θεωρώ πως σε αυτά τα χρήματα υπάρχουν καλύτερες επιλογές.

Αλλά ΟΚ, δε θα έχεις πρόβλημα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...