Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το πρόβλημα με τη διαδικασία των συχνών εγγραφών σε διαφορετικές ιστοσελίδες, προσπαθούν τα τελευταία χρόνια να το λύσουν κυρίως 2 διαφορετικές τεχνολογίες, το OpenID και το Facebook Connect. Το Facebook Connect έχει σαφές προβάδισμα αφού εξαιτίας της τεράστιας βάσης χρηστών του Facebook (άνω των 400 εκατομμυρίων) προτιμάται από τη πλειονότητα των webmasters.

Οι ισορροπίες όμως πιθανόν να αλλάξουν από σήμερα αφού η Google ανακοίνωσε τη συμβατότητα των Google Profiles με το OpenID. Αυτό σημαίνει ότι σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα υποστηρίζει το OpenID, ο επισκέπτης της μπορεί να ολοκληρώσει την εγγραφή του εισάγοντας απλά το email και το κωδικό που χρησιμοποιεί στις υπηρεσίες της Google όπως GMail, Reader, GTalk, Maps κ.α

Η Google έχει εδώ και καιρό κυκλοφορήσει τη δική της πρόταση με ονομασία Friend Connect η οποία έχει επισκιαστεί και αυτή από την επιτυχία του Facebook Connect.

Link.png Site: TechCrunch

Link.png Site: OpenID.net

Picture.png Εικόνα: Παράδειγμα Σύνδεσης

Δημοσ.

Το 1/3 των ειδησεων στο Insomnia εχουν να κανουν με νεα features της Google.

Προσωπικα προτιμω το OpenID γιατι παρ'ολο που 400.000.000 ατομα χρησιμοποιουν το facebook, πρωτον το facebook μοδα ειναι θα περασει (βλεπε hi5, tagged, etc) και δευτερον αν καποιος δεν εχει facebook (εγω για παραδειγμα) βρισκει πολυ πιο ευκολο, λογικο και χρησιμο να κανει ενα λογαριασμο Google, παρα να μπλεξει με τις μ@λ@κ!ε$ του facebook. Γιατι να φτιαξω facebook, ενω μπορω απλα να κανω ενα gmail (θεμα 1 λεπτου) και να ειμαι κυριος?

Καλη κινηση αυτη της google (αν και μας εχει χορτασει καλες κινησεις) και ανοιγει νεες προοπτικες στην ενοποιηση λογαριασμων ιστοσελιδων.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το θεμα ειναι ποσες σελιδες θα βαλουν κατι τετοιο ( της google ή της facebook ).

ειναι βαρετο να κανεις εγραφη σε καθε site που σου αρεσει. τουλαχιστον ετσι γλυτωνεις χρονο...

ερωτησεις:

• π.χ. μου κλεβουν τον κωδικο... και γινομαι κατι σαν σπαμερ και μου μπλοκαρουν το λογαριαμο... τοτε χανω αυτοματος και την προσβαση μου στα διαφορα sites καθως και την "χ" ιστορια μου στο καθε ενα;

• ή αν αλλαξουμε mail ?

• ή εχω το ιδιο κωδικο π.χ. στα δυο αυτα mails "pass@google.com" και "[email protected]" δεν γραφω το ενα "s" βαζω τον κωδικο και μπαινω κανονικα στην σελιδα... την πτοηγουμενη ομως φορα ειχα μπει με το "pass@google.com", ενω τωρα με το "[email protected]" εχω κανει διπλοεγγραφη;;;;

-----------

Καλα σε 5 χρονια η Google θα ελεγχει τα παντα.... υπαρχει προφιλ ολων των ανθρωπων που χρησημοποιουν internet για ολες τους τις συνηθειες.

σε 5 χρονια μπορει να μην ζουμε ( 2009+5 χρονια=2014 > 2012 ) :lol:

ή μπορει να μην θελουμε καν να τη χρησιμοποιησουμε ( να εχει βγει κατι πολυ καλυτερο )

Επεξ/σία από sam sam
Δημοσ.

Καλα σε 5 χρονια η Google θα ελεγχει τα παντα.... υπαρχει προφιλ ολων των ανθρωπων που χρησημοποιουν internet για ολες τους τις συνηθειες.

Πολυ φακελωμα... α, ρε Orwell!

*edit* Μα που ειναι η Google Visa? Ακομα να κυκλοφορησει?!

Δημοσ.

Πολυ φακελωμα... α, ρε Orwell!

*edit* Μα που ειναι η Google Visa? Ακομα να κυκλοφορησει?!

θα την ενσωματώσουν μαζί με τα med-metadata σου και τη ταυτότητά σου στο τεχνητό σώμα που θα λανσάρουν στο μέλλον.

σοβαρά τώρα ελπίζω αυτή η νέα μόδα της βαρεμάρας, που φυσικά φτιάχτηκε για να μη κουράζουμε περισσότερο ακόμα μια περιττή πτυχή της ζωής μας, να μη γίνει αναγκαία και απαραίτητη συνθήκη στο μέλλον για ενα απλό registration στο οποιοδήποτε site. κάποιοι ακόμα χρησιμοποιούμε το ίντερνετ για το καταραμένο το privacy.

Δημοσ.

Γιατί εμένα αυτή η τάση μου φαίνεται λουκούμι για τα phishing sites?

Εάν στο τέλος καταλήξουμε να έχουμε μόνο ένα account παντού και αν κλέψει κάποιος το login μας στο http://www.klepseme.com θα έχει πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς και σε άλλα site με payed subscriptions px msdn κλπ

Δημοσ.

Σε αυτο που αναφερεις δεν εχεις αδικο καθολου αφου με μια κινηση θα υπαρχει προσβαση σε ολες τις σελιδες που χρησιμοποιουμε, επομενως μαλλον και αυτος ο λογαριασμος θα πρεπει να θωρακιζεται...με καθε τροπο...

Δημοσ.

σ αυτα παιζει πολυ ρολο ο ανθρωπινος παραγοντας ..αν εχεις βαλει κωδικο με τα παντα ολα μεσα και ειναι τερας δεν θα μπορει να σπασει αλλα δεν θα μπορεις και να τον θυμασαι..πρεπει να βρεις τη χρυση τομη μεταξυ της ευκολιας να σπαστει ο κωδικος και της ικανοτητας σου να τον θυμασαι..

Δημοσ.

πέρα απο την κλοπή των στοιχείων, δεν αλλάζει το γεγονός οτι εν μέρη - αν δεν προσέξει κανείς - χάνεται η ανωνυμία, βασικότατο χαρακτηριστικό του διαδικτύου για αρκετούς χρήστες του.

σίγουρα είναι χρήσιμο για κάποιους, το θέμα είναι αν θα παραμείνει προαιρετικό ή αν θα γίνει υποχρεωτικό, εις βάρος αυτών που επιθυμούν την ανωνυμία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...