MetalHead Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Καλησπέρα, κατ'αρχην θέλω να μου συγχωρήσετε οτι κοτσάνα πετάξω γιατί είμαι σχεδόν αρχάριος σε linux. Λοιπόν, εχω εγκαταστήσει το vsftpd 2.2.0 σε ενα Ubuntu 9.10. Έχω τον χρήστη ftp και μερικούς εικονικούς χρήστες (τα user και pass τους ειναι σε ενα αρχειο και εχουν γινει hash με τo db4.6). Οταν συνδέομαι σε localhost ή απο αλλο pc του δικτύου μου μπορω να κανω login με αυτους τους χρηστες χωρις πρόβλημα. Το θέμα οτι οταν συνδέομαι εκτώς δικτύου που μου βγαζει login failed. Ουτε anonymous μπορω να κανω login. Μου επιτρεπει μόνο εναν "πραγματικό" χρηστη που εχω (αυτον που χρησιμοποιώ). Ορίστε και τι μου βγάζει: ~$ ftp localhost Connected to localhost. 220 "Welcome to my FTP Server" Name (localhost:metalhead): ftpuser 331 Please specify the password. Password: 230 Login successful. ~$ ftp xxx.dyndns.org Connected to xxx.dyndns.org. 220 tc FTP version 1.0 ready at Sun Jan 02 11:36:46 2000 Name (xxx.dyndns.org:metalhead): ftpuser 331 Enter PASS command Password: 530 User ftpuser cannot log in. Login failed. Και το vsftpd.conf listen=YES listen_port=21 local_umask=022 max_clients=2 max_per_ip=1 pam_service_name=vsftpd ftpd_banner= "Welcome to my FTP Server" dirmessage_enable=YES anonymous_enable=YES no_anon_password=YES local_enable=YES write_enable=YES virtual_use_local_privs=YES anon_upload_enable=NO anon_mkdir_write_enable=NO anon_other_write_enable=NO anon_world_readable_only=YES anon_root=/home/ftp local_root=/home/ftp/pub hide_ids=YES chroot_local_user=YES guest_enable=YES ftp_username=ftp guest_username=ftp nopriv_user=ftp #deny_file={*.conf,etc,var,tmp,proc,boot} #pasv_addr_resolve=YES check_shell=NO dual_log_enable=YES syslog_enable=NO xferlog_enable=YES xferlog_file=/etc/vsftpd/xfer.log vsftpd_log_file=/etc/vsftpd/vsftpd.log xferlog_std_format=YES ls_recurse_enable=NO ascii_upload_enable=NO ascii_download_enable=NO async_abor_enable=YES delete_failed_uploads=YES use_localtime=YES one_process_model=NO idle_session_timeout=120 data_connection_timeout=300 accept_timeout=60 connect_timeout=60 anon_max_rate=240800 local_max_rate=240800 Και το /etc/pam.d/vsftpd auth required /lib/security/pam_userdb.so db=/etc/vsftpd/vsftpd_login crypt=hash account required /lib/security/pam_userdb.so db=/etc/vsftpd/vsftpd_login crypt=hash Μηπως εχετε καμια ιδέα τι μπορεί να φταίει γιατι εχω λιώσει στο ψάξιμο αλλα άκρη δεν βγάζω.... p.s. Μην μου πείτε να χρησιμοποιήσω πραγματικούς χρήστες γιατι θέλω να το κάνω με εικονικούς (εκτώς και αν δεν γίνεται). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Κp.s. Μην μου πείτε να χρησιμοποιήσω πραγματικούς χρήστες γιατι θέλω να το κάνω με εικονικούς (εκτώς και αν δεν γίνεται). Θα παιδευτείς πάρα πολύ, με αμφίβολα αποτελέσματα και χωρίς ευελιξία. Καλύτερα χρησιμοποιήσε κάποιον άλλον ftpd (π.χ. pure-ftpd) που έχει ενσωματωμένες δυνατότητες χρήσης virtual users και μεγαλύτερη ευελιξία (εύκολο chroot ανά χρήστη, διαφορετικό uid και όρια ανά χρήστη κλπ). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nske Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 οταν συνδέομαι εκτώς δικτύου που μου βγαζει login failed. >~$ ftp localhost Connected to localhost. [b]220 "Welcome to my FTP Server"[/b] >~$ ftp xxx.dyndns.org Connected to xxx.dyndns.org. [b]220 tc FTP version 1.0 ready at Sun Jan 02 11:36:46 2000[/b] Αυτές οι απαντήσεις φαίνεται να προέρχονται από δύο διαφορετικούς FTP servers. Μαντεύω ότι ο router σου τρέχει ο ίδιος κάποιον FTP server στην ιντερνετική διεύθυνση και εσύ προσπαθείς να συνδεθείς από το εσωτερικό δίκτυο, οπότε το NAT ("port forwarding") που λογικά θα έχεις ρυθμίσει δεν εφαρμόζεται. Για να ελέγξεις αν δουλεύει, δοκίμασε να συνδεθείς απομακρυσμένα από το internet, μέσω κάποιου άλλου μηχανήματος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MetalHead Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Αυτές οι απαντήσεις φαίνεται να προέρχονται από δύο διαφορετικούς FTP servers. Μαντεύω ότι ο router σου τρέχει ο ίδιος κάποιον FTP server στην ιντερνετική διεύθυνση και εσύ προσπαθείς να συνδεθείς από το εσωτερικό δίκτυο, οπότε το NAT ("port forwarding") που λογικά θα έχεις ρυθμίσει δεν εφαρμόζεται Τελικά δουλεύει μια χαρα. Δοκιμασα απο εναν φίλο και δεν υπάρχει πρόβλημα. Η αλήθεια είναι οτι το παρατήρησα και εγώ αυτο χθες αλλα δεν περίμενα οτι τρέχει ftp το router (το Baudtec του connex εχω). Δεν πήγαινε το μυαλλο μου εκει κυριως γιατι μπορω να συνδεθώ με τον χρήστη του Linux. Ειναι λογικο κατι τετοιο γιατι εμενα δεν μου φαινεται λογικό???? Anyway, thanks για τις απαντήσεις σας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.