Προς το περιεχόμενο

αγορα εξ. σκληρου ή εσωτερ. + εξωτερ. θηκη ωστε να γινει εξωτερικος δισκος

sam sam

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχω ενα laptop και θελω να κανω back up τα αρχεια του ( τα εχω ηδη κανει σε dvds ) αλλα και να ειναι αμεσα προσβασιμα...

το θεμα ειναι να παρω κατευθειαν ενα εξωτερικο σκληρο δισκο των 500 ( ή 640 GB ) ή να παρω ενα εσωτερικο δισκο και μια θηκη για να τον κανω εξωτερικο;

οι εσωτερικοι απο οτι ειδα αρχιζουν στα 500GB απο 43 € +... και με μια θηκη παει 10 ευρω πιο πανω, ενω ενας εξ. δισκος αρχιζει απο 60 € + ...

( καμια προταση για σκληρο στα 500 ή 640 GB )

απο εξ. ειμαι αναμεσα σε αυτους: (αλλα ακομα ψαχνω)

Seagate 500GB External HDD (USB , ST305004EXD101-RK) ( 60€ )

και

WESTERN DIGITAL 500GB ( 70€ )

Δημοσ.

Το ιδιο πραγμα ειναι! πριν μερικους μηνες πηρα και εγω εναν εσωτερικο και τον εκανα εξωτερικο και μου επεσε απ το γραφειο και χαλασε. Μετα τον πηγα για φτιαξιμο και μου τον αντικαταστησανε αφου δεν φαινοτανε κανενα σημαδι χτυπηματος. Αν παρεις εξωτερικο, θα πρεπει να τους πας και την θηκη και αν την βρουν χτυπημενη τοτε χανεις την εγγυηση. Γι'αυτο Προτιμω τον εσωτερικο με θηκη.

PS:Δεν εχω παρει ποτε εξωτερικο και δεν ξερω τι πλεονεκτηματα εχουν.

Βρηκα και μια καλη προσφορα: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.345493&sid=1

Δημοσ.

Εγώ έψαχνα εξωτερικό 2,5 αλλά να είχε και esata θύρα για γρηγορη μεταφορά αρχείων .Δεν βρήκά τιποτα ( δεν έξαψα και πολυ ) και τελικά κατέληξα στην επιλογή ενός κουτιού ( raidsonic icy box ) που είχε και esata και usb και πήρα και ενα 2,5 σκληρό wd black 160gb .ολα μαζί βγηκάν στα 62 ευρώ.Σιγουρα με αυτά τα λεφτά έπερνα μεγαλύτερο δισκο . αλλά το κουτι ήταν πολύ ομορφο και ο δισκος πολύ γρηγορος .

Σαν προσφορά μπορείς να δεια και αυτη του πλαισίου που δίνει ένα toshiba 1T 70 ευρώ .

Δημοσ.

να ξαναθυμίσω κατι με ενδεχόμενο να πλακώσουν οι μπράβοι των καταστημάτων:

κατα συνθήκη οι περισσότεροι εξωτερικοι δίσκοι - προσφορές των σουπερμαρκετ- ειναι διαλογής, δηλ. επιστροφες στο εργοστάσιο κ επισκευασμένοι (refurbished). Τους βάζουν σε εξωτερικά κουτιά κι απο δω πανε κι οι αλλοι. Στατιστικά , οι σενιοι καλογυαλισμένοι εξωτερικοι "σκανε" πολυ πιο συντομα απο το συνδιασμό εσωτερικός + καλο κουτί.

Συγκεκριμένο παράδειγμα με εξωτερικούς western πριν 1,5 χρονο περίπου που βγήκαν σε εξευτελιστική τιμη για ενα 3ημερο, σε καλάθια γνωστού ευρωπαικού κοκκινης απόχρωσης καταστηματος. Με το ζορι κρατηθηκα και δεν πηρα, ευτυχως δηλαδη, γιατι απο βδομάδα αρχισαν οι επιστροφές και οι γκρίνιες. Εννοειται πως με καποια δικαιολογία δεν γινόταν αντικατάσταση αφου ηταν εντος εγγύησης. Τα γνωστα ελληνικά κόλπα. Επισης οποιος ηταν περισσότερο παρατηρητικός θα διαπίστωσε οτι ως τα προηγούμενα Χριστούγεννα γεμισαν το δίκτυο οι αγγελίες και οι δημοπρασίες με αδεια κουτιά απο τους συγκεκριμένους δίσκους.

• Moderators
Δημοσ.
τελικα κατεληξα σε αυτον Western Digital Elements Portable 500GB External HDD στα 84 ευρω :)

ευχαριστω παντως

Τον ειχε ο Κωτσοβολος 26μεχρι29-11 στα εγκαινια Πειραιως 59 ευρω. Τωρα ειδα το ποστ σου

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...