Προς το περιεχόμενο

LG M2362D-PZ LCD TV-Monitor 23'' + HDMI ?

N3CR4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Hello παίδες,

έχω την παραπάνω Monitor TV. Διάβασα και το θέμα που είχε σαν επίκεντρο την ίδια οθόνη. Το ερώτημα όμως το δικό μου είναι το εξής :

Όταν την συνδέω με υπολογιστή μέσω HDMI η επιφάνεια εργασίας ΔΕΝ είναι σε full screen και πρέπει να κάνω scale image από το Catalyst Control Panel (που και πάλι ποτέ δεν κάνει fit σε όλη την οθόνη,μόνο με DVI ή D-Sub παίζει κομπλέ και αμέσως μετά την σύνδεση). Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Τα χρώματα δεν είναι φυσιολογικά, όπως όταν την συνδέω με DVI ή D-Sub. Είναι κάπως θολά και δεν ξέρω από που ρυθμίζεται κάτι τέτοιο.

Ξέρει κάποιος γιατί συμβαίνουν τα παραπάνω ; Φταίει ότι είναι Monitor TV και όχι καθαρό PC Monitor ;

Δημοσ.

Είναι εύκολο να λύσετε το πρόβλημα.

1)Από την κάρτα γραφικών επιλέγουμε να μην κάνει καθόλου scaling.

2)H συγκεκριμένη οθόνη κάπου έχει μια επιλογή που την λέει στα ελληνικά ετικέτες. Αμα στην hdmi που το έχετε βάλετε ετικέτα σαν pc όλως αυτομάτως η εικόνα γίνεται καμπάνα σαν κανονικό monitor.

Έτσι θα δουλέψει άψογα. Την έχω ήδη μια εβδομάδα πάνω σε ένα dell λαπτοπ με hdmi.

Δημοσ.

2)H συγκεκριμένη οθόνη κάπου έχει μια επιλογή που την λέει στα ελληνικά ετικέτες. Αμα στην hdmi που το έχετε βάλετε ετικέτα σαν pc όλως αυτομάτως η εικόνα γίνεται καμπάνα σαν κανονικό monitor.

Έτσι θα δουλέψει άψογα. Την έχω ήδη μια εβδομάδα πάνω σε ένα dell λαπτοπ με hdmi.

Δίκιο έχεις τελικά!!!

Έκανα την επιλογή από το μενού της οθόνης και έβαλα στο 0% το scaling της κάρτας γραφικών μέσω του Catalyst Control Panel.

Thanx a lot !!! :lol:

Δημοσ.

Ναι... Μου πήρε κανα δυο μέρες να το βρω... Να σου πω την αλήθεια η οθόνη δεν ξέρω γιατί το κάνει. DVI και HDMI είναι το ίδιο πράγμα. Τώρα γιατί έχει αυτή την συμπεριφορά δεν ξέρω. Δεν έχω και κανένα blueray player να τσεκάρω τι γίνεται....

Αν μάλιστα παρατηρήσεις αν δεν βάλεις ετικέτα (χάλια εικονα) πατώντας το ok στο τηλεκοντρόλ βλέπεις ότι δουλεύει και καλά σε 1080p ενώ αν την βάλεις στο pc πατώνας ok στα στοιχεία βγάζει κανονικά την ανάλυση 1920x1080@60Hz.

Για υποψήφιους αγοραστές να ξέρετε ότι τα ηχεία δεν είναι και ότι καλύτερο. Για την τηλεόραση είναι άψογα αλλά για ταινίες είναι μαπα. Κλύτερα ξεχωριστή έξοδος ήχου και ανεξάρτητα ηχεία.

Δημοσ.

πήγαινε στο menu της τηλεόρασης σου πάτα εικόνα και εκεί μέσα επέλεξε στο "λόγο εικόνας" αντί για 16:9, βάλε "μόνο σκανάρισμα" ή αλλιώς σε άλλες LG την επιλογή 1:1.... μην πειράξεις κάρτα γραφικών.

cheers.. :-D

Δημοσ.

ρε παιδια να ρωρησω κατι επειδη ψαχνομαι γενικα για οθονη τωρα τελευταια.Αμα η οθονη δεν εχει συνδεση με dvi-d υστερει σε ποιοτητα?

Δηλαδη μια οθονη που συνδεεται με hdmi καλωδιο δειχνει γενικα καλυτερη ποιοτητα εικονας απο dvi-d και το dvi-d απο D-Sub 15 pin αντιστοιχα?

Και δεν μιλαω μονο για hd ταινιες αλλα γενικα για τα χρωματα.

Εχω βρειhttp://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Monitors/Monitors/LG-W2453SQ-PF-TFT-Monitor-24-W2453SQ-PF.htm αλλα δεν εχει dvi-d.Αξιζει?

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Είμαι και εγω κάτοχος της εν λόγω οθόνης. Την έχω συνδεδεμένη και εγω με HDMI στο pc αλλά υπάρχει μια θολούρα στα γράμματα γενικά σε σχέση με την σύνδεση με VGA (με DVI δε το έχω συνδέσει ακόμη).

Spirosta μπορείς να μου εξηγήσεις λίγο εκτενέστερα που βρίσκεται αυτή η επιλογή "ετικέτες" γιατί δε το βρίσκω πουθενά?

Επίσης μέσω HDMI δε παίρνω ήχο. Γνωρίζει κανείς τίποτα για αύτο. Εχω προσπαθήσει μεσω του Playback device κλπ αλλά δε παίρνω με τίποτα ήχο μέσω του HDMI.

Ευχαριστώ

---------- Προσθήκη στις 04:58 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 04:34 ----------

Οκ το βρήκα. :-)

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

να ρωτησω κατι κι εγω ρε παιδια; εχω ακουσει μεσα σε forums πως αυτες οι μονιτορ tv δεν εχουν και τοσο καλη ποιοτητα στην εικονα μεσω αναλογικου δεκτη. επειδη μενω καρπενησι (ουτε κατα διανοια ψηφιακη εικονα) και θα την αγορασω σημερα, μπορει καποιος να μου πει αν βλεπεται η εικονα μεσω ενος αναλογικου δεκτη ο οποιος πιανει καμπανα;

Δημοσ.
να ρωτησω κατι κι εγω ρε παιδια; εχω ακουσει μεσα σε forums πως αυτες οι μονιτορ tv δεν εχουν και τοσο καλη ποιοτητα στην εικονα μεσω αναλογικου δεκτη. επειδη μενω καρπενησι (ουτε κατα διανοια ψηφιακη εικονα) και θα την αγορασω σημερα, μπορει καποιος να μου πει αν βλεπεται η εικονα μεσω ενος αναλογικου δεκτη ο οποιος πιανει καμπανα;

Εγώ έχω την LG M2262D-PC LCD TV-Monitor 22'' και μπορώ να πω ότι δεν είναι το ίδιο με την Philips τηλεόραση μου. Όντως η ποιότητα της εικόνας είναι υποδεέστερη αλλά δεν με χαλάει καθώς την έχω για να βλέπω στο γραφείο-δωμάτιο μου. Δεν μπορεί να συγκριθεί με μία τηλεόραση που έχει από την μάνα της βελτιωτικά chips - προγράμματα για βελτίωση της εικόνας (π.χ. pixel view, Pixel Precise HD, 100Hz και κτλ)...

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

ξεθάβω λίγο το θέμα για 1 ερώτηση....

αξίζει να την πάρει κάποιος την οθόνη αυτή μόνο για τηλεόραση, (δεν θα το συνδέσω καθόλου σε υπολογιστή) ή να ψάξω για άλλη?.

Δημοσ.
ξεθάβω λίγο το θέμα για 1 ερώτηση....

αξίζει να την πάρει κάποιος την οθόνη αυτή μόνο για τηλεόραση, (δεν θα το συνδέσω καθόλου σε υπολογιστή) ή να ψάξω για άλλη?.

μια χαρά είναι για Tv.....μην τρελαθούμε,240ε το πολύ κανει και για αυτα τα χρήματα είναι άψογη

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...