Προς το περιεχόμενο

Drupal vs Joomla

blashyrkh+

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποιο απο τα 2 θεωρειτε πιο γρηγορο,πιο αξιοπιστο και πιο πλουσιο??Η δικια μου αποψη ειναι οτι το drupal ειναι πιο λιτο αλλα εχει αρκετη ελευθερια οσον αφορα στο τι μπορεις να φτιαξεις και να το ενσωματωσεις οπως επισης και τεραστια γκαμα απο modules και themes..Επισης μπορει να ειναι λιγο πιο δυσκολο στην εγκατασταση και στην συντηρηση αλλα προσωπικα μ αρεσει αυτο γιατι εχω μια ιδεα τι γινεται στο site ..Δεν εχω δοκιμασει ομως το joomla πολυ καιρο αρα δεν ειμαι αντικειμενικος ..

Δημοσ.

Εγω απ την αλλη μονο Joomla εχω δοκιμασει.Νομιζω πλεον ειναι το πιο διαδεδομενο cms.Πλεον εχει απειρα Modules και μπορεις να βρεις documentation για οτι θελεις.

Ενα θετικο ειναι επισης το virtuemart component για το eshop.

Δημοσ.

Και γώ μόνο το joomla έχω δουλέψει. Έχει άπειρα modules για ότι θες. Και όπως λέει ο antonisid το virtuemart είναι το απόλυτο εργαλείο για όποιον θέλει eshop.

Δημοσ.

Προσωπικά θα διαφωνήσω με τους παραπάνω, δεν θα ξαναχρησιμοποιούσα το Joomla για κανένα project μου και αν ήθελα e-shop, θα πήγαινα με το Magento και όχι με το Joomla+Virtuemart παρότι έχω εκφράσει τα παράπονά μου σχετικά με την ταχύτητα του Magento (αν και στην τελευταία του έκδοση υποστηρίζουν ότι την έχουνε βελτιώσει. Δεν γνωρίζω, δεν το έχω δοκιμάσει) γιατί πολύ απλά, είναι ανώτερο e-shop software από οποιοδήποτε άλλο κυκλοφορεί με παπάδες features και δυνατό templating system.

Περί Drupal vs Joomla μπορείτε να διαβάσετε αυτό το οποίο αντιπροσωπεύει την άποψη μου περί του θέματος:

http://www.cafewebmaster.com/drupal-6-vs-joomla-15-2009

Το conclusion ειδικά είναι right to the point:

Use Joomla for a small to middle website if you are a beginner with less experience, less time and less money. Use Drupal for a small to big website if you have web programming experiences, enaugh time and enaugh money for layout-designers.

Θα διαφωνήσω στο "enough time" βέβαια γιατί όσο πιο έμπειρος γίνεσαι με το Drupal τόσο γρηγορότερα κάνεις αυτό που θες γιατί πολύ απλά και το ίδιο το Drupal έχει την ικανότητα να υποστηρίξει κάτι τέτοιο αλλά ναι, άμα είσαι αρχάριος σίγουρα θες πολύ περισσότερο χρόνο σε σχέση με το Joomla.

Και αρχάριος να ήμουν πάντως θα προτιμούσα να πέσω με τα μούτρα στο Drupal γιατί αν είσαι αρχάριος υποθέτω δεν πρόκειται να σου δώσει ποτέ κάποιος να αναλάβεις ένα σημαντικό project για το οποίο δεν έχεις αρκετό χρόνο - επειδή σου έχουν δώσει αυστηρό deadline - οπότε καλύτερα να επενδυθεί σε κάτι πιο δυνατό.

Επίσης, ποιος νοιάζεται για τα άπειρα καλύτερα templates? Αν αναλαμβάνεις ΣΟΒΑΡΕΣ δουλειές βασισμένες σε CMS πάντα custom template θα είναι. Από κάπου ξεκινάνε βέβαια όλοι οπότε για πρώτα site Joomla + έτοιμο template δεν θα ήταν τόσο κακή ιδέα αλλά αυτό είναι προσωπική επιλογή του καθενός κατά πόσο θέλει να πέσει στα βαθιά και πόσο βαθιά.

Επίσης θα κοίταζα στην θέση σου και το Wordpress για ένα news/article based site αν αυτή είναι η περίπτωσή σου.

Δημοσ.

Για eshop κι εγώ Magento προτιμώ αλλά αν ο πελάτης θέλει να το επεξεργάζεται μόνος του, πάς σε joomla γιατί στο magento de θα την παλέψει.

Προτιμώ Joomla γενικά από Drupal, μόνο κ μόνο γιατί προσφέρει περισσότερα.

Δημοσ.
για το xoops τι γνωμη εχετε? διαβαζω οτι θεωρειται ενα απο τα καλυτερα

http://www.cmswire.com/cms/web-cms/xoops-wins-2008-osscontest-award-003733.php

Το Xoops το χρησιμοποιούσα όταν είχε πρωτοξεκινήσει (2002-2003), τότε που mainstream θεωρούταν το (αθλιότατο) phpnuke, ενώ η javascript χρησιμοποιούταν για λίγα και απλά πράγματα. Θυμάμαι το drama ανάμεσα στους developers και τα διάφορα forks και forks των forks (e-xoops, runcms, ciamos, exv2, spooxe, simple-xoops, zarilia, exm, exooport, ... ). Δε ξέρω άλλο project με τόσα forks!

Τελικά φαίνεται να επιβίωσαν μόνο το Xoops, το spooxe και το runcms που φυτοζωεί.

Δε ξέρω πώς έχει εξελιχθεί σήμερα, πάντως έχω πολύ ευχάριστες αναμνήσεις μαζί του :mrgreen:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...