Προς το περιεχόμενο

Άμεση Αναβάθμιση Επεξεργαστή s775

lionheart75

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και πάλι παιδιά.

Μετά το thread που άνοιξα χτές με την αναβάθμιση κάρτας γραφικών, στο οποίο καταλήξαμε (με τις σωστές συμβουλές σας) να αγοράσω την 5850, πράγμα που έκανα και θα την έχω αύριο, αποφάσισα ότι είναι καιρός να αποχωριστώ την πολύμηνη συντροφια του Ε7300. Θέλω να δυναμώσω το σύστημά μου για να το κρατήσω άνετα αρκετό καιρό ακόμα και φυσικά να αποφύγω το bottleneck απο την 5850.

Λοιπόν κατ αρχάς να πώ οτι δεν διαθέτω τόσα φράγκα όσα χρειάζονται για την πολυπόθητη αγορά ενός Q9550 η Q9650, οπότε μην προτείνεται κάτι τέτοιο.

Είμαι μεταξύ αυτών: E8400, E8500, Q8300, Q8400.

Όπως καταλαβαίνεται το ποσό για τον Ε8500 είναι το max που μπορώ να διαθέσω και με το ζόρι....:lol: , γιαυτό σας παρακαλώ πείτε μου ποιόν απο τους ανωτέρω cpu's να πάρω σε συνδυασμό με το mobo και τις μνήμες της υπογραφής μου για να έχω την καλύτερη δυνατή μονάδα και φυσικά ευκολο και αρκετά υψηλό και ανώδυνο OC.

Εννοείται συνδυασμός τιμής και απόδοσης.

Ευχαριστώ και αναμένω νέα σας για να κάνω την αγορά άμεσα. :-)

Αγορά αποκλειστικά απο πλαίσιο ή e-shop.

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Θα σε ξενερώσω αλλά τα 170€ που ζητάει ο E8500 αυτή τη στιγμή, νομίζω πως είναι «απάτη». Όπως και γενικά η αλλαγή σε high cpu σε s775. Τώρα θα μου πεις αν δεν παίζουν λεφτά για αλλαγή πλατφόρμα τι να κάνεις...

Δημοσ.

Σαφώς και δεν αξίζει να πας σε έναν απ' αυτούς που παραθέτεις.

Είτε δίνεις cpu/mobo/ram σε καλή τιμή και πας σε νέα, είτε μένεις όπως είσαι, είτε ψάχνεις για μεταχειρισμένο σε όσο χαμηλότερη τιμή γίνεται.

Δημοσ.

Καλά, ψάξε εσύ για μεταχειρισμένο s775 σε χαμηλές τιμές και ανάλογα με τον ποιον θα βρεις και πόσο, βλέπουμε αν αξίζει ή όχι.

Για μένα πάρε πρώτα την 5850 και δες μέχρι πότε θα σε καλύπτει ο Ε7300 σου. Όταν δε θα πηγαίνει άλλο, βλέπουμε.

Δημοσ.

Ευχαριστώ,

απλά με ξενερώσατε λέγοντάς μου για τον Ε8500.

Νταξ πολύ καλές οι καινούργιες υλοποιήσεις με ι5 και ι7 αλλά μήπως δεν αξίζουν τα φράγκα τους? θέλω να πώ είναι τόσο κατώτεροι οι Ε8500 με s775? :P

Kαι στο φινάλε έτσι όπως το πάει η Intel κάθε χρόνο πρέπει να τα σκάμε αδρά..

sorry για το offtopic... :-)

Δημοσ.

Τι sorry για το offtopic, "δικό σου" είναι το thread :Ρ

Σοβαρά τώρα, συστήματα με C2D/C2Q μας βγάζουν για χρόνια ακόμα για την πλειοψηφία των χρήσεων. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα..

Απλά υπάρχει κόσμος που αναίτια στην ουσία παίρνει ό,τι λανσαριστεί.

Τώρα βέβαια αν θες να ξεζουμίσεις την 5850 σου και να "τραβήξεις" μέχρι και το τελευταίο frame per second, ε κάποια στιγμή θα σε κόψει ο επεξεργαστής, πώς θα γίνει..

Υπάρχει και η λέξη συμβιβασμός στο μυαλό κάποιων. Σε κάποιους άλλους πάλι, όχι.

Δημοσ.

Aκριβώς αυτό ακριβώς εννοούσα. :-)

Ετσι λοιπόν, πιστεύεις οτι με την αλλαγή σε Ε8400 ή Ε8500 δεν θα δώ διαφορά?

ή διαφορετικά δεν θα μπορέσω να εκμεταλλευτώ σε maximum την 5850?

Μη ξεχνάς οτι πριν μερικές μέρες άλλαξα mobo και έσκασα 109 ευρά:P οπότε δεν σκέφτομαι να άλλαξω απο s775 για αρκετό καιρό ακόμα....

Ξανάρχομαι λοιπόν στο αρχικό πόστ.

Ποιός απο τους cpu's που παραθέτω ανωτέρω είναι ο καλύτερος σε συνδυασμό τιμή - απόδοση - OC , σε σχέση με το υπόλοιπο σύστημά μου.

Έτσι μπράβο... :-D

Δημοσ.

Απ' τη στιγμή που αρκετά παιχνίδια και εφαρμογές δεν εκμεταλλεύονται πλήρως >2 πυρήνες ακόμη, απ' τους 4 θα προτιμούσα τον Ε8400 (αν έπρεπε να επιλέξω ανάμεσα σε κάποιον).

Ο Ε8500 δεν αξίζει για κανένα λόγο τα παραπάνω €. Πόσο περισσότερο να τον κλοκάρεις απ' τον Ε8400 πια..

Σου είπα τι θα έκανα στη θέση σου. Είτε θα έμενα ως είχα με τον Ε7300 μέχρι το σημείο που δε θα με κάλυπτε, είτε θα ψαχνόμουν να τον δώσω και να βρω έναν φθηνό Quad.

Δημοσ.

Απ' τους 4 που παρέθεσες επέλεξα τον Ε8400.

Αν πήγαινα έτσι κι αλλιώς σε s775 θα προτιμούσα έναν Q9*50 περισσότερο, με την προϋπόθεση ότι θα τον έβρισκα σε καλή τιμή.

Μην το κουράζουμε πολύ.. αν θες ν' αλλάξεις επεξεργαστή, δες πόσο μπορείς να δώσεις τον Ε7300 σου, δες και αν θα βρεις κάποια πολύ καλή ευκαιρία ώστε η χρηματική διαφορά (τα καθαρά που θα δώσεις δηλαδή) να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη και βλέπουμε τότε αν αξίζει ή όχι.

Αλλά να δώσεις 140€ για καινούριο Ε8400 μην το σκέφτεσαι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...