Προς το περιεχόμενο

value/money 2 tb

pettakos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εννοείται πως στα DVD δεν έχω τίποτα critical data. Οπότε και να χαλάσει ο δίσκος, δε θα πεθάνω που λέει ο λόγος. 1500-2000 δισκάκια πιάνουν άπειρο & πολύτιμο χώρο στο δωμάτιο και η ταξινόμησή τους είναι δύσκολη. Γι αυτό HD>optical storage για μένα.

Τα σημαντικά/προσωπικά data ούτως ή άλλως υπάρχουν σε backup σε 2-3 διαφορετικά μέσα αποθήκευσης και δεν ξεπερνάνε τα 1-2 DVD.

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δεν γράφεις και τα πάντα σε DVD ρει Τι 2000δισκάκια λες;Περιμένεις και τα BR για αρκετά και τα περισσότερα θα μείνουν για πάντα στους HDDs :P

Είπαμε..:-D

Σιγά μην μεταφέρεις όλους τους σκληρούς σου σε DVD!Απλά ότι δεν θέλεις να χάσεις(κυρίως πράγματα που έχουν προσωπική δουλειά)και δεν εννοώ διπλωματικές κτλ μόνο.Ένας φίλος μου είχε 400gb mp3 μουσική και άλλα τόσα flac ονοματισμένα,ταξινομημένα περιποιημένα από τα χέρια του.Και πάρα πολλά από αυτά ripαρισμένα επίσης από τα χέρια του.Βδομάδες δουλειάς.(100κάτι ήταν τα cd του Καζαντζίδη όλα σε 320kbps και flac.Έχει κόλλημα με τέτοια μουσική και είναι συλλέκτης.Που και πως τα είχε βρει όλα μόνο αυτός ξέρει.:lol:)Έγινε η μλκία και τον κρατούσαμε να μην σπάσει όλο το pc από τα νεύρα του.Αυτά πχ τα γράφεις.

Μετά..οι περισσότερες σεζόν από tv shows SD πιάνουν ένα ή δύο dvd max και δεν πρόκειται να τα δεις δεύτερη φορά.Πιο πολύ συλλεκτικά τα κρατάς.Και αυτά τα γράφεις.Παιχνίδια iso(Αν και αυτά τα περισσότερα πλέον θέλουν DL) το κάνεις εγκατάσταση,θες να το έχεις όμως μην τυχόν και ξαναχρειαστεί.Ε δεν είναι ανάγκη να πιάνει χώρο στο δίσκο σου για τη μια φορά που θα το χρειαστείς όταν κάνεις format.Και αυτά γράψιμο.

Εγώ που γράφω πάρα πολλά ας πούμε ένα κουτί από παπούτσια(με θήκες κιόλας πλαστικές λεπτές) ακόμη δεν το έχω γεμίσει.Και τα παιχνίδια εννοείται σε cakebox.Είπαμε..:-D

Δημοσ.

Δεν γράφεις και τα πάντα σε DVD ρει Τι 2000δισκάκια λες;Περιμένεις και τα BR για αρκετά και τα περισσότερα θα μείνουν για πάντα στους HDDs :P

Σιγά μην μεταφέρεις όλους τους σκληρούς σου σε DVD!Απλά ότι δεν θέλεις να χάσεις(κυρίως πράγματα που έχουν προσωπική δουλειά)και δεν εννοώ διπλωματικές κτλ μόνο.Ένας φίλος μου είχε 400gb mp3 μουσική και άλλα τόσα flac ονοματισμένα,ταξινομημένα περιποιημένα από τα χέρια του.Και πάρα πολλά από αυτά ripαρισμένα επίσης από τα χέρια του.Βδομάδες δουλειάς.(100κάτι ήταν τα cd του Καζαντζίδη όλα σε 320kbps και flac.Έχει κόλλημα με τέτοια μουσική και είναι συλλέκτης.Που και πως τα είχε βρει όλα μόνο αυτός ξέρει.:lol:)Έγινε η μλκία και τον κρατούσαμε να μην σπάσει όλο το pc από τα νεύρα του.Αυτά πχ τα γράφεις.

Μετά..οι περισσότερες σεζόν από tv shows SD πιάνουν ένα ή δύο dvd max και δεν πρόκειται να τα δεις δεύτερη φορά.Πιο πολύ συλλεκτικά τα κρατάς.Και αυτά τα γράφεις.Παιχνίδια iso(Αν και αυτά τα περισσότερα πλέον θέλουν DL) το κάνεις εγκατάσταση,θες να το έχεις όμως μην τυχόν και ξαναχρειαστεί.Ε δεν είναι ανάγκη να πιάνει χώρο στο δίσκο σου για τη μια φορά που θα το χρειαστείς όταν κάνεις format.Και αυτά γράψιμο.

Σαν φοιτητής είχα πολύ ελεύθερο χρόνο και αργότερα είχα (κι εγώ) broadband internet. Οπότε κατέληξα με όλα αυτά τα δισκάκια που για κάποιον άγνωστο λόγο θεωρώ «χρήσιμα» τα περιεχόμενά τους :P

Απ τη μια δε θέλω απλά να τα πετάξω αλλά αν απ την άλλη χάσω μερικές εκατοντάδες GB mp3, ούτε που θα το καταλάβω (λες και θα τ ακούσω ποτέ). Ξέρεις πόσες εξεταστικές μου πήρε να τα κάνω rename greeklish->greek, να τα ταξινομήσω και να βάλω σωστά filenames και πλήρη ID tags;;

Δημοσ.

Δεν αποκλείεται όμως μια μέρα να βάλεις το DVD-R μέσα και να μη διαβάζεται από κανένα σύστημα.

Τώρα θα μου πεις σε πόσα να συμβεί αυτό..

Δημοσ.

Εγώ που γράφω πάρα πολλά ας πούμε ένα κουτί από παπούτσια(με θήκες κιόλας πλαστικές λεπτές) ακόμη δεν το έχω γεμίσει.Και τα παιχνίδια εννοείται σε cakebox.Είπαμε..:-D

Εισαι παιδι της οργανωσης...:-D

Δημοσ.

Εισαι παιδι της οργανωσης...:-D

Όχι εγώ ρα ο φίλος μου αυτός.Εγώ όλα χύμα τα έχω όπως να ναι.Απλά games και tv series γράφω σε δισκάκια.Απλά λέω ότι κάποια πράγματα μπορείς να τα γράφεις αντί να τα έχεις στο σκληρό σου άσκοπα.Εμένα πχ τα dvd από ένα σκληρό στάνταρ με έχουν γλιτώσει μέχρι στιγμής.Και είναι και πιο ασφαλή τα δεδομένα.Και σιγά τον χώρο που πιάνουν.Απλά μια φορά το 6άμηνο/χρόνο κάθομαι ένα 2ωρο και γράφω.

Απο τις τιμες των σκληρων ξεκινησε η κουβεντα και που κατεληξε!

On topic είμαστε.Για value money μιλάει ο τίτλος.Πιο value/money από το 0,05€/gb του dvd δεν υπάρχει.:P

Δημοσ.

κάντε ενα απλό time jump 5 χρόνων και φανταστήτε τον εαυτό σας....

2014 : (αφου εχω γλυτώσει απο το έρμο το 2012.. :lol: ...) ψάχνω παθιασμένα σε cakeboxes των 100 dvd, ή σε δαιδαλώδη folders σκληρών δίσκων των 5-10 Tb εκαστος, να βρώ εκεινη την απίστευτη σειρά που παιζόταν... να δεις , πότε ήταν.. α! ναι! το χειμώνα του 2007... πώ! ρε τι γέλια ειχα ρίξει....

ή θα ψάχνω να βρώ εκείνο το .iso του doom4 που έκανε τον Pentium 4 να αγκομαχάει σαν τρίκυκλο στην ανηφόρα...

ειμαι περίεργος πως θα τρέχει "σήμερα" , με τον 50-core cpu, και την 1000-core vga μου :-)

και τις σειρές του 2014, και τα παιχνίδια του 2014.. πότε θα τα δούμε/παίξουμε;

και αυτά, με την υπόθεση οτι τότε ειμαστε ακόμα ανύπαντροι, ακομα χωρίς παιδιά, ή ακόμα χωρις μια δουλειά που ζητάει 10-12 ωρες απο τη μέρα μας.

ενα απλό jump 5 χρόνων, ειπα.

ontopic τώρα: κι εγω προχτες ενα 1500άρι Σιγκεητ "πράσινο" (5900 rpm) πήρα. προς το παρόν εχουν το καλύτερο gb/euro.

αδειασα πανω του τρεις 250άρηδες που πάνε για απόσυρση πριν τους πίασει το παρκινσον..., και πλησιαζει και η ωρα να αποσυρω 500άρηδες :lol:

Δημοσ.

κάντε ένα απλό time jump 5 χρόνων και φανταστήτε τον εαυτό σας....

2014 : (αφου εχω γλυτώσει απο το έρμο το 2012.. :lol: ...) ψάχνω παθιασμένα σε cakeboxes των 100 dvd, ή σε δαιδαλώδη folders σκληρών δίσκων των 5-10 Tb εκαστος, να βρώ εκεινη την απίστευτη σειρά που παιζόταν... να δεις , πότε ήταν.. α! ναι! το χειμώνα του 2007... πώ! ρε τι γέλια ειχα ρίξει....

ή θα ψάχνω να βρώ εκείνο το .iso του doom4 που έκανε τον Pentium 4 να αγκομαχάει σαν τρίκυκλο στην ανηφόρα...

ειμαι περίεργος πως θα τρέχει "σήμερα" , με τον 50-core cpu, και την 1000-core vga μου :-)

Πόσους σκληρούς θα έχεις αλλάξει/πληρώσει σε 5 χρόνια;Και για πιο λόγο να βρίσκονται στο pc σου τελείως άχρηστα πράγματα που απλά κρατάς για συλλεκτικούς λόγους;Ξέρω το ιδανικό θα ήταν το απευθείας πέταμα.Αλλά ας πούμε ότι προτιμώ τις 10 seasons των friends να τις έχω σε ένα BR δισκάκι σε 5 χρόνια το οποίο θα μου κοστίσει όταν γίνει η μεταφορά 1,5€ το πολύ και ας ξόδεψα 1,45 ολόκληρα € πριν 6 χρόνια για να μην τα έχω να κάθονται στο σκληρό μου χωρίς καμία χρησιμότητα και με όσους κινδύνους υπάρχουν.Πιο λίγα χάνεις όταν πετάς 7 δισκάκια παρά όταν πετάς σκληρούς για να αναβαθμίσεις.Υπολογίζεις μέχρι και τις μελλοντικές αναβαθμίσεις των επεξεργαστών χωρίς να σκέφτεσαι ότι το δισκάκι σε 2 χρόνια και όχι 5 θα είναι 50GB και θα κοστίζει 1,5€ χωρίς να πάψει ποτέ να είναι η φθηνότερη και ασφαλέστερη μέθοδος αποθήκευσης.Το cakebox των 100 dvd γίνεται απλά cakebox των 7 BR.(Του πόστη από τα 100 παιχνίδια τα 30 θα φύγουν για κάδο όταν γίνει η μεταφορά :-D),software για να περνάς το τι βρίσκεται στο κάθε δισκάκι για να κάνεις ένα απλό search στο pc σου να βρεις σε πιο δισκάκι βρίσκεται αυτό που χρειάζεσαι δόξα το θεό υπάρχει και θα υπάρχει...

Παρόλο που το κάψιμο dvd το κάνω σε πολύ ήπιο σημείο(Υπάρχουν και συμφορουμίτες μας πολύ πιο advanced users από εμένα που το έχουν καθιερωμένο και ευλογημένο) πιστεύω ότι είναι μια καλή συνήθεια που με γλιτώνει από μπελάδες και χρήμα.Λίγο προσωπικό χρόνο κοστίζει και μερικά τετραγωνικά εκατοστά χώρου.

Βασικά δουλειά που να απαιτεί 12 ώρες τη μέρα να μας αξιώσει ο Θεός να μην βρούμε και όλα τα υπόλοιπα γίνονται.:-D

Τελευταίο off topic από εμένα.

Και να συμπληρώσω ότι και εμένα με βλέπω πιο σύντομα από ότι υπολόγιζα σε μεγαλύτερους σκληρούς.

Δημοσ.

Θεωρω και τον εαυτο μου λιγο ρακοσυλλεκτη ειδικα σε μουσικη και ταινιες εχω πολλους δισκους που εχω χρονια να συνδεσω με πραγματα δεν ξερω τι αλλα ρε γαμωτο δεν σου παει να σβησεις το album των ταδε που κατεβαζες απο 0,1 seeds και εκανες 2 μερες η ξερω γω την ταινια του 193χ που μια μερα σε βοηθησε να κανεις τον ψαγμενο στην ""εναλλακτικη κουλτουριαρα της π*****"" που χες φερει σπιτι για "ποτο¨..ξερω γω ειναι λιγο συνδρομο κατοχης αυτο με τους σκληρους..τουλαχιστον σταματησα να κραταω ο,τι διανομη linux κατεβαζα ..κατι ειναι και αυτο

Δημοσ.
ας τα χάσω, τα ξαναβρίσκω. το internet να είναι καλά. δεν εχw και tη διπλωματική μου μέσα.

BTW μια κοπέλα που είχε στο laptop όλες τις εργασίες της και αλλα πολλά, "κρασαρε" ο δίσκος και τώρα της ζητάει μια ετaιρεία 1000e για να τις ανακτήσει τα δεδομένα. ο σκληρός εννοείτε δεν αναγνωρίζεται καν από το σύστημα, dead

Nα της πεις να ανεβαζει τις εργασιες της στο internet .Eχεις το κεφαλι σου ησυχο :-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...