million_voices Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 http://www.scangauge.com/products/ χρησιμοποιει κανεις αυτο το μαραφετι για να μου πει τις εντυπωσεις του? το θελω για το 2009 Mazda 2 μου και συγκεκριμενα θελω ενδειξεις για στιγμιαια καταναλωση,εξωτερικη θερμοκρασια,θερμοκρασια ψυκτικου και ταση μπαταριας αν υπαρξει ενδιαφερον ψηνομαι και για ομαδικη αγορα http://www.scangauge.gr/contactus.shtml εχω διαβασει στο νετ οτι για 5+ κομματια κανανε εκπτωσεις 10%+,η τιμη του ειναι 145€ με δωρεαν μεταφορικα
Timour21 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Φίλε μου θα σου πρότεινα αν έχεις κάποιο λάπτοπ, να αγοράσεις ένα καλώδιο OBD-II το οποίο θα το βρεις στο ebay το πολύ 60 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά. Απο εκεί μπορείς να χρησιμοποιήσεις διάφορα δωρεάν προγραμματάκια (scantool πχ) και να διαβάσεις τις πληροφορίες που ζητάς μέσα απο αυτό. Υπάρχουν και προγράμματα επι πληρωμή (Digimoto πχ) αλλά τελικά ο περιορισμός είναι το ίδιο το αυτοκίνητο και τι ακριβώς πληροφορίες μπορεί να παρέχει μέσω της OBD θύρας του.
Alxnks Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 αυτο εχω κανει κι εγω, αλλα αλλη δουλεια ειναι το λαπτοπ και αλλη δουλεια το scangauge. δεν ειναι ιδιαιτερα ευχρηστο να εχεις ενα ολοκληρο λαπτοπ πανω στο ταμπλο του αυτοκινητου ας πουμε για να βλεπεις τι γινεται. το θεμα ομως ειναι τι πληροφοριες παρεχει το αυτοκινητο οπως ειπε και ο φιλος. επειδη εχω ψαξει για το scangauge κατα καιρους τα τελευταια 2 χρονια....η καταναλωση αν δεν σου παρεχει το αμαξι πληροφοριες, ειναι δυσκολο να ρυθμιστει σωστα και να στη δειχνει (για τη μεση το παει συμφωνα με το υπολοιπο βενζινης που εχει το ντεποζιτο σου και με τα χιλιομετρα που διανυεις...για τη στιγμιαια δεν ξερω αν και πως το κανει σε αυτην την περιπτωση). παντως ακομα ψηνομαι γι αυτο...αν βρεθουν αρκετα ατομα και γινει ομαδικη παραγγελια και πεσει λιγο η τιμη του (γιατι ειναι τσιμπημενη οσο να ναι), ειμαι μεσα. εγω βεβαια θα προτιμουσα την περιπτωση με τα 162 ευρω που εχει και δευτερο καλωδιο, ωστε να μπορει να χρηιμοποιηθει ευκολα και σε αλλο αυτοκινητο αν χρειαστει (καποιου φιλου, δευτερο αυτοκινητο στην οικογενεια κτλ).
million_voices Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 οντως δεν βολευει laptop,netbook,pda στο αυτοκινητο καλωδιο obd βρισκεις ευκολα και σχετικα φτηνα απο ebay πχ το ζητημα ειναι οπως ειπε και ο φιλος παραπανω τι μετρησεις παρεχει το ιδιο το αυτοκινητο,πχ θα ηθελα θερμοκρασια λαδιου αλλα δεν το βλεπω ουτε με τα Xgauges
Alxnks Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 θερμοκρασια λαδιου θα δεις αν παρεις και συνδεσεις εξωτερικο οργανακι, αυτα τα κλασσικα που μπαινουν στην κολωνα (η και αλλου).
million_voices Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 εχεις κανενα link για να δω? ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:18 ---------- δεν αντεξα και το παραγγειλα θα σας πω εντυπωσεις οταν το δοκιμασω
Alxnks Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 εχεις κανενα link για να δω? ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:18 ---------- δεν αντεξα και το παραγγειλα θα σας πω εντυπωσεις οταν το δοκιμασω δες: http://www.autokinisis.gr/index.php?target=categories&category_id=1978 http://www.autokinisis.gr/index.php?target=categories&category_id=1390 http://www.autocorner.gr/index.php?page=shop.browse&category_id=39&option=com_virtuemart&Itemid=55 αντε...μεγεια το μηχανακι και να το δουλεψεις να μας πεις αν αξιζει τον κοπο
million_voices Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 θα σας πω προς το παρων διαβασε reviews χρηστων απο εδω,εγω ετσι πειστηκα http://www.amazon.com/ScanGauge-Compact-Multifunction-Computer-Customizable/product-reviews/B000AAMY86/ref=dp_top_cm_cr_acr_txt?ie=UTF8&showViewpoints=1
Alxnks Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 το ''ψαχνω'' 2 χρονια το scangauge....απλα δεν εχω αποφασισει να το παρω γιατι δεν ξερω καποιον που να το εχει δοκιμασει στην πραξη να του κανω μερικες ερωτησεις. ισως οταν το παρεις εσυ και το δουλεψεις να βοηθησεις πηρες το απλο πακετο με τα 145 η με το εξτρα καλωδιο στα 162;
million_voices Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 το απλο ποσταρε τις ερωτησεις σου απο τωρα για να ξερω τι να προσεξω
Alxnks Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 το κυριο μου ειναι αν και πως δειχνει τη στιγμιαια καταναλωση...διαβαζει τιποτα απο το αυτοκινητο η ειναι σαν τη μεση οπου την υπολογιζει αναλογα με το ποσο πεφτει η ποσοτητα στο ντεποζιτο και τα χιλιομετρα που διανυονται; γιατι αν ειναι ετσι....εγω μπορω να εχω το αμαξι ακινητο και να ριχνω γκαζιες στις 5500 στροφες....τι θα μου λεει αυτο, οτι να ναι;; δες αυτο και πες μου οταν ειναι και βλεπουμε τα υπολοιπα ! μολις διαβασα αυτο και ξενερωσα τρελα! At each fill-up, you can re-calibrate the SGII with the exact amount of gas pumped. αν ειναι σε καθε γεμισμα, πριν ξεκινησω το αμαξι να πρεπει να κανω αυτη τη δουλεια...χαιρω πολυ. και αντε, εγω πες οτι εχω το χρονο και τη θεληση να κατσω να το κανω τις πρωτες λιγες φορες (πρωτου βαρεθω να το κανω), ο απο πισω μου στο βενζιναδικο που θα βιαζεται θα εχει την ιδια διαθεση;! εκτος....αν ειναι μονο για καποια πρωτα γεμισματα, μεχρι να καλιμπραριστει το μηχανημα και μετα ειναι οκ. θα δουμε οταν το δουλεψεις
million_voices Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 οχι ρε αυτο γινεται αν θες να σου υπολογιζει στατιστικα σε σχεση με το καυσιμο πχ χιλομετρα μεχρι ρεζερβα,χιλιομετρα/λιτρο κλπ η στιγμιαια καταναλωση θα βγαινει απο καποιον αισθητηρα και δεν νομιζω οτι εχει σχεση με την βενζινη που καταναλωνεται ανα γκαζια γιατι μιλαμε για πολυ μικρες ποσοτητες σε ολα τα αυτοκινητα και ειδικα τα καινουργια υπαρχουν αυτοι οι αισθητηρες απλα σε αλλα εμφανιζονται στο ταμπλο και σε αλλα οχι,αναλογως το επιπεδο εξοπλισμου κλπ ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:23 ---------- Alxnks δες και αυτο για να δεις πως μετρανε την στιγμιαια καταναλωση αυτα τα μαραφετια http://www.eng-tips.com/viewthread.cfm?qid=168248&page=6
Alxnks Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 ναι το διαβασα..θα δειξει. το δικο μου εχει trip computer (μου δειχνει σε λιτρα ποσα καυσιμα μου μενουν, μου δειχνει μεση ταχυτητα, χρονους αποστασης και διαφορα αλλα) αλλα δεν μου δειχνει στιγμιαια καταναλωση. αν βγαζει αυτην την πληροφορια απο obd θα μου την δειξει απευθειας το scangauge χωρις πολλα πολλα. εσενα εχει καποια οθονιτσα ηδη το αμαξι σου; αν ναι...τι σου δειχνει;
million_voices Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 εχει αλλα στο 3ο επιπεδο εξοπλισμου η Mazda θεωρει οτι αξιζεις μονο οδομετρο,βενζινομετρο και 2 trip οι σενσορες φυσικα υπαρχουν οπως και η δυνατοτητα να απεικονιστουν απλα η Mazda κοβει την πληροφορια
Alxnks Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 αρα πανω κατω στα ιδια ειμαστε. ποτε θα το εχεις; να το δοκιμασεις να μας πεις. αντε γιατι θελω επιτελους να βλεπω real time τι μου καταπινει το turbo για να προσεχω αντιστοιχα (αν και ηδη προσεχω απο το μπαρομετρο, που επισης εχω βαλει εγω γιατι σου λεει η αντιπροσωπεια, σε light καταστασεις δεν χρειαζεται μπαρομετρο...μωρε χρειαζεται και παραχρειαζεται λεω εγω! ειδικα οταν οι μηχανικοι τους ειναι ασχετοι και σε ενα service μου ειχαν ανοιξει τη τουρμπινα και δουλευε στο θεο...αν δεν ειχα μπαρομετρο ωστε να το δω αμεσως και ειχα παρει τον κινητηρα στο χερι...μετα θα μου ελεγαν οτι ηταν απο δικο τους λαθος;!;! ).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.