Προς το περιεχόμενο

Νεα GPU,Απορια

derasto

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kαλα ντε μη βαρας δεν το πιασα.:lol:

Ευχαριστω για τη βοηθεια παιδες.

@phanispal βασικα λεω να μεινω στα 140 για την καρτα αντε και ενα 50-60αριΕ για τροφοδοτικο αμα παρουσιασει προβλημα.

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Θα σου πρότεινα να πας κατευθείαν και για το τροφοδοτικό. Για μια 5770 (που είναι μια απ' τις καλύτερες προτάσεις για το σύστημά σου) και ένα καλό τροφοδοτικό =/>400W είσαι μέσα με τα ~200 ευρώπουλα σύνολο.

Δημοσ.

gfxpowerchartbybrandgen.png

Εγώ είμαι αισιόδοξος πάντως ότι δεν θα έχεις πρόβλημα.Πόσα χρόνια το έχεις το HEC;

Προτείνω να δοκιμάσεις πρώτα και αν έχεις πρόβλημα να δώσεις και το υπόλοιπο 60€ για ένα τροφοδοτικό να σου μείνει.

Δημοσ.

Σε ενα μηνα κλεινει 4 χρονια και το μηχανημα λειτουργει κ σαν κατεβαστηρι,δηλαδη να κλεισει κ 1 μερα την βδομαδα.:lol:

Δημοσ.

Βασικά ο επεξεργαστής και η κάρτα γραφικών τραβάνε κατά κύριο λόγο απ' τη +12V.

O E7500 τραβάει περίπου 65W και η 5770 περίπου 100W.

Άρα θα παίζεις ψιλοοριακά σε full load (αν και δύσκολο να loadάρεις cpu+vga στο 100%, αλλά λέμε).

Το έχεις αρκετό καιρό. Μιας και διαθέτεις το μπαγιόκο πήγαινε στο Silverpower να είσαι ήσυχος και μελλοντικά.

(εγώ θα το 'βλεπα σαν πρόκληση βέβαια και θα τέσταρα το HEC :Ρ)

Δημοσ.

Και το πιο πιθανό είναι όταν παραδώσει πνεύμα να πάρει μάζι του και την καινούρια κάρτα σου, τους δίσκους σου, την μητρική και ό,τι άλλο του κάνει κέφι εκείνη τη στιγμή. Γνωμη μου είναι να μην το δοκιμάσεις καν. Σε περιβάλλον win δεν θα χεις πρόβλημα, όταν πας να παίξεις κατα πασα πιθανότητα θα ψοφήσει μετα απο κανα 10λεπτο.

Για τροφοδοτικό αν δεν σκοπεύεις αμεσα να πας σε διπλες καρτες κλπ σου προτείνω enermax modu 425watt που έχει αποσπώμενα καλώδια για να μην πιανουν πολύ χώρο, είναι τελείως αθόρυβο σε περιβάλλον win, απο τα κορυφαία της κατηγορίας του και σηκώνει παραπάνω απο αυτά που λεει. Αντίστοιχα αν θες να γλιτωσεις λιγα ευρώ παίρνεις το ίδιο χωρίς αποσπόμενα καλώδια δλδ αυτό enermax 425watt pro82 αν και κατα τη γνωμη μου αξιζουν τα επιπλεον 7 ευρώ το modu82. Aν έχεις παραπάνω λεφτά μπορεις να πας στην αντιστοιχη 525 εκδοση (την οποια έχω και γω).

Μην κοιτας που υπάρχουν τροφοδοτικα 400-500αρια με 30-40 ευρώ. Δεν είναι όλα τα ίδια. Σημαντικό είναι πόσα Α(ampere) δίνουν στην +12v γραμμή και κυριώς το combined. Δλδ αν καποιο γράφει +12v1 18Α και +12v2 18A δεν σημαινει ότι combined δινει 36 Α αλλά πολύ λιγότερα. Τα σοβαρά τροφοδοτικά λένε πόσα Αmpere δίνουν combined στην 12v γραμμή ή τουλάχιστον λένε πόσα watt δίνουν οπότε διαιρώντας με το 12 βλέπεις πόσα Ampere δινουν. Το συγκεκριμενο δίνει μέσω 3 γραμμών των 20Α,22Α και 22Α συνολικά 33Α και ελάχιστα 400-500αρια τροφοδοτικά δινουν τόσα. Επισης για μικρο χρονικό διαστημα δίνει μέχρι 470watt (peak)

Δημοσ.
Και μια ακομα απορια,στα Direct11 παιχνιδια πως 8α τα παει?

Για την τιμή της μια χαρά. ΄Οσο ανεβάζεις τις ρυθμίσεις σε ένα μελλοντικό παιχνίδι τόσο ακριβότερη κάρτα θα χρειαστείς.

Eddie,

Τα HEC ήταν καλά τροφοδοτικά. Επειδή όμως είναι 4-ετίας δεν είμαι σίγουρος αν είχε σαν τροφοδοτικό τις δικλείδες ασφάλειας που έχουν τα σημερινά τροφοδοτικά. Τον περασμένο χειμώνα είχα την ατυχία να ψοφήσει ξαφνικά το UPS και με τις αλλεπάλληλες διακοπές ρεύματος λόγω καταιγίδας να μου κάψει το τροφοδοτικό. ΄Ενα τσαφ και παρέδωσε πνεύμα μόνο το τροφοδοτικό και τίποτε άλλο.

Ωστόσο για λόγους ασφάλειας όπως το είπα του ανθρώπου εγώ προσωπικά δεν θα το διακινδύνευα. Αν και εξαρτάται και πόσο χρόνο καθημερινά λειτουργεί το PC, ένα τροφοδοτικό τετραετίας έχει αρκετά μειωμένες αντιστάσεις γενικά.

Δημοσ.

Το πισι ειναι αναμενο σχεδον 20 ωρες την ημερα εδω και πολυ καιρο.Μιας που θα κανω αυτη την μικρο-αναβαθμιση θα παρω και ενα καινουριο τροφοδοτικο να ειμαι καλυμενος και να εχω ησυχο το κεφαλι μου.

Δημοσ.
Τον περασμένο χειμώνα είχα την ατυχία να ψοφήσει ξαφνικά το UPS και με τις αλλεπάλληλες διακοπές ρεύματος λόγω καταιγίδας να μου κάψει το τροφοδοτικό. ΄Ενα τσαφ και παρέδωσε πνεύμα μόνο το τροφοδοτικό και τίποτε άλλο.

Δεν κατάλαβα τι έγινε!Έπαθες ζημιά λόγω του UPS και επειδή ήταν καλό το τροφοδοτικό περιορίστηκε μόνο εκεί;Ή επειδή ήταν καλά και τα δύο(που ελπίζω να μην κόστιζαν όσο το υπόλοιπο pc) σώθηκες από τα χειρότερα;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...