Snow Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Καλησπέρα! Έχω επεξεργαστεί ένα βίντεο (που τράβηξα με κάμερα mini-dv) με το vegas και έχω έτοιμο ένα κλιπάκι 5 λεπτών, το οποίο δεν πρόκειται να υποστεί στο μέλλον άλλη επεξεργασία, το μοντάζ δηλαδή έχει ολοκληρωθεί. Το ερώτημα είναι τί είδους κωδικοποίηση να δώσω στο τελικό αρχείο, ώστε να έχω ένα αρχείο που ταυτόχρονα: α) θα μπορεί κατευθείαν να παίζει σε dvd player (απλώς δηλαδή να το γράφω σε ένα cd/dvd και να το βλέπω) και β) να μπορώ αν χρειαστεί να φτιάξω κανονικό dvd με μενού κλπ (που σημαίνει επανασυμπίεση) χωρίς να χάνω σε ποιότητα. Όπως αντιλαμβάνεστε προσπαθώ να βρω ένα τρόπο ώστε το τελικό αρχείο να μην είναι ένα τεράστιο avi σαν το ασυμπίεστο που παίρνω από την κάμερα. Γενικά θέλω να κάνω ένα αρχειακό υλικό από τις κασέτες που έχω τραβήξει, που θα περιλαμβάνει το ασυμπίεστο-αμοντάριστο αρχείο και το επεξεργασμένο και αναρωτιέμαι τί μορφή πρέπει να έχει το τελευταίο.
Αδμιν Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 α) θα μπορεί κατευθείαν να παίζει σε dvd player (απλώς δηλαδή να το γράφω σε ένα cd/dvd και να το βλέπω) και β) να μπορώ αν χρειαστεί να φτιάξω κανονικό dvd με μενού κλπ (που σημαίνει επανασυμπίεση) χωρίς να χάνω σε ποιότητα. Mpeg2 με DVD specs, μαλλον.
Snow Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Mpeg2 με DVD specs, μαλλον. Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά τί είναι τα dvd specs ?
Αδμιν Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά τί είναι τα dvd specs ? Πανω-κατω: Αναλυση 720 × 576 25 Καρε το δευτερολεπτο (PAL) ~8 Mbps bitrate Ηχο AC3, PCM ´η MP2 Ενα mpeg2 με αυτες τις προδιαγραφες μπορει να μετατραπει σε DVD (.vob και .ifo) χωρις επιπλεον μετατροπες. Οι πλειστοι δε players μπορουν να διαβασουν αρχεια .mpeg "χυμα" απο dvd ´η usb.
micos000 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Θα το βγάλεις σε m2p μορφή με τις ρυθμίσεις που λέει ο Αδμιν. Μετά μπορείς να το κάνεις dvd με μενού ή να το κρατήσεις όπως είναι για μελλοντικό authoring σε dvd.
Snow Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2009 Διαφωτιστικές οι απαντήσεις σας, αλλά δυστυχώς κάτι τέτοιο στο vegas δεν μπορεί να γίνει. Κι αυτό γιατί όταν σώζεις σε Mpeg2 δεν μπορείς να επέμβεις στις ρυθμίσεις ("custom"), ώστε να αλλάξεις τις ρυθμίσεις pixel aspect ratio από το 1:1 στο 1,4568 (Widescreen). Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, αν σώσω σε mpeg2, το τελικό αρχείο να μην είναι Widescreen. Η μόνη σχετική ρύθμιση που αναγνωρίζει αυτόματα τις ρυθμίσεις pixel aspect ratio και μπορεί να βγάλει σωστό widescreen είναι το "dvd architect pal widescreen video stream" αλλά δεν έχει ήχο!
micos000 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2009 Αν στο βγάζει σε .m2v (video stream) δες μήπως στον ίδιο φάκελο υπάρχει και κάποιο .ac3 ή .m2a αρχείο (audio stream). Δεν υπάρχει περίπτωση να σου δίνει εικόνα χωρίς ήχο, εκτός αν το επέλεξες εσύ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.