therock Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Ρε παιδια εχω αυτο το Kinky προβλημα οπου σβηνει αποτομα το PC σε ανυποπτα χρονικα διαστηματα. Αρχικα πιστευα πως κατι πηγαινε στραβα με το kmplayer, αλλα μολις πριν λιγο εσβησε χωρις να τρεχει τιποτα. Λογκαρε στα win και το αφησα ανενοχλητο και εσβησε. http://www.kmplayer.com/forums/archive/index.php/t-12744.html Οτι περιγραφει ο ποστερ στο πανω λινκ παθαινω και εγω. ΜΕ εξαιρεση μολις πριν λιγα λεπτα που εσβησε χωρις καν να τρεξω τπτ. Το θεμα ειναι πως εκανα restore τα bios settings, και δεν εχω αναβαθμισει τιποτα, και επισης μονιτοραρω τις θερμοκρασιες και ειναι στο 30 ολοι οι πυρηνες δλδ τιποτα. Τι μπορει να φτεει ρε γμτ? Ειναι το νεο μου πισι και εχω σκαλωσει τωρα.
therock Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Ο σκληρος δισκος? Ειναι οντως αρκετα παλιος, αλλα τι προβλημα θα μπορουσε να εχει που εξαναγκαζει το πισι να κλεινει? Μιλαμε για shutdown οπως οταν κρατας το κουμπι πατημενο και ο υπολογιστης κλεινει σε θεμα στιγμων. Abrupt shutdown. Αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι εκανα ρεσετ στο BIOS γιατι ειχα οβερκλοκαρει και ηθελα να το γυρισω σε στοκ, αλλα τα εβαλε ολα σε αυτο. Και σκεφτομαι μηπως πειραξει κατι που ηταν διαφορετικο του προεπιλεγμενου, κυριως μηπως οι μνημες δεν συγχρονιζουν σωστα με το πισι.
liopyr Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Άνοιξέ το σε safe mode και τρέξε ένα linpack occt για να αποκλείσουμε κάποιο hardware παράγοντα.
alexrho Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Ακου θέλω να πας στο BIOS και να παρατηρεις τις θερμοκρασιες για ενα 20 λεπτο να δείς διακυμανσεις. Για να αποκλεισουμε το θέμα του επεξεργαστη μην σε τρομαζει μπορει απλα η θερμομονοτικη παστα να μη ειναι αρκετη την προσθετεις εσυ αν ξερεις. Μετά θελω να μου πεις τι καρτα γραφικών έχεις ? Και θέλω να monitareis και την θερμοκρασια της καρτας γραφικών σου Εγω για μονιτορ χρησιμοποιω το Everest
liopyr Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Για να αποκλεισουμε το θέμα του επεξεργαστη μην σε τρομαζει μπορει απλα η θερμομονοτικη [..] Θερμοαγώγιμη ρέι.
alexrho Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Ωραια αλλα δεν νομίζω να ξεχιλιζει απο τον επεξεργαστη? Ωραια κανε τα αλλα και πες μου
therock Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 linpack, linx, prime95 τα εχω τρεξει ολα στο παρελθον και ακομα και στα 4ghz δεν ειχα προβλημα, ενω τωρα που εκανα ρεσετ BIOS ξεκινησαν ολα. -Καρτα Γραφικων εχω gtx275 -Στα BIOS πως βλεπεις θερμοκρασιες? Το Coretemp Παντως μου δινει 30. -Παστα λιγη δεν εχω βαλει. Ισα ισα που ειχα βαλει αρκετη. Το ειχα αναφερει κιολας οταν εφτιαξα το πισι γιατι με ειχε προβληματισει. Τωρα ομως που να βγαζω την ψυκτρα για να βλεπω ποση εχει. Δυσκολο αυτο... Παντως πριν καμμια ωρα που ενεργοποιησα το XMP profile του RAM KIT δεν εχει κλεισει προς το παρον. Που σημαινει πως ισως συνδεεται με μη-σωστο συχρονισμο επεξεργαστη ΡΑΜ.
alexrho Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Ψάξε δες το Power Management στο Bios διαφερει απο μητρική σε μητρική. Εάν είχε πρόβλημα συγχρονισμων των μνημών θα σου πάγωνε η οθόνη η θα σου βγαζε bluescreen. Κατεβασε το Εverest ειναι το καλυτερο και απο κει μπορεις να δεις ολες τις θερμοκρασιες
therock Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Το εχω ηδη το Everest. 33 δινει σε cores, 49 GPU Και 40 GPU Ambient. Παντως ακομα δεν εχει συμβει καποιο απροοπτο απο τοτε που ενεργοποιησα το XMP. Δεν θελω να το γκαντεμιαζω αλλα μαλλον καποιο ρολο παιζει. Τωρα εβαλα και το OCCT Linpack να τρεξει για κανα μισαωρο να δω μηπως και το στρεσσαρει και κλεισει αποτομα.
alexrho Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Πολυ καλες ειναι οκ τοτε παρακολουθησε τες για λιγο μπορει με το XMP να διορθωθηκε το προβλημα
the_eye Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Στην μητρική υπάρχουν τίποτα φουσκωμένοι πυκνωτές ;
therock Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Στην μητρική υπάρχουν τίποτα φουσκωμένοι πυκνωτές ; Πως καταλαβαινεις αν ειναι φουσκωμενοι? Παντως δεν παιζει το πισι ειναι ολοκαινουριο και δεν εχει γραψει καθολου ωρες. Συνολικα πανω απο 100-200 ωρες δεν εχει λειτουργησει, σιγα μην εχει καψει πυκνωτες. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:25 ---------- Εν τελει μια χαρα τοαντεξε το στρεσαρισμα και ακομα δεν εχεικλεισει. Μαλλον η ρυθμιση τς ΡΑΜ ηταν, γιατι ειχα κανει reset στο BIOS Και ειχε σβησει ολες τις ρυθμισεις. Λογικα οι προεπιλεγμενες τιμες θα εδινε αυξημενα voltage και δεν θα αρεσε αυτο στο συστημα. Τωρα ετσι και το ξαναπαθω, ενω εχω ενεργοποιημενα τα XMP τοτε μαλλον θα ειναι κατιπιο σοβαρο.
alexrho Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Πολυ ωραια χαιρομαι !! Ενημερωσε μας για την εξελιξη σου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.