Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με ανάλυση ιστοσελίδας!

costasmarkoglou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα!

Ειμαι αρχαριος στο Web developing και προσπαθω να φτιαξω μια ιστοσελιδα. Χρησιοποιω το Dreamweaver CS4. Εφτιαξα λοιπον την σελιδα, αλλα αντιμετωπιζω ενα τεραστιο προβλημα. Οταν παω να κανω preview την σελιδα στο PC μου, ολα καλα. Οταν παω ομως να την ανοιξω σε αλλο PC με διαφορετικη οθονη, η στον δικο μου υπολογιστη με διαφορετικη αναλυση οθονης απο την κανονικη μου, ολα χαλανε. Οι εικονες, τα κειμενα, οι πινακες, ολα αλλαζουν θεση και η σελιδα φαινεται χαλια.

Μπορειτε να μου πειτε ενα τροπο ετσι ωστε να φαινεται το ιδιο πραγμα σε ολες τις αναλυσεις? Να σημειωσω οτι ΟΛΑ τα αντικειμενα της σελιδας(εικονες,κειμενα,κτλ) τα εχω μεσα σε AP div κουτια.

Ευχαριστω εκ των προτερων!!

Δημοσ.
Καλησπερα!

Ειμαι αρχαριος στο Web developing και προσπαθω να φτιαξω μια ιστοσελιδα. Χρησιοποιω το Dreamweaver CS4. Εφτιαξα λοιπον την σελιδα, αλλα αντιμετωπιζω ενα τεραστιο προβλημα. Οταν παω να κανω preview την σελιδα στο PC μου, ολα καλα. Οταν παω ομως να την ανοιξω σε αλλο PC με διαφορετικη οθονη, η στον δικο μου υπολογιστη με διαφορετικη αναλυση οθονης απο την κανονικη μου, ολα χαλανε. Οι εικονες, τα κειμενα, οι πινακες, ολα αλλαζουν θεση και η σελιδα φαινεται χαλια.

Μπορειτε να μου πειτε ενα τροπο ετσι ωστε να φαινεται το ιδιο πραγμα σε ολες τις αναλυσεις? Να σημειωσω οτι ΟΛΑ τα αντικειμενα της σελιδας(εικονες,κειμενα,κτλ) τα εχω μεσα σε AP div κουτια.

Ευχαριστω εκ των προτερων!!

Να ορίσεις διαστάσεις με ποσοστό, όχι με βάση τις διαστάσεις της οθόνης σου. Στη χειρότερη φτιάξε τη σε ανάλυση 1024 που είναι πλέον οι περισσότεροι υπολογιστές.

Δημοσ.

τι είναι το AP div? το AP δεν καταλαβάινω δηλαδή; Να υποθέσω οτι το γενικό πλάτος της σελίδας σου δεν το έχεις ορίσει. Όρισε το στα 900-1000px που είπε και ο φίλος παραπάνω και σχεδίαζε σ'αυτό το πλαίσιο τη σελίδα σου. Δύσκολα θα πετύχεις οθόνη με μικρότερη ανάλυση απο 1024 στο πλάτος

Δημοσ.

To ΑΡ div ειναι το div που ξερεται απλα το Dreamweaver το αναφερει ως AP div...

Δυστυχως δεν μπορω να ανεβασω τη σελιδα γιατι δεν εχω server ακομα. Μπορειτε ομως να παρετε τα αρχεια που δουλευω για να φτιαξω την ιστοσελιδα και να δειτε τα παντα. Απλα ανοιξτε το αρχειο tokommotirio.html που θα ειναι η αρχικη σελιδα του site και θα καταλαβετε τι εννοω αν αλλαξετε αναλυσεις. Αυτη τη στιγμη φαινεται καλα η σελιδα μονο με αναλυση 1280Χ1024 που ειναι η αναλυση που εχω στην οθονη του υπολογιστη μου. Οριστε τα αρχεια:

http://rapidshare.com/files/312278457/SITE.rar

Δημοσ.
To ΑΡ div ειναι το div που ξερεται απλα το Dreamweaver το αναφερει ως AP div...

Δυστυχως δεν μπορω να ανεβασω τη σελιδα γιατι δεν εχω server ακομα. Μπορειτε ομως να παρετε τα αρχεια που δουλευω για να φτιαξω την ιστοσελιδα και να δειτε τα παντα. Απλα ανοιξτε το αρχειο tokommotirio.html που θα ειναι η αρχικη σελιδα του site και θα καταλαβετε τι εννοω αν αλλαξετε αναλυσεις. Αυτη τη στιγμη φαινεται καλα η σελιδα μονο με αναλυση 1280Χ1024 που ειναι η αναλυση που εχω στην οθονη του υπολογιστη μου. Οριστε τα αρχεια:

http://rapidshare.com/files/312278457/SITE.rar

Η σελίδα δεν παίρνει εύκολη διόρθωση. Το πρόβλημα οφείλεται ότι χρησιμοποιείς δυο διαφορετικές "ομάδες" css. To default.css (μέσα στον υποφάκελο) ορίζει το γενικό template, είναι δομημένο σωστά, οπότε όταν αλλάζεις διαστάσεις/ανάλυση, αλλάζει θέση (ορθά). Η δεύτερη ομάδα είναι οι δικές σου προσθήκες (τα #apDivχχ) όπου έχεις ορίσει καθορισμένες τιμές για τις παραμέτρους position, left και top, οπότε όποτε αλλάζεις ανάλυση/διαστάσεις το περιεχόμενο μένει στην ίδια θέση, ενώ το υπόλοιπο template (που υπακούει στο default.css) αλλάζει θέση. Να στο πω διαφορετικά. Το μισο site μένει ακίνητο και το υπόλοιπο μισό πάει βόλτα.

Λύσεις (επειδή κακά τα ψέματα, δεν το κατέχεις το άθλημα για να κάνεις πρωταθλητισμό):

Α.Φτιάξε το από την αρχή και βασίσου στο αρχικό template. Δε χρειάζεται να αλλάζεις αναλύσεις στον υπολογιστή σου. Για δοκιμές απλά άλλαζε τις διαστάσεις του φυλλομετρητή σου (μην τον έχεις μόνιμα full screen)

B.Φτιάξε κάτι πολύ πιο απλό. Άσε τα extreme sports

Γ.Ζήτα από κάποιον να στο φτιάξει. (δες και ΑΥΤΟ αλλά πρόσεχε γιατί κάτι δε μου αρέσει)

υγ:Αυτό το banner στην κορυφή με την υπογραφη made by ... μην το βάλεις, δείχνει πολύ αντι-επαγγελματικό (το made by εννοώ)

Δημοσ.

position:absolute;

Αυτό το πραγματάκι σου κάνει όλη τη δουλειά! δεν είναι ψωμοτύρι!!! Αν δεις το default ψσσ (css αλλά το αφήνω έτσι γτ μάρεσει!) δεν δίνει πουθενά τέτοιου είδους positions. Εάν δώσεις σε όλα σου τα divs absolute positions, χάνεις την όποια δυναμικότητα μπορείς να έχεις σε μία στατική ιστοσελίδα.

Εάν είσαι αρχάριος καλό θα ήταν να μην ξεκινήσεις με tableless design. Και επίσης καλό θα ήταν να πάρεις και [ame=http://www.amazon.com/CSS-Missing-David-Sawyer-McFarland/dp/0596526873]αυτό το βιβλιαράκι[/ame] το οποίο είναι φανταστικό!

Δημοσ.
Η σελίδα δεν παίρνει εύκολη διόρθωση. Το πρόβλημα οφείλεται ότι χρησιμοποιείς δυο διαφορετικές "ομάδες" css. To default.css (μέσα στον υποφάκελο) ορίζει το γενικό template, είναι δομημένο σωστά, οπότε όταν αλλάζεις διαστάσεις/ανάλυση, αλλάζει θέση (ορθά). Η δεύτερη ομάδα είναι οι δικές σου προσθήκες (τα #apDivχχ) όπου έχεις ορίσει καθορισμένες τιμές για τις παραμέτρους position, left και top, οπότε όποτε αλλάζεις ανάλυση/διαστάσεις το περιεχόμενο μένει στην ίδια θέση, ενώ το υπόλοιπο template (που υπακούει στο default.css) αλλάζει θέση. Να στο πω διαφορετικά. Το μισο site μένει ακίνητο και το υπόλοιπο μισό πάει βόλτα.

ΟΚ αυτο με τα 2 css που λες το καταλαβαινω και το ειχα παρατηρησει και εγω. Οτι δηλ το μισο site αλλαζει θεση και το αλλο μισο μενει σταθερο. Αρα λογικα το μονο προβλημα για να λειτουργησει σωστα το site ειναι να φτιαξω τις θεσεις των #apDivχχ σωστα? Το θεμα μου ειναι ΠΩΣ πρεπει να τις διορθωσω ωστε να δουλευουν σωστα μετα...

υγ:Αυτό το banner στην κορυφή με την υπογραφη made by ... μην το βάλεις, δείχνει πολύ αντι-επαγγελματικό (το made by εννοώ)

Ναι εννοειται θα το φτιαξω αυτο οπως και πολλα αλλα, απλα δειγμα ειναι προς το παρων!

position:absolute;

Αυτό το πραγματάκι σου κάνει όλη τη δουλειά! δεν είναι ψωμοτύρι!!! Αν δεις το default ψσσ (css αλλά το αφήνω έτσι γτ μάρεσει!) δεν δίνει πουθενά τέτοιου είδους positions. Εάν δώσεις σε όλα σου τα divs absolute positions, χάνεις την όποια δυναμικότητα μπορείς να έχεις σε μία στατική ιστοσελίδα.

Δηλ αμα βγαλω απο τον κωδικα το position:absolute ολα θα δουλευουν καλα?

Δημοσ.

Αγορίνα πειραματίσου! Δεν τον κοίταξα και πολυ τον κώδικα σου και δεν ξέρω αν είναι nested τα div σου ή όχι! Δοκίμασε με position:relative αλλά μην ελπίζεις και πολύ!

Κάνε τον κόπο και διάβασε εδώ, εδώ, και εδώ.. ελπίζω να καταλάβεις τι παίζει ακριβώς με την σελίδα σου.

Δημοσ.

Ρε παιδια δεν γινεται να βαλω κατι σαν σκριπτακι ετσι ωστε να φτιαξω 5 σελιδες ιδιες η καθεμια για διαφορετικη αναλυση η καθεμια και βλεποντας ο browser του καθε χρηστη την αναλυση που εχει να διαλεγει την καταλλληλη απο τις 5?

Δημοσ.
Ρε παιδια δεν γινεται να βαλω κατι σαν σκριπτακι ετσι ωστε να φτιαξω 5 σελιδες ιδιες η καθεμια για διαφορετικη αναλυση η καθεμια και βλεποντας ο browser του καθε χρηστη την αναλυση που εχει να διαλεγει την καταλλληλη απο τις 5?

πολύ λάθος προσέγγιση. Κι αν ο χρήστης δεν έχει maximized το παράθυρο τι γίνεται; Πάλι θα σου χαλάει! Δύο οι λύσεις...

α. Μία σελίδα που να αυξομειώνεται ανάλογα με την ανάλυση

β. σταθερό μήκος (~1000px) ωστε παντού να φαίνεται ίδιο

Δημοσ.

μπορείς να βάλεις για παράδειγμα

width:80%;

min-width:1000px;

αυτό σημαίνει ότι το site τους θα πιάνει το 80% σε πλάτος της οθόνης αλλα δεν θα πέσει ποτε κάτω από τα 1000px

μπορείς να παίξεις με τα min-width , max width ,... και να βγάλεις τους δικού σου ορους για την σελίδα σου !

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...