Moderators GeorgeMan Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Moderators Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Χωρις πλυστικους μηχανισμους ειναι ετσι κι αλλιως παρανομος, μη το πολυψαχνεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Χωρις πλυστικους μηχανισμους ειναι ετσι κι αλλιως παρανομος, μη το πολυψαχνεις Το λεω επειδη μου απαντησε σε στυλακι "εβαλα 6000κ για να μη στραβωνω τους αλλους οπως νομιζεις ασχετε κι αμα δε ξερεις μη μιλας, απλα να ακους". Τη στιγμη που τα 6000κ υπερβαινουν το οριο που οριζει και ο ελληνικος ΚΟΚ και ο Ευρωπαικος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alxnks Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Το λεω επειδη μου απαντησε σε στυλακι "εβαλα 6000κ για να μη στραβωνω τους αλλους οπως νομιζεις ασχετε κι αμα δε ξερεις μη μιλας, απλα να ακους". Τη στιγμη που τα 6000κ υπερβαινουν το οριο που οριζει και ο ελληνικος ΚΟΚ και ο Ευρωπαικος. το ασχετε το ειπες εσυ κι οχι εγω....αλλα αφου το ειπες μονος σου, ας συμφωνησω μαζι σου για τον πολυ απλο λογο οτι το στραβωμα δεν το κανει ο βαθμος των κελβιν αλλα απο το εαν το φαναρι εχει απλο κατοπτρο η προτζεκτορα. αν εχει απλο κατοπτρο, τοτε στραβωνει! εαν εχει προτζεκτορα διαχεει τη δεσμη οπως πρεπει και ειναι μια χαρα. απο εκει και περα...ο βαθμος των 6000 ειναι απολυτως νομιμος παγκοσμιως (α σορυ, εκτος απο τη μαλαισια, οπου απαγορευονται τα xenon εντελως -αν θες ψαξτο, ισχυει). σε καθε σου κουβεντα επιβεβαιωνεις οτι δεν το κατεχεις το σπορ και οτι απλα λες για να λες -------------------------------------------------------------------------------- Χωρις πλυστικους μηχανισμους ειναι ετσι κι αλλιως παρανομος, μη το πολυψαχνεις νομιζω οτι στα λεγομενα μου δεν χαρακτηρισα πουθενα για παρανομο/νομιμο (κανω λαθος; ). απλα ειπα οτι το κοστος που χρεωνουν ειναι τρελο χωρις λογο και οτι υπαρχουν και αυτοκινητα με εργοστασιακα xenon που ειτε δεν εχουν πλυστικη συσκευη ειτε αυτοματη ρυθμιση δεσμης κτλ. οποτε το πως και γιατι το γυρισες σε μενα μαλλον καποιο προβλημα δειχνει ΥΓ. απο εμενα τερμα τα οφ τοπικ. οποιος θελει κουβεντουλα υπαρχουν και τα πμ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 το ασχετε το ειπες εσυ κι οχι εγω....αλλα αφου το ειπες μονος σου, ας συμφωνησω μαζι σου Μην παιζεις με τις λεξεις. Σχολειο τα καναμε αυτα...Οποιος διαβασει το προηγουμενο ποστ σου θα καταλαβει καλα τι ειπες. Επισης δεν με προδιαθετεις και πολυ θετικα για το τι θα επακολουθησει στο υπολοιπο ποστ σου, αν κρινω απο το πως αρχισες... για τον πολυ απλο λογο οτι το στραβωμα δεν το κανει ο βαθμος των κελβιν αλλα απο το εαν το φαναρι εχει απλο κατοπτρο η προτζεκτορα. αν εχει απλο κατοπτρο, τοτε στραβωνει! εαν εχει προτζεκτορα διαχεει τη δεσμη οπως πρεπει και ειναι μια χαρα. Το στραβωμα το προκαλει Α. Tα Watt Β. ο βαθμος διαχυσης του φωτος (ο οποιος εξαρταται ΑΜΕΣΑ απο τους βαθμους Kelvin). απο εκει και περα...ο βαθμος των 6000 ειναι απολυτως νομιμος παγκοσμιως (α σορυ, εκτος απο τη μαλαισια, οπου απαγορευονται τα xenon εντελως -αν θες ψαξτο, ισχυει). Οι βαθμοι Κελβιν (θερμοκρασια φωτος) καθοριζουν το χρωμα της δεσμης και κατ επεκταση το βαθμο διαχυσης της δεσμης. Ο ελληνικος ΚΟΚ λεει απλα οτι δεν πρεπει να θαμβωνεται ο απεναντι. Η ΕΕ ΟΜΩΣ καθοριζει το οριο αυτο στους 5000Κ, αρα κατ'επεκταση δεν περνας ΚΤΕΟ κανονικα και ανα πασα στιγμη μπορει να σε γραψει τροχονομος. To οτι λες με απολυτη σιγουρια οτι οι 6000K ειναι νομιμοι παγκοσμιως αποδεικνυει οτι πριν κανεις οποιαδηποτε μετατροπη δεν μπηκες καν στον κοπο να googlareis για να πληροφορηθεις. Πληροφοριακα τα ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΑ (και οχι τα κινεζικα) kit xenon βγαινουν στους 4300Κ. σε καθε σου κουβεντα επιβεβαιωνεις οτι δεν το κατεχεις το σπορ και οτι απλα λες για να λες Τουλαχιστον εγω ξερω τον ΚΟΚ πριν πιασω τιμονι. Εσυ πιανεις τιμονι και θεωρεις οτι ο ΚΟΚ ειναι οπως σου τον ειπε ο Βαγγελης ο συνεργειατζης που σου εβαλε "αυθεντικο xenon" με 100 ευρω... (οιμε). Θα προτιμησω να αφησω τις "αριστες" γνωσεις σε εσενα, αν ειναι να εμποδιζω τους αλλους οδηγους εν γνωση μου (για να μην πω τα τετριμενα περι ζωών). Τελος τα aftermarket Xenon ειναι επισης παρανομα οταν δεν συνοδευονται απο συστημα πλυστικης και ΑΙΣΘΗΤΗΡΑ υψους (και οχι χειροκινητη ρυθμιση οπως προανεφερες). Οπως καταλαβαινεις αγαπητε Alxnks, ομορφα το φορουμικα σου μαθηματα σε εμας τους ανιδεους, αλλα εισαι τοσο καλα κατατοπισμενος που: Α. Ειτε παρανομεις, εν αγνοια σου. Β. Ειτε εν γνωση σου, αρα εντασεσαι στην γνωστη κατηγορια "βρε ποιος τον μαμαει τον νομο, εδω ειναι Ελλαντα και κανω οτι γουσταρω και δε δινω λογαριασμο σε κανεναν". Ουτε και σε αυτον που ενδεχομενως να στραβωνω... Ας ειναι καλα το ΚΤΕΟ ομως. Και επειδη τις πληροφοριες που δινει ο Βαγγελης ο συνεργειατζης και μας μεταφερεις εδω με υφος "τα ξερω ολα" λες και το εχεις καραψαξει το θεμα, δεν ειμαι αναγκασμενος να τις ασπαστω, ας δουμε λιγο πως εχει και η πραγματικοτητα γυρω απο τα ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ Xenon Kit με τιμες αντιπροσωπειας καποιας μαρκας αυτοκινητων (οχι δεν ειναι Mercedes, ουτε Audi, ουτε Porsche η εταιρεια): 1. φαναρι ΧΕΝΟΝ :372,90 2. βαση :7,37 3. GAS BULB :209,65 (μονη της η λαμπα Xenon εχει διπλασια τιμη απο ολοκληρο το "αυθεντικο ΚΙΤ" που νομιζεις οτι εβαλες) 4. εγκεφαλος :349,81 5. BRACKET :32,36 6. λαμπα 12V 21W :0.78 7. λαμπα H1 12V :3,85 8. συνδεσμος :3,19 ----------- ΣΥΝΟΛΟ :979,91€ ΤΟ ΕΝΑ ΧΩΡΙΣ ΚΙΤ ΠΛΥΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΗΡΑ ΥΨΟΥΣ Δηλαδη 1850 ευρω και τα 2 φαναρια. Εσυ λοιπον υποστηριζεις οτι το αμαξι σου ειχε απτη μανα του φαναρι για Xenon αλλα φορουσε λαμπα αλογονου (!!!!) οποτε πες οτι δεν χρειαζεσαι φαναρι, αρα παμε απο τα 1850 στα 1200Ε για το υπολοιπο Kit. Ειναι χαζες οι αντιπροσωπειες που ξοδεψαν τοσα λεφτα σε ερευνα για να κατασκευασουν αυτο το πανακριβο συστημα...Ηρθε ο κινεζος και με 100 ευρω βαζει το ιδιο συστημα φωτισμου αυθεντικοτατο κιολας. Τετοια διαφορα τιμης (1800%) ειναι για να μας κλεψουν εμας τους ασχετους. Ο Βαγγελης ο συνεργειατζης της modifas (εκ του modify) και της πατεντας τα ξερει καλυτερα απτις αντιπροσωπειες. Και πανω απολα αυτο που πουλαει, δεν στραβωνει τον απεναντι καθως μεσα στο κοστος των 100 ευρω (για κατι που εχει 1800) εχει κατσει να ασχοληθει και με τη δεσμη φωτος της λαμπας... ΥΓ και onotpic. Τα Xenon Kit που προτεινουν καποιες αντιπροσωπειες ως δωρο και πανω κατω μοιαζουν με αυτα που περιγραφει ο Alxnks και ΟΧΙ με τα αυθεντικα ολοκληρωμενα συστηματα Xenon, ειναι παρανομα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dollaki Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 Ρε παιδιά, ξέρει κανείς πόσα λίτρα χωράει το ντεπόζιτο βενζίνης του mazda 2??? Συγκεκριμένα το 1.3cc στους 86hp??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NickTG Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 42.8 λίτρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spithas7 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 Πριν λίγες μέρες πήγα σε μια αντιπροσωπεία της Mazda για να ρωτήσω για ολοκαίνουριο Mazda 2. Ο πωλητής φυσικά με ρώτησε αν μιλάμε για μετρητοίς ή για δόσεις. Τον ρώτησα πόσο κοστίζει και πόσο θα μου πάει με δόσεις και μου απάντησε το ποσό της τάξης των 15.000 ευρώ, μου έβγαλε τις αντίστοιχες δόσεις και τα ποσά και με κατατόπισε για τη διαδικασία της τράπεζας. Πάει καλά μέχρι εδώ... Όταν του ζήτησα να μου πει τιμή μετρητοίς, να κάνω εξόφληση δηλαδή ΟΛΑ τα χρήματα ΜΟΝΟΜΙΑΣ, μου είπε ότι αυτή είναι η τιμή, ότι είναι "fix" και ότι έχει ήδη συνυπολογιστεί η έκπτωση στην τιμή... φιλε μου Dollaki με 15.000 στο χερι αυτην την εποχη παιρνεισ παπαδεσ σε ελαφρο μεταχειρισμενο ψαξτο και κανε οσα παζαρια θελεισ, εσυ εχεισ το χρημα κανε παιχνιδι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dollaki Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 φιλε μου με 15.000 στο χερι αυτην την εποχη παιρνεισ παπαδεσ σε ελαφρο μεταχειρισμενο Γιατί? Το mazd-άκι δε λέει??? Ρωτάω μπας και έχετε απόψεις από προσωπικές εμπειρίες, ή έχετε ακούσει από φίλους και γνωστούς κάτι... Το άλλο θέμα που με απασχολεί είναι το πόσο χωράει το ντεπόζιτο αλλά είδα ότι μου απάντησε το φιλαράκι λίγο πιο πάνω, thanks! ---------- Προσθήκη στις 14:41 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:25 ---------- Έχω κολλήσει άγρια μ' αυτό το άτιμο, και γι' αυτό ρωτάω και ξαναρωτάω... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spithas7 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 Γιατί? Το mazd-άκι δε λέει??? Ρωτάω μπας και έχετε απόψεις από προσωπικές εμπειρίες, ή έχετε ακούσει από φίλους και γνωστούς κάτι... Το άλλο θέμα που με απασχολεί είναι το πόσο χωράει το ντεπόζιτο αλλά είδα ότι μου απάντησε το φιλαράκι λίγο πιο πάνω, thanks! ---------- Προσθήκη στις 14:41 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:25 ---------- Έχω κολλήσει άγρια μ' αυτό το άτιμο, και γι' αυτό ρωτάω και ξαναρωτάω... μια χαρα ειναι πολυ ωραιο απλα ριξε και μια ματια τι τιμεσ παιζουνε σε διαφορεσ μαρκεσ σε μεταχιρισμενα , πχ να πω μια μαρκα mini cooper s εδω λεει 17 500 αμα το ψαχεισ θα το βρεισ και με 16 000 πανω κατω http://www.automoto.gr/used-cars-MINI,COOPER-photographs-1156727.html?photo=594917#photo Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kage Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 @dolaki μιας και βλεπω οτι το 1ο ποστ σου στο τοπικ εγινε πριν 7 μηνες.γενικοτερα μπαινεις στο gr και global site και κατεβαζεις τα "τεχνικα χαρακτηριστικα" οπως ειπωθηκε στα αρχικα πσοτ,τα λαμογια προτειμουν δοσεις γιατι εχουν και προμηθεια απο την τραπεζα για τις δοσεις. μετα βγαινουν και στις τηλεορασεις και κλαιγοντε επειδη κλεινουν οι μαντες και οι αντ/πειες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dollaki Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 Για μεταχειρισμένο είναι καλή φάση, σίγουρα υπάρχουν φοβερές ευκαιρίες που μπορείς να ξετρυπώσεις με το ψάξιμο... Στην προκειμένη περίπτωση έψαχνα του κουτιού ---------- Προσθήκη στις 15:38 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:37 ---------- @dolaki μιας και βλεπω οτι το 1ο ποστ σου στο τοπικ εγινε πριν 7 μηνες.γενικοτερα μπαινεις στο gr και global site και κατεβαζεις τα "τεχνικα χαρακτηριστικα"οπως ειπωθηκε στα αρχικα πσοτ,τα λαμογια προτειμουν δοσεις γιατι εχουν και προμηθεια απο την τραπεζα για τις δοσεις. μετα βγαινουν και στις τηλεορασεις και κλαιγοντε επειδη κλεινουν οι μαντες και οι αντ/πειες Ευχαριστώ kage!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tolis00 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 Γιατί? Το mazd-άκι δε λέει??? Ρωτάω μπας και έχετε απόψεις από προσωπικές εμπειρίες, ή έχετε ακούσει από φίλους και γνωστούς κάτι... Το άλλο θέμα που με απασχολεί είναι το πόσο χωράει το ντεπόζιτο αλλά είδα ότι μου απάντησε το φιλαράκι λίγο πιο πάνω, thanks! Το Mazda 2 δεν ειναι κ απο τα καλυτερα στην κατηγορια του.Διαβασε κανενα τεστ κ καμια δοκιμη περιοδικου κ θα δεις.Εχει αρκετα ελλατωματα κ δεν ειναι απο τους πρωταγωνιστες.yaris,swift,207,fiesta,polo, παιζουν πολυ πιο πανω.Ειχα κ ενα φιλο που το εχει κ δεν ηταν κ πολυ ικανοποιημενος. μια χαρα ειναι πολυ ωραιο απλα ριξε και μια ματια τι τιμεσ παιζουνε σε διαφορεσ μαρκεσ σε μεταχιρισμενα , πχ να πω μια μαρκα mini cooper s εδω λεει 17 500 αμα το ψαχεισ θα το βρεισ και με 16 000 πανω κατω Τι να το κανει το μεταχειρισμενο?! 1000 φορες 95 αλογα κ καινουριο αυτοκινητο, παρα 195 αλογα κ μεταχειρισμενο! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikos_e34 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 και στο φορντ του 88 ειχα ρυθμιση δεσμης μονο που ηταν χειροκινητη..η αυτοματη μπηκε με τα πρωτα συστηματα ξενον.. τα εργοστασιακα ξενον (ζηνον είναι κανονικά αλλά άντε) περιλαμβάνουν κατά 90 τοις εκατο φανάρι με λούπα να κατευθύνει τη δέσμη, πλυστικό σύστημα (απαραίτητο!). λόγω του οτι η λαμπα ξενον κατα τη λειτουργεία της δεν παράγει σχεδόν καθόλου θερμότητα και λιγο να ειναι βρωμικο το φαναρι χαλαει η δέσμη και παει στα αστρα. ειδικα με το χιονι και χωρις συστημα πλυσης υπαρχει μεγαλο προβλημα. επισης ο αισθητηρας της αυτοματης δεσμης ειναι στα ψαλιδια του αυτοκινητου εξου και οταν πατησετε τον κωλο του αυτοκινητου αμεσως διορθωνεται. οι θερμοκρασιες κελβιν που χρησιμοποιουνται απο τις αυτοκινητοβιομηχανιες ειναι κοντα στα 4300-4600 κελβιν (παγωμενο λευκο φως) και ειναι η καλυτερη θερμοκρασια..απο 5000 και πανω αρχιζουν να μπλεδιζουν με καταστροφικα αποτελεσματα στην οραση..τα 6000 ειναι πολυ μπλε και δεν βλεπεις σωστα τη νυχτα..υπάρχουν στο νετ και 12000 που ειναι για show car μελιτζανί κάτι γμστα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RottenLungs Δημοσ. 16 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2010 Δωρο δινουν και σε αγορα με δοσεις εαν το ζητησει και εαν δεν ειναι τσιφουτηδες στη συγκεκριμενη αντιπροσωπεια. Ειναι σχεδον must το δωρο πλεον. +1 στην αγορα με δοσεις αν βγαινει ιδια η τιμη. Οχι μονο επειδη δε θα εχεις τοσο μεγαλη οικονομικη στενοτητα, αλλα γιατι το χρημα χανει την αξια του με το περασμα του καιρου. Αλλη αγοραστικη δυναμη εχουν σημερα τα 14.000 και αλλη (μικροτερη) θα εχουν σε 4 χρονια. Οποτε αφου στα λεφτα βγαινεις το ιδιο κρατα εσυ οσα περισσοτερα λεφτα μπορεις σημερα και δωστους τα με δοσεις μετα απο καιρο που "θα εχουν χασει σε αξια". Βγαινεις κερδισμενος! +1 Παιδιά εγώ μέχρι στιγμής μόνο ένα οικονομικό μάθημα έχω κάνει (λόγο του οτι είμαι ΕΜΠ και δεν είναι αντικειμενό μου) αλλα συνειδητοποίησα πόσο καλά είχα κάνει όταν πήρα το αμάξι μου σε δόσεις. Η τιμή καταρχήν ήταν φίξ όπως και σε εσένα, καμία διαφορά στο μετρητής ή δόσεις αλλα αδελφέ δεν μπορείς να φανταστείς πόσα λεφτά γλιτώνεις λόγο του οτι πέφτει η αξία του χρήματος. Το καλύτερο είναι να μην δόσεις κάν προκαταβολή αν έχεις τέτοια δυνατότητα. Είναι η βέλτιστη λύση... Και καλά ταξίδια (εγω το έχω λιγότερο απο 1μιση χρόνο και έχω κάνει γύρω στις 20.000 km και σε δύο μέρες φεύγω για road trip ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kage Δημοσ. 16 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2010 επισης ο αισθητηρας της αυτοματης δεσμης ειναι στα ψαλιδια του αυτοκινητου εξου και οταν πατησετε τον κωλο του αυτοκινητου αμεσως διορθωνεται. οι θερμοκρασιες κελβιν που χρησιμοποιουνται απο τις αυτοκινητοβιομηχανιες ειναι κοντα στα 4300-4600 κελβιν (παγωμενο λευκο φως) και ειναι η καλυτερη θερμοκρασια..απο 5000 και πανω αρχιζουν να μπλεδιζουν με καταστροφικα αποτελεσματα στην οραση..τα 6000 ειναι πολυ μπλε και δεν βλεπεις σωστα τη νυχτα.. αν και μαλλον το ποστ θα αναφερετε σε πισω σελιδες που δεν ειδα... τι εννοεις οταν πατησετε τον κωλο του αυτοκινητου αμεσως διορθωνεται? εγω απλα θα πω οτι οποιος παρει πανω απο 4500-4700(αν υπαρχουν) ειναι αυτο που λενε καγκουρας... θυμαμαι καποια μαγαζια που προτειναν τα 6-8χιλ κελβιν για να δειχνουν πως εχεις xenon:P ---------------------------- ποτε μην δεχεστε σαν δωρο συναγερμο αυτοκινητου εκτος και αν ειναι εργοστασιου και οχι αντ/πειας(50ε)...ενας συναγερμος πρεπει να εχει τουλ.κυλιομενους κωδικες.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.