Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με τη μεση

moldovan20

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ευχαριστω πολυ παιδια:-) , απο οτι εχω καταλαβει το προβλημα ειναι σιγουρα λογο καθηστικης ζωης ,οταν η μερα μου ειναι δραστηρια ολα ειναι μια χαρα .Γραφτηκα και γυμναστηριο ,απο αυριο ξεκιναω :lol:

Το καλύτερο θα ήταν κάμψεις - έλξεις + κάτι με αερόβια ( ποδήλατο-τρέξιμο κλπ). Επίσης, δε χρειάζεται με τις έλξεις να κάνεις ξεχωριστά κοιλιακούς, τους γυμνάζουν 1 χαρά - αν επιμένεις όμως, μπορείς να κάνεις κοιλιακούς πάνω στη μπάρα. Καλύτερα πρώτα ποδήλατο να δυναμώσουν τα πόδια σου και μετά απο μερικούς μήνες το πας σιγά-σιγά στο τρέξιμο, ακόμα και το jogging αν είσαι αγύμναστος μπορεί να σου κάνει ζημιά στη μέση λόγω κραδασμών. Από την άλλη αν μπορείς κολύμπι ΕΙΣΑΙ ΑΡΧΟΝΤΑΣ και ξεχνάς ΟΛΑ τα υπόλοιπα.

Καλό θα ήταν μέχρι να δυναμώσεις να αποφύγεις τα βάρη.

Είμαι παθών εδώ και 10 χρόνια ( απο τραυματισμό ) και με λίγη γυμναστική το πρόβλημα γίνεται ανύπαρκτο.

Επίσης, πρόσεχε όταν έχει λίγο κρύο να φοράς απο μέσα ΠΑΝΤΑ κοντομάνικο-φανελάκι, κάτι μέσα από τη μπλούζα, ακόμα και μέσα από πουκάμισο ^^

Άντε, ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ :)

Δημοσ.
lefterman την ώρα του χεσίματος δεν απασχολούμε το μυαλό μας με ιδέες , απλώς απολαμβάνουμε την στιγμή. :-p

Επίσης , οι προσωπικές εμπειρίες μέσης δεν αφορούν όλο τον κόσμο παιδιά , αλλη η μέση δική μου , άλλη του insomniak κτλ κτλ. Οπότε το πως αντιμετωπίζει κάποιος το θέμα αυτό είναι ιδιαίτερη περίπτωση.

Λυπηρό αλλά αληθινό, υπάρχουν τρις σιγουράτζες σε αυτήν την ζωή , ο θάνατος , οι φόροι και ο πόνος της μέσης.

:)

Eπειδη εχω την εντυπωση πως το bold πηγαινε στο δικο μου μηνυμα....

Οι συμβουλες που εδωσα ειναι εντελως γενικες και εφαπτονται στο προβλημα του τοπικ σταρτερ....Πιο συγκεκριμενα,ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ προβλημα μεσης και αν εχεις,αν πας στον γιατρο ΔΕΝ προκειται να σου πει ΜΗΝ κανεις κοιλιακους η ΜΗΝ τρεχεις....

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:19 ----------

Το καλύτερο θα ήταν κάμψεις - έλξεις + κάτι με αερόβια ( ποδήλατο-τρέξιμο κλπ). Επίσης, δε χρειάζεται με τις έλξεις να κάνεις ξεχωριστά κοιλιακούς, τους γυμνάζουν 1 χαρά - αν επιμένεις όμως, μπορείς να κάνεις κοιλιακούς πάνω στη μπάρα. Καλύτερα πρώτα ποδήλατο να δυναμώσουν τα πόδια σου και μετά απο μερικούς μήνες το πας σιγά-σιγά στο τρέξιμο, ακόμα και το jogging αν είσαι αγύμναστος μπορεί να σου κάνει ζημιά στη μέση λόγω κραδασμών. Από την άλλη αν μπορείς κολύμπι ΕΙΣΑΙ ΑΡΧΟΝΤΑΣ και ξεχνάς ΟΛΑ τα υπόλοιπα.

α)με σωστα παπουτσια και χαλαρο jogging δεν προκειται να εχεις κανενα προβλημα...

β)οσο για το κολυμπι,ειναι οτι καλυτερο για την μεση...

Δημοσ.
Eπειδη εχω την εντυπωση πως το bold πηγαινε στο δικο μου μηνυμα....

Οι συμβουλες που εδωσα ειναι εντελως γενικες και εφαπτονται στο προβλημα του τοπικ σταρτερ....Πιο συγκεκριμενα,ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ προβλημα μεσης και αν εχεις,αν πας στον γιατρο ΔΕΝ προκειται να σου πει ΜΗΝ κανεις κοιλιακους η ΜΗΝ τρεχεις....

Με την σειρά μου και εγώ βάζω σε bold την φράση κλειδί στην παραπάνω παράθεση.

Πιο συγκεκριμένα όμως ο γιατρός θα σε παραπέμψει στον φυσικοθεραπευτή, ο οποίος είναι ο μόνος κατάλληλος για να σου υποδήξει τον τρόπο θεραπείας για να ξεπεράσεις την οξεία φάση του προβλήματος.

Το γεγονός οτι ένας ανθρωπος πήγε από τον γιατρό TOY και τα αντιφλεγμωνώδη του κατευεθείαν στον αυτοσχεδιασμό ΚΑΙ ΔΕΝ αντιμετώπισε υποτροπή , είναι ένα γεγονος τυχαίο.

α) Γιατρός -διάγνωση

β) Φυσικοθεραπεία

γ) γυμναστική

Το α μαζί με μια μαγνητική (ενδεχωμένος) θέλει μια βδομάδα χρόνο το πολύ, λόγω της αναμονής για την MRI - το β ανάλογα το πρόβλημα μπορεί να πάρει και μήνες και το γ είναι ο τρόπος ζωής που επιλέγεις για να συντηρηθείς.

Αν παρακάμψει κάποιος κάτι από την παραπάνω σειρά σε πρόβλημα μέσης , πάιζει να σακατευτεί περισσότερο.

Δημοσ.
...Πιο συγκεκριμενα,ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ προβλημα μεσης και αν εχεις,αν πας στον γιατρο ΔΕΝ προκειται να σου πει ΜΗΝ κανεις κοιλιακους η ΜΗΝ τρεχεις...

σαφέστατα και υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που σε ασθενείς με πρόβλημα μέσης συνιστάται κατηγορηματικά να μην κάνουν κοιλιακούς και να μην τρέξουν...

Δημοσ.

Αααα!! Και κάτι άλλο...

ΜΑΚΡΙΑ απο παρατεταμένες θεραπείες με αντιφλεγμονώδη - μόνο κακό θα σου κάνουν σε στομάχι κλπ και συγκεκριμένα ελάχιστα ως καθόλου θα βοηθήσουν.

Καλύτερα φυσικοθεραπείες και άντε για λίγες μέρες το πολύ αντιφλεγμονώδη σε οξεία φάση.

Επίσης...

ΥΠΟΜΟΝΗ, θέλει το χρόνο της η μέση...υπέφερα μήνες κάποια περίοδο με ισχυαλγία, μου χε γαμήσει τη ψυχολογία ( και δεν είμαι ευαίσθητος στο πόνο ). Αλλά σταδιακά με υπομονή και επιμονή, όλα ΟΚ ^^

Τέλος, μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η ψυχολογία στο πως νιώθεις τον πόνο. Όταν ήμουν χαρούμενος / ανεβασμένος ΕΝΙΩΘΑ ΠΟΛΥΥΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. Όταν ήμουν πεσμένος, ΑΣΤΑ ΒΡΑΣΤΑ!

Δημοσ.
Με την σειρά μου και εγώ βάζω σε bold την φράση κλειδί στην παραπάνω παράθεση.

Πιο συγκεκριμένα όμως ο γιατρός θα σε παραπέμψει στον φυσικοθεραπευτή, ο οποίος είναι ο μόνος κατάλληλος για να σου υποδήξει τον τρόπο θεραπείας για να ξεπεράσεις την οξεία φάση του προβλήματος.

Το γεγονός οτι ένας ανθρωπος πήγε από τον γιατρό TOY και τα αντιφλεγμωνώδη του κατευεθείαν στον αυτοσχεδιασμό ΚΑΙ ΔΕΝ αντιμετώπισε υποτροπή , είναι ένα γεγονος τυχαίο.[/color]

α) Γιατρός -διάγνωση

β) Φυσικοθεραπεία

γ) γυμναστική

Το α μαζί με μια μαγνητική (ενδεχωμένος) θέλει μια βδομάδα χρόνο το πολύ, λόγω της αναμονής για την MRI - το β ανάλογα το πρόβλημα μπορεί να πάρει και μήνες και το γ είναι ο τρόπος ζωής που επιλέγεις για να συντηρηθείς.

Αν παρακάμψει κάποιος κάτι από την παραπάνω σειρά σε πρόβλημα μέσης , πάιζει να σακατευτεί περισσότερο.

σαφέστατα και υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που σε ασθενείς με πρόβλημα μέσης συνιστάται κατηγορηματικά να μην κάνουν κοιλιακούς και να μην τρέξουν...

Επειδη ειστε λιγο οφφτοπικ ( :-D ) αναφερομαι σε απλες παθησεις της μεσης και οχι για κοιλες 2 εκατοστων! :-D:-D:-D

Ακομα,ειτε βραχυχρονια ειτε μακροχρονια τους κοιλιακους θα τους χρειαστεις!

Οσο για τους φυσικοθεραπευτες,ας μην το ανοιξουμε αυτο το θεμα...

Δημοσ.

εντάξει.

Κοιλιακούς (σχεδόν) στάνταρ θα χρειαστείς, όταν όμως δεν θα πονάς.

Για πες για τους φυσικοθεραπευτές.

Δημοσ.

Τέλος, μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η ψυχολογία στο πως νιώθεις τον πόνο. Όταν ήμουν χαρούμενος / ανεβασμένος ΕΝΙΩΘΑ ΠΟΛΥΥΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. Όταν ήμουν πεσμένος, ΑΣΤΑ ΒΡΑΣΤΑ!

+1 σε αυτο το εχω παρατηρησει και εγω .

Δημοσ.
Επειδη ειστε λιγο οφφτοπικ ( :-D ) αναφερομαι σε απλες παθησεις της μεσης και οχι για κοιλες 2 εκατοστων! :-D:-D:-D

Ακομα,ειτε βραχυχρονια ειτε μακροχρονια τους κοιλιακους θα τους χρειαστεις!

Οσο για τους φυσικοθεραπευτες,ας μην το ανοιξουμε αυτο το θεμα...

Χονδρικά : ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ , ΕΝΑ, στην περίπτωση που αποφασίσεις να "αυτοιαθείς" , ΤΟΝ ΗΠΙΕΣ !

Και οι ορθοπαιδικοί στέλουν κόσμο στους φυσικοθεραπευτές για αποκατάσταση , ΔΗΛΑΔΗ που ΑΛΛΟΥ να τους στήλουν ; :-p Είναι οι μόνοι που έχουν πρακτικό know -how και δεν είναι της αμπελοφιλοσοφίας.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:45 ----------

τι να πεις γι αυτους???οτι η πλειονοτητα τους ειναι μιλημενοι με ορθοπεδικους και σε στελνουν και σε αυτους ακομα και θλαση να εχεις με σκοπο να τα αρπαξουν?

όσον αφορά τις θλάσεις ΝΑΙ χρειάζεται φυσικοθεραπεία , διότι παίζει το σενάριο να μην επουλωθούν σωστά ελαστικά μέρη του μυός και να ξαναπάθεις θλάση , ξανα και ξανα και ξανα ...

Δημοσ.
τι να πεις γι αυτους???οτι η πλειονοτητα τους ειναι μιλημενοι με ορθοπεδικους και σε στελνουν και σε αυτους ακομα και θλαση να εχεις με σκοπο να τα αρπαξουν?

ναι ε; Δεν το ήξερα αυτό. Αλλιώς τα νόμιζα...

Δημοσ.

1. Ο γιατρός μπορεί να σου γράψει π.χ. 10 διαθερμίες, λέιζερ, υπέρηχους, αλλά εσύ μπορείς να πας σε δικό σου Φ/Θ. Δεν πιστεύω να τα αρπάζει και ο δικός σου που πιθανών ούτε που γνωρίζει τον γιατρό;

2. Μπορείς απλά με μια 2η διάγνωση να καταλάβεις αν έχεις μια απλή θλάση και να μην πας για φυσιοθεραπείες. Ή στο φινάλε αν έχεις χτυπήσει μερικές φορές στην ζωή σου, πιστεύω πως μπορείς να κρίνεις αν είναι μια απλή θλάση, ή και να πας κατευθείαν στον Φ/Θ χωρίς την επίσκεψη στον γιατρό. Και αυτοί έχουν τις απαραίτητες γνώσεις ξέρεις, και μπορούν να περιληφθούν ενός περιστατικού απλού ή δύσκολου, εσύ θα το κρίνεις...

3. Όταν όμως ο Φ/Θ σε "σηκώσει" από το κρεβάτι που πόνου, σε "φτιάξει" την μέση, το πόδι, το γόνατο, τον αστράγαλο και επιτέλους μπορείς να κινηθείς, περπατήσεις, τρέξεις...θεωρείς πως τ' άρπαξε;

Καλύτερα να μην γενικεύουμε...

Δημοσ.
1. Ο γιατρός μπορεί να σου γράψει π.χ. 10 διαθερμίες, λέιζερ, υπέρηχους, αλλά εσύ μπορείς να πας σε δικό σου Φ/Θ. Δεν πιστεύω να τα αρπάζει και ο δικός σου που πιθανών ούτε που γνωρίζει τον γιατρό;

2. Μπορείς απλά με μια 2η διάγνωση να καταλάβεις αν έχεις μια απλή θλάση και να μην πας για φυσιοθεραπείες. Ή στο φινάλε αν έχεις χτυπήσει μερικές φορές στην ζωή σου, πιστεύω πως μπορείς να κρίνεις αν είναι μια απλή θλάση, ή και να πας κατευθείαν στον Φ/Θ χωρίς την επίσκεψη στον γιατρό. Και αυτοί έχουν τις απαραίτητες γνώσεις ξέρεις, και μπορούν να περιληφθούν ενός περιστατικού απλού ή δύσκολου, εσύ θα το κρίνεις...

3. Όταν όμως ο Φ/Θ σε "σηκώσει" από το κρεβάτι που πόνου, σε "φτιάξει" την μέση, το πόδι, το γόνατο, τον αστράγαλο και επιτέλους μπορείς να κινηθείς, περπατήσεις, τρέξεις...θεωρείς πως τ' άρπαξε;

Αχιλλέα σ' αγαπώ. Μουτς μουτς.

Δημοσ.
Χονδρικά : ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ , ΕΝΑ, στην περίπτωση που αποφασίσεις να "αυτοιαθείς" , ΤΟΝ ΗΠΙΕΣ !

Και οι ορθοπαιδικοί στέλουν κόσμο στους φυσικοθεραπευτές για αποκατάσταση , ΔΗΛΑΔΗ που ΑΛΛΟΥ να τους στήλουν ; :-p Είναι οι μόνοι που έχουν πρακτικό know -how και δεν είναι της αμπελοφιλοσοφίας.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:45 ----------

όσον αφορά τις θλάσεις ΝΑΙ χρειάζεται φυσικοθεραπεία , διότι παίζει το σενάριο να μην επουλωθούν σωστά ελαστικά μέρη του μυός και να ξαναπάθεις θλάση , ξανα και ξανα και ξανα ...

φιλε μου το να γινεις καλα μονος σου ειναι πολυ δυσκολο,κατι μπορει να παει στραβα και να τον πιεις.Αλλα καποιες φορες οι γιατροι τα παρουσιαζουν τα πραγματα πιο σοβαρα απο οτι ειναι με σκοπο το κερδος.

ναι ε; Δεν το ήξερα αυτό. Αλλιώς τα νόμιζα...

Αν εχεις να συνεισφερεις στο τοπικ καντο,αλλιως κοψτες τις εξυπναδες.Πιο εξυπνος αποκλειεται να γινεις.

Δεν εγινα κατανοητος...Δεν αποριπτω ολους τους γιατρους και ολους τους φυσιοθεραπευτες.Επιστημονες ειναι που στην δυσκολη στιγμη θα σε βοηθησουν.Αλιμονο.Απλα καποιοι(αρκετοι) απο αυτους δεν κανουν σωστα την δουλεια τους....

Και ας πω την ιστοριουλα μου : Πριν περιπου ενα εξαμηνο ειχα σοβαρο προβλημα με την μεση μου.Δλδ?Δεν μπορουσα να κοιμηθω το βραδυ,ξυπνουσα καθε 2-3 ωρες απο τους πονους και δεν μπορουσα να σταθω ορθιος για πανω απο ενα τεταρτο.Αυτα οπως καταλαβαινεις σου γ@@@@ν την ψυχολογια.Αποφασιζω λοιπον να παω στο σουπερ ντουπερ τοπικο γιατρο...Για 20 μερες επαιρνα κατι χαπια για τους πονους και αμεσως μετα με εστειλε για 1-1,5 μηνα φυσικοθεραπειες....Αποτελεσμα????ΚΑΝΕΝΑ!Ιδιοι πονοι,ιδια ανυποφορη κατασταση.....

Αποφασιζω λοιπον να παω και σε εναν αλλο γιατρο.Οι συμβουλες του???

α)Παντα ζεστη μεση

β)2-3 φορες ελαφρυ τρεξιμο την εβδομαδα

γ)3*20 κοιλιακους καθε 20 μερες....

Αποτελεσμα???Οι πονοι εχουν υποχωρησει και νιωθω τελεια και δεν εχω κανενα προβλημα.

Λιγο καιρο μετα εμαθα πως η γυναικα που με εστειλε ο πρωτος γιατρος για φυσικοθεραπιες ειναι η γκομενα του και πως σε ολους ετσι κανει για να τα τσεπωνουν...

Τι αλλο χρειαζεται να πω?

Δημοσ.
φιλε μου το να γινεις καλα μονος σου ειναι πολυ δυσκολο,κατι μπορει να παει στραβα και να τον πιεις.Αλλα καποιες φορες οι γιατροι τα παρουσιαζουν τα πραγματα πιο σοβαρα απο οτι ειναι με σκοπο το κερδος.
Δεν υπάρχουν τόσο οι γιατροί που θα τα πουν χοντροκομένα , υπάρχουν γιατροί που θα πάρουν το προβλημα ελαφριά , εφόσον μιλάμε για την μέση. Για αυτούς έχει σημασία αν θα μπείς ή οχι στο χειρουργείο και να αξιολογήσουν με συνοπτικό τρόπο το είδος και το μέγεθος της πάθησης. Η έννοια της οσφυαλγίας και της ισχιαλγίας είναι χαοτική, αυτές δεν είναι παθήσεις , είναι ένας τρόπος για να προσδιορίσουν στο περίπου το που πονάς .

Γίνεται το αντίθετο από αυτό που λες, δηλαδή : αντιφλεγμωνώδη - ξεκούραση είναι η αντιμετώπιση για όλους , σου λένε και ένα "πρέπει να αθλήσαι" και ξεμπέρδεψαν .. Ολο αυτό γινότανε μέχρι πρόσφατα γιατί δεν υπήρχε επαρκης εκπαίδευση και νοοτροπία , δεν υπήρχαν κλινικές μελέτες.

Αυτό έχει αλλάξει πλέον επειδή ο κόσμος θέλει κάτι παραπάνω από να μην πονάει , θέλει πχ να ασκήται φυσιολογικά , περισσότερα θα μπορούσε να σου πεί κάποιος ειδικός , το θέμα ειναι να τον επισκεφτείς και να κάτσεις να τον ακουσεις. Αν στα πει μασημένα , πας σε άλλον...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...