moldovan20 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Αντιμετωπιζει κανεις πονους στη μεση μετα απο πολλες ωρες στο pc? Ειχα παει στον ορθοπεδικο για πονους στη μεση που αντανακλουσαν στο στηθος και πολλες φορες ενιωθα αδυναμια στα ποδια και μου ειπε να μη καθομαι τοσες ωρες στην καρεκλα. Εχω προσεξει οτι οταν δεν εχω χρονο να ασχοληθω με τις ωρες ολα ειναι μια χαρα ,μολις κατσω στο pc με τις ωρες παλι το ιδιο. Ο ενας γιατρος μου ειπε να ειμαι ξαπλα στο κρεβατι να ξεκουραζομαι και ο αλλος οτι θα πρεπει να ασχοληθω με γυμναστικη κτλ γιατι αυτα προερχονται απο την καθιστικη ζωη. Εχει αντιμετωπισει κανεις κατι παρομοιο?
antonl Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δεν έχω κάποιο τέτοιο πρόβλημα. Πέρα απ τις συμβουλές δώσε βάση και στην καρέκλα σου αλλά και σε πληκτρολόγιο/ποντίκι/οθόνη (πιθανότατα να το χεις κάνει ήδη). Δες στο google για computer posture να πάρεις μια ιδέα. Αν δεν κάνω λάθος έχει ξαναναφερθεί το θέμα.
freedubus Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Εγώ, από το πολύωρο συνεχόμενο και κακό καθισιό σε πισί, αμφιθέατρα, βιβλιοθήκες, αναγνωστήρια (όλα αυτά έχουν κακά έως εγκληματικά καθίσματα). Γυμναστική με τα μπούνια, σωστή καρέκλα στο σπίτι σου και όσο το δυνατόν σωστή στάση όταν κάθεσαι είναι η λύση.
freedubus Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Βοηθάει σα μέτρο πρόληψης. Γιατί αφού γίνει το κακό είναι δύσκολα τα πράγματα.
Toufas Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 υπαρχουν ασκησεις να κανεις γιατι δεν σου τις ειπανε? εμενα με ειχε πιασει ενας πονος και με ειχε off 3 βδομαδες...
Berolinezos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Ακολούθησε τις συμβουλές του ορθοπεδικού σου, πού και πού να ξεκολλάς απο την καρέκλα να μήν κάθεσαι πολλές ώρες στην ίδια στάση.
Fidelio Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Από την καθιστική ζωή είναι φυσικά, σκέψου μόνο οτι το περισσότερο χρόνο της ζωής μας στα εφηβικά χρόνια , στο σχολείο , στις σπουδές και στην δουλειά , το περνάμε σε μια καρέκλα. Αδρανεί το σώμα και δη ο κορμός και πάπαλα , εμφανίζοντε οι κρίσεις με την μέση. Πέρα από το να μάθεις την σωστή θέση που θα βοηθήσει, το πιο συμαντικο είναι να ασχοληθείς λίγο με γυμναστική ή να μάθεις κάποιες ασκήσεις συντήρησης του κορμού σου . Πρακτικά θες κανα 2 φορές την εβδομάδα να ασχοληθείς και είσαι οκ - ένας φυσικοθεραπευτής μπορεί να σε εκπαιδεύσει στα παραπάνω , δεν είναι τίποτα..
BWolfgr Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Το σώμα μας είναι έτσι φτιαγμένο, ώστε γιατρεύεται ενώ κινείται. Αν κάνεις 2 φορές την εβδομάδα jogging για 20 λεπτά, θα δεις ότι η μέση σου θα είναι πολύ καλύτερα. Θα δεις ότι θα σε βοηθήσει και σε άλλους τομείς όπως συγκέντρωση, καλύτερος ύπνος κ.α. Το ξέρεις ότι οι καλύτερες ιδέες έρχονται όταν τρέχεις;
insomniaK Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Για το Jogging συμφωνώ, αλλά οι καλύτερες ιδέες έρχονται στο κατούρημα.
linkin Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 ον τοπικ :πιθανοτατα εχεις καποια παρα πολυ μικρη κοιλη. θεραπεια? α)παντα θα κρατας την μεση σου ζεστη,ειδικα οταν κοιμασαι β)2-3 φορες την βδομαδα πολυ χαλαρο τρεξιμο-jogging g)2 φορες την βδομαδα 3*20 κοιλιακους + 3*20 ραχιαιους. στα λεω ολα αυτα απο προσωπικη εμπειρια.
moldovan20 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 Ευχαριστω πολυ παιδια , απο οτι εχω καταλαβει το προβλημα ειναι σιγουρα λογο καθηστικης ζωης ,οταν η μερα μου ειναι δραστηρια ολα ειναι μια χαρα .Γραφτηκα και γυμναστηριο ,απο αυριο ξεκιναω
leftermann Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 σεφέστατα ευθύνεται η καθιστική ζωή, και προφανώς και η κακή σου στάση μπροστά στο πισι. Εκτός από γυμναστήριο, πάρε και μια καλή καρέκλα, και μάθε πώς να κάθεσαι σωστά. Δες κι εδώ. Ρε InsomniaK, ρε είσαι ανώμαλος ρε; Ρε ποιό κατούρημα ρε, οι καλύτερες ιδέες ρε έρχονται στο χέσιμο ρε
Fidelio Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 lefterman την ώρα του χεσίματος δεν απασχολούμε το μυαλό μας με ιδέες , απλώς απολαμβάνουμε την στιγμή. :-p Επίσης , οι προσωπικές εμπειρίες μέσης δεν αφορούν όλο τον κόσμο παιδιά , αλλη η μέση δική μου , άλλη του insomniak κτλ κτλ. Οπότε το πως αντιμετωπίζει κάποιος το θέμα αυτό είναι ιδιαίτερη περίπτωση. Λυπηρό αλλά αληθινό, υπάρχουν τρις σιγουράτζες σε αυτήν την ζωή , ο θάνατος , οι φόροι και ο πόνος της μέσης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.