Προς το περιεχόμενο

Αγορά μηχανήματος Fax

Vancas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.

Βασικά δε ξέρω αν ποστάρω στη σωστή ενότητα αλλά δε βρήκα κάτι αντίστοιχο κάπου αλλού. Αν δεν ταιριάζει εδώ παρακαλώ να μετακινηθεί.

Μπαίνω στο ψητό.

Άρχισα πρόσφατα να αναλαμβάνω και δουλειές από το σπίτι και μου χρειάζεται κάποιες φορές να στέλνω fax. Έχω ένα αρχαίο που μου έδωσε ένας φίλος αλλά είμαι έτοιμος να το σπάσω.:devil::devil:

Δεν κάνω πολύ χρήση αλλά όταν χρειάζομαι θέλω να μπορώ να κάνω τη δουλειά μου.

Σκέφτομαι να δώσω μέχρι 100 ευρώ το πολύ και δε ξέρω ποιο να πάρω.

Έχετε κάποια πρόταση?

και επίσης θέλω να ρωτήσω αν προτείνετε τα εισερχόμενα να τυπώνονται σε θερμικό χαρτί η Α4. Αυτό που έχω τώρα είναι με θερμικό και ενώ είναι πού οικονομικό δεν έχει καλή ποιότητα εκτύπωσης. Τι προτείνεται εσεις?

Ευχαριστώ.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εγώ σου προτείνω κάτι πιο "οικονομικό" και οικολογικό.

Αγόρασε ένα εικονικό νούμερο από την Viva (έχει και άλλες εταιρίες). Το κόστος του είναι 24Ε για 2 χρόνια (τόσο το αγόρασα εγώ).

Όταν σου στέλνουν fax αυτό έρχεται κατευθείαν στο e-mail σου.

Αυτό έχει 2 πλεονεκτήματα. Μπορείς να το δείς από πολλά μέρη (ακόμα και αν είσαι εκτός ελλάδος) και επίσης εκτυπώνεις μόνο εκείνο το fax που είναι για εκτύπωση. Τα αρχεία είναι σε pdf.

Μπορεις να στείλεις (με κάποιο μικρό αντίτιμο) ένα φαξ από τον υπολογιστή σου (απο όποιο σημείο του πλανήτη και αν εισαι) μέσω internet. Εγκαθιστά ένα εικονικό εκτυπωτή που στέλνεις την εκτύπωση εκεί και δίνοντας τον αριθμό που θέλεις, αποστέλλεται ως fax. Αυτί γίνεται και μεσα από την σελίδα τους με αποστολή αρχείων pdf ή TIFF.

Νομίζω είναι η πιο οικονομική λύση.

Φαντάσου ότι ανα 2 χρόνια αλλάζεις και μηχάνημα fax:lol::lol::lol:

Υπάρχουν και δωρεαν περίοδοι δοκιμής. Δοκίμασε αυτό για 2 μήνες και δες αν σε βολεύει.

Δημοσ.

Και εγω βρισκομαι αυτην την περιοδο σε αναζητηση FAX και σκεφτομουν τις λυσεις του εχουν προταθει εδω. Ειτε δηλαδη να παρω τον Samung ή να χρησιμοποιηση μια υπηρεσια προοθησης fax στο email. Με προβληματιζουν ομως τα εξης.

Οι συσκευες FAX ειναι προβληματικες και σπαστικες, και σαν τεχνολογια ξεπερασμενη. Το θελω κυριως για τον πατερα μου και επειδη καποιοι ακομα δεν θελουν να μαθουν να στελνουν/λαμβανουν e-mail.

Το internet faxing εχει προβλημα στην αποστολη. Αν θελεις να στειλεις σελιδες χειροπιαστες πρεπει πρωτα να βρεις τροπο να τις σαρωσεις και να τις ετοιμασεις σε ψηφιακο format. Αυτο ειναι κατι που δεν γινεται On the go ουτε θα κατσει ο πατερας σου να σαρωνει σελιδες, γι αυτο και πρεπει δυστυχως να υπαρχει fax στο σπιτι.

Απο την αλλη ακομα και αν προωθεις fax στο email, μπορει να χρειαστει το περιεχομενο να το εχεις σε εντυπη μορφη γιατι μπορει να χρειαστει να το καταθεσεις σε καποιον ή σε καποια υπηρεσια, αρα θα πρεπει να υπαρχει καπου κοντα καποιος εκτυπωτης ή να τρεχεις σε καποιο εκτυπωτικο κεντρο για να εξυπηρετηθεις.

Αρα προς το παρον εμενα αυτα με προβληματιζουν και ακομα δεν μπορω να αποφασισω.

Δημοσ.

Βλέπω μετά από καιρό επέστρεψε το post μου στην επικαιρότητα. :P

Εγώ τελικά προχώρησα στην αγορά αυτού:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.407291

Τώρα για εντυπώσεις θα πω ότι μου φαίνεται πως έχει πολλές ανούσιες ρυθμίσεις και είναι σχετικά ογκώδες και όχι τόσο καλαίσθητο.

Από fax πάντως στέλνει και λαμβάνει σε καλή ποιότητα, αν και μου φαίνεται ότι "τρώει" πολύ μελάνι σε κάθε fax που τυπώνει και επομένως ίσως να είναι λίγο ασύμφορο οικονομικά αν΄το χρησιμοποιείς συχνά. Για μένα που δεν του κάνω τόσο συχνή χρήση ίσως είναι OK.

Τώρα για fax μέσω e-mail απλά είναι κάποιοι που προτιμούν πατροπαράδοτες λύσεις γιατί αρνιούνται να μάθουν μέσω υπολογιστή... (π.χ ο πατέρας μου που κουβαλιέται σπίτι μου για να στείλει κάνα fax :P)

Επιπλέον το έχω βάλει στο γραφείο και έχω και τηλέφωνο και μπορώ να στέλνω/παραλαμβάνω χωρίς να χρειάζεται να ανοίξω το pc.

Δε ξέρω πολλά από fax και ο χρόνος θα δείξει αν ήταν καλή επιλογή.

Δημοσ.

είναι inkjet γιαυτό και δεν πολυσυμφέρει , αν το δουλεύεις αρκετά . Έπρεπε να πας σε λύση Laser αλλά εκεί το κόστος ανεβάινει .

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

κι εγώ ψάχνω αυτή την περίοδο για φαξ και πιστεύω η λύση του e-fax είναι η καλύτερη... και οικολογική. θα το ψάξω περισσότερο το θέμα.

Δημοσ.
κι εγώ ψάχνω αυτή την περίοδο για φαξ και πιστεύω η λύση του e-fax είναι η καλύτερη... και οικολογική. θα το ψάξω περισσότερο το θέμα.

Αυτό το οικολογικό δεν το καταλαβαίνω, τι εννοείς!!!

Δημοσ.
Αυτό το οικολογικό δεν το καταλαβαίνω, τι εννοείς!!!

δεν καταναλωνει το ρευμα που απαιτει το φαξ, ουτε χρειαζεται να εκτυπωσεις για να εμφανιστει το εγγραφο ;)

Δημοσ.
δεν καταναλωνει το ρευμα που απαιτει το φαξ, ουτε χρειαζεται να εκτυπωσεις για να εμφανιστει το εγγραφο ;)

:lol::lol::lol: οικολογική συνείδηση!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...