Seth_CA Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Καλημέρα σε όλους! Έχω το εξής θέμα: Υπάρχει ένας υπολογιστής P4 με maxtor diamondmax plus 9 120 GB ήδη εγκατεστημένος με Windows XP. Θέλω λοιπόν να κάνω format και να ξαναστήσω τα XP. Όταν ξεκινάει όμως η εγκατάσταση των Windows μου λέει οτι δεν υπάρχουν σκληροί δίσκοι! Το Everest μου τον δηλώνει ως Maxtor diamondmax plus 9 120 GB SCSI. Μπήκα και στο site της Maxtor αλλά και στο site της Asus (μητρική) για να βρώ drivers αλλά τίποτα!!! Βοήθειαααα!!!!!!
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δεν θέλει drivers ο δίσκος αλλα o contoller της μητρικής. Ποια Μητρική έχεις ; Δες όμως πρώτα στο bios το mode του controller να ειναι ide και οχι both ή raid. Στο bios ψάξε για ide configuration για να δεις σε τι mode είναι, μετά επέλεξε ide και κανε save settings and exit.
Seth_CA Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Καταρχάς ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Δεύτερον, η μητρική είναι ASUS P4S800D και ειλικρινά δεν έχει καμμία ρύθμιση για ide configuration. Δεν το βλέπει ως ide αλλά sata οπότε και έχει μόνο μια ρύθμιση sata controller enabled/disabled.... Θα αυτοκτονήσω σύντομα......
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Λοιπον στο bios, στο onboard sis180 sata controller θα το κανεις disabled. Μετα κλασικα save and exit.
washcloud Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Ε_C, ίσως δε δουλεύει το κεφάλι μου αυτή τη στιγμή, αλλά απλά μια δισκέτα + F6 δε χρειάζεται το παλληκάρι κατά την εγκατάσταση;
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Μαλλον εχει μπει σε raid o δισκος, jbod βεβαια γι'αυτο. Με αυτο που του ειπα θα κανει disable το raid. Μην μπλεκει τωρα με δισκετες κτλ...
washcloud Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 ...μα θέλει-δε θέλει, τα ΧΡ δεν έχουν (ούτε μισό νομίζω....; ) SATA controller drivers για να δουν τον controller κατά την εγκατάσταση...
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Εχεις ορεξη για πλακιτσα ε ? Μισό να θυμηθώ πόσες φορές εχω βάλει τα xp σε συστηματα με sata δίσκους χωρις να βαλω drivers.
washcloud Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 ...καθόλου όρεξη για πλακίτσα, αυτό γνωρίζω. Βέβαια μπορεί και να είναι ελλιπές αυτό που γνωρίζω - μια φορά και στην πράξη κι όλας, η προσωπική (μικρή) μου εμπειρία, το επιβεβαιώνει, μέχρι και με SP2. Θα έλεγα μάλιστα ότι ενώ ξέρω ότι γενικώς είσαι του αθλήματος, μου κάνει εντύπωση η δήλωσή σου πως σου φαίνεται αστείο, τη στιγμή που και μόνο στο Ινσόμνια να πεις, υπάρχουν "ένα σωρό" σχετικά threads, και άπειρα ποστ (κυρίως από άτομα που βρέθηκαν αντιμέτωποι με το συγκεκριμένο πρόβλημα με τα ΧΡ). Kαι μόνο το ότι το SATA πρωτόκολλο κυκλοφόρησε το 2004 να βάλεις, ενώ τα ΧP το 2001 (εγώ πχ έχω build του 2002), νομίζω πως είναι αρκετό για να μην λέμε πως αστειεύομαι... Αν τώρα μιλάμε για εγκαταστάσεις με ενσωματωμένο SP3, δεν έχω ιδέα τί παίζει, κι αν το μπουκώσαν (μακάρι) με πολλούς και διάφορους SATA controller drivers.
phanispal Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Θα συμφωνήσω με τον EXARXEIA_CITY, κι εγώ τόσο καιρό δεν έχω περάσει ποτέ οδηγούς κατά την εγκατάσταση (XP SP2). Απλά με απενεργοποίηση του RAID στο BIOS γίνεται η δουλειά. Μπας και παίζει τίποτ' άλλο ρόλο στη δική σου περίπτωση washcloud;
washcloud Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 ...δική μου; Αν ήταν μόνο η δική μου ρε παιδιά οκ. Tης Πόπης γίνεται, κι αν δεν το 'χετε ξανακούσει, τί να πω. Με το αν είναι RAID δυνατοτήτων ο controller, δεν ξέρω τί παίζει - αλλά μου φαίνεται κουλό, αν εννοείτε πως τα XP κουβαλάνε SATA drivers για να δουν τους εκάστοτε controllers ως... "απλούς", και όχι τους σχετικούς για RAID... Eίναι και το θεωρητικό ζητηματάκι με τις χρονολογίες που είπα - εκτός κι αν ισχύει μόνο πχ με SP2 - ή και με το 1, μια και δεν ξέρω πότε εκδόθηκε. Δεν έχω γενική πληροφορία που να λέει κάτι σχετικά με τα SP, μόνο περί XP (και η προσωπική μου πείρα με SP2, μικρή όπως είπα, ίσως να έχει να κάνει με εξαίρεση κάποιου controller -VIA- αν όντως τα SP καλύπτουν το πρόβλημα). Μια αναζήτηση στο φόρουμ (για το τι SP είχαν, κι αν είχαν γενικώς), για άτομα με το συγκεκριμένο ζήτημα, του "τα ΧΡ δεν βλέπουν SATA δίσκο κατά την εγκατάσταση", που το λύσανε με δισκέτα και τον συγκεκριμένο driver, μάλλον θα έδινε συμπεράσματα,,,,,,αλλά ποιός αδειάζει....
Benton Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Εαν στο bios o sata controller ειναι επιλεγμενος σαν ide τοτε τα XP(SP2,SP3) τον καταλαβαινουν σαν ide controller γι'αυτο και δεν ζηταει drivers,θα παιζει με τους ενσωματωμενους...εαν το βαλεις σαν ahci,γινεται mass storage controller και θα σου ζητησει επιπλεον drivers...και τελος αν το ρυθμισεις σαν raid,γινεται raid controller που φυσικα θελει αλλους drivers...για intel chipset μιλαω και στα SiS(δηλαδη με οτι εχω σπασει το κεφαλι μου για να βγαλω ακρη)...Και επειδη οι δισκεττες πλεον δεν υπαρχουν στα πιο πολλα συστηματα,με το nLite σωνεται ευκολα η κατασταση!
washcloud Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 ...εννοείται ότι δε εγώ δε μίλησα για την περίπτωση να του αλλάξεις mode από to ΒΙΟS
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Απο το manual της παλιάς μητρικής μου. >
washcloud Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 ...Mήπως για να α) μην το κουράζουμε β) μπορέσει να βρει το παλληκάρι που άνοιξε το θέμα, την υγειά του, http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=3026052&postcount=5 επειδή http://en.wikipedia.org/wiki/Serial_ATA#Advanced_Host_Controller_Interface (αλλά και γενικώς http://www.google.gr/search?hl=el&client=opera&rls=el&hs=gxX&ei=KOQMS9bFD42e4Qa_6LydBA&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&ved=0CAUQBSgA&q=sata+windows+xp&spell=1) ; (και για την ιστορία... : http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=3026425&postcount=13)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.