sozz Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 @tmjuju ιδιοκτήτης i7 να φανταστώ; κατοχος amd να φανταστω ε??
euklidis Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Tmjuju, προφανώς δεν έχεις επαφή με την δυναμική, τα θέλω και τις απαιτήσεις της Server αγοράς μπερδεύοντας την με το Desktop και μια κλίκα απο benchojerkers. Ψαχτο λίγο καλύτερα και θα καταλάβεις για ποιο λόγο η AMD παραμένει ακόμη μέχρι στιγμής επίκαιρη σε σχέση με την Intel με ανταγωνιστικά προιοντα και σε εξαιρετικά συμφέρουσες τιμές στο σύνολο της πλατφόρμας... Προφανως και εμεινε πισω λογο του οτι αγορασε την ΑΤΙ και δεν επενδυσε σοβαρα ποσα στην ερευνα των επεξεργαστων. Τωρα αυτα που λες εσυ ειναι καθαροι fanboyσμοι. Λες η amd να θελει να μεινει μονο στο 20% της αγορας. Απλα δεν μπορει παραπανω. Ξεκολλα λιγακι και δες τι γινεται γυρω σου...
grimpr Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Προφανώς δεν ξέρεις τι σου γίνεται αν πιστεύεις ακόμη ότι λόγω της εξαγοράς της ATI η AMD έμεινε πίσω, η πολύ ποιο απλά, βλέπεις τον γάιδαρο στα δόντια και όχι κάπου που ΔΕΝ σε συμφέρει, αποσιωπώντας το όπως κάνουν όλα τα καλά fanboys. Στην Ελλάδα και στον φανατικά προσκολλημένο και ρομαντικά ηλίθιο πληθυσμό της, πρέπει μια ζωή να συζητούμε για τα αυτονόητα.
pcos Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Όχι. INTEL P4 ας μην κρυβόμαστε. η AMD όντως έριξε όλο το βάρος της στην ATI και καλά έκανε,η ATI κεντάει αυτήν την eποχη. λογικό να αφήσει πίσω το innovation στις CPU. γιατί το innovation της INTEL από C2D se i5/i7/i9 δεν υπάρχει πουθενά στην AMD που έμεινε απλά να αλλάζει waffers. ελπίζω στο μέλλον να βελτιωθεί αυτό για το καλο όλων μας.
atropa Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 δούλευα στο πλαίσιο μέχρι πριν 3 μήνες.. ( αναβάθμιση και desktop ) όποτε μου ζήταγαν pc γενικής χρήσης μέχρι 800ε πάντα έκανα με amd και σε γενικές γραμμές ( παρόλο οτι έχω ιντελ μια ζωή) το value for money της amd ειναι αχτύπητο. όμως ο ελληνας ξέρει ιντελ και μες το μυαλό του είναι πιο γρήγορος γιατί είναι ιντελ. οντοπικ τώρα.. ο ι9 εμένα προσωπικά μου φαίνεται πολύ καλή φάση για audio/video δουλειά δεν θα με χάλαγε να είχα έναν στη θέση του ι7 μου ώστε εκεί που τον έφτανα max στο 50% use και αναρωτιέμαι πότε θα τον δω να ζορίζεται πάνω απο 50% οπότε ο ι9 θα ήταν κάπου στα 30% ίσως και παραπάνω... θα μου πεις τώρα βέβαια οτι ακόμα και ο ι7 ειναι overkill για αυτά που κάνω.. ίσως αλλά τώρα με τον ι7 δεν θα αναβαθμίσω σε 1 χρόνο όπως έκανα πριν αλλά σε 3 και ενδιάμεσα μόνο καμιά κάρτα gpu με τον ι9 αυτό ίσως γινόταν σε 5 χρόνια οπότε αν το δεις οικονομικά σε συμφέρει γιατί με ενα πισι που καλύπτει της ανάγκες σου τώρα θα δόσεις πες 800ε ( all rounder, games, gfx, audio, video) με προσδοκουμενο βάθος ζωής 1 χρόνο αυτό χ5 είναι 4000ε με 2000ε κάνεις ενα ι9 και είσαι οκ και με τα υπόλοιπα 2000ε είναι η gpu και τα λοιπά για τα επόμενα 4-5 χρονια.
tmjuju Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Παίδες συγνώμη δεν έχω χρόνο κάθε ήμερα να διαβάζω/απαντώ… σήμερα βρήκα χρόνο. Αυτό σημαίνει όχι;Το μια χαρά στους ι7 και στους ι9 θέλω να μου εξηγήσεις που είπες πιο πάνω.Γιατί αν δεν είσαι κάτοχος δεν βλέπω άλλο λόγο για να το λες. Οι ι7 και ι9 έχουν το κοινό τους. Μπορεί να είναι το 1% ή και λιγότερο αλλά εάν δεις τα benchmark τους θα καταλάβεις ότι για μια σειρά επαγγελματιών είναι μια πολύ καλή επένδυση. Και έχω ξαναπεί ότι γνωρίζω επαγγελματίες που είδη τους έχουν αποσβέσει…. Αλλά μη περιμένετε απόσβεση απλά παίζοντας παίγνια. Tmjuju, προφανώς δεν έχεις επαφή με την δυναμική, τα θέλω και τις απαιτήσεις της Server αγοράς μπερδεύοντας την με το Desktop και μια κλίκα απο benchojerkers. Ψαχτο λίγο καλύτερα και θα καταλάβεις για ποιο λόγο η AMD παραμένει ακόμη μέχρι στιγμής επίκαιρη σε σχέση με την Intel με ανταγωνιστικά προιοντα και σε εξαιρετικά συμφέρουσες τιμές στο σύνολο της πλατφόρμας... Μισό… δεν είπα ότι η amd δεν είναι ανταγωνιστική σε κάποιες κατηγορίες τιμών (συμφωνώ εκεί άλλωστε). Στην όχθη των 4S (που καταλαβαίνω ότι απασχολεί ελάχιστους) η AMD συνεχίζει να είναι ανταγωνιστική έναντι της Intel και για το λόγο αυτό και αυτή πουλά σε τιμές εξίσου παράλογες με την Intel … πάνω από χιλιάρικο κ.ο.κ. Αυτοί είναι δυστυχώς οι νόμοι της αγοράς. ΟΤ Ευχαριστώ για την πρόταση να το ψάχνω χαρ χαρ χαρ αλλά νομίζω ότι γνωριζόμαστε καιρό τώρα, και το μόνο σίγουρο είναι ότι συνεχίζω να ψάχνω και να συζητώ. Μακάρι να είχα και παραπάνω χρόνο για τα όποια χόμπι μου… /ΟΤ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.