lianma2002 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Εσβησα κάποια προσωπικά αρχεία (που θέλω να μην μπορεί να τα επαναφέρει κανένας) και το έκανα με απλό del (oxi shift & del ). Τώρα κάνω δοκιμή με ένα πρόγραμμα handy recovery και μου τα βρίσκει και τα επαναφέρει αν θέλω . Τι να κάνω να σβήσουν τελέιως . Και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να σβήσω αλλη φορά ώστε να μην επαναφέρονται κάποια αρχεία να δεν θέλω ?
StavrosD Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δοκίμασε το http://www.fileshredder.org/ , είναι δωρεάν. Γενικά ψάξε για προγράμματα "file shredder", είναι για την δουλειά που θες.
Anubis13 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Eγκατεστησε το Eraser και διαγραφη με 35 passes Guttman process
lianma2002 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δοκίμασε το http://www.fileshredder.org/ , είναι δωρεάν. Γενικά ψάξε για προγράμματα "file shredder", είναι για την δουλειά που θες.[/Qτο εγκατέστησα , τι ακριβώς κάνει ? σβήνει από την αρχή κάποιο αρχείο ώστε να μην εμφανίζεται πλέον ή? Κάνει για αυτά που έχω σβήσει και φαινονται με διάφορα προγράμματα ?
washcloud Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Aυτό που κάνει, είναι ότι γράφει μηδενικά στον ελεύθερο χώρο = όταν πατάς delete απ' το λειτουργικό, δεν σβήνεται το αρχείο, σβύνεται μια εγγραφή που οδηγεί σε αυτό κι έτσι δεν υπάρχει πλέον για τα windows, με αποτέλεσμα ο "ελεύθερος χώρος" στην ουσία να είναι πάντα από αρκετά έως φουλ γεμάτος, κι απλά ξαναγράφεις πάνω του. Φαντάσου το όπως όταν πατάς το rec σ' ένα κασσετόφωνο που έχει μια γεμάτη με τραγούδια κασσέτα, κι ας μη έχεις συνδεδεμένο μικρόφωνο για να γραφτεί κάτι συγκεκριμένο.
StavrosD Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Τα απλά προγράμματα για fileshredder γράφουν μηδενικά σε όλο το αρχείο. Τα σοβαρά προγράμματα προχωρούν ένα βήμα παραπέρα. Αν γραφούν μόνο μηδενικά υπάρχει τρόπος (με ειδικά εργαλεία βέβαια) να ανακτηθούν τα δεδομένα, οπότε γράφουν ψευδοτυχαία δεδομένα στο αρχείο με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι ουσιαστικά αδύνατο να ανακτηθούν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.