BritGreek Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Καλησπέρα. Το desktop μου (XP) ξαφνικά βλέπει όλα τα stick μου και τους εξωτερικούς σκληρούς ως άγνωστες συσκευές. Ωστόσο, οι εκτυπωτές μου και το ποντίκι αναγνωρίζονται κανονικά. Δοκίμασα να καταργήσω τους ελεγκτές USB για να τους εγκαταστήσει ξανά το σύστημα μόνο του, αλλά εξακολουθεί να μην αναγνωρίζει τα stick και τους σκληρούς μου. Να σας πω ότι ο υπολογιστής είναι dual boot με Win XP και Ubuntu 9.10 και στα Ubuntu δουλεύουν όλα άψογα. Ξέρει κανείς τι μπορώ να κάνω; Σας ευχαριστώ.
alexrho Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Αυτο που θέλω να κάνεις είναι να εγκαταστήσεις τους drivers του chipset σου γιατί μέσα εκεί έχει τους usb controllers Δοκίμασε αυτο και πές μου
BritGreek Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Αυτο που θέλω να κάνεις είναι να εγκαταστήσεις τους drivers του chipset σου γιατί μέσα εκεί έχει τους usb controllersΔοκίμασε αυτο και πές μου Το έκανα κι αυτό. Ο υπολογιστής δεν είναι καινούργιος. Δουλεύει 1.5 χρόνο και δεν είχε πριν κανένα πρόβλημα, ούτε έχω αλλάξει τίποτα. Κι αν ήταν έτσι, δεν θα έβλεπε ποντίκι και εκτυπωτές, σωστά;
alexrho Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Σωστά αλλα ξέρω οτι τρώει κόλλημα με τους δισκους. Ψάξε στην εταιρία του δίσκου να βρείς τους drivers που εγκαθιστά αυτόματα έτσι ώστε να το κάνεις manual. Δοκίμασες σε όλες τις θύρες usb? σε πολλά μηχανήματα δεν αναγνωρίζετε ο δίσκος στις μπροστινές θύρες
BritGreek Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Σωστά αλλα ξέρω οτι τρώει κόλλημα με τους δισκους.Ψάξε στην εταιρία του δίσκου να βρείς τους drivers που εγκαθιστά αυτόματα έτσι ώστε να το κάνεις manual. Δοκίμασες σε όλες τις θύρες usb? σε πολλά μηχανήματα δεν αναγνωρίζετε ο δίσκος στις μπροστινές θύρες Σ' ευχαριστώ για την απάντησή σου. Ναι, δοκίμασα σε όλες τις θύρες. Oι δίσκοι έχουν εγκατεστημένο autorun με το λογισμικό της εταιρείας τους (WD και Samsung Story). Ό,τι μου έχεις προτείνει, τα έχω δοκιμάσει. Το πήγα και σε τεχνικό ο οποίος δεν ήξερε να με βοηθήσει και μου πρότεινε να κάνω format, μήπως και δουλέψει. Μου φαίνεται αυτό θα κάνω, αν και θα είναι ιδιαίτερα επίπονο και χρονοβόρο.
alexrho Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Λοιπόν πήγαινε Computer Management ( δεξί κλίκ Ο Υπολογιστής μου -> Ιδιοτητες ) Πάτα Manage -> Disk Management εκεί θα δείς τον κύριο δίσκο σου C αλλα και τους άλλους άσχετα αν είναι αγνωστες συσκευές πάτα δεξί κλικ πάνω Assign a Drive Letter βάλε ένα γράμμα π.χ G Για δοκίμασε αυτό
BritGreek Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Λοιπόν πήγαινε Computer Management ( δεξί κλίκ Ο Υπολογιστής μου -> Ιδιοτητες ) Πάτα Manage -> Disk Management εκεί θα δείς τον κύριο δίσκο σου C αλλα και τους άλλους άσχετα αν είναι αγνωστες συσκευέςπάτα δεξί κλικ πάνω Assign a Drive Letter βάλε ένα γράμμα π.χ G Για δοκίμασε αυτό Δεν τους βλέπει στο Disk Management. Αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που έκανα. Είναι σαν να μην έχω βάλει τίποτα. Επίσης, όταν βάζω πχ το στικάκι, στη διαχείριση συσκευών οι μισοί ελεγκτές usb γίνονται κίτρινοι με ερωτηματικό.
the_eye Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Άν καταργήσεις τους ελεγκτές και τους εγκαταστήσεις ξανά ; Δοκίμασες επαναφορά συστήματος ;
BritGreek Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Άν καταργήσεις τους ελεγκτές και τους εγκαταστήσεις ξανά ;Δοκίμασες επαναφορά συστήματος ; Όπως έγραψα και στο αρχικό μου post, τους κατάργησα, αλλά το πρόβλημα δεν λύθηκε. Επαναφορά συστήματος δεν χρησιμοποιώ. Είναι απενεργοποιημένη.
alexrho Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Να σου πώ εκτός τους drivers του chipset μήπως το cd της μητρικής έχει ξεχωριστους USB drivers?
BritGreek Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Φίλε μου, μιλάμε για έναν υπολογιστή ο οποίος ξαφνικά σταμάτησε να αναγνωρίζει στικάκια και εξωτερικούς σκληρούς. Δεν είναι νέο σύστημα, δεν έχω εγκαταστήσει τίποτα καινούργιο, δεν έχω προσθέσει εφαρμογές, δεν έχω αλλάξει απολύτως τίποτα, και όλοι οι drivers είναι περασμένοι και ενημερωμένοι μέσω autoupdate της Microsoft. Το μόνο που έχει μέσα είναι openoffice, firefox, thunderbird και sunbird. Σ' ευχαριστώ πάντως.
alexrho Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Πλάκα κάνεις οτι ολοι οι drivers είναι εγκατεστημενοι απο το autoupdate???? Μεγάλο λάθος..... Καλύτερα να βάλεις τους πιο νέους drivers απο τις εταιρίες των εξαρτημάτων σου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.