kurkosdr Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Τους τελευταιους μηνες ολο και περισσοτερα MKV βιντεακια κυκλοφορουν στο διαδικτυο, και φυσικο ειναι να θελουμε να τα μετατρεψουμε σε Divx avi ωστε να μπορουν να αναπαραχθουν απο το standalone divx player μας. Τι ειδους βιντεακια ειναι ομως τα MKV; Στην θεωρια, τα MKV μπορουν να φιλοξενησουν μια μεγαλη γκαμα τυπων βιντεο. Στην πραξη ομως, χρησιμοποιουνται κυριως για δυο τυπους βιντεο: -Αποθηκευση βιντεο σε μορφη συμβατη με Divx AVI (mpeg4 asp) -Αποθηκευση βιντεο σε μορφη H.264, η οποια δεν ειναι συμβατη με Divx AVI (mpeg 4 avc) Το πρωτο πραγμα λοιπον που πρέπει να κανουμε ειναι να δουμε γιατι απο τα δυο προκειται: Βημα 1ο: Παιζουμε το βιντεακι με το προγραμμα αναπαραγωγης VLC (Download VLC). Βημα 2ο: Ενω παιζει το βιντεακι, παταμε Tools --> Codec Information Βημα 3ο Στο παραθυρο που θα εμφανιστει, βλεπουμε τι λεει διπλα απο το Ροή -> Ειδος: Βιντεο --> Κωδικοποιητης: Βημα 4ο: Τι γραφει διπλα απο το "Κωδικοποιητης";; ________________ - Αμα γραφει "XVID", "DX50", "DIVX" ή "3ivx" τοτε το σημαινει οτι το βιντεακι ειναι ηδη σε μορφη συμβατη με Divx avi. Οποτε, το μονο που εχουμε να κανουμε ειναι να "βγαλουμε" το βιντεο και τον ηχο απο το αρχειο mkv και να το "βαλουμε" σε ενα αρχειο avi. Παμε. Βημα i: Κατεβαζουμε το προγραμμα MKVToolnix και το ξεζιπαρουμε Βημα ii: Kατεβαζουμε και το προγραμμα MKV extractGUI και κανουμε copy paste τα αρχεια που βρισκονται μεσα στον φακελο του MKVExtractGUI σε αυτον του MKVToolnix. Μετα τρεχουμε το MKVextractGUI.exe Βημα iii: Τωρα με ενα drag n drop (ή με κλικ στο "..." του input) σερνουμε το mkv στο προγραμμα. Βημα iv: Τσεκαρουμε το video και το audio, και παταμε "extract". Αμεσως δημιουργουνται δυο νεα αρχεια, ενα .avi (το βιντεο) και ενα .mp3 (ο ηχος) Βημα v: Τωρα που "βγαλαμε" τον βιντεο και τον ηχο μεσα απο το mkv αρχειο, καιρος να τα βαλουμε σε ενα avi αρχειο και τα δυο. Κατεβαζουμε το AviMux. Παταμε Open Avi και διαλεγουμε το avi αρχειο (το βιντεο). Μετά παταμε "add", αλλαζουμε το "αρχεια τυπου" σε Mp3 και βαζουμε και το mp3 αρχειο (τον ηχο). Παταμε go και ειμαστε ετοιμοι. Το αρχειο που θελουμε ειναι το output.avi. Ετσι, με δυο μονο προγραμματακια που δεν απαιτουν ουτε install (MKV ExtractGUI και AVImux), καταφεραμε να μετατρεψουμε το mkv σε ενα avi που θα παιζει σε ολα τα divx players, χωρις απωλεια ποιοτητας, χωρις μετατροπες, σε λιγοτερο απο 3 λεπτα! (αρκει φυσικα να ειναι σε μορφη συμβατη με divx avi) Σημειωση: Αν στο Βήμα iv ο ηχος δεν βγει σε μορφη mp3, αλλα βγει σε καποια αλλη μορφη (πχ acc, ogg) θα πρέπει να το μετατρεψουμε σε mp3 με καποιο προγραμμα, πριν παμε στο βημα v. Μπορειτε να χρησιμοποιησετε αυτο το προγραμμα (μην εγκαταστησετε τα dealio toolbar, yahoo toolbar και τα αλλα που εχει μαζι, μονο το προγραμμα) ________________ -Αμα γραφει "AVC1" τοτε το σημαινει οτι το βιντεακι δεν ειναι σε μορφη συμβατη με divx, αλλα σε H.264, αρα χρειαζεται μετατροπη. Βημα i: Κατεβαζουμε το XviD4PSP Βημα ii: Τρεχουμε το προγραμμα. Παταμε Open και φορτωνουμε το αρχειο. Βημα iii: Στο "Format" διαλεγουμε "AVI Hardware HD". Στο "Video Encoding" διαλεγουμε "Xvid HQ Ultra". Μετα παταμε το κουμπακι "Ε". Στο "Encoding Mode" διαλεγουμε "Constant quality" αμα θελουμε γρηγορη μετατροπη, ή "3-pass quality" αν μας ενδιαφερει να πετυχουμε μια καλή αναλογια ποιοτητας/μεγεθους. Τωρα ηρθε η ωρα της μεγαλης αποφασης. Θελουμε να κρατησουμε την ποιοτητα κατα την μετατροπη θυσιαζοντας το μεγεθος αρχειου, ή να κρατησουμε ενα μερος της ποιοτητας, αλλα να καταληξουμε με ενα καπως μικροτερο αρχειο; Αμα θελουμε να την κρατησουμε, βαζουμε το Quantizer στο "1.0", ενω στην δευτερη περιπτωση, βαζουμε "3.0" (ή καπου ενδιαμεσα, πχ 2.4). Βημα iv: Παταμε Encode και ειμαστε ετοιμος. Σημειωση: Αμα η παραπανω διαδικασια σας μοιαζει πιο ευκολη, αφηστε με να σας πω οτι λογω τη μετατροπης του βιντεο απο τη μια μορφη στην αλλη μπορει να παρει μεχρι και ωρες, ενω θα υπαρξει απωλεια ποιοτητας ή/και αυξηση μεγεθους του αρχειου. Οποτε την κανουμε μονο οταν το βιντεο δεν ειναι σε συμβατη με divx μορφη. Αμα το βιντεο ειναι σε συμβατη με divx μορφη, προτιμηστε την αλλη διαδικασια.
gianthom Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Εγκατεστησα το xvid4psp και μου ζητησε να βαλω το avisynth και το εγκατεστησα οταν ανοιγω το προγραμμα και παταω open για να βαλω την ταινια που ειναι avc1 μου βγαζει ενα παραθυρο που λεει cashing pleasewait ...work in progress... αλλα καθυστερει να πρωχωρησει το cashing μηπως εχω κανει κατι λαθος;Η ταινια ειναι 40 λεπτη.
kurkosdr Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Εγκατεστησα το xvid4psp και μου ζητησε να βαλω το avisynth και το εγκατεστησα οταν ανοιγω το προγραμμα και παταω open για να βαλω την ταινια που ειναι avc1 μου βγαζει ενα παραθυρο που λεει cashing pleasewait ...work in progress... αλλα καθυστερει να πρωχωρησει το cashing μηπως εχω κανει κατι λαθος;Η ταινια ειναι 40 λεπτη. To avisynth χρειαζεται, οποτε καλα εκανες και το εβαλες. Το caching οντως αργει λιγο (ακομα και σε μικρα βιντεακια) αλλα αμα ολοκληρωνεται, δεν εχεις τιποτα να ανησυχεις...
gianthom Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 περιπου ποση ωρα χρειαζεται για το cashing γιατι μου εχει κανει περιπου 30 λεπτα και ακομα τιποτα.Συγνωμη για το ζαλισμα!!
Nik0s Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Σε AC3 γιατι δεν μπορουμε να αφησουμε τον ηχο και πρεπει αν τον κανουμε mp3 στην Α περιπτωση?
kurkosdr Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Σε AC3 γιατι δεν μπορουμε να αφησουμε τον ηχο και πρεπει αν τον κανουμε mp3 στην Α περιπτωση? Για AC3 μπορεις να το αφησεις ως εχει. Απλά στο avimux ακολουθησε το tip που σου δινει για ενσωματωση AC3 σε avi. Μετατροπή σε mp3 χρειαζεται αμα ο ηχος ειναι σε κανα περιεργο φορματ οπως πχ AAC ή κατι τετοιο.
Nik0s Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! να σε ρωτησω επ ευκαριας τι ακριβως attribute ειναι το quantizer αι τι ρολο παιζουν οι τιμες που του δινουμε.
kurkosdr Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! να σε ρωτησω επ ευκαριας τι ακριβως attribute ειναι το quantizer αι τι ρολο παιζουν οι τιμες που του δινουμε. Λεει στο software ποσο να συμπιεσει. Το 1 σημαινει να κρατησει ολη την ποιοτητα. Μετα οτιδηποτε αλλο απο 1.1 μεχρι το 10 αρχιζει και κανει εκπτωσεις την ποιοτητα για να καταλληξει σε μικροτερο μεγεθος αρχειου.
Wandex Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Καλημέρα. Μια ερώτηση. Στην εγκατάσταση ρωτάει να εγκαταστήσει τους Helix Huv codecs. Το CCCP μπορεί να χρησιμοποιηθεί αναλλακτικά; Δηλαδή τους συμπεριλαμβάνει και αν ναι πως ενεργοποιώ την δυνατότητα αυτή; Ευχαριστώ πολύ.
parsifal Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Είναι "Helix YUV codecs" και όχι, αν έχεις ήδη εγκατεστημένο το ffdshow (που λογικά θα το έχεις, αφού περιλαμβάνεται στο CCCP) δεν τους χρειαζέσαι. Αρκεί να πας στις ρυθμίσεις του ffdshow (Start > Programs > ffdshow > ffdshow Video decoder configuration) και να ενεργοποιήσεις την αποκωδικοποίηση raw video για τα απαιτούμενα colourspaces: Επιλέγοντας είτε "all YUV" είτε "all supported" δε θα πρέπει να έχεις πρόβλημα.
Wandex Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Είναι "Helix YUV codecs"Ουπς sorry. Ακόμα και στο google λάθος το γράφω. χε χε.Thanks.Επειδή κλασικά είμαι δακτυλάκιας και τους πέρασα χωρίς να περιμένω απάντηση πως μπορώ να τους βγάλω και να αφήσω τους CCCP; Ευχαριστώ Parsifal.
parsifal Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Αν δεν υπάρχει uninstaller και δεν εμφανίζονται στο Add/Remove Programs των Windows, νομίζω πως μπορείς να τους βγάλεις χειροκίνητα, βλέποντας από το CCCP Insurgent tool ποια αρχεία αντιστοιχούν σε αυτούς, κάνοντάς τα unregister από command line με το regsvr32.exe και σβήνοντας τέλος τα σχετικά αρχεία.
Wandex Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Parsifal το ξέρεις ότι σε έχω ερωτευτεί έτσι; Τελικά και με απλό uninstall του προγραμματος διαλέγεις τι θέλεις(ο έξυπνος εγώ) να κάνεις uninstall αλλά το προγραμματάκι που μου είπες δεν το ήξερα, πολύ καλό. Σε ευχαριστώ πολύ.
Nik0s Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Για τους Windows 7 Codecs παιδια μπορειτε να μου πειτε ποσο καλοι ειναι και αν ειαι προτιμοτεροι του ffdshow? Kθως αν ειναι μονο για ecoding ή και για encoding?
Wandex Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Καλημέρα σε όλους. Μια ερώτηση να καταλάβω αν κάνω κάτι λάθος. Είπα να χρησιμοποιήσω το xvid4psp για να κάνω re-encode ένα avi για να αλλάξω τον ήχο του. Αν θέλω να διατηρήσω την ίδια περίπου ποιότητα και μέγεθος τι κάνω; Είπα να επιλέγω στο video encoding:copy αλλά μου βγάζει συνέχεια error ότι έχει το αρχείο invalid header. Δοκίμασα και με άλλα αρχεία και μου βγάζει τα ίδια. Μόνο αν κάνω re-encode το video δουλεύει. Αν επιλέξω στο format:avi hardware hd video encoding:custom και στο custom βάλω encoding mode:2-pass bitrate preset:ultra και όλα τα άλλα όπως bitrate τα βάλω ίδια όπως το αρχικό avi (πληροφορίες από το gspot) η ποιότητα θα παραμείνει περίπου η ίδια; Κοινός αν θέλω τα ίδια χαρακτηριστικά με το αρχικό avi τι να επιλέξω; Ευχαριστώ πολύ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.