le_bron Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Πριν ακομα ποσταρεις τα ποστ σου νικο μπηκε και ο vertex στο παιχνιδι. Το θεμα ειναι οτι δε θελω να περασω τα 150 ευρω. Τα 40gb του kingston σιγουρα φτανουν τα 30gb ομως του vertex δεν ξερω αν φτανουν για λειτουργικο, μερικα προγραμματα και 1 παιχνιδι. Και ακουω οτι πρεπει να αφησω γυρω στα 9 gb αδεια γιατι αλλιως θα μειωθει η αποδοση... Και αμα παρω 2χkingston raid 0 εχω μεγαλυτερες επιδοσεις απο x25-m, ιδια gb και λιγοτερα λεφτα. Δεν ξερω εχω μπερδευτει πολυ... Αν εβγαινε 40αρης vertex στα 150 δε θα το σκεφτομουν καν...
nikos21aek Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Άμα θέλεις και παιχνίδι δύσκολα όντως..Βάλε και το παιχνίδι στον μηχανικό.Φτιάξε ένα raid0 στους μηχανικούς και είσαι άρχοντας.Ή και να μην φτιάξεις..Μπορείς να πάρεις αργότερα άλλον ένα ίδιο 30άρη και να είσαι μια χαρά.Μόνο που για αρχή δεν θα έχεις παιχνίδι στον ssd.Δεν ξέρω..Σκέψου τα.Εσύ τα ξέρεις καλύτερα τι χρήση κάνεις,τα οικονομικά σου και πως σε βολεύει.Αν και με μία υπερβασούλα τώρα παίρνεις 60άρη ή 80άρη και ξεμπερδεύεις. Δοκίμασε πάντως να κάνεις ένα καθαρό φορμάτ με 7άρια τα professional κάπου,να πετάξεις ότι άχρηστο έχουν τα 7 μέσα,να πας τα έγγραφα σου στον μηχανικό να δεις πόσο θα σου πάρει.
Mountzouris Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Ριξε μια μαρια και 'δω http://www.you.gr/b2c_iqshop/b2c/pd.do?pg=B090364DFF96CC4EA61191C7F23568FF&pa=32502D6507FE4548A5B07D64E201F27E
nikos21aek Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Όχι απλά ρίξε ματιά.ΑΝ ισχύει η τιμή πάρτον και τώρα! Ε τος μλκες έχουν τον Kingston με φωτογραφία του postville.Με μπέρδεψε!Παρόλα αυτά πολύ καλή η τιμή.SSD της intel πουλάει και η Kingston. ΑΝ και με μπερδεύουν τα reviews.Γίνεται να είναι τόσο χάλια;Ή δεν διαβάζω κάτι εγώ; http://www.tweaktown.com/reviews/2871/kingston_ssdnow_v_series_64gb_ssd_upgrade_kit/index6.html
Mountzouris Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Και μενα με μπερδεψε, αλλα ειναι πολυ καλος, ειδικα για την τιμη που δινεται.
nikos21aek Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δείτε και αυτό το review.Αξιοσημείωτα είναι τα νούμετα του Vertex που είναι πολύ μεγαλύτερα από το review του Anand!31mb/sec αντί για 2,5mb/sec του Anand για random read. http://www.bit-tech.net/hardware/storage/2009/10/16/kingston-ssd-now-v-series-64gb-ssd-review/6
cabdik Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 αν ειναι αυτος, υπαρχει και σε χαμηλοτερη τιμη απο ελλαντα..!!! http://www.skroutz.gr/s/80534/Kingston-SSDNow-V-Series-64GB-Desktop-Bundle-Kit.html?keyphrase=SNV125-S2BD%2F64GB υπαρχει διαφορα?
le_bron Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Αμα παρω τον Kingston ssdnow 40 gb που εχει μονο 40mb/s write λετε να το μετανιωσω?
yiannis_1 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Οχι δε θα το μετανοιώσεις για τα λεφτά του είναι super. Όταν έλεγα για raid 0 με το συγκεκριμένο δίσκο φυσικά και δεν εννούσα raid αυτόν με τον παλιό σου HDD. Εννοούσα να τον πάρεις 2 φορές και να κάνεις μια συστοιχία raid0 80 giga - 340 mb read - 80 mb write που θα ηταν όντος φωνικός συνδυασμός. Μπορείς να πάρεις τώρα τον 1ο και αργότερα καινούργιο η μετάχειρο εναν ακόμα. Τα 40 mb write είναι παρόμοια ταχύτητα με εναν σκληρό 5200 laptop και φαίνεται σαν μειονέκτημα αρχικά αλλά αν προσθέσεις και τον 2ο και συνυπολογίσεις το ταχύτητα read και access time θα τα βγάλει τα λεφτά του. Εδω ενα review απο το ελληνικό site. http://www.cpusers.gr/showthread.php?t=3208 Ο συγκεκριμενος δισκος εχει controller της Intel επανω!!! Δεν stuttάρη και δίνει καλύτερη αίσθηση απο σκληρούς σε price range 150-180 eyro. Τον εχει ήδη φίλος και πραγματικά δε βρίσκω κάτι στο οποίο να υστερεί σε αίσθηση σε σχέση με το v+ και σε benches πάει καλά εκτός απο το write. Και σε αυτό μου φτάνει να μου ρίχνει όταν πηγαίνει στα 4k writes. Προχώρα άφοβα.
le_bron Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Εσυ ειδα οτι εχεις τον ssdnow v+ αλλα δεν γραφεις και τα καλυτερα. Διαβασα ενα θεμα που ελεγες οτι εισαι ψιλοαπογοητευμενος. Αλλαξες γνωμη?
yiannis_1 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Εντάξει εγω περίμενα τον ουρανό με τα άστρα. Να ανοίγουν όλα σα να ανοίγεις το calculator. Δείνουν γκάζι οι ssd αλλά όχι και σε τέτοιο βαθμό. Τουλάχιστον όχι ακόμα... Σε ότι αφορά τον v+ τώρα είχα και θα εχω πάντα μια απορεία για τον samsung controler που φοράει. Τόσο οι intel όσο και οι indilinx θεωρούνται πολύ καλύτεροι. Όχι πως μπορώ να καταλάβω τις διαφορές αλλά σπάζομαι που βλέπω σε κάποια benchmarks τόσο μεγάλες αποκλίσεις. Το εχω ξαναπεί πως αν έπερνα τώρα θα έπερνα αυτον τον 40άρι χ2. Και +16 giga θα χα και πιστεύω καλύτερες overall επιδόσεις.
le_bron Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δεν ξερω με προβληματιζει το 40mb/s write. Και να παω στον vertex με τα 30 gb δε θα μου χωρεσει να βαλω και 1παιχνιδι μεσα. Να σου πω εχεις ακουσει πτι στους ssd πρεπει να αφηνεις κενα τουλαχιστον 9gb?
Tablet Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Πριν απο 8 χρονια περιπου αγορασα εναν 80Gb εσωτερικο και μια θηκη για να τον βαλω ειχα πληρωσει 200 ευρω και ηταν απο τους κορυφεους τις εποχης του 7200 32 και τετοια..Σημερα ενα τετοιο πακετακι θα εκανε το πολυ 40.Λίγη υπομονή και θα δεις πως θα πέσουν στην ξεφτίλα οι τιμες.Δεν αξιζει να παρεις τοσα λιγα GB για τετοιο υπερογκο ποσο.Ειναι μουφα των Εταιριων
EddieObscurant Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 O kingston 64gb v series (όχι ο v+ , o απλός) φοράει τον infamous jmicron controller με τα γνωστά stuttering issues. Παρ'ολο που η kingston σε συνεργασία με την toshiba λέει ότι το λύσανε αυτό το πρόβλημα , πολλοι αναφέρουν ότι για 1-2 δευτερολεπτα πολλές φορές ο δίσκος δεν ανταποκρίνεται, οπότε μακρια. Αν θες διάβασε εντυπώσεις απο ατομα στο newegg. Tώρα τα 40γιγα είναι όντως λίγα και σε 1-2 χρονια πολύ πιθανόν δεν θα βγαίνουν δίσκοι με χωρητικότητες κάτω απο 80. Επίσης πολύ πιθανόν είναι σε ένα χρόνο η τιμή τους να μειωθεί στο μισό καθώς είναι μια σχετικά νέα τεχνολογία οπότε αν μπορείς να περιμένεις κάντο. 1 80αρης ιντελ είναι προτιμότερος απο 2 40αρηδες σε raid0 καθώς για αρκετούς μήνες ακομα το trim δεν θα υποστηρίζεται σε raid, ενώ τα random δεν διπλασιάζονται (με τους απλούς controller των μητρικών) αλλά μένουν ιδια. Επιπλέον μεγαλύτερη μεταπωλητική αξία έχει ένας 80αρης παρά 2 40αρηδες. Τωρα για την ταχύτητα. Οντως σε sequential είναι μικρότερη απο τον ανταγωνισμό αλλά πιστεύω ότι δεν προκειται να το μετανιώσεις απο πλευράς επιδόσεων. Σκέψου ότι τον 40αρη θα τον έχεις τουλάχιστον τον μισό γεμάτο. Οπότε μας μένουν 20γιγα. Αν αποφασίσεις αυτά τα 20 γίγα να τα γεμίσεις με τη μία θα σου πάρει 20000/40=500sec δλδ περίπου 8 λεπτά. Τώρα σκέψου κάθε πότε θα κάνεις αυτην τη διαδικασία, και αν αυτός ο χρόνος είναι τόσο μεγάλος που δεν μπορείς να τον αντέξεις. Γνώμη μου είναι σχεδόν ποτε. Εχε υπόψη σου ότι χρησιμοποιημενος vertex (δλδ κάποιος που έχει γεμίσει μια φορά ολόκληρος) έχει τουλάχιστον 30% κάτω επιδοσεις. Ο αντίστοιχος ιντελ δεν το χει γιατί ειναι firmware limited σε αυτές τις ταχύτητες. Τώρα όποιον ssd και να πάρεις (εκτός απο τον v series 64gb) θα έχει μεγάλη διαφορά και θα μείνεις ικανοποιημένος. Οντως σε 1-2 χρόνια η τιμή τους θα έχει κατρακυλήσει επικίνδυνα. Τώρα για το χώρο που λές. Οντως καλο είναι να μήν τους γεμίσεις 100% αλλά να αφήνεις ένα 10-15% για να μην πέφτει η απόδοσή τους. Ολοι οι ιντελ έχουν επιπλέον χωρο που δεν φαίνεται και δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που έχουν και λιγότερη πτώση της απόδοσης τους, ωστόσο καλο είναι και πάλι να αφήνεις ένα 10% τουλάχιστον αχρησιμοποιήτο. Ανάλογα με τα οικονομικά και τις ανάγκες στου πράττεις αναλόγως και διαλέγεις αυτόν που πιστεύεις ότι σου ταιριάζει.
nickolas Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Πριν από ένα χρόνο ο 80άρης Χ25-Μ της Intel έκανε 700 ευρώ. Τώρα τον βρίσκεις με λιγότερα από 200. Δε ξέρω αν θα συνεχιστούν αυτοί οι ρυθμοί μείωσης τιμών (μακάρι!) Βασικά αν κάποιος βρίσκει κάτι με το οποίο πραγματικά μπορεί να κάνει καλά τη δουλειά του και μπορεί να το αγοράσει, ας το αγοράσει. Δεν είναι ανάγκη να είναι "θύμα" και να αλλάζει σύστημα κάθε 1-2 χρόνια. Έναν σκληρό κανείς μπορεί να τον κρατήσει χαλαρά μια 5ετία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.