le_bron Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Καλησπερα. Το βαζω εδω γιατι το θεωρω αναβαθμιση. Τελευταια εχω αρχισει να αισθανομαι οτι ο σκληρος της υπογραφης μου εχει μεινει πισω σε σχεση με το υπολοιπο συστημα... Και βασικα οτι ειναι ο μονος που καθυστερει το pc, αν και απο τους πιο γρηγορους 7200. Λεω μιας που θα ερθει ο Αη Βασιλης να παρω η εναν φτηνο ssd σαν αυτον η εναν αλλον σαν το δικο μου (μπορει και 2) για raid 0. Τι θα με συμβουλευατε αγαπητοι insomniacs (phanispal και σια)?????
phanispal Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 1. SSD και XP δεν αξίζει. 2. Ούτε σ' εμένα δε θα 'φταναν τα 40GB. Τα 7 μόνα τους αγγίζουν τα 15GB (Ultimate 64bit), goto "1." 3. Πόσα διαθέτεις;
le_bron Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Κανα 100αρι... Εγω πιστευω οτι μου φτανουν τα 40 gb για win 7 x64. Εδω σκεφτομουν και για 32...
phanispal Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Μαζί με προγράμματα κλπ. θα γεμίσει και θα πέσει η απόδοση. Στα χρήματα που διαθέτεις δε βλέπω κάτι. Αν ξέρει κάποιος κάτι καλύτερο, ας πει.
le_bron Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Αν υποθεσουμε οτι με φτανουν τα 40 gb, ο παραπανω ssd που ανεφερα αξιζει ή θα το σκυλομετανιωσω?
phanispal Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δε γνωρίζω μαν, αλλά το ότι θα το σκυλομετανιώσεις δίνει απόδοση 1.15 imho..
le_bron Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Στανταρακι δηλαδη ε? Αν δε σκασεις 200αρι δε παιρνεις κατι της προκοπης?
phanispal Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Κάτσε ν' ακούσουμε κι άλλες απόψεις γιατί δε νιώθω.
parsifal Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Το θέμα μεταφέρεται εδώ από την ενότητα Αναβαθμίσεις. Παρακαλώ πριν να ανοίξετε νέο θέμα, να ελέγχετε τις περιγραφές της κάθε ενότητας στην κεντρική σελίδα του forum ώστε να επιλέγετε αυτήν που είναι καταλληλότερη για να φιλοξενήσει το θέμα σας. Ευχαριστώ.
le_bron Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Thanks parsifal. Δε βλεπω κανενα να μου απανταει ομως... Κανεις δεν εχει ssd?
phanispal Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Ρίξε κι εσύ μια ματιά στα σχετικά threads..
EddieObscurant Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Πηγαινε για ssd. O καλύτερος που κυκλοφορεί στην κατηγορία του είναι. Ουσιαστικά είναι ιντελ rebranded. Kαμια σχέση με raid0, κλασεις ανώτερος. Ειδικά αν πάρεις 2ο 320 της σειράς 11 που είναι αρκετα πιο αργος απο τους σύγχρονους 7200 1και 1,5τβ που τουλάχιστον έχουν ένα avg read στα 90-100mb/s. Eκτός αυτού η δύναμη του ιντελ είναι στα random δλδ εκει που χρειάζεται το λειτουργικο. Οταν οι αλλοι έχουν 0,1mb/s αυτός έχει 30-40mb/s. Oι ιντελ δεν χάνουν πολύ απο την απόδοσή τους όταν γεμίζουν, χωρια που ο συγκεκριμένος είναι στα 34nm και λογικά με ένα firmware update στους επομενους μήνες θα υποστηριζει trim οπότε φεύγει και αυτό το πρόβλημα. Αν τα 40gb σου φτάνουν για λειτουργικό και ένα παιχνίδι (που προσωπικά μου φτανουν στο laptop μου) δεν υπαρχει κατι καλύτερο.
nikos21aek Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Φίλε αν είσαι λιτοδίαιτος μια χαρά θα σου φτάσουν και τα 30gb για windows και εφαρμογές αν βάλεις και τα έγραφα σου σε άλλο φάκελο και κάνεις εγκατάσταση τα παιχνίδια(αν παίζεις) σε άλλο σκληρό άλλα όσο να ναι καλύτερα να πας μια και καλή στα 60gb να είσαι λίγο άνετος.Υπολόγισέ το μόνος σου..!Θα σου πρότεινα να κοιτάξεις τους ocz Vertex και αν σε τρώει η τσέπη σου αν και υπερβολή τους Vertex turbo series.Οι Ιντελ μετά το φιάσκο με το firmware,βγάζουν και άλλα προβλήματα στη φόρα.Εκτός του ότι δεν είναι όσο γρήγοροι είναι οι Vertex.Τώρα μεταξύ του 60άρη Vertex και του 80άρη postville ε δεν νομίζω να σώθηκες κιόλας με τα 20gb.Αν τον θέλεις για προγράμματα και Windows μόνο,ούτε που θα σε νοιάξει ποτέ. Υπάρχουν και άλλοι με trim πάντως.Από ότι βλέπω και οι SuperTalent UltraDrive και οι Crucial M225
EddieObscurant Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Οπως είπα η διαφορά τους είναι στο random read/write που είναι και το σημαντικοτερο όπου ολοι οι άλλοι (μαζί και οι vertex) έχουν 1mb/s και οι ιντελ 30-40mb/s . To sequental write δεν έχει νόημα. Ποσο μεγάλα αρχεια θα γραφεις συχνά σε ένα 40αρη δίσκο ωστε να κάνει διαφορά? Αντιθετα τα random του λειτουργικού είναι όλη την ώρα. Για μένα οι 32αρηδες δεν αξίζουν για το λόγο που είπα , χώρια ότι δεν είναι πιο φτηνοι, και μετά πάς στον 80αρη τον ιντελ.
nikos21aek Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 23mb/s έχει ο intel και 2,5mb/sec o απλός ο Vertex αλλά γιατί βουίζει ο τόπος από άτομα που τους έχουν δοκιμάσει και τους δύο σε λάπτοπ(δλδ για λειτουργικό κυρίως) ότι την σπιρτάδα του OCZ δεν την φτάνει ο Intel; Δεν νομίζω για τις αναγνώσεις έως 4kb να καταλάβει κάποιος διαφορά είτε διαβάζει 2,5mb/sec είτε 23mb/sec..O ένας το κάνει σε 0,22ms και ο άλλος σε 0,37...Διαφορά της τάξης των 0,15millisecond!(Δηλαδή το 1/10 του 1/1000 του δευτερολέπτου) Όποιος χαμπαριάσει τέτοιο πράγμα είναι θεός! Μιλάμε για διαφορά μεταξύ του αστραπιαία και του 0,14ms πιο αστραπιαία! Πιο πολύ μου κάνει ως το μόνο νούμερο που υπερτερούσε o Intel και παρουσιάζεται από τον anand ως το κύριο νούμερο που κοιτάς στον ssd.Σε αναγνώσεις μεγαλύτερων από 4kb αρχείων ίσως και να φανεί η διαφορά των vertex.Αλλά η αλήθεια είναι ότι και οι δύο είναι πολύ γρήγοροι.Λίγο πιο γρήγορος ο Vertex.Αλλά από οποιαδήποτε συστοιχία μηχανικών δίσκων μέρα με τη νύχτα και οι δύο.Αν με ενδιέφεραν τα 20gb θα πήγαινα στον Intel,αν όχι στον Vertex.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.