jimsakpt3 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Παιδιά καλησπέρα και καλώς σας βρήκα, θέλω να κάνω επέκταση της ram στον υπολογιστή μου που έχει μητρική μια gigabyte GA-EP31-DS3L η οποία υποστηρίζει Dual Channel DDR2... Είχα επάνω δύο μνήμες του 1gb (στα 533 ) η καθε μια και τώρα αγόρασα άλλες δυο του 1gb ( στα 667 ) για να έχω συνολικά 4gb αλλά όταν τις βάζω και πάω να τον ανοίξω δεν ανοίγει και κάνει συνέχεια επανεκινήσεις... Τι μπορεί να φταίει? δώστε καμια ιδέα γιατί μόλις έδωσα σχεδόν 50€ για τις μνήμες και βλέπω να παν χαμένες :cry:
phanispal Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Πες μας ακριβή μοντέλα γι' αρχή. Στοιχηματάκι ότι είναι Double Sided και τα 4 dimms. :Ρ
jimsakpt3 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Πες μας ακριβή μοντέλα γι' αρχή. Στοιχηματάκι ότι είναι Double Sided και τα 4 dimms. :Ρ Οι δύο που πήρα τώρα είναι PNY 1GB DIMM DDR2 667 PC5300 Η μία από τις δύο που έιχα είναι KINGSTON DDR2 1024MB PC2-4300-5 και η άλλη είναι και αυτή KINGSTON στα 533 αλλά δεν έχει το αυτοκκόλητο επάνω οπότε δεν μπορώ να πω ακριβώς το μοντέλο.... έιναι όμως μικρότερη σε "ύψος" από τις αλλες. Τι σημαίνει ότι είναι Double Sided και τα 4 dimms?
phanispal Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Κοίτα εάν έχουν όλες τσιπάκια και από τις 2 πλευρές τους. Μνημοσαλάτα έχεις φτιάξει εκεί πέρα.
jimsakpt3 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Κοίτα εάν έχουν όλες τσιπάκια και από τις 2 πλευρές τους. Μνημοσαλάτα έχεις φτιάξει. όχι δεν έχουν... μόνο η μία η KINGSTON με το "φυσιολογικό μέγεθος έχει και από τις δύο τσιπάκια...
phanispal Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Τότε έχασα το στοίχημα.. :Ρ Η συγκεκριμένη μητρική έχει limitation όσον αφορά στις μνήμες, καθώς με 4 Double Sided dimms δεν κάνει boot/είναι ασταθής. Πλέον σε ασυμβατότητα μεταξύ των 3 τύπων πάει το μυαλό μου. Δοκίμασε με τις 2 PNY και κάθε μία από τις άλλες 2 εναλλάξ (δηλαδή με 3 κάθε φορά).
jimsakpt3 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Τότε έχασα το στοίχημα.. :Ρ Η συγκεκριμένη μητρική έχει limitation όσον αφορά στις μνήμες, καθώς με 4 Double Sided dimms δεν κάνει boot/είναι ασταθής. Πλέον σε ασυμβατότητα μεταξύ των 3 τύπων πάει το μυαλό μου. Δοκίμασε με τις 2 PNY και κάθε μία από τις άλλες 2 εναλλάξ (δηλαδή με 3 κάθε φορά). Δηλαδή λες ότι δεν πρόκειται να τις διαβάσει και τις 4? Αν αγοράσω άλλες δύο PNY ώστε να είναι και οι 4 ίδιες θα τις διαβάζει ή δεν έχει σχέση αυτό? Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες... θα δοκιμάσω με 3 και θα ενημερώσω...
phanispal Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Παίζει και το ενδεχόμενο να ζορίζεται ο ελεγκτής με τα 4 dimms απάν', οπότε ίσως μ' ένα τσίμπημα στην τάση του NB [(G)MCH] να άλλαζε κάτι, αλλά προσωπικά θεωρώ πιθανότερο το σενάριο με την ασυμβατότητα.
jimsakpt3 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Έπιασε ένας συνδιασμός με 3 και μετά όταν έβαλα και την τέταρτη δούλεψε και με αυτή... λόγο xp βέβαια φαίνονται μόνο τα 3 αλλά στο CPU-Z γράφει 4... βέβαια στο DRAM Frequency γράφει 266,7Mhz... είναι πρόβλημα αυτό ή όχι?
phanispal Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Όχι, δεν είναι πρόβλημα. Λογικό είναι, καθώς χρονίζονται όλες στη συχνότητα της πιο αργής. (Σωστά βλέπεις ν' αναφέρονται 266MHz στο cpu-z, καθώς είναι 533MHz effective λόγω DDR, η συχνότητα της πιο αργής μνήμης σου δηλαδή) Κάπου θα σκάλωσε το board then..
jimsakpt3 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Τέσπα, τέλος καλό όλα καλά..... σε ευχαριστώ για την βοήθεια...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.