BaLsAmoMenos Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Οπως καποιοι απο εσας ξερετε φευγω για Αγγλια νεξτ γειαρ φορ σπουδες. Ερωτηση, ποσο δυσκολο ειναι να κουβαλησεις εναν πυργο και μια let's say 24" οθονη σαν αποσκευη στο αεροπλανο? Ο μονος λογος που θα επερνα laptop (μου την σπανε για καποιο περιεργο λογο) ειναι η μετακινηση απο Ελλαδα-Αγγλια και vice versa. Με 1200 ευρω (και με λιγοτερα εννοειται) φτιαχνω super desktop ενω απο την αλλη με τα ιδια λεφτα αγοραζω ενα πολυ μετριο laptop (για την χρηση που το θελω φυσικα, rendering ε και κανα game αν και θα εχω και το ps3 μαζι). Τι να κανω? Ειναι πολλα τα λεφτα για ενα λαπτοπ που μετα απο 2-3 χρονια (φανταζομαι) θα παει στο παταρι. Υ.Γ Επισης δεν ψηνομαι οταν γυρναω Χριστουγεννα, Πασχα και καλοκαιρι για διακοπες να τον αφηνω εκει μοναχο του αρα μιλαμε για πολλες μετακινησεις και οχι μια φορα μονο (την πρωτη φορα που θα πω δηλαδη).
skim045 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Είναι ένα δύσκολο δίλημμα. Παρόλ'αυτα πρέπει να διαλέξεις ανάμεσα σε φοριτότητα και επιδόσεις. Αν πάρεις λαπτοπ έχεις τη φοριτότητα, αν όμως πάρεις desktop έχεις επιδόσεις. Προσωπικά θα σου πρότεινα λαπτοπ επειδή θα έχεις μετακινήσεις. Υ.Γ. Νομίζω πως το επιπλέον βάρος στο αεροπλάνο χρεώνετε. (σε περίπτωση που πάρεις desktop)
antonl Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Αν σκοπεύεις να τον κάνεις βόλτα Χριστούγεννα/Πάσχα/καλοκαίρι, δε νομίζω να λέει desktop. Από μόνος του, κανα 15άρι κιλά θα πηγαίνει. Αν το όριο είναι 20kg τότε πάντα θα ναι υπέρβαρες οι αποσκευές. Συν την όλη ταλαιπωρία του κουβαλήματος. Κι εγώ δεν συμπαθώ ιδιαίτερα τα laptop αλλά αν δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα να στήσεις ένα pc στην Αγγλία, πιστεύω πως ένας φορητός θα ταν καλύτερη ιδέα.
pcos Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 με 1200ε φτιαχνεις ενα super desktop για εκει που το θες περισσοτερο και ενα υποδεεστερο 2ο desktop για τις διακοπες ή ενα σουπερ δεσκτοπ μαζι με ενα netbook του κιλου! λυσεις υπαρχουν Υ.Γ. να τον αφηνεις μονο του, μην τον καλομαθεις κιολας
Iron_man21 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 μπορείς όμως άμα θες να δώσεις 1200-1500 και να πάρεις ενα καλό laptop,αλά και πάλι όπως είπε ο pcos με 1200 φτιάχνεις ένα super desktop και έχεις και αλλες δύο επιλογές
evansdimo Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Η μπορεις να τα κανεις και τα 2. Laptop: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.906701 Desktop: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.912188 Και σου μενουν και στη τσεπη
nikos21aek Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Ναι φίλε.Φτιάξε ένα desctop με 800-900€ και τα υπόλοιπα δώστα για ένα netbook ή laptop να κάνεις σωστή χρήση των δύο μηχανημάτων.Δηλαδή το φορητό μόνο για τις μετακινήσεις σου και τις εξωτερικές δουλειές και τον σταθερό για το σπίτι για gaming για οτιδήποτε. Δεν ψήνεσαι να τον αφήνεις εκεί όταν γυρίζεις Ελλάδα;Σιγά μην κουβαλάς τις ηλεκτρικές συσκευές μαζί σου κάθε φορά που έρχεσαι.Προσπάθησε να απολαύσεις τις διακοπές σου με λιγότερο pc όταν γυρίζεις.Ή έχε στα σχέδια να στήσεις και ένα pcάκι στην Ελλάδα πολύ φθηνό και να κουβαλάς μόνο την κάρτα γραφικών!
phanispal Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Προσπάθησε να απολαύσεις τις διακοπές σου με λιγότερο pc όταν γυρίζεις. Εεε.. ντροπή ν' ακούγονται από insomniacs τέτοια πράγματα. :Ρ
BritGreek Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Πάρε ένα καλό Toshiba με διεθνή εγγύηση και να το προσέχεις πολύ. Στην Αγγλία, ειδικά σε εστίες κλέβονται πολλά laptop (όπως και άλλα πράγματα), γι' αυτό σου συνιστώ να το παίρνεις μαζί σου. Αγοράζοντας laptop γλιτώνεις και τον θόρυβο ενός desktop. Εγώ από τότε που πήρα λάπτοπ δεν έχω ακουμπήσει το desktop μου. Κάποια Πανεπιστήμια (αν όχι όλα) απαιτούν να έχεις νόμιμα αγορασμένο λογισμικό για να συνδεθείς με το δίκτυό τους. Εννοώ ότι πρέπει να έχεις νόμιμα Windows και νόμιμα Office. Και εννοείται ότι δεν θα κάνεις καμία ανοησία να κατεβάσεις torrents από σύνδεση Πανεπιστημίου, γιατί θα έχεις πολύ σοβαρό πρόβλημα. Είναι υπερβολικά τυπικοί με θέματα copyright. Επίσης, η τηλεόραση στην Αγγλία χρειάζεται TV licence. Με μια κάρτα TV για το pc θα μπορείς να βλέπεις τηλεόραση, αλλά να ξέρεις ότι μπορεί να σε πιάσουν και να πληρώσεις πρόστιμο. Υπάρχουν ειδικά φορτηγάκια τα οποία περνούν και ανιχνεύουν το σήμα. Πάντως, λάπτοπ και πάλι λάπτοπ. Μόνο διάλεξε ένα αξιόπιστο μοντέλο με καλή εγγύηση. Καλές σπουδές.
Alegro Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Α και κάτι άλλο!Μην πάρεις τα PC από Ελλάδα! Πήγαινε εκεί και ψάξου. Καλύτερες προσφορές online και σίγουρα καλύτερη τεχνολογία με λιγότερα χρήματα.Σου μιλάω από εμπειρία..ήμουν κάποτε και γώ στην θέση σου!
Alegro Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Καλύτερες τιμές στην Αγγλία από Έλλάδα; Ενοείτε...ότι κυκλοφορεί στην Ελλάδα έχει ήδη κυκλοφορίσει στην Αγγλία καιρό πριν...Για να μην μιλήσω τώρα γενικά για το πόσο πίσω είμαστε στην Ελλάδα.Έχει γίνει συζήτηση πολλές φορές. Α και κάτι άλλο! Πιθανώς κάποιος που πάει Αγγλία θα χρειαστεί και κινητό. Πολύ καλύτερες προσφορές σε συμβόλαια και σε κινητά. Οχι τις μπαχατέλες που δίνουν εδώ οι εταιρίες αφου έχεις μαζέψει ένα Χ ποσό απο επιδότηση!
antonl Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Είχα την εντύπωση πως υπήρχε μια σύγκλιση σε γενικές γραμμές στις τιμές Ελλάδας-εξωτερικού για τα είδη υπολογιστή τουλάχιστον. ΟΚ, εκτός από συγκεκριμένες προσφορές ίσως και είδη που δεν πρόκειται να ρθουν ποτέ εδώ.
Alegro Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Με μία έρευνα αγοράς θα ανακαλύψει κανείς ότι μας κοροιδεύουν εδώ. Ιδιαίτερα οι εταιρίες κινητής. Ένας σωστός καταναλωτής θα πρέπει να ψάχνει για το καλύτερο. Και κάτι άλλο ...χρησιμοποιήστε και την τεχνολογία.Πολλές φορές μπορείς να πάρεις κάτι online σε πολύ καλύτερη τιμή.Πάντα προσέχετε να είναι απο κάποιον αξιόπιστο και να τηρείτε τις διαδικασίες ασφαλούς αγοράς.
BritGreek Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Παιδιά, κάνετε λάθος. Μένω και εργάζομαι στην Αγγλία, και σας πληροφορώ ότι οι τιμές των υπολογιστών στην Αγγλία είναι σαφώς πιο υψηλές σε σχέση με την Ελλάδα. Μόνο από online καταστήματα μπορείς να βρεις σχετικά χαμηλές τιμές. Εγώ τουλάχιστον δεν έχω βρει και πουθενά τιμές με δόσεις, ή τουλάχιστον δεν με αφήνουν να πληρώσω με δόσεις. Πάμφθηνη αγορά είναι αυτή της Αυστραλίας, όπου δουλεύει η αδελφή μου και αγόρασε πρίν από 1 μήνα Toshiba Core2Duo με Win7 Ultimate και Office 2007 Professional και κάρτα γραφικών 1Gb 1500 αυστραλέζικα δολάρια, δηλαδή κάτι παραπάνω από 920 ευρώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.