Προς το περιεχόμενο

TFT OR CRT

lithros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Basika skeftomai na agoraso othoni tora ta xristougenna. Eimai metaksi tis IIYAMA 19' kai tis AOC TFT 17' i opoiasdipote tft mexri 700 euro. Ti mou proteinete? H tft mporoun na peksoun paixnidia xoris na afinoun trace. poies einai oi apodektes times tou response time ton tft? thanx in advance.

Δημοσ.

Κοίτα, μην το σκεφτεσαι, για παιχνίδια οι καλύτερες είναι οι CRT για την ώρα τουλάχιστον. Για να πείς ότι μια οθόνη δεν έχει ορατό trailing θα πρέπει το response time να είναι κάτω από .25, πράγμα που δεν πιστεύεω ότι ισχύει με την AOC.

Αν παρόλα αυτά πας για TFT να ξέρεις και το εξής θέμα: Οι ΤFT οθόνες μπορούν να έρθουν καινούριες από το εργοστάσιο με ένα ή περισσότερα pixel καμμένα και το μαγαζί να μην στην αλλάξει. Πχ η NEC γράφει ότι για να επιστραφεί μια οθόνη ως ελαττωματική θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 10 καμμένα pixel!!! Γι αυτό ειναι απαραιτητη μια προηγούμενη συνεννόηση με το μαγαζί από όπου θα την πάρεις γι αυτό το θέμα( έγώ παντως θα ζητούσα πρώτα να τη δώ σε λειτουργία και μετά να δώσω τα λεφτά μου).

Νίκος

Δημοσ.

Aν πηγαίνεις για παιχνίδια,τότε πάρε τη CRT,αν θές Internet και γενικά έχεις ευαίσθητα μάτια (φοράς γυαλιά,ζαλίζεσαι) πάρε TFT.Πάντως έχω παρατηρήσει οτι η καθυστέρηση δεν καθιστά αδύνατη την παρακολούθηση μιας ταινίας DVD,ή στο να παίξεις κάποιο παιχνίδι.Αν πάρεις 19άρα (και εγώ 19άρα έχω) καλό θα είναι να έχεις κάποια απόσταση τουλάχιστον 70cm.

Δημοσ.

Επίσης όπως προανέφερε ο φίλος,είναι πολύ λεπτό το θέμα των Pixels,υπάρχει κάποιος συγκεκρειμένος αριθμός ανάλογα τον κατασκευαστή.Το καλό πάντως με τις TFT είναι οτι έχουν μηδενική ακτινοβολία!!

Δημοσ.

Pistebo oti den tha exo problima me tin 17 TFT kai sta paixnidia apla me problimatizei to gegonos twn katestramenwn pixel kathos kai to oti tha prepei na simbibasto stin timi kai na min einai kali i marka tis TFT. Oles oi kales TFT kanoun 1000 euro afti ti stigmi pou den eimai diatethimenos na doso. An exete kati allo na prosthesete tha itan kalodexoumeno.

Δημοσ.

Την άποψή μου σου την έχω πει από κοντα, θα την γράψω και εδώ για να κόψω αντιδράσεις :) . Γνώμη μου πάντα, απ'την στιγμή που θα θελήσεις να αλλάξεις ανάλυση από αυτήν για την οποία φτιάχτηκε η κάθε TFT, η CRT έχει ήδη κερδίσει. Πιστεύω πως η TFT είναι απαραίτητη μόνο στον επαγγελματιά γραφίστα/σχεδιαστή ή στον πιο άνετο (οικονομικά) PC user (μόνο για internet και office use). Αυτά...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...