Προς το περιεχόμενο

Αγορά iMac 27” – Προτάσεις, συμβουλές, σχόλια

jodi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Παντως για αυτες τις δουλειες ειναι λιγο υπερβολικο να δωσεις 2000€...

Εγω πιστευω πως ενα μηχανημα των 700€ τετραπυρηνο με μεγαλο σκληρο , 4gb ram, και 24" οθονη αρκει..

Με τα υπολοιπα 1300€ παιρνεις ενα macbook pro για να εχεις και φορητοτητα..

Να πχ μια λυση:

α) 745€ για τετραπυρηνο συστημα, με 4gb ram, μεγαλο σκληρο, 24" οθονη με dvi-hdmi, αθορυβο και με 3 χρονια εγγυηση. Στην τιμη περιλαμβανεται και το λειτουργικο, αν εχεις ηδη γλυτωνεις κανα 90€ .

Η οθονη δεν φθανει σε αποδοση χρωματων αυτην του iMac 21", αλλα ειναι μεγαλυτερη για να απολαμβανεις τις ταινιες σου.

post-24216-129063038591_thumb.jpg

β) 999€ για macbook pro 13.3"

http://www.pixmania.gr/gr/gr/3031976/art/apple/macbook-pro-mb990b-a-ae-o.html?srcid=7255&Partenaire=skroutz&CodePromo=oui&aftrack=TWpJMk1EczFNakE1OzEyNTkwNzE0ODU7UGFydGVuYWlyZT1za3JvdXR6JkNvZGVQcm9tbz1vdWk=

Ετσι με συνολο 1745€ (+ κανα 50ευρω για ανταπτορα για να συνδεεις το mbp στην οθονη και αλλα ψιλοπραγματα οπως ηχεια) , θα εχεις ενα γρηγορο quad desktop μηχανημα με 3 χρονια εγγυηση, μεγαλη οθονη αλλα και εναν ωραιο, γρηγορο φορητο 13.3".

Το λεω αυτο γιατι ειναι κριμα να δωσεις 2000€ για να παρεις μονο ενα μηχανημα για αυτες τις δουλειες:

Συνεπώς με όλα τα υπόλοιπα που μπορεί να κάνει ένας χρήστης όπως διπλό virtual λειτουργικό (Windows 7 για καβαντζα), προβολή HD ταινιών, διαχείριση αρχείων, office εφαρμογές, internet και torrent, μουσική (mp3 κτλ) καλύπτομαι?

Ασε που πιστευω πως μια οθονη 27" με τοσο μικρα γραμματα λογω μεγαλης αναλυσης δεν θα βολευει τοσο για internet, office και γενικοτερες εφαρμογες γραφειου .

Καλυτερα θα σε βολεψει μια μικροτερη οθονη, πχ 24" που θα εχει και μεγαλυτερα και πιο ευαναγνωστα γραμματα.

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Kala ... πηγαινε δεστο απο κοντα ενα imac 27'' (οπως εκανα κι εγω στο fnac) και μετα πες μου τι θες να παρεις!!!

Δημοσ.

Τι του λες βρε haHa; Αφού σου λέει ο άνθρωπος ότι δε θέλει Windows.

Δημοσ.
Kala ... πηγαινε δεστο απο κοντα ενα imac 27'' (οπως εκανα κι εγω στο fnac) και μετα πες μου τι θες να παρεις!!!

Και από κοντά που το είδα, ενώ το μηχάνημα τα σπάει (εμφανισιακά), τα γράμματα το καταλαβαίνεις αμέσως ότι θα είναι ένα θεματάκι αν κάθεσαι λίγο πιο μακρυά. Δηλαδή αν κάτσεις μπροστά του σαν σε laptop είσαι ΟΚ. Αν το βάλεις στο γραφείο και κάτσεις 1-1.5 μέτρο πίσω είναι περίεργα.

Δημοσ.
Τι του λες βρε haHa; Αφού σου λέει ο άνθρωπος ότι δε θέλει Windows.

Mα για αυτο εβαλα και ενα macbook pro 13.3".

Ασε που απο οτι μας ειπε ο φιλος θελει να τρεχει και windows.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:09 ----------

Και από κοντά που το είδα, ενώ το μηχάνημα τα σπάει (εμφανισιακά), τα γράμματα το καταλαβαίνεις αμέσως ότι θα είναι ένα θεματάκι αν κάθεσαι λίγο πιο μακρυά. Δηλαδή αν κάτσεις μπροστά του σαν σε laptop είσαι ΟΚ. Αν το βάλεις στο γραφείο και κάτσεις 1-1.5 μέτρο πίσω είναι περίεργα.

Ακριβως!

Για απλες εργασιες ο 27αρις δεν ειναι απλα overkill , αλλα ουσιαστικα ειναι και πιο δυσχρηστος απο εναν μικροτερο....

Δημοσ.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:09 ----------

Ακριβως!

Για απλες εργασιες ο 27αρις δεν ειναι απλα overkill , αλλα ουσιαστικα ειναι και πιο δυσχρηστος απο εναν μικροτερο....

Για αρκετές από τις εργασίες που αναφέρει ο φίλος που έθεσε το ερώτημα και ένας mac mini με μια καλή οθόνη φτάνει και (ίσως) περισεύει!

Δημοσ.

Προφανώς το θέμα είναι ποιο είναι το βασικό λειτουργικό σου.

Δεν είναι πρακτικό να έχεις Windows (που δε σου αρέσει) για βασικό Η/Υ και να έχεις ένα φορητό Mac... έτσι για να σου βρίσκεται.

Για δευτερεύον λειτουργικό Windows δε χρειάζεσαι εξτρά μηχάνημα. Οι Mac τρέχουν Windows.

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους! Η μερα μου ηταν κατι παραπανω απο γεματη και δεν προλαβα να σας μεταφερω καποια νεα-εξελιξεις πανω στο θεμα iMac. Διαβασα ολα τα σχολια και αυριο μετα την δουλεια θα προσθεσω μια ακομη πτυχη στο θεμα.

Συγκρατω απο αυτα που διαβασα...το θεμα με το μεγεθος οθονης -αναλυση Vs χρηστικοτητα. Θα τα πουμε αυριο αναλυτικα! Καλο βραδυ...

Δημοσ.
Για αρκετές από τις εργασίες που αναφέρει ο φίλος που έθεσε το ερώτημα και ένας mac mini με μια καλή οθόνη φτάνει και (ίσως) περισεύει!

Ακριβως!

Να δωσεις 2000€ για τοσο απλες εργασιες που μαλιστα θα δυσκολευεσαι περισσοτερο να τις κανεις με τον 27" iMac λογω μεγεθους γραμματων δεν ειναι οτι καλυτερο..

Οποτε θελει σκεψη!

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους! Χθες λόγο δουλειάς δεν πρόλαβα να σας «μεταφέρω» κάποια πράγματα που έμαθα μετά από τηλ. επικοινωνία με πολλούς επίσημους αντιπροσώπους/μεταπωλητες Apple στην Ελλάδα (τουλάχιστον με 10 εταιρείες επικοινώνησα).

Το ότι ενδιαφέρομαι τρελά να αγοράσω το εν λόγο μηχάνημα, νομίζω ότι λίγο πολύ όλοι το έχετε καταλάβει. Έτσι χθες ξεκίνησα από την Rainbow να τσεκάρω πως μπορώ να ξεκινήσω την παραγγελία μου και να τακτοποιησω τα διαδικαστικά. Το αποτέλεσμα προς έκπληξη μου ήταν τραγικό! Το παραπάνω μηχάνημα στην σύνθεση που θέλω από Ιανουάριο για Ελλάδα, και μάλιστα κάτι που προκύπτει από συζήτηση όχι με μια εταιρεία αλλά με 10. Πολύ συνοπτικά, ο επεξεργαστής i7 θα φτάσει στην Ελλάδα τις τελευταίες μέρες του Δεκεμβρίου σε περιορισμένα τεμάχια (πάντα off the record), επίσημα δεν υπάρχει ενημέρωση. Συνεπώς παραγγελίες (custom build) θα παραδοθούν προς τα τέλη Ιανουαρίου (αν σκεφτούμε πως η παραγγελία θέλει 20 εργάσιμες μέρες). Από την άλλη πλευρά ο i5 με 4GB μνήμη δουλεύει σχετικά κανονικά (μην φανταστείτε τρελά τεμάχια, αλλά μπορείς να το πάρεις άμεσα).

Να μην ξεχάσω να αναφέρω την γενική αίσθηση που εισέπραξα πάνω στο θέμα «τροφοδοσία Ελληνικής αγοράς»,… παιδιά μας βλέπουν στο εξωτερικό σαν παρακατιανούς!!!

Συνεχίζω με το θέμα της επιλογής του μηχανηματος….το θέμα της ανάλυσης με απασχολεί αρκετά. Την Παρασκευή θα φροντίσω να πάω στα fnac (κάποιος φίλος παραπάνω ανέφερε ότι το μηχάνημα το είδε από κοντά στο συγκεκριμένο κατάστημα). Νομίζω πως δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από άμεση επαφή με τον υπολογιστή. Σε περίπτωση που όντως δεν υπάρχει λειτουργικότητα στο όλο θέμα θα περιοριστώ σε μικρότερο μόνιτορ.

Σε πρώτη φάση δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω. Θα δω και τα υπόλοιπα σχόλια και θα συμπληρώσω. Α! Ας μεταφέρει κάποιος εντυπώσεις ή ότι γνωρίζει για Rainbow και after sales support.

Για επίλογο…

[ame]

[/ame]
Δημοσ.

Εχεις δικιο σε οτι γραφεις (δηλ. προβλημα με την οθονη), απλα απο οτι διαβασα καποιο προβλημα φαινεται να προεκυψε με την μεταφορα ολοκληρης παρτιδας iMac. Τωρα δεν μπηκα σε λεπτομερειες αλλα σιγουρα θελει να εισαι υποψιασμενος...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...