jodi Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Αρχικά θα ήθελα να πω μια μεγάλη καλησπέρα σε όλα τα μέλη του φόρουμ. Πριν ξεκινήσω με το θέμα μου που με απασχολεί, θα κάνω μια πολύ μικρή εισαγωγή. Δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγω να συμπληρώσω τις γνώσεις ή να καλύψω τις απορίες μου μέσα από διάλογο σε ένα φόρουμ, όμως αυτή την φορά θεωρώ εξαιρετικά σημαντικά τα σχόλια που θα καταγραφούν στην συγκεκριμένη ενότητα (λαμβάνοντας υποψιν το γεγονός ότι τα σχόλια σας θα με επηρεάσουν σε σημαντικό βαθμό όσο να αφορά μια αγορά η οποία έχει για μένα υψηλό κόστος). Τις τελευταίες 20 μέρες, έχω πάρει την απόφαση να εγκαταλείψω την πλατφόρμα Windows (με ότι συνεπάγεται αυτό) και να περάσω σε Mac. Δεν θέλω να χαραμίσω γραμμές εξηγώντας το πόσο ανώτεροι είναι οι Mac υπολογιστές σε σχέση με ότι άλλο κυκλοφορεί αυτή την στιγμή (εξάλλου θα ήμουν ο τελευταίος που θα μπορούσε να επιχειρηματολογήσει σε σχέση με άτομα που δουλεύουν Mac εδώ και χρόνια). Η πρώτη μου επαφή με «το μηλαρακι» ξεκίνησε με ένα iphone 3GS τηλ., συνεχίστηκε με αναγνωριστικές επισκέψεις σε καταστήματα του γκρουπ ΠΛΑΙΣΙΟ (οι Mac είναι σε λειτουργιά και έτσι κάποιος χρήστης μπορεί να έχει άμεση επαφή με το μηχάνημα) και ολοκληρώνεται σιγά σιγά με την ανάγνωση του “Mac OS® X Snow Leopard Visual™ Quick Tips 2009” της Wiley Publishing. Μετά από έρευνα έχω καταλήξει στο να πάρω το εν λόγο μηχάνημα που αναφέρω στην επικεφαλίδα με την σύνθεση που φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία… http://img254.imageshack.us/i/imac27intelcorei728ghz2.jpg/ Επειδή κάποιοι μπορεί να ρωτήσουν τι ακριβώς χρήση θα κάνεις με το μηχάνημα ώστε να ξέρουμε αν αυτό που ζητάς το μηχάνημα θα στο προσφέρει, σας παραθέτω κάποια σύντομα στοιχειά. Ξεκινώ ανάποδα!!! Τι ΔΕΝ θα κάνω: Video editing (βαριές μνημοβορες εφαρμογές), Audio editing (εξειδικευμένα προγράμματα ήχου είναι ένας χώρος που δεν με απασχολεί, ΜΟΝΟ τα βασικά), Games (όχι γιατί δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ). Συνεπώς με όλα τα υπόλοιπα που μπορεί να κάνει ένας χρήστης όπως διπλό virtual λειτουργικό (Windows 7 για καβαντζα), προβολή HD ταινιών, διαχείριση αρχείων, office εφαρμογές, internet και torrent, μουσική (mp3 κτλ) καλύπτομαι? Χρειάζομαι 16GB μνήμη ή είναι περιττό? Όσοι θέλετε καταθέστε γενικά τα σχόλια σας, τις γνώμες και ότι άλλο νομίζετε. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο σας.
equalizer43 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Εν συντομία: Πιστεύω ένα τέτοιο μηχάνημα σε υπερκαλύπτει. Θα σου λεγα να πάρεις ένα κατώτερο μοντέλο, αλλά αν είσαι διατεθειμένος να τα χώσεις, οκ. Τα 16Gb είναι πάρα πολλά.
thief7710 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Ολα αυτα που θελεις να κανεις τα κανω εδω και 5 μερες με το 21,5 μοντελο που κοστιζει 1167 ευρω.Οποτε με το i7 σιγουρα εισαι οκ δεν νομιζεις? Η συμβουλη η δικη μου θα ηταν να περιμενεις ομως λιγο γιατι διαβασα για ενα προβλημα με τις οθονες- η τις καρτες γραφικων - απο τα 27αρια. (flicker)
iced Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Καλησπερα... Εχω να τονισω οτι δεν θα εγκαταλειψεις τα windows. Μεσω ενωε προγραμματος διαχειρισης του παρτιτιον των windows και του boot (bootcamp - ειναι ενσωματωμενο στο mac os) μπορεις να τα εχεις και τα δυο λειτουργικα, αν και θα δεις οτι στην πορεια δεν θα μπαινεις καθολου εκτος αν θες κατι παρα πολυ εξειδικευμενο. Δεν θα χρειαστεις σε καμια περιπτωση τοση μνημημ, οποτε τα 4 γιγα ειναι υπεραρκετα!
ApoelAndreas Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Αρχικά θα ήθελα να πω μια μεγάλη καλησπέρα σε όλα τα μέλη του φόρουμ. Πριν ξεκινήσω με το θέμα μου που με απασχολεί, θα κάνω μια πολύ μικρή εισαγωγή. Δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγω να συμπληρώσω τις γνώσεις ή να καλύψω τις απορίες μου μέσα από διάλογο σε ένα φόρουμ, όμως αυτή την φορά θεωρώ εξαιρετικά σημαντικά τα σχόλια που θα καταγραφούν στην συγκεκριμένη ενότητα (λαμβάνοντας υποψιν το γεγονός ότι τα σχόλια σας θα με επηρεάσουν σε σημαντικό βαθμό όσο να αφορά μια αγορά η οποία έχει για μένα υψηλό κόστος). Τις τελευταίες 20 μέρες, έχω πάρει την απόφαση να εγκαταλείψω την πλατφόρμα Windows (με ότι συνεπάγεται αυτό) και να περάσω σε Mac. Δεν θέλω να χαραμίσω γραμμές εξηγώντας το πόσο ανώτεροι είναι οι Mac υπολογιστές σε σχέση με ότι άλλο κυκλοφορεί αυτή την στιγμή (εξάλλου θα ήμουν ο τελευταίος που θα μπορούσε να επιχειρηματολογήσει σε σχέση με άτομα που δουλεύουν Mac εδώ και χρόνια). Η πρώτη μου επαφή με «το μηλαρακι» ξεκίνησε με ένα iphone 3GS τηλ., συνεχίστηκε με αναγνωριστικές επισκέψεις σε καταστήματα του γκρουπ ΠΛΑΙΣΙΟ (οι Mac είναι σε λειτουργιά και έτσι κάποιος χρήστης μπορεί να έχει άμεση επαφή με το μηχάνημα) και ολοκληρώνεται σιγά σιγά με την ανάγνωση του “Mac OS® X Snow Leopard Visual™ Quick Tips 2009” της Wiley Publishing. Μετά από έρευνα έχω καταλήξει στο να πάρω το εν λόγο μηχάνημα που αναφέρω στην επικεφαλίδα με την σύνθεση που φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία… http://img254.imageshack.us/i/imac27intelcorei728ghz2.jpg/ Επειδή κάποιοι μπορεί να ρωτήσουν τι ακριβώς χρήση θα κάνεις με το μηχάνημα ώστε να ξέρουμε αν αυτό που ζητάς το μηχάνημα θα στο προσφέρει, σας παραθέτω κάποια σύντομα στοιχειά. Ξεκινώ ανάποδα!!! Τι ΔΕΝ θα κάνω: Video editing (βαριές μνημοβορες εφαρμογές), Audio editing (εξειδικευμένα προγράμματα ήχου είναι ένας χώρος που δεν με απασχολεί, ΜΟΝΟ τα βασικά), Games (όχι γιατί δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ). Συνεπώς με όλα τα υπόλοιπα που μπορεί να κάνει ένας χρήστης όπως διπλό virtual λειτουργικό (Windows 7 για καβαντζα), προβολή HD ταινιών, διαχείριση αρχείων, office εφαρμογές, internet και torrent, μουσική (mp3 κτλ) καλύπτομαι? Χρειάζομαι 16GB μνήμη ή είναι περιττό? Όσοι θέλετε καταθέστε γενικά τα σχόλια σας, τις γνώμες και ότι άλλο νομίζετε. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο σας. Δεν θα κανεις Video/Audio editing, ουτε Games και νομιζες οτι χρειαζεσαι 16GB Ram? Γνωμη μου, με τα 4GB μια χαρα εισαι.. Και δεν πιστευω οτι χρειαζεσαι i7 ή κατι τετοιο.. Οπως ειπε και ο φιλος μας, thief7710, με το κατωτερο μοντελο που κυκλοφορει μια χαρα θα εισαι.. Δεν χρειαζεται να δωσεις τοσα λεφτα ασκοπα.. Αν κοιταξεις στο Apple Online Store της Αμερικης, αν παρεις τον i7 με 16GB Ram, χωρις να προσθεσεις και δευτερο TB για HDD, θα σου στοιχισει 3,599 δολλαρια. Αν το κανεις αυτο στην Ελλαδα, θα σου στοιχισει καπου στα 3,200 ευρω?? Καπου εκει.. Ενω αφου δεν θα κανεις Editing ουτε θα παιζεις Games, δεν χρειαζεσαι να ξοδεψεις τοσα λεφτα.. Ενα απο τα 21.5 ιντζων μοντελα πιστευω οτι θα σε καλυψει. Αν θες να πας στις 27 ιντζες λογω της οθονης, τοτε σιγουρα με το βασικο μοντελο, που στοιχιζει 1,699 δολλαρια και στην Document.gr στοιχιζει 1589 ευρω including VAT, θα εισαι υπερκαλυμμενος. Απο την αλλη, σκεψου αυτο. Το i7 με 16GB θα τον παρει καποιος που θελει να κανει Editing, λογικα. Εσυ που δεν θες να κανεις editing, γιατι να δωσεις τοσα εξτρα λεφτα. Αυτο πιστευω εγω παντως.
jodi Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Αρχικά να σας ευχαριστήσω πολύ για την ανταπόκριση! Δεν γνωρίζω κατα πόσο άλλοι χρήστες δίνουν βαρύτητα στα όσα άλλα μέλη τους συμβουλεύουν, πάντως όσο να αφορά έμενα...η γνώμη σας μετραει πολύ (αλλιώς δεν θα ρωτούσα). Από ότι καταλαβαίνω τα 16GB είναι κάτι παραπάνω από περιττά για εμένα. Σχετικά με το μόνιτορ νομίζω πως θα παραμείνω σταθερά στην επιλογή μου (έχω κολλήσει απίστευτα). Μέσα στην εβδομάδα θα εξετάσω το θέμα της διαθεσιμότητας και έπειτα θα προχωρήσω στην παραγγελία. Θα προσπαθήσω με την βοήθεια όλων σας, το συγκεκριμένο topic να μείνει ενεργό για ανταλλαγή απόψεων και συμβουλών για όσους γίνουν κάτοχοι του εν λόγο Mac. ps. Εφόσον όλα πάνε καλά και το μηχάνημα φτάσει στο σπίτι, έχω να σας ποστάρω άπειρες φωτογραφίες και λινκ με βιντεακια!!!
haHa Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Για αυτα που θελεις, γιατι δεν παιρνεις ενα απλο μηχανημα των 600 ευρω ή ενα mac mini?
vag3d Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Για αυτα που θελεις, γιατι δεν παιρνεις ενα απλο μηχανημα των 600 ευρω ή ενα mac mini? Πιο πολυ τον συμφέρει να πάρει τον φθηνότερο imac, μιας και θα έχει μεγαλύτερο δίσκο, θα εμπεριέχει οθόνη, καθώς και θα έχει γρηγορότερο επεξεργαστή σε μια τιμούλα πολύ δελεαστική για Mac...!!!! Ενώ το Mac Mini, ίσως είναι βολικό μόνο απο την άποψη του οτι κάποιος μπορεί να έχει δική του οθόνη. Όμως ο iMac έχει και LED οθόνη αν δεν κάνω λάθος...!!! Είναι καλό πακέτο ο φθηνότερος iMac για κάποιον που θέλει ένα όμορφο μηχάνημα "όλα σε ένα"...
iced Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Πιστευω οτι αν καποιος εχει αποφασισει να αγορασει ενα 27", να το κανει... Σιγουρα απο οικονομικη πλευρα θα ειναι καλυτερα για ενα φτηνοτερο αλλα αν το παμε ετσι, τοτε τον συμφερει να φτιαξει και ενα απιστευτα δυνατο hackintosh, αλλα δεν θα ειναι imac 27" ετοιμος για δουλεια, πανεμορφος κτλ... φιλικα!
Delirium Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Στο 27" αξιζει (νομιζω!) να παει κανεις, βασικα, μονο αν δουλευει: - D.T.P. - 3D / Animation - Video Editing Κατι απο αυτα τα 3 [ή και τα 3!] -να βγαλει ετσι τα χρηματα του
Mirdin Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Το αν θα πάρει το 27" ή όχι είναι γούστο του καθενός αρκεί να το αντέχει οικονομικά. Αλλά ειδικά σε κλειστά συστήματα όπως ο iMac καλό είναι αν μπορεί κανείς οικονομικά να πάει στο μεγαλύτερο δυνατόν συνδυασμό σε πράγματα που δεν αλλάζουν εύκολα μετά (CPU/GPU). Στις επιλογές που έχει βάλει προσωπικά θα έλεγα να μην επιλέξει την έξτρα μνήμη και τον μεγαλύτερο δίσκο, 1TB δίσκος είναι αρκετός, και πάντα μπορεί να βάλει εξωτερικό δίσκο αργότερα όταν θα βγουν ίσως μεγαλύτεροι από 2TB. Και για την μνήμη ισχύει το ίδιο (εξάλλου είναι το μόνο που μπορεί να αλλάξει κανείς μόνος του).
domal Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Παιδια εγω τον μαιο πηρα τον 24 και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος σε ολα , απλα αν επαιρνα τωρα θα αγοραζα τον 27 , μαλλον τον ι5 , Η μεγαλη διαφορα με τον 24 που εχω ειναι οτι εχει επιπλεον θεσεις για μνημη , εμενα εχει μεχρι 4 αν θελω 8 πρεπει να βαλω 4+4 =καπου 800Ε Βασικα δεν με πολυενδιαφερει περισσοτερη μνημη απο τα 4 μια χαρα παει , αλλα οσο ποιο πολυ εχει τοσο καλυτερα νομιζω Επισης και μονο η οθονη του 27 ειναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ , σιγουρα ο επομενος mac μου θα ειναι ο 27 (η 30 αν βγει μετα απο ενα χρονο χεχεχε)
haHa Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Τι ΔΕΝ θα κάνω: Video editing (βαριές μνημοβορες εφαρμογές), Audio editing (εξειδικευμένα προγράμματα ήχου είναι ένας χώρος που δεν με απασχολεί, ΜΟΝΟ τα βασικά), Games (όχι γιατί δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ). Συνεπώς με όλα τα υπόλοιπα που μπορεί να κάνει ένας χρήστης όπως διπλό virtual λειτουργικό (Windows 7 για καβαντζα), προβολή HD ταινιών, διαχείριση αρχείων, office εφαρμογές, internet και torrent, μουσική (mp3 κτλ) καλύπτομαι? Παντως για αυτες τις δουλειες ειναι λιγο υπερβολικο να δωσεις 2000€... Εγω πιστευω πως ενα μηχανημα των 700€ τετραπυρηνο με μεγαλο σκληρο , 4gb ram, και 24" οθονη αρκει.. Με τα υπολοιπα 1300€ παιρνεις ενα macbook pro για να εχεις και φορητοτητα..
dante14023 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Παντως για αυτες τις δουλειες ειναι λιγο υπερβολικο να δωσεις 2000€...Εγω πιστευω πως ενα μηχανημα των 700€ τετραπυρηνο με μεγαλο σκληρο , 4gb ram, και 24" οθονη αρκει.. Με τα υπολοιπα 1300€ παιρνεις ενα macbook pro για να εχεις και φορητοτητα.. + 100000 και παλι τα 1300 για το mbpro πολλα μου φαινονται.... για αυτες τις δουλειες ακομα και το μικρο το 13αρι το mbpro μια χαρα ειναι κατα τη γνωμη μου.... επισης οταν εισαι σπιτι το συνδεεις με την οθοναρα σου και λυνεις και το προβλημα παρακολουθησης ταινιων λογω της μικρης οθονης του mbpro... (αναλογα τα γουστα βεβαια.... μπορει καποιος να βολευεται και με την 13αρα οθονη για τις ταινιες.....) ετσι θα εχεις και windows και mac os.... και desktop για πιο βαρειες δουλειες και λαπτοπακι για φορητοτητα....
equalizer43 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 + 100000 και παλι τα 1300 για το mbpro πολλα μου φαινονται.... για αυτες τις δουλειες ακομα και το μικρο το 13αρι το mbpro μια χαρα ειναι κατα τη γνωμη μου.... επισης οταν εισαι σπιτι το συνδεεις με την οθοναρα σου και λυνεις και το προβλημα παρακολουθησης ταινιων λογω της μικρης οθονης του mbpro... (αναλογα τα γουστα βεβαια.... μπορει καποιος να βολευεται και με την 13αρα οθονη για τις ταινιες.....) ετσι θα εχεις και windows και mac os.... και desktop για πιο βαρειες δουλειες και λαπτοπακι για φορητοτητα.... παιδιά ο iMac δεν συγκρίνεται με κανέναν desktop pc, είναι άλλη φιλοσοφία, γλιτώνεις χώρο, καλώδια, έχεις ένα πολύ όμορφο και ΑΘΟΡΥΒΟ μηχάνημα και μια πολύ καλή οθόνη με τιμές που ξεκινάνε από 1100. Είναι καλή περίπτωση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.