twiner Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Επειδη δεν μπορεσα να καταλαβω τι εννοεις θα σου ηταν κοπος να το εξηγησεις λιγο παραπανω? φαντάζομαι εννοεί "βάλε Debian". Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
disqualified Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 θα δει 8GB σκληρο θα δει και Linux και θα βραχυκυκλωσει ο πιτσιρικας! Μια χαρα επιλογη το Linux να μαθαινει απο νωρις νομιζω λιγο με τα GB θα τα βρει σκουρα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Jojos170304 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Επειδη δεν μπορεσα να καταλαβω τι εννοεις θα σου ηταν κοπος να το εξηγησεις λιγο παραπανω? Χωρίς διάθεση flame μιας κ η παρουσία των μπουμπουντοειδών στο χώρο του linux είναι χρησιμότατη για την αναίμακτη μετάβαση χρηστώς w$ σε linux, θα έλεγα ότι ενώ τεχνικά είναι debian-based διανομή κ φυσικά βασίζεται σε linux kernel, ιδεολογικά (που για εμένα είναι κατά πολύ σημαντικότερο από την τεχνική υπεροχή του λειτουργικού μας έναντι σε μάπες macos κ w$) στην ουσία υποστηρίζεται κ αναπτύσεται από μία εταιρεία (canonical) κ όχι καθαρά από την κοινότητα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lef50 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Χωρίς διάθεση flame Ε τοτε θα σε παρακαλουσα να αναφερεις την διανομη με το ονομα της. στην ουσία υποστηρίζεται κ αναπτύσεται από μία εταιρεία (canonical) κ όχι καθαρά από την κοινότητα. Που ομως δεν απαγορευεται απο την αδεια διαθεσης του Kernel και δευτερον η διανομη (οχι η εταιρεια) υποστηριζετε απο ενα τεραστιο κοματι αυτης της κοινοτητας που αναφερεις και στο κατω-κατω αλλο canonical και αλλο novell σωστα? ευχαριστω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
blashyrkh+ Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Χωρίς διάθεση flame μιας κ η παρουσία των μπουμπουντοειδών στο χώρο του linux είναι χρησιμότατη για την αναίμακτη μετάβαση χρηστώς w$ σε linux, θα έλεγα ότι ενώ τεχνικά είναι debian-based διανομή κ φυσικά βασίζεται σε linux kernel, ιδεολογικά (που για εμένα είναι κατά πολύ σημαντικότερο από την τεχνική υπεροχή του λειτουργικού μας έναντι σε μάπες macos κ w$) στην ουσία υποστηρίζεται κ αναπτύσεται από μία εταιρεία (canonical) κ όχι καθαρά από την κοινότητα. αφου "εμαθες" οτι τεχνικα υπερεχει το linux απο το mac os x ευκαιρια να μαθεις οτι το macosx ειναι unix.συμφωνω παντως με αυτο που λες για την κοινοτητα του linux και για το ubuntu που ειναι debian-based Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
disqualified Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Χωρίς διάθεση flame μιας κ η παρουσία των μπουμπουντοειδών στο χώρο του linux είναι χρησιμότατη για την αναίμακτη μετάβαση χρηστώς w$ σε linux, θα έλεγα ότι ενώ τεχνικά είναι debian-based διανομή κ φυσικά βασίζεται σε linux kernel, ιδεολογικά (που για εμένα είναι κατά πολύ σημαντικότερο από την τεχνική υπεροχή του λειτουργικού μας έναντι σε μάπες macos κ w$) στην ουσία υποστηρίζεται κ αναπτύσεται από μία εταιρεία (canonical) κ όχι καθαρά από την κοινότητα. Ελεος ρε φιλε! Φτανει πια με τους διδακτισμους για το Linux θα το σιχαθουμε και εμεις που το χρησιμοποιουμε, θα το κανετε να μοιαζει με γεροντοκορη στο τελος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim3pap Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Ελεος ρε φιλε! Φτανει πια με τους διδακτισμους για το Linux θα το σιχαθουμε και εμεις που το χρησιμοποιουμε, θα το κανετε να μοιαζει με γεροντοκορη στο τελος +1 Ακριβώς επειδή είναι αυτό που είναι, εσωτερικές διαμάχες τύπου A vs B vs C όπως υπάρχει με τα 3 OS είναι άκυρες. Τελικά αρχίζω απο Σαββάτο την μετατροπή. Φερστ ταϊμερ γαρ, οχι τπτ αλλο αλλά μου έγραψε και καλά στο τέστ ο μικρός και πρέπει να του το έχω έτοιμο συντομα. Τελικά Netbook Remix ή Debian του jojo ?? Είμαι σε δίλλημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Jojos170304 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Ελεος ρε φιλε! Φτανει πια με τους διδακτισμους για το Linux θα το σιχαθουμε και εμεις που το χρησιμοποιουμε, θα το κανετε να μοιαζει με γεροντοκορη στο τελος Φιλαράκο εάν έχεις κατανοήσει γράφουμε σε ένα φόρουμ, τεχνολογικό μεν, ανταλλάσουμε απόψεις δε. Εγώ είπα τη δική μου, υποκειμενικά φυσικά μα κ πολύπλευρα. Τώρα τι ζόρι τραβάς εσύ, δεν καταλαβαίνω. Ο φίλος που ενδιαφέρεται ελπίζω να βρήκε χρήσιμες όλες τις απόψεις θα τα βάλει κάτω κ θα αποφασίσει. Απλά θα του πω ότι πιθανότατα μετά από λίγο καιρό ίσως τα μπουμπουντοειδή να μην του φτάνουν καθώς η όλη νοοτροπία του ως χρήστη θα έχει αλλάξει χρησιμοποιώντας linux. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
disqualified Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 μετά από λίγο καιρό ίσως τα μπουμπουντοειδή να μην του φτάνουν καθώς η όλη νοοτροπία του ως χρήστη θα έχει αλλάξει χρησιμοποιώντας linux. Αυτα ακριβως ειναι το προβλημα μου (δεν ειναι το θεμα μου το ubuntu), αλλα και η επαρση που φαινεται υποτιμωντας τη δουλεια αλλων ετσι ελαφρα την καρδια (βλεπε μπουμπουντοειδη, μαπες macos, W#) Σε forum τεχνολογικο ναι γραφουμε αυτο ομως δεν προεξοφλει τιποτα, μπορεις να πεις τη γνωμη σου χωρις να προσβαλεις τη δουλεια αλλων, αυτο ειναι το προβλημα μου. Αν τα ελεγες αυτα ενημερωτικα χωρις τους χαρακτηρισμους δε θα ειχα προβλημα Το notebook οπως ειπε προοριζεται για παιδι 11 χρονων οποτε εχει χρονο να αποφασισει τι του κανει. Φιλικα παντα χωρις φιλαρακο, ζορι και λοιπα υποτιμιτικα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim3pap Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 @Jojo Εγώ συμφωνώ με τον disq, όλα καλά με αυτά που λές, το θέμα είναι οτι το να είσαι απόλυτος ,ιδιαίτερα με την τεχνολογία, δεν συνάδει με αυτή. Περι ορέξεως....ζαμπονοτυρόπιτα (δεν με αρέσει η κολοκυθόπιτα) που λέμε. Δεν μπορώ εγώ να σε πείσω οτι η ταδε ζαμπονοτυρόπιτα που τρώω είναι Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ απο όλες που κυκλοφορούν,ούτε μπορω να πω ότι η τυροπιτα,η μπουγάτσα και το τόστ είναι σαν τροφές για τα πανηγύρια άρα δεν πρέπει καν να υπάρχουν. Εγώ στο Linux newbie είμαι,5-6 φορές έχω ασχοληθεί μόνο (το BeOS 5 είχα σκίσει κάποτε.οτι πιο κοντινό σε εναλλακτικό OS έχω χρησιμοποιήσει σε μόνιμη βάση). Όσο εκτιμώ την κοινότητα του Linux, τόσο εκτιμώ και του αλουμινάδες του Μπίλυ και τους στυλάτους Μακ-άδες. Όλοι προς την ίδια κατέυθυνση πάμε απλά απο διαφορετικούς δρόμους. Και μετα απο αυτό το ξέσπασμα.... Είμαι ακόμα σε δίλλημα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lef50 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Απλά θα του πω ότι πιθανότατα μετά από λίγο καιρό ίσως τα μπουμπουντοειδή να μην του φτάνουν καθώς η όλη νοοτροπία του ως χρήστη θα έχει αλλάξει χρησιμοποιώντας linux. Λες οτι δεν θελεις καυγα αλλα για εκει το πας, μπουμπουντια να σε φανε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Jojos170304 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Προφανώς δεν υπάρχει ΚΑΜΜΙΑ σχέση μεταξύ της κοινότητας του linux κ των υπολοίπων. Και αυτό απλούστατα διότι η νοοτροπία είναι εντελώς διαφορετική. Ο ένας θέλει να προσφέρει, οι υπόλοιποι θέλουν να στα πάρουν, για να το θέσω εντελώς απλοϊκά. Ο καθένας βολεύεται με αυτό που θέλει ή/και αυτό που μπορεί. Προφανώς εάν βλέπαμε όλοι τα πράγματα λίγο βαθύτερα θα ζούσαμε κ σε έναν καλύτερο κόσμο. Anyway, νομίζω ότι η επιλογή συνοψίζεται εν ολίγοις στη σκηνή από το Matrix, το κόκκινο ή το μπλε χάπι. Ότι κ να επιλέξεις ελπίζω να το χαρεί ο πιτσιρικάς κ να τριφτεί λίγο σε ένα διαφορετικό λειτουργικό όχι από μόδα αλλά λόγω ουσίας. Τα υπόλοιπα θα τα δει μόνος του κ ότι κ να λέμε εμείς είναι απλά αμπελοφιλοσοφίες. Φιλικά στους πρωλαλήσαντες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
disqualified Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 Συμφωνω οτι αν βλεπαμε τα πραγματα λιγο βαθυτερα θα ζουσαμε οντως σε εναν καλυτερο κοσμο και θα σεβομασταν τη δουλεια των αλλων και δε θα υπηρχαν εκφρασεις οπως μπουμπουντοειδη μαπες microsoft, apple, εκτος και αν νομιζεις οτι οι ανθρωποι που δουλευουν εκει δεν εχουν δικαιωμα να βγαλουν το ψωμι τους συμφωνα με αυτο που εχουν σπουδασει. Και που ξερεις ισως καποιοι απο αυτους να εχουν προσφερει και στην κοινοτητα. Εκτος και αν νομιζεις οτι το να εκφραζομαστε ετσι κανει τον κοσμο καλυτερο. Απο εκει και περα συμφωνω για οσα λες για το Linux Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Jojos170304 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 Φίλε disqualified ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ σε κάθε έννοια copyright τόσο σε ψυχαγωγικές "δημιουργίες" (τραγούδια, ταινίες) αλλά πολύ περισσότερο σε ζητήματα που άπτονται με την εξέλιξη της γνώσης. Το θεωρώ τόσο πολύ επικίνδυνο, αφού ήδη παραλίγο να μας γυρίσει σε εποχές ηλεκτρονικού μεσαίωνα, οπότε μόνο οι έχοντες κ οι προύχοντες είχαν πρόσβαση στη γνώση. Οι άνθρωποι αυτοί μπορούν να βγάλουν το ψωμάκι τους όπως όλος ο υπόλοιπος κόσμος εργαζόμενοι προσφέροντας υπηρεσίες υποστήριξης κ όχι χρεώνοντας νταβατζιλίκι με κάθε πώληση του λογισμικού "τους". Όσο για τα μπουμπουντοειδή, εάν διάβασες προσεκτικά τα όσα λέω, αναγνωρίζω τη θέση τους ως πολύ σημαντικό ενδιάμεσο ενός κενού μεταξύ w$ κ "σοβαρότερων" linux διανομών για να μεταβεί κάποιος σχετικά αναίμακτα από w$ σε linux, όπως άλλωστε συνέβει κ από εμένα. Από 'κει κ πέρα όμως θεωρώ εξαιρετικά επικίνδυνη τη συμπεριφορά της canonical κ δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι εάν εδραίωνε τη θέση της έχοντας π.χ. ένα μερίδιο της αγοράς 50-50 με την μικροσοφτ για πλάκα θα παραβίαζε κάθε GPL licence για το κέρδος της. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
argi_d Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Έχω και εγώ το ACER Aspire One (8GB SSD)…του έχω βάλει ΧΡ και τσουλάει ικανοποιητικά…επίσης πριν λίγες ώρες τον έκανα βίδες και του ανέβασα τις RAM +1G …και έχει βελτιωθεί ο χρόνος ανταπόκρισης…αυτό που θέλω να ρωτήσω αν ξέρει κανείς αν μπορώ να αλλάξω την SSD και να του βάλω ένα HDD γιατί κατά τι γνώμη μου εκεί προέρχεται η όλη καθυστερήσει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.