jim3pap Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Καλησπέρα, Έχει κάποιος υπόψη ποιά έκδοση Linux μπόρω να κάνω install στον ACER Aspire One (8GB SSD)? Επέιδη απο Linux μόνο με το Ubuntu έχω ασχοληθεί σε άλλο PC,ενδιαφέρομαι να παίζει out of the box,γιατί δεν έχω ιδέα με drivers κτλ. Το Netbook είναι για ένα πιτσιρικά 11 χρόνων. Θέλει Win αλλά έχω την εντύπωση ότι το Linux θα το είναι μια χαρά! ΥΓ. Αν υπάρχει ανάλογο thread εννοείται οτι με παραπέμπετε και κλειδώνει αυτό. Edited: Sorry,Διανομή είναι το σωστό,fire will drop from the skies and burn us... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Ubuntu netbook remix + linux-restricted-extras (πακετο για να παιζει σωστα το ασυρματο και τα συναφη του netbook) + λοιπα μερεμετια οπως flash,codecs κλπ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim3pap Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Ubuntu netbook remix + linux-restricted-extras (πακετο για να παιζει σωστα το ασυρματο και τα συναφη του netbook) + λοιπα μερεμετια οπως flash,codecs κλπ. Δηλαδή εδώ: http://www.ubuntu.com/getubuntu/download-netbook Τα additional Packages δεν λέει που (ουτε στο How To with USB),μονο την σελίδα με τα known bugs εχει. Τες πα,θα το ψάξω,μην τα θέλουμε και όλα στο πιάτο! Ευχαριστώωωωωωωωωωωω Βρήκα multimedia pack, τώρα ψάχνω για το hardware. Θα ψάξω και στην Acer μπάς και.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Ποια ειναι τα additional packages? Επισης, λογω του λιγοστου χωρου στο σκληρο, καλο ειναι μια φορα τη βδομαδα ή μια φορα το δεκαπενθημερο να καθαριζεις την cache του apt >sudo apt-get clean && sudo apt-get autoclean και να βγαζεις τον παλιο πυρηνα οταν δεις οτι ο νεος δουλευει ρολοι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim3pap Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Ποια ειναι τα additional packages? Επισης, λογω του λιγοστου χωρου στο σκληρο, καλο ειναι μια φορα τη βδομαδα ή μια φορα το δεκαπενθημερο να καθαριζεις την cache του apt >sudo apt-get clean && sudo apt-get autoclean και να βγαζεις τον παλιο πυρηνα οταν δεις οτι ο νεος δουλευει ρολοι.[/QUOTΕ] (Δλδ κάθε φόρα που κάνουμε μάθημα να του βάζω κανα τέστ να καθαρίζω την cache..xaxa:-D:-D) Αυτά βρήκα: "Ubuntu-restricted-extras offline installer is a cool script that installs ubuntu-restricted-extras even on computers with no internet. Installer for: Ubuntu 9.04 Included software: *Adobe Flash player *Various additional multimedia codecs (including MP3) *Support for playing DVD-movies *Microsoft TrueType core fonts *unrar (to open RAR files) *EXTRA packages: Java, libdvdcss Homepage and instructions: http://hacktolive.org/wiki/ureoi Note: For an OS already with this an other extras, try Super OS (aka Super Ubuntu)" Στην Acer τζίφος.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Απο το να κατσεις να κατεβασεις το παραπανω συνοθηλευμα πακετων μεγεθους 80+MB, γιατι να μην κανεις ενα απλουστατο >sudo apt-get install unrar flashplugin-nonfree msttcorefonts klp Το πολυ πολυ να σου παρει ενα δεκαλεπτο, υποθετοντας οτι εχεις τα repo για medibuntu κλπ ετοιμα (+30'' δουλεια δηλαδη). Απλα σκεψου τι χρειαζεται, γιατι δεν νομιζω ενα παιδακι 11 χρονων να θελει πχ java, και βαλτα σε μια γραμμη για εγκατασταση. Αν θες βοηθεια εδω ειμαστε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim3pap Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Απο το να κατσεις να κατεβασεις το παραπανω συνοθηλευμα πακετων μεγεθους 80+MB, γιατι να μην κανεις ενα απλουστατο >sudo apt-get install unrar flashplugin-nonfree msttcorefonts klp Το πολυ πολυ να σου παρει ενα δεκαλεπτο, υποθετοντας οτι εχεις τα repo για medibuntu κλπ ετοιμα (+30'' δουλεια δηλαδη). Απλα σκεψου τι χρειαζεται, γιατι δεν νομιζω ενα παιδακι 11 χρονων να θελει πχ java, και βαλτα σε μια γραμμη για εγκατασταση. Αν θες βοηθεια εδω ειμαστε. Εμένα απλά με προβληματίζει το πώς θα αναγνωρίσει την κάρτα δικτύου και γενικά το υλικό του. Τα υπόλοιπα αν έχω σύνδεση τα βρίσκω. Ε,δεν θέλει πολλά ο μικρός, OpenOffice, καναν browser, κανα βιντεάκι στο youtube, chating, PDF viewer για τις εργασίες που του βάζω,για παιχνίδια κτλ ούτε λόγος! Anyway,ρωτώντας πάς στην πόλη,έφτασα στα διόδια Ελευσίνα,αν χρειαστώ βοήθεια για κέντρο μέρια εδω θα είσαστε. Ευχαριστώ για την εώς τώρα και την μελλοντική βοήθεια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Jojos170304 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Εδώ και καιρό έχω περάσει καθαρό debian με xfce4 κ δουλεύει τέλεια. Με παλιότερους kernel υπήρχε σοβαρό πρόβλημα με την ασύρματη κάρτα κ έτρεχα σε custom kernel ειδικά φτιαγμένο για το acer aspire one. Από το 2.6.30 ΟΛΑ δουλεύουν τέλεια από την ασύρματη μέχρι κ τη web camera με cheese. Βοήθεια επίσης θα βρεις εδώ: http://wiki.debian.org/DebianAcerOne Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim3pap Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Εδώ και καιρό έχω περάσει καθαρό debian με xfce4 κ δουλεύει τέλεια. Με παλιότερους kernel υπήρχε σοβαρό πρόβλημα με την ασύρματη κάρτα κ έτρεχα σε custom kernel ειδικά φτιαγμένο για το acer aspire one. Από το 2.6.30 ΟΛΑ δουλεύουν τέλεια από την ασύρματη μέχρι κ τη web camera με cheese. Βοήθεια επίσης θα βρεις εδώ: http://wiki.debian.org/DebianAcerOne Noted! ,θα δοκιμάσω το ubuntu μιας και θέλω ο πιτσιρικάς να τα έχει όλα έτοιμα,αν δεν δουλέψει θα περάσω σε Debian test. Θα περάσω και απο τα ελληνικά fora για το Linux να ρίξω μια ματιά. Γενικά μέχρι τα Χριστούγεννα θα του το έχω έτοιμο,ελπίζω... Thanx Jojo!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Blackman Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 παίδες για να μην ανοίγω άλλο thread...για το ίδιο laptop πως μπορώ να εγκαταστήσω και να τρέξω Otenet Internet on the Go στο default linux os που έχει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim3pap Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 παίδες για να μην ανοίγω άλλο thread...για το ίδιο laptop πως μπορώ να εγκαταστήσω και να τρέξω Otenet Internet on the Go στο default linux os που έχει; Δεν έχει τύχει να δουλέψω κάν στο συγκεκριμένο netbook. Το κλασικό plug n' play να υποθέσω δεν δουλεύει. Στην εξυπηρέτηση πελατών πήρες μπας και σταθείς τυχερός; Με ένα γρήγορο ψάξιμο είδα οτι για το προεγκατεστημένο Limpus που έχει δεν υπάρχει κάτι δοκιμασμένο,μόνο μετά απο μετατροπή σε Ubuntu. Δες εδώ: http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=286750 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 @jim3pap +Jojos170304 Για να παιξει η ασυρματη καρτα του aspire one, η οποια ειναι βασισμενη σε καποιο τσιπακι της atheros, θελει το ath5k. Το ath5k περιεχεται στον πυρηνα απο την εκδοση 2.6.27 και μετα, αρα σε debian stable που εχει τον 2.6.26 δεν θα παιξει out of the box και θα χρειαστει και το πακετο madwifi. (δεν ειμαι 100% σιγουρος για τις εκδοσεις των πυρηνων εδω) Απο την αλλη, σε μια φρεσκια εγκατασταση του ubuntu (9.04+), ενδεχεται ο installer να αναθεσει στο ath_pci την διαχειρηση του ασυρματου και να μην δουλευει σωστα. Αυτο λυνεται με ενα απλο blacklisting του ath_pci. Εχω κανει 2 εγκαταστασεις σε aspire one, στην μια ανεθεσε το ath_pci και στην αλλη (νεοτερη) το ath5k! Επισης, ενα αλλο "προβλημα" που σχετιζεται με τον driver του ασυρματου εινια η σωστη λειτουργια του led του, το οποιο δεν αναβοσβηνει προκειμενου να δειξει την κινηση στο δικτυο. Αυτο λυνεται με το πακετο linux-restricted-extras. https://help.ubuntu.com/community/AspireOne @Blackman Δεξι κλικ στο εικονιδιο του network manager στο tray > Edit connections > 3G (ή κατι τετοιο). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim3pap Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 @almost συνονόματος Τα έχω δεί,είναι στο forum που λίνκαρες. Είπαμε,practice and testing never hurt anyone! Οσο για το πρόβλημα του Blackman, δεν βρήκα κάτι που απαραίτητα θα δουλέψει στο Linplus. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Jojos170304 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Το linpus είναι μια καρακλειδωμένη έκδοση που έγινε από την acer για αυτά τα νετμπουκάκια. Μάπα δηλαδή. Πετάξτε το κ βάλτε debian. Σε testing δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για την κάρτα δουλεύει out of the box, αλλά μην ξεχάσεις να βάλεις το φοβερό wicd. Υ.Γ.: Μόλις τσέκαρα κ το λαμπάκι του wireless λειτουργεί κανονικά σε debian με kernel 2.6.30-2 που του έχω πάνω. In LOVE with My DEBIAN!!! Φίλε μιας κ το μηχανάκι προορίζεται για παιδάκι, καλό είναι να του δείξεις έμπρακτα την έννοια της ελευθερίας με μία διανομή που βασίζεται καθαρά σε ιδεολογικά κριτήρια με την έννοια "υποστήριξη της κοινότητας" σε όλο το μεγαλείο της κ όχι σε ημίμετρα μπουμπουντοειδή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lef50 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Φίλε μιας κ το μηχανάκι προορίζεται για παιδάκι, καλό είναι να του δείξεις έμπρακτα την έννοια της ελευθερίας με μία διανομή που βασίζεται καθαρά σε ιδεολογικά κριτήρια με την έννοια "υποστήριξη της κοινότητας" σε όλο το μεγαλείο της κ όχι σε ημίμετρα μπουμπουντοειδή Επειδη δεν μπορεσα να καταλαβω τι εννοεις θα σου ηταν κοπος να το εξηγησεις λιγο παραπανω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.