myle Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Χθες μου κολλάνε τα πάντα. Κάνω hard reset (πατάω το κουμπάκι κάτω δλδ). Ο υπολογιστής επαννεκινεί. Η οθόνη δεν δείχνει τίποτα. Ξανά hard reset. Τίποτα η οθόνη. (τίποτα = No signal από την αρχή αρχή, ούτε καν η οθόνη του bios) Η κεντρική μονάδα "φαινόταν" να δουλεύει. Μάλιστα, αργούσε εκεί που επιλέγω λειτουργικό (κάνει 4 δευτερόλεπτα) καθώς δεν φαινόταν για αυτό το διάστημα δραστηριότητα από τον σκληρό. Στο γραφικό περιβάλλον (KDE) δεν μπαίνει καθώς δεν ακούγεται ήχος. Δοκίμασα μήπως καταλαβαίνει ότι δεν υπάρχει κάρτα γραφικών και μπαίνει σε τερματικό. Έκανα επιτυχώς login αφού μπόρεσα να τον κλείσω μέσω software με 2 διαφορετικούς τρόπους. Το ερώτημα είναι: Φταίει η κάρτα γραφικών ή μήπως έχει χαλάσει κάποιο άλλο υποσύστημα; Το λειτουργικό είναι Debian.
phanispal Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Ρίξε μια ενημέρα σχετικά με το σύστημα γι' αρχή. Έχεις άλλη vga να δοκιμάσεις;
liopyr Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Ξεκίνα με μνήμες. memtest bootable. Αν έχεις >1 dim, άσε μόνο ένα πάνω, και σε διαφορετικό slot.
koproli8os Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Σε παρομοιο προβλημα του κουνιαδου μου (δεν ανοιγε η οθονη αν και εκανε μπιπ) τελικα εφταιγε το τροφοδοτικο, παρολο που δουλευανε τα ανεμιστηρακια και αναβε το λαμπακι τροφοδοσιας της μητρικης, αρα για μενα άλλαξε τροφοδοτικο (αν εχεις κανενος φιλου δοκιμασε το πρωτα για να σιγουρευτεις).
myle Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Διευκρινίζω τι σημαίνει έκανε reboot μέσω software. Υπέθεσα ότι φταίει η κάρτα γραφικών. Επομένως, θεώρησα ότι το Debian επειδή δεν βρίσκει κάρτα γραφικών, μπαίνει σε κονσόλα απευθείας. Αφού έβαλα τα credentials μου, δοκίμασα: >sudo shutdown -h now και >su shutdown -h now και τα δύο δούλεψαν. Δεν μπορούσα να θυμηθώ κάτι καλύτερο ώστε να έχω ορατό αποτέλεσμα χωρίς το feedback της οθόνης. Για αυτό τον λόγο πιστεύω φταίει είτε κάρτα γραφικών (και το θεωρώ το πιο πιθανό, είτε οθόνη, είτε καλώδιο με οθόνη). Αυτό όμως που με υποψιάζει ότι ίσως κάνω λάθος είναι ότι το πρόβλημα προέκυψε έπειτα από hard reset. Γιατί μπορεί να φταίνει οι μνήμες; Επίσης, πως θα ξεκινήσω το memtest και θα δω αποτελέσματα. Έχω 2 dims of ram, αλλά πως θα καταλάβω διαφορά;
liopyr Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Χμ, σόρρυ, άκυρο για τις μνήμες, άλλα ντ'άλλων είχα καταλάβει από το πρώτο σου post. Από linux δε σκαμπάζω, αλλά από τα παραπάνω το συμπέρασμα είναι πως κατά τ'άλλα δουλεύει το pc. Oι κάρτες συνήθως προειδοποιούν πριν παραδώσουν πνεύμα με artifacts ή χρωματικές ανωμαλίες. Το θέμα είναι πως δεν μπορώ να σκεφτώ τι άλλο μπορεί να φταίει εκτός από την κάρτα. Μία χαζή υπόθεση: Mπας και έχει onboard κάρτα η μητρική, και μετά το fail που έφαγε το σύστημα έκανε auto reset το bios κάνοντας την onboard primary; Επίσης για τι σύστημα μιλάμε;
myle Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Δυστυχώς δεν ξέρω ακόμα τι ακριβώς έφταιγε καθώς λόγω φορτωμένου προγράμματος αυτές τις μέρες δεν έχω προλάβει να ασχοληθώ (ευτυχώς συνέπεσε με αγορά laptop και έχω υπολογιστή). Η μητρική είναι P5LD2 και η κάρτα γραφικών ATI X700.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.