ACP Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Λοιπόν, μάλλον κλίνω προς κάτι σαν το ακόλουθο στο επισυναπτόμενο αρχείο. Η τιμή μαζί με λειτουργικό win7-64 και office basic φτάνει στα 1950€. Καμμιά πρόταση για UPS?
phanispal Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Πώς κόλλησες αυτό το κουτί σε σύστημα των 2Κ€, δεν το καταλαβαίνω.. Όχι ότι είναι κακό, αλλά υπάρχουν καλύτερα νομίζω.
ACP Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Πώς κόλλησες αυτό το κουτί σε σύστημα των 2Κ€, δεν το καταλαβαίνω..Όχι ότι είναι κακό, αλλά υπάρχουν καλύτερα νομίζω. Βασικά υπάρχουν τόσα πολλά κουτιά που χάνεσαι, απλά έβαλα το πρώτο που βρήκα και μου άρεσε λίγο. Είμαι ανοιχτός σε προτάσεις πάντως, αν και δεν βλέπω πόση διαφορά μπορεί να έχει. Όταν λες καλύτερα σε τι αναφέρεσαι? Σε διαρύθμιση, ροή αέρα, εμφάνιση, ποιότητα κατασκευής? π.χ. αυτό? http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PC-Cases/Lancool-PC-K62-Black-Case-C99-K62B0-10-C99-K62B0-10.htm
moldovan20 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 To lancool δεν ειναι διαθεσιμο και θα κανουν καιρο να το φερουν απο οτι διαβασα σε αλλο θεμα.Δες και αυτο http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PC-Cases/Lian-Li-PC-P50-Aluminum-Black-Case-PC-P50.htm και μπορεις επισης να δεις και κατι σε full tower
Dakonblackblade Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 To lancool δεν ειναι διαθεσιμο και θα κανουν καιρο να το φερουν απο οτι διαβασα σε αλλο θεμα.Δες και αυτο http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PC-Cases/Lian-Li-PC-P50-Aluminum-Black-Case-PC-P50.htm και μπορεις επισης να δεις και κατι σε full tower Πολύ ωραίο κουτάκι. Ερωτεύτηκα αλλά δεν πρόκειται να προδώσω το μωρό μου
StavrosD Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Το ποσό να μην ξεπερνάει κατά πολύ τα 1700€ καθώς θα προστεθούν ακόμα λειτουργικό και εφαρμογές μηχανικού. Συνάδελφε, ποιές εφαρμογές θα πάρεις;
nikos21aek Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Πολύ ωραίο κουτάκι. Ερωτεύτηκα αλλά δεν πρόκειται να προδώσω το μωρό μου Ξεερωτέψου.3 θέσεις για σκληρούς έχει ΜΟΝΟ και 130€ για midi κουτί χωρίς πλαινό παράθυρο κιόλας να κάνεις και τη μόστρα σου..Ούτε για πλάκα όμως!
Dakonblackblade Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Είναι πολύ solid δεν θέλω να βλέπω τίποτα, μόνο μαύρο κρύο μέταλλο και δεν έχω βάλει ποτέ πάνω από 2 σκληρούς. Έχω και καμαρώνω το http://www.techpowerup.com/reviews/Akasa/Mirage62 Δεν έχει ύψος αλλά έχει άπλα.
georgemvg Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Με 2000 περίπου budget ψάχνω ένα pc που θα είναι για αρχιτέκτονα, αλλά χωρίς πολύ 3d εφαρμογές ακόμα. Έγινε μια προσφορά η οποία περιείχε Xeon Dual Core W3503 (2.4 GHz 4MB/1066) και Νvidia Quadro FX 1800 756 MB. Μου φαίνεται λίγο παράξενο για τέτοια χρήση, όχι από θέμα χρημάτων. Κάνω λάθος;
oneofthem Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 όχι δεν κάνεις λάθος γενικότερα αλλά και ειδικότερα τα συγκεκριμένα μοντέλα απλά δεν μπορώ να σκεφτώ ποιος θα τα πρότεινε για οποιοδήποτε χρήση w/s εκτός από εταιρίες που σπρώχνουν έτοιμα συστήματα (υποθέτω κάτι τέτοιο ήταν η προσφορά) πολλοί όταν ακούν μηχανικός, αρχιτέκτονας, επαγγελματίας πάει το μυαλό τους σε προϊόντα τα οποία δεν είναι για gamer χωρίς όμως να κοιτάξουν αν κάνουν για τους προηγούμενους δίνοντας ασυνείδητα άστοχα σε επιδόσεις προϊόντα ή προϊόντα για server πχ και όχι w/s
StavrosD Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Ο XEON και η Quadro είναι για επαγγελματική χρήση (workstation). Ο xeon υποστηρίζει ECC μνημες και άλλες τεχνολογίες που έχουν σχέση με την αξιοπιστία. Η quadro (και οι αντίστοιχες FireGL της ATI) έχουν ειδικούς drivers για προγράμματα 3D. Ακόμα και τα πιο περίπλοκα μοντέλα που θα φτιάξει ένας αρχιτέκτονας θα τα αποδίδει άνετα ταυτόχρονα σε 4 παράθυρα (όπως στο 3d studio max για παράδειγμα) με ενεργοποιημένα τα υλικά και τον φωτισμό του μοντέλου, χωρίς να σπάει η κίνηση κατά το pan/zoom/rotate. Για τα Ελληνικά δεδομένα τώρα μπορώ να σου πω ότι είναι λιγάκι υπερβολή. Έχω μεγαλώσει σε τεχνικό γραφείο και βλέπω πως ελάχιστες φορές χρειάζεται το 3D, και όταν χρειάζεται δεν αξιοποιείται. Τα αρχιτεκτονικά προγράμματα που χρησιμοποιούμε τουλάχιστον δεν βασίζονται στο autocad αλλά είναι αυτόνομα, οπότε δεν χρησιμοποιούν τους βελτιστοποιημένους drivers. Όσο για τον Xeon, το μόνο που έχω να πω είναι ότι το δεύτερό μου PC είχε έναν Pentium Pro (αντίστοιχος του XEON σήμερα) στα 180ΜΗz. Ακόμα και 3 χρόνια μετά, ξεπερνούσε σε επιδόσεις νέους επεξεργαστές όπως τον celeron 400Mhz. Δεν ξέρω αν ακόμα έχει τέτοια διαφορά, αλλά για τότε δεν με άφησε παραπονεμένο.
oneofthem Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 για τέτοια χρήση απαιτητική ή όχι δεν ενδείκνειται η πρόταση γενικότερα και ανεξάρτητα από τα ελληνικά δεδομένα imo η λύση sp xeon όπως αυτή της πρότασης δεν είναι για w/s αλλά για server ακριβώς γιατί η αξιοπιστία που αναφέρθηκε αφορά στη χρήση server και όχι w/s, αλοίμονο αν πας σε xeon για αυτή τη χρήση τότε πας σε mp μόνο, για boost στο render ή hc sculpting η συγκεκριμένη quadro ακόμη και εάν ενδιαφέρονταν ο χρήστης για χρήση 3d που δεν, και μάλιστα σε maya που αποδίδουν οι quadro, δεν είναι αρκετά δυνατή ψιλοαμφιβάλλω αν θα σηκώσει πλήρες exterial μοντέλο με όλα on οπότε ούτε την κάρτα θα πρότεινα ακόμη και εάν τον ενδιέφερε αυτή η χρήση με λίγα λόγια σε σχέση με τη συγκεκριμένη πρόταση ένα normal desktop σύστημα θα είχε αρκετά πλεονεκτήματα υποστήριξης, αναβάθμισης και κόστους φυσικά
StavrosD Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Εδώ έχει τα βασικά πλεονεκτήματα της quadro. Θα έπαιρνα και εγώ μια, αλλά ως μηχανολόγος εργάζομαι με γραμμικά σχέδια (κατόψεις) οπότε δεν θα έβλεπα διαφορά. http://www.nvidia.com/object/builtforprofessionals.html Στην σύγκριση των δυνατοτήτων στην παραπάνω σελίδα δείχνει ότι χωρίς quadro το σχέδιο γίνεται wireframe κατά την μεγέθυνση. Αυτό οφείλεται στην αυτόματη λειτουργία του autocad να ρίχνει την ποιότητα των γραφικών όταν μειώνονται τα FPS. Επίσης υλοποιείται πολύ καλύτερο anti-aliasing
georgemvg Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 Παιδια ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, αλλά δεν υπήρχε δυστυχώς χρόνος για ψάξιμο.
oneofthem Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 Παιδια ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, αλλά δεν υπήρχε δυστυχώς χρόνος για ψάξιμο.με υγεία τότε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.