Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω την EIZO T57S (CRT) κάπου 12 χρόνια, αρκετά δουλεμένη και τελευταία μου κάνει αρκετά τρεμοπαίγματα στην αρχή όταν πρωτο-μπουτάρω και σε 1-2 λεπτά φτιάχνει.

Επειδή φοβάμαι ότι μια ωραία πρώια, θα με αφήσει στα κρύα του λουτρού, ρίχνω μια ματιά στα μοντέλα που κυκλοφορούν, αλλά έχω σαστίσει.

1) Ξέρει κάποιος ποιό από τα Eizo monitors 22-24'' είναι πιο κοντά στην ποιότητα αυτής που έχω; αν και φοβάμαι ότι η τιμή θα είναι απαγορευτική. Θα προτιμούσα να είμαι μεταξύ 400-500ε για 22'', ή max. 600-650ε για 24'' - αλλά μάλλον δεν το βλέπω.

2) Το περί ου ο λόγος W2220P monitor της LG λέτε θα με καλύπτει;

Η χρήση που τη θέλω: Η κύρια χρήση είναι για ερασιτεχνική αλλά σοβαρή επεξεργασία ψηφ. εικόνας. (Και νετ-σερφινγ εννοείται).

Σπάνια παίζω παιχνίδια (κι αυτά είναι τύπου Mahjong, Tetris, Arcanoid, Φλιπεράκια, Car Racing ),

ταινίες βλέπω δειγματοληπτικά, σπάνια ολόκληρες.

Άρα κυρίως με ενδιαφέρει η κατά το δυνατό πιστότερη απόδοση των χρωμάτων και η μικρορύθμιση φωτεινότητας και αντίθεσης. Ώστε αυτό που βλέπω να είναι αυτό που θα εκτυπωθεί (wysiwyg).

Από το λίγο που καταλάβα, πρέπει να αποφύγω τα μόνιτορ με πάνελ TN, και να προτιμήσω sPVA και SIPS.

Κι ένα τελευταίο: Μονιτορ αυτής της κατηγορίας τιμής, αξίζει να αγοράσει κάποιος hardware για καλιμπράρισμά τους; (ΑΝ το χρειάζονται και ΑΝ το υποστηρίζουν).

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

προσωπική μου άποψη , κάτω από 24" μην πέσεις.

Οπότε στην κατηγορία αυή οι επιλογές είναι κάποιο μοντέλλο της ΕΙΖΟ (2431, 2433 , ) με τιμές πάνω από 900 ευρώ για Ελλάδα ,εκτός αν το πάρεις απέξω , ή κάποιο μοντέλλο της DELL (για το U2410 ακούγονται καλά λόγια ) ή το ΗΡ 2475 στα 550 ευρώ ή το NEC το 24αρι από pcbuyit στα 600 ευρώ (αφού δεν παίζεις παιχνίδια το τελευταίο είναι καλή περίπτωση ) .

Δεν μου έρχονται και άλλα στο μυαλό , αν θέλει κανείς άλλος ας συμπληρώσει τις προτάσεις .

καλιμπράρισμα χρειάζεται πάντα κατά τη γνώμη μου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Πως και δεν την έβγαλαν σε ποιο μεγάλο;

Γιατί λέτε συνέχεια ότι δεν βγαίνει σε μεγαλύτερο μοντέλο? Μαζί ανακοινώθηκαν...

http://www.prad.de/en/guide/screen5370.html

Λένε ότι θα βγει ~400$ άρα και €. Εγώ αυτήν περιμένω...

Επεξ/σία από ninos30
  • Super Moderators
Δημοσ.
Γιατί λέτε συνέχεια ότι δεν βγαίνει σε μεγαλύτερο μοντέλο?

γιατί λες την μια φορά συνέχεια? :o

---------- Post added at 11:21 ----------

Λένε ότι θα βγει ~400$ άρα και €. Εγώ αυτήν περιμένω...

όχι και άσχημη τιμή αλλά να ξέρεις ότι θα είναι e-ips όχι h-ips που είναι οι άλλες καλές 24αρες...

Δημοσ.

evkar & ThReSh σας ευχαριστώ για τις προτάσεις σας.

Διάβασα κιόλας και τις 40 σελίδες στο θέμα "οθονη 24''...σας ακουω " !

και απ' όσο κατάλαβα πρόκειται για μόνιτορ με αξιώσεις. (Dell & HP).

Από άποψη τιμής είναι φθηνότερα κι από το 22άρι της Eizo s2231, που σκεφτόμουνα σοβαρά (καθόσον το παρόν και το προηγούμενο μου ήταν επίσης eizo, πάντα CRT).

Λέτε να προτιμήσω κάποιο από τα 24άρια (μάλλον to Dell) από το 22άρι της Ειζο?

Σε ένα εκτενές review της Dell που βρήκα, διάβασα ότι παρουσιάζει ένα color cast μονόπλευρα. Κάτι τέτοιο υποθέτω είναι σοβαρό μειονέκτημα -αν δεν υπάρχει κάποιο workaround it- αν όχι στα παιχνίδια ή στο σέρφινγκ, σίγουρα στην επεξεργασία εικόνας.

Εσείς που την έχετε, σε τί βαθμό είναι αυτή η "έγχρωμη απόχρωση", αν και κατα πόσο είναι ενοχλητική;

(Παρεμπιπτόντως, με ψιλοτρομάζει η ιδέα ενός τόσο μεγάλου μόνιτορ στο μισό μέτρο από τα μάτια μου... έχω την αίσθηση ότι το κεφάλι μου θα πηγαίνει πέρα-δώθε σαν παλιά γραφομηχανή...! :lol: ή, σαν να είμαι στον κινηματογράφο στην πρώτη σειρά σε ξένη ταινία με υπότιτλους...

Υποθέτω ότι είναι και η μετάβαση από 17'' οθόνη 4:3, σε 24άρα 16:9...

Εσείς που τις έχετε όταν τις πρωτοπήρατε, από μικρότερη οθόνη, τη βολευτήκατε αμέσως;

Και να ρωτήσω και κάτι άλλο: από θέμα μηχανικής κατασκευής πώς πάνε;

γιατι σχεδόν όλες όσες έτυχε να δω κατά καιρούς σε μαγαζιά, flat, κουνιόντουσαν σαν να ήταν ...αντι-σεισμικές! και με το πλαστικό τους πλαίσιο, να μου δίνει την εντύπωση (και μόνο από τον ήχο που βγάζει κτυπώντας το με το νύχι του δαχτύλου) ότι είναι πολύ "ψεύτικο"... το αντίστοιχο πλαστικό στη δική μου είναι τουλάχιστον στιβαρό. - μάλλον ψάχνω ψύλλους στ'άχυρα.

Τέλος, σχετικά με το Calibration: αρκούν οι ρυθμίσεις αυτού του τύου: http://www.wikihow.com/Calibrate-Your-Monitor __ με τα διαβαθμισμένα μαύρα-γκρι-άσπρα τετράγωνα, ή απέχει παρα πολύ, οπότε γίνεται επιτακτική η χρήση και άρα η αγορά ενός hardware calibrator (Eye-One Display 2, Spyder 2/3 pro) και τί προτείνετε; και η χρήση του είναι εφάπαξ? δηλ. δίνουμε γύρω στο 100+ για μια εφάπαξ βαθμονόμηση της οθόνης; ή, χρειάζεται να το επαναλαμβάνουμε κατά διαστήματα (πχ. ανά 2-3 μήνες, σε πρίπτωση που απορρυθμίζεται αυτόματα η οθόνη).

Δημοσ.
γιατί λες την μια φορά συνέχεια? :o

Δεν αναφερόμουν μόνο σε αυτό το topic. Το διάβασα και σε άλλα :-D

όχι και άσχημη τιμή αλλά να ξέρεις ότι θα είναι e-ips όχι h-ips που είναι οι άλλες καλές 24αρες...

Tο μόνο που ξέρω είναι ότι είναι "ΑΣΧΗΜΗ" και αυτό με ξενίζει:mad:

Το ξέρω ότι είναι e-ips αλλά αυτό δεν το θεωρώ απαραίτητα και μειονέκτημα... Το e-ips ήρθε για να υπερκεράσει τα TN panels. Στην ουσία θεωρείται το panel που θα επικρατήσει ως value for money στην αγορά.

Από πλευρά απόδοσης χρωμάτων είναι στο 80-90% των "καλύτερων" Η και S αλλά συγχρόνως είναι και πιο γρήγορο με 5ms ως entrance στην αγορά που πολύ σύντομα θα πάει στα 2. Marketing κόλπα. Τo viewing angle παραμένει κορυφαίο με 178/178. Επίσης έχει ένα κόστος κατασκευής περίπου ίδιο με τα TN.

Μαζεύοντας όλα τα παραπάνω, πιστεύω πως πολύ σύντομα (στο επόμενο εξάμηνο) θα δούμε monitor με επιδόσεις εφάμιλες των μεγαλύτερων S-IPS/H-IPS αλλά συγχρόνως ταχύτητα και λίγο πιο ακριβά από τα πολύ χειρότερα ΤΝ (~10%).

Άδικα το ονόμασαν λοιπόν "ΤΝ killer"?

• Super Moderators
Δημοσ.

drunik δεν πιστεύω ότι αξίζει τα λεφτά του το 22αρι της Eizo, προσωπικά θα πήγαινα για 24αρι Dell, HP...

ninos30, συμφωνώ...διευκρίνηση ήταν απλά

Δημοσ.

Τελικά τι γίνεται με αυτό το monitor; Από την άνοιξη ανακοινώθηκε, αλλά απ' ότι φαίνεται δε θα εμφανιστεί για φέτος στα μαγαζιά...

Δημοσ.
Τελικά τι γίνεται με αυτό το monitor; Από την άνοιξη ανακοινώθηκε, αλλά απ' ότι φαίνεται δε θα εμφανιστεί για φέτος στα μαγαζιά...

Έλα ντε. Στοίχιωσε...

• 4 εβδομάδες αργότερα...
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Εγω που εχω αυτήν είμαι εντάξει? LG W2286L-PF LED Monitor 22''

Γιατι να μην εισαι?Απο την στιγμη που εσυ δεν εχει προβλημα εισαι ενταξη.

Δημοσ.

Εεεε επειδή δεν ξέρω τα πλήρη χαρακτηρηστικά της..Πάντως είμαι πολύ ευχαριστημένος.. Υψηλά επίπεδα ευκρίνειας και πολυ καλή ποιότητα με μόλις 2ms χρόνο απόκρισης..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...