k_dinos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Γενικα οι διαφορες ειναι αισθητες σε σχεση με ενα ΤΝ πανελ (γενικη χρηση)?δεν τα εχω δει διπλα διπλα ... Οι διαφορα ειναι μεγαλη, ειδικα στις γωνιες θεασης. Οι ΤΝ 'μαυριζουν' αν τις κοιτας απο το πλαι και ειδικα αν κοιτας απο χαμηλα. Εγω εχω μια EIZO S2031W και εχω καλομαθει, με ενοχλει να βλεπω πολυ ωρα σε ΤΝ
Tigran Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Για να έχει κάποιος έμπειρο μάτι και να έχει συνηθίσει σε καλό panel, σημαίνει ότι έχει ήδη καλή οθόνη. Γιατί ωραία η όλη προσπάθεια της LG, αλλά πες μου ειλικρινά Thresh, πόσοι με έμπειρο μάτι περίμεναν την LG για να πάρουν καλή οθόνη; Και πόσοι από αυτούς θα συμβιβαστούν με μόνο 22"; @k_dinos: Μεταξύ σοβαρού και αστείου, εσύ κάθεσαι στο πλάι της οθόνης όταν είσαι στον υπολογιστή; Δεν μιλάμε για μια τηλεόραση, που θα τη βάλεις στο σαλόνι και θα πρέπει να βλέπει όλη η οικογένεια από γύρω-γύρω.
VAssassin Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Tigran για τα χρώματα πάνω κάτω συμφωνώ αλλά οι γωνίες θέασης στα TN είναι τραγικές. Όχι τόσο στον οριζόντιο άξονα αλλά στον κάθετο. Όσο πιο μεγάλη η οθόνη τόσο πιο έντονο το πρόβλημα. Κάτοχος ΤΝ.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 δεν χρειάζεται έμπειρο μάτι για να δει τις διαφορές imho, αρκεί να μην είναι κάποιος θεόγκαβος... αρκετοί θα την προτιμήσουν εφόσον γνωρίζουν τι παίζει με το panel και αρκετοί "συμβιβάζονται" με 22 ίντσες εσύ να φανταστώ κάθεσαι σε στάση "προσοχής" στο pc? ποτέ δεν "ξαπλώνεις" με την καρέκλα? αν την έχεις σε υπνοδωμάτιο το κρεβάτι έχει το ίδιο ύψος με την οθόνη? όταν έχεις κάποιο φίλο στριμώχνεστε από ακριβώς μπροστά από την οθόνη? Όσο πιο μεγάλη η οθόνη τόσο πιο έντονο το πρόβλημα. α μπράβο...
Yperaspisths Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Για να έχει κάποιος έμπειρο μάτι και να έχει συνηθίσει σε καλό panel, σημαίνει ότι έχει ήδη καλή οθόνη. Γιατί ωραία η όλη προσπάθεια της LG, αλλά πες μου ειλικρινά Thresh, πόσοι με έμπειρο μάτι περίμεναν την LG για να πάρουν καλή οθόνη; Και πόσοι από αυτούς θα συμβιβαστούν με μόνο 22"; @k_dinos: Μεταξύ σοβαρού και αστείου, εσύ κάθεσαι στο πλάι της οθόνης όταν είσαι στον υπολογιστή; Δεν μιλάμε για μια τηλεόραση, που θα τη βάλεις στο σαλόνι και θα πρέπει να βλέπει όλη η οικογένεια από γύρω-γύρω. Φιλε μου αν πας απο το πλαι ή απο πανω ή απο κατω να δεις οθονη με ΤΝ πανελ ,απλα δεν θα βλεπεις σχεδον τιποτα. Εδω λιγο καθομαι ξαπλωτα στην καρεκλα και τα χρωματα στην κωλοΤΝ μου οθονη αλλαζουν
k_dinos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 @k_dinos: Μεταξύ σοβαρού και αστείου, εσύ κάθεσαι στο πλάι της οθόνης όταν είσαι στον υπολογιστή; Δεν μιλάμε για μια τηλεόραση, που θα τη βάλεις στο σαλόνι και θα πρέπει να βλέπει όλη η οικογένεια από γύρω-γύρω. Οταν ειμαι μονος καθομαι κανονικα, αλλα θα με ενοχλουσε το γεγονος να μπαινω στο δωματιο και να πρεπει να κανω 2 βηματα παραπανο για να δω απλα την οθονη αν κατεβηκε κατι κτλ.. Ή να θελω να δειξω κατι σε καποιον που ειναι ορθιος και αυτος να πρεπει να καμπουριασει απο πανω μου για να να δει καλα. Και επισης θα συμφωνησω με τα λογια του ThReSh, στην περιπτωση που ξαπλωνεις στην καρεκλα ή στο κρεβατι και βρισκεσαι λιγο πιο χαμηλα απο το υψος της οθονης. Βεβαια δεν ειναι κατι το απαραιτητο και σιγουρα μπορει να ζησει καποιος χωρις IPS panel, αλλα οτι υπαρχουν διαφορες ειναι γεγονος
Exoskeletor Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Αν έχεις έμπειρο μάτι και υπό κατάλληλες συνθήκες φωτισμού, θα βλέπεις λίγο πιο σωστά χρώματα. Αυτή είναι η μόνη ουσιαστική διαφορά. Μιλάμε για μια οθόνη, που απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν να δώσουν λίγα χρήματα και να έχουν να λένε ότι πήραν ποιοτικό πάνελ, χωρίς βεβαίως να διακρίνουν καμία διαφορά επί της ουσίας. Ο Gamer θα πάει σε μια ταχύτερη οθόνη (κατά προτίμηση TN), μεγαλύτερων ιντσών και FullHD, ενώ ο επαγγελματίας θα πάει σε μια ακριβή λύση τύπου Eizo. γιατί όλοι λένε πως για gamers χρειάζεται full hd ανάλυση? για ποιο λόγο το χρειάζεται για να έχει να το λέει? η μήπως η ανάλυση και όχι το μέγεθος τον pixel κάνει την διαφορα? 22 ίντσες δε φτάνουν για gaming..εκτος και αν παίζεται παιχνίδια από απόσταστη
Tigran Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Τι να πω ρε παιδιά... εμένα οι γωνίες θέασης των TN ποτέ δεν με ενοχλούσαν και δεν θεωρώ ότι είναι τόσο έντονο το πρόβλημα όπως το παρουσιάζεται. Παράπονα για τις γωνίες θέασης έχω ακούσει κυρίως από κατόχους LCD τηλεοράσεων 40"+ οι οποίοι ήθελαν να βλέπουν και αυτοί που κάθονται στο πλάι. Απλά αυτό που θέλω να αποφύγουμε, είναι να προτείνουμε προϊόντα τα οποία οι άλλοι θα πάνε να αγοράζουν με κλειστά μάτια, χωρίς να ξέρουν σε τι διαφοροποιείται από τις άλλες και αν τελικά είναι κατάλληλη για την χρήση που θέλουν να κάνουν.
el00019 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 http://www.flatpanelshd.com/downloads/LG_W2220P.pdf http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1004&message=31292090 Το pdf είναι παλιό αλλά αναφέρει 1920*1200 resolution...
disqualified Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Τι να πω ρε παιδιά... εμένα οι γωνίες θέασης των TN ποτέ δεν με ενοχλούσαν και δεν θεωρώ ότι είναι τόσο έντονο το πρόβλημα όπως το παρουσιάζεται. Παράπονα για τις γωνίες θέασης έχω ακούσει κυρίως από κατόχους LCD τηλεοράσεων 40"+ οι οποίοι ήθελαν να βλέπουν και αυτοί που κάθονται στο πλάι. Απλά αυτό που θέλω να αποφύγουμε, είναι να προτείνουμε προϊόντα τα οποία οι άλλοι θα πάνε να αγοράζουν με κλειστά μάτια, χωρίς να ξέρουν σε τι διαφοροποιείται από τις άλλες και αν τελικά είναι κατάλληλη για την χρήση που θέλουν να κάνουν. αν χρησιμοποιεις την οθονη για δουλειες γραφειου και δεν αραξεις πισω σε πιο χαμηλο σημειο τοτε τα πραγματα αρχιζουν και σκουραινουν. Το προβλημα ειναι κατι παραπανω απο ενοχλητικο για αυτους που μπορουν να καταλαβουν τη διαφορα. Δυσκολο μου φαινεται να υπαρχει ειδικα σημερα 40+ τηλεοραση που να μην εχει καλες γωνιες, δεν επεσε ποτε κατι στην αντιληψη μου οταν τις τσεκαρα σε καταστηματα. Μπορει να κανω και λαθος καθως τις εχουν συνηθως στα χαμηλα επιπεδα. Ποτε αγοραστηκαν αυτες; Το προβλημα μαλιστα δεν ειναι στον οριζοντιο αξονα αλλα στον καθετο. Εκει ειναι που τα πραγματα ειναι εντελως ο,τι να ναι. Παντως αν ισχυει κατι τετοιο και αγορασαν 40 ιντσων τηλεοραση που τα πραγματα να ειναι τοσο χαλια απο πλαγια ισως ειναι η χειροτερη αγορα του αιωνα και απορω πως υπαρχει τετοια tv στην αγορα. (αν υπηρξε καποτε)
Tigran Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 (επεξεργασμένο) Μιλάμε για τηλεοράσεις 2-3 χρόνων at least. Edit: Ξέχασα ν'απαντήσω στον Thresh: εσύ να φανταστώ κάθεσαι σε στάση "προσοχής" στο pc? ποτέ δεν "ξαπλώνεις" με την καρέκλα? αν την έχεις σε υπνοδωμάτιο το κρεβάτι έχει το ίδιο ύψος με την οθόνη? όταν έχεις κάποιο φίλο στριμώχνεστε από ακριβώς μπροστά από την οθόνη? Σχεδόν. Όχι. Δεν την έχω Όταν έρχονται φίλοι κάθομαι στο PC στο σαλόνι (42"). Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2009 από Tigran
eliascm21 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 εσύ να φανταστώ κάθεσαι σε στάση "προσοχής" στο pc? ποτέ δεν "ξαπλώνεις" με την καρέκλα? αν την έχεις σε υπνοδωμάτιο το κρεβάτι έχει το ίδιο ύψος με την οθόνη? Ακριβός το ίδιο πρόβλημα έχω με την LG W2361P που προσφάτως αγόρασα.. Η οθόνη είναι φυσικά σε λίγο μεγαλύτερο ύψος από αυτό του κρεβατιού, και όταν ξαπλώνω για να δω ταινία υπάρχει μία εμφανή διαφορά στα χρώματα. Στις σκοτεινές σκηνές το φαινόμενο γίνεται πολύ αντιληπτό καθώς υπάρχει μία εκνευριστική μείωση της αντίθεσης (όλα τείνουν στο μαύρο). :-( Για τα μετριάσω το φαινόμενο αναγκάζομαι να βάλω σφήνα στο πίσω μέρος του στηρίγματος της οθόνης χαρτομάντιλα για να γύρη η οθόνη προς τα μπρος Αν όντος η οθόνη αυτή δεν έχει αυτό το φαινόμενο ψύνομαι πολύ να πουλήσω όπως όπως την τωρινή και να πάρω την καινούργια... Ξέρουμε σε τι ανάλυση θα είναι???? Επίσης 16:10 μου μοιάζει στην φοτό έτσι;
Paladin-}LoA{- Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Φοβερή τιμή. Εχω s-pva οθόνη που είναι πολύ δύσκολο να δείς με γυμνό μάτι διαφορά σε σχέση με την s-ips (έχω 3 χρόνια σχεδόν την Dell 2407WFP) και μπορώ να πω οτι πραγματικά οτιδήποτε με panel s-ips ή s-pva αξίζει τα λεφτά του. Πόσό μάλλον μια 22άρα στα χρήματα αυτά που θα τη δίνει η lg. Μην κοιτάτε το design που είναι gtp. Η εικόνα λογικά θα ναι πολύ καλή και αυτό μετράει.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Μιλάμε για τηλεοράσεις 2-3 χρόνων at least. Edit: Ξέχασα ν'απαντήσω στον Thresh: Σχεδόν. Όχι. Δεν την έχω Όταν έρχονται φίλοι κάθομαι στο PC στο σαλόνι (42"). όπως καταλαβαίνεις το ότι δεν αντιμετωπίζεις κάποιο "πρόβλημα" εσύ δεν σημαίνει ότι είναι ο κανόνας, διότι αυτά τα πράγματα που αναφέρω είναι αρκετά συχνά για οικιακό pc
_DiMoN_ Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Σύκριση Dell 2209WA και LG 2220P Είδα ότι και οι δύο έχουν panel LG, λέτε να έχουν το ίδιο? Αλλά η LG έχει πολύ μικρότερη κατανάλωση, Dell 52W LG 42W
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα