Προς το περιεχόμενο

θερμοκρασίες μητρικής CPU

notis7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα , θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμης για τις παρακάτω θερμοκρασίες .. Υπόψιν μιλάμε για Pentium 4 στα 1,7 GHz (7-8 χρόνια μηχάνημα)

Motherboard :26 °C

CPU:64 °C

Σκληρός Δίσκος :46 °C

Εξωτερικός Σκληρός:48 °C

Δημοσ.

Σε κατάσταση ηρεμίας αυτές;

Ο εσωτερικός σου δίσκος είναι αρκετά ζεστός, το ίδιο και ο Ρ4 αν μιλάμε για idle.

Πώς τα πάει από airflow το κουτί; Μπας κι έχει γεμίσει σκόνες κι έχουν φυτρώσει μανιτάρια;

Ποιος είναι ο δίσκος σου btw; (μπορεί να είναι ζεστό κομμάτι)

Ο Ρ4 ποιος είναι ακριβώς; Willamette ε; Δε θυμάμαι καθόλου τι έπαιζε με τη θερμική συμπεριφορά αυτών.

Δημοσ.

ο εσωτερικός είναι WD 80GB και ο εξωτερικός είναι SEAGATE 500GB.. Η αλήθεια είναι ότι το ανεμιστηράκι έχει αρκετή σκόνη και κάνει πολλή φασαρία..καμιά λύση ? το Willamεte τι είναι ακριβώς και πως μπορώ να το βρω για να σου πω ?

Δημοσ.
ο εσωτερικός είναι WD 80GB

Χμμ.. δεν ήταν ιδιαίτερα ζεστός αυτός..

Η αλήθεια είναι ότι το ανεμιστηράκι έχει αρκετή σκόνη και κάνει πολλή φασαρία..καμιά λύση ?

Χμμ.. αφαίρεση και καθάρισμα μήπως; Επίσης αλλαγή θερμοαγώγιμης καθώς η υπάρχουσα θα έχει στεγνώσει τελείως τόσα χρόνια.

το Willamεte τι είναι ακριβώς και πως μπορώ να το βρω για να σου πω ?

Μοντέλο επεξεργαστή είναι και μπορείς να το δεις τρέχοντας το cpu-z.

Τέλος πάντων, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, νομίζω πως ο ένοχος είναι η σκόνη και η θερμοαγώγιμη.

Δημοσ.

ευχαριστώ για την βοήθεια !!μια τελευταία ερώτηση ..η θερμοαγώγιμη τι είναι ακριβώς ? βρίσκεται ενσωματωμένη στο κουτί ?

Δημοσ.

Θερμοαγώγιμη πάστα aka thermal paste και είναι το υλικό μεταξύ του καπακίου του επεξεργαστή (heatspreader) και της βάσης της ψύκτρας.

Συμβάλλει στη μεταφορά της θερμότητας απ' το ένα υλικό στο άλλο (heat dissipation).

Αν τόσα χρόνια δεν έχει αλλαχτεί, θα έχει στεγνώσει, χάνοντας έτσι μεγάλο μέρος της απόδοσής της, άσε που έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται για πάστα της προκοπής (αν μιλάμε για εκείνη που συνοδευόταν με την ψύκτρα).

Δημοσ.
Καλησπέρα , θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμης για τις παρακάτω θερμοκρασίες .. Υπόψιν μιλάμε για Pentium 4 στα 1,7 GHz (7-8 χρόνια μηχάνημα)

Χμ, αν ο Ρ4 ειναι Northwood θα επρεπε...

να παιζει ως και 30C (!!) χαμηλοτερα B)

Δημοσ.

Ένα πολύ καλό φύσιμα και μια άριστη πάστα θερμοαγώγιμη και είσαι αρχηγός

Δημοσ.

Εξαρτάται για τι συνθήκες μιλάς..Πχ αν τρέχεις αρκετά προγράμματα τη στιγμή που μετράς θερμοκρασία, αν έχεις ανεμιστηράκια, πόσα έχεις, πως τα έχεις τοποθετήσει κτλ..

Πάντως αν ο P4 που λες είναι ο Willamette (423 socket) μπορώ να σου πω τις δικές μου θερμοκρασίες που είναι :

CPU : 45 - 50 °C (σε χρήση CPU από 15 - 40%)

Mobo : 36 °C

WD 250gb : 25 °C (φυσάει ένα 8άρι ανεμιστηράκι πάνω του με min στροφες)

Πάντως γενικά η CPU παρόλο που για idle έχει σχετικά υψηλές θερμοκρασίες (κατα τη γνώμη μου) δεν έχει φτάσει ποτέ τους 70 °C ακόμα και σε full load απ' όσο θυμάμαι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...