the_eye Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Λυπάμαι δεν μπορώ να καταλάβω αν έχει πρόβλημα. Το τροφοδοτικό το checkαρες ;
monosandalos Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Επειδή μάλλον δεν γλυτώνω τη αγορά νέας κάρτας γραφικών έστω και για test του συστήματος (πόσο μάλλον για αντικατάσταση της παλιάς) θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας για μερικά μοντέλλα της αγοράς - με την προϋπόθεση ότι θα τα υποστηρίζει το υπάρχον τροφοδοτικό και δεν θα χρειαστεί αγορά νέου. Η οθόνη μου έχει ανάλυση 1680χ1050 ( LG W2284F 22'') και σκοπεύω να χρησιμοποιώ για αρκετό ακόμα καιρό τα Windows XP. Επειδή η σκέψη της αναβάθμισης υπάρχει στο μυαλό μου (αλλά για αργότερα) ήθελα να ρωτήσω άν υπάρχουν μοντέλλα καρτών με υποστήριξη και για τα παλιότερα XP αλλά και για τα νέα Windows 7 σε χαμηλή τιμή και με πλήρη συμβατότητα για άλλες (νεότερες) μητρικές ; (ώστε να έχω ένα εξάρτημα λιγότερο για αγορά στο μέλλον) Διευκρινίζω ότι δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις (δεν παίζω παιχνίδια στον υπολογιστή, ούτε κάνω κάποια απαιτητική εργασία) Σε μια πρόχειρη ματιά στο site του e-shop είδα τις εξής : http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.516335 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.514289 Καλύπτομαι από μια τέτοια επιλογή ή χρειάζεται κάτι άλλο; Έγραφα το παραπάνω κείμενο και τώρα είδα την ερώτησή σου φίλε the_eye - Πώς τσεκάρω το τροφοδοτικό ; Χρειάζεται εργαλείο μέτρησης ;
phanispal Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/Asus-4350-SVGA-Silent-DI-256MD2-LP-90-C1CM1F-H0UANAKZ.htm Είναι δυνατόν να μην έχεις δυνατότητα να βρεις μια PCIe vga; Να πω ότι μιλούσαμε για AGP..
monosandalos Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δεν ξέρω καλά τα τεχνικά στοιχεία που πρέπει να ψάξω φίλε phanispal γι' αυτό και σας ζαλίζω με τόσες ερωτήσεις - κάπου είχα διαβάσει σχετικά ότι οι δυνατές κάρτες γραφικών χρειάζονται υποστήριξη από ισχυρό τροφοδοτικό αλλά δεν ήξερα (και δεν μπήκα στον κόπο να ρωτήσω τότε) ποιό είναι το διαχωριστικό όριο των απλών με τις ισχυρές κάρτες του είδους (από τεχνικά είμαι άσχετος δυστυχώς).
phanispal Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Μα η κλίμακα δεν αποτελείται από 2 "επίπεδα", τις απλές και τις ισχυρές. Απ' τη στιγμή που δε σε απασχολούν τα παιχνίδια και με την προϋπόθεση ότι θα προβείς έτσι κι αλλιώς σε αγορά κάρτας γραφικών, πάρε αυτή που σου λέω.
monosandalos Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 ΟΚ, θα την πάρω με τη πρώτη ευκαιρία και θα την δοκιμάσω.
infopc Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Φίλε monosandalos πριν 2 χρόνια μου παρουσιάστηκε το ίδιο ακριβώς πρόβλημα το οποίο και έλυσα με την αντικατάσταση της κάρτας γραφικών!
monosandalos Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Φίλε phanispal αγόρασα χτές την κάρτα γραφικών που μου πρότεινες από το ΠΛΑΙΣΙΟ (http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/Asus-4350-SVGA-Silent-DI-256MD2-LP-90-C1CM1F-H0UANAKZ.htm) - την εγκατέστησα στο σύστημα και η εικόνα αποκαταστάθηκε πλήρως προέκυψε όμως άλλο πρόβλημα: δεν υπάρχει πιά ήχος. Έκανα απεγκατάσταση των drivers για το κύκλωμα ήχου της μητρικής και επανεγκατάσταση αυτών αλλά τίποτα - ο ήχος είναι άφαντος. Υπάρχει περίπτωση να "κάηκε" το σχετικό κύκλωμα ήχου της μητρικής ή υπάρχει "ασυμβατότητα" μεταξύ μητρικής και κάρτας γραφικών; Ρωτάω γιατί η προηγούμενη κάρτα γραφικών ήταν κατασκευής/τεχνολογίας nVIDIA ενώ η νέα είναι τεχνολογίας ATI (μπορεί να είναι αστεία ή αφελής ή και χαζή η ερώτησή μου αλλά η απορία μου έμεινε). Μήπως θα πρέπει να αλλάξω την κάρτα γραφικών που μόλις πήρα με μια άλλη τεχνολογίας nVIDIA (άν δέχονται την αλλαγή στο κατάστημα) ή φταίει κάτι άλλο που δεν παρατήρησα; Υ.Γ.: η παραπάνω κάρτα δεν υπάρχει στην ιστοσελίδα της ASUS - να υποθέσω ότι είναι παλιό μοντέλλο που αποσύρθηκε ; Ποιά η διαφορά της με την νέα ; (http://gr.asus.com/products.aspx?l1=2&l2=8&l3=817&l4=0&model=2870&modelmenu=1) που στην αγορά κοστίζει ελάχιστα παραπάνω ;
monosandalos Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Κάποιος που να μπορεί να βοηθήσει ; Μήπως πρέπει να μεταφέρω το ερώτημα σε θέμα σχετικό με προβλήματα ήχου ; Δεν ξέρω άν φταίει η μητρική κάρτα ή κάτι άλλο.
kalpos Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Αγαπητοί φίλοι του forum επικοινωνώ μαζί σας για πρώτη φορά για να ζητήσω τα φώτα σας σε ένα πρόβλημα που προέκυψε στον υπολογιστή μου. Έχω ένα desktop από το 2005 με τα παρακάτω στοιχεία/σύνθεση: μητρική MSI K8N Neo4 SLI Platinum (socket 939), επεξεργαστής AMD Athlon 64 3500+ (Winchester core), μνήμες Kingston 1GB PC3200 CL3 400Mhz (x2), κάρτα γραφικών nvidia GeForce PCX 6600 256MB PCI-Ex16 DVI (Prolink), σκληρό δίσκο Samsung 160GB HD160JJ Serial ATA 7200rpm 8MB και κουτί (με τροφοδοτικό) Super Power Briza Series 6097CA 450Watt. Το σύστημα λειτουργούσε κανονικά με Windows XP SP2 από την αγορά του μέχρι τώρα χωρίς στο ενδιάμεσο να έχει γίνει κάποια τροποποίηση ή επέμβαση. Τον τελευταίο καιρό παρουσίαζε αρκετά κολλήματα και σκέφτηκα να επιχειρήσω να του κάνω ένα format - διαβάζοντας αρκετά πράγματα σε σχετικές ιστοσελίδες αλλά μη έχοντας εμπειρία ή ιδιαίτερες γνώσεις πήρα όλα τα στάδια σιγά-σιγά από την αρχή και κατάφερα να εγκαταστήσω τα Windows. Όλα πήγαινα καλά μέχρι τη στιγμή που προσπάθησα να φορτώσω τους drivers της κάρτας γραφικών απο το σχετικό συνοδευτικό CD - η οθόνη μαύρισε και μετά τέλος. Προσπαθώντας να ξαναεγκαταστήσω τα Windows το σύστημα έπαψε να ανταποκρίνεται. Δεν φορτώνεται πιά το BIOS της μητρικής - έκανα όλα τα "τρύκ" που συστήνονται σχετικά (αφαίρεση μπαταρίας για πάνω από 1 ώρα αφού είχα διακόψει το ρεύμα, πάτημα του πλήκτρου Clear CMOS στην πλακέτα της μητρικής, αφαίρεση κάρτας γραφικών, σκληρού δίσκου, μνημών αναμονή για ώρα και επανατοποθέτησή τους) και πάλι τίποτα. Το computer ανάβει (ανεμιστηράκια και φώτα κουτιού, ανεμιστηράκια μητρικής - επεξεργαστή, ανεμιστηράκι κάρτας γραφικών) αλλά δεν ακούγεται κανένα "μπίπ" στην έναρξη και δεν υπάρχει σήμα στην οθόνη. Παρέλειψα να αναφέρω ότι το σύστημα διαθέτει εξαρχής UPS Mustek Powermust 600VA Pluw Line Interactive στη διάρκεια δε της όλης προσπάθειας είχα αποσυνδέσει όλα τα περιφερειακά (scanner, εκτυπωτή, camera διαδικτύου κλπ). Ο φόβος μου είναι ότι έφαγε τα ψωμιά της η μητρική κάρτα - θα ήθελα να ρωτήσω άν υπάρχει τρόπος να ελεγχθεί με κάποιον τρόπο αυτό ή άν υπάρχει καμιά λύση που δεν γνωρίζω για την επαναφορά των αρχικών ρυθμίσεων και την σωτηρία του συστήματος. Δυστυχώς δεν διαθέτω πρόσβαση σε άλλον υπολογιστή ούτε γνωρίζω να κάνω διαγνωστικά ή άλλα tests - άσχετος με αυτά - και δεν υπάρχει πρός το παρόν οικονομική άνεση για άμεση αναβάθμιση. Άν κάποιος μπορεί να προσφέρει μια βοήθεια θα είναι σίγουρα καλοδεχούμενη. Ευχαριστώ και ζητώ συγνώμη άν κούρασα με το μακροσκελές post μου. γεια σας παιδια εχω το ιδιο προβλημα αλλα η γραφικων μου ειναι on board
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.