Giorgos09 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 Δε προκειται να στρωσει. Ειναι σαν να περιμενεις ενα σκουριασμενο σιδερο να γυρισει στην αρχικη κατασταση του. Καινουριο πληκτρολογιο λοιπον.
Jett Kris Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Παιδιά εγώ εχθές ήμουν με μια παρέα και πίναμε ρακί..είμαστε από Κρήτη! νομίζω κάπου αλλού το λέτε τσίπουρο. Τέλος πάντων έχω ένα μεσαίου μεγέθους Sony Vaio 2 χρόνια περίπου δηλαδή όχι ακριβώς notebook αλλά κάτι σε πιο μεγάλο. Κάπως έγινε δεν θυμάμαι και εγώ πολύ καλά και το μπουκάλι με το τσίπουρο έπεσε πάνω του ευτυχώς όχι όλο το μπουκάλι αλλά αρκετή ποσότητα....δηλαδή στο πληκτρολόγιο..εκείνο στην αρχή μου έδειξε κάτι περίεργα στην οθόνη και μετά από 2 δευτερόλεπτα έσβησε.. αμέσως το σκούπισα και το γύρισα ανάποδα γιατί το τσίπουρο έχει πάει και μέσα στα κουμπιά. μετά αυτό από μόνο του άνοιξε αλλά όχι η οθόνη κλπ. απλά άνοιξε το φωτάκι που ανάβει συνήθως σε όλους τους υπολογιστές ότι είναι σε λειτουργία...προσπάθησα να το κλείσω αλλά δεν έκλεινε και το άφησα έτσι γιατί και εγώ δεν ήμουν και στις καλύτερες μου. σήμερα το είδα έχει κλείσει από μπαταρία..το έβαλα στο ρεύμα αλλά δεν ανοίγει. τι να κάνω? να πάω να μου το φτιάξουν? είναι επικίνδυνη η ρακί? τουλάχιστον φτιάχνετε? εγώ τι να κάνω από μεριά μου? να βγάλω μπαταρίες κλπ? επείγον!!!
coolerman Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 το πηγαίνεις σε τεχνικό και σου λεει τα "μαντάτα" μπορεί ναι μπορεί και όχι. αλλά μάλλον δύσκολο το κόβω να επανέλθει στην ζωή
.::NikoS::. Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Την μπαταρία την βγάζουμε μόλις πέσει το υγρό όχι μετά από 1 μέρα γιατί δεν έχει αποτέλεσμα μετά. Εγώ από την άλλη σκέφτομαι, οινόπνευμα είναι άρα ίσως και να ζήσει το πρόβλημα είναι πως δεν είναι καθαρό οινόπνευμα.
Jett Kris Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Κοιτάξτε την μπαταρία την κοίταξα δεν την έχει ακουμπήσει καθόλου νερό.. λέω να τον ξεβιδώσω από πίσω και να κοιτάξω στο σύστημα αν είναι να το στεγνώσω..αλλιώς θα το πάω να μου το φτιάξουν!
.::NikoS::. Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Την μπαταρία δεν την βγάζεις για να μην πάει νερό πάνω της, αλλά για να διακόψεις την τροφοδοσία στην μητρική ώστε να μην κάνει βραχυκύκλωμα το νερό. Βραχυκύκλωμα χωρίς ρεύμα δε γίνεται. Βρες το service manual του λαπτοπ σου για να ακολουθησεις τις οδηγίες για ξεβίδωμα μη κανεις καμια ζημιά γιατί μερικά λάπτοπ δεν ανοίγουν όσο εύκολα φαίνονται.
WalkerSW Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 στην αρχή μου έδειξε κάτι περίεργα στην οθόνη και μετά από 2 δευτερόλεπτα έσβησε.. Μεθυσμένη καρτα γραφικών ειναι και νεκρη καρτα γραφικών..... Δεν νομιζω να συμφάιρει η επισκευη.
Jett Kris Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 δηλαδή άμα πάω δεν θα μου το φτιάξουν? όσο και να πηγαίνει η τιμή...αρκεί να μάθω ότι επισκευάζεται...τι γνώμη έχετε? να τον πάω σε μαγαζί?? Βασικά νομίζω πως έχω εγγύηση ρε παιδιά....1,5 με 2 χρόνια περίπου τον έχω..
coolerman Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 δεν σε καλύπτει η εγγύηση απο δική σου υπαιτιότητα. 1
Roger Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 είναι επικίνδυνη η ρακί? Eιναι επικινδυνη,μην ξαναπιεις.
mohic4n Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Γενική συμβουλή ΔΕΝ έχουμε ποτέ υγρά κοντά σε λαπτοπ! Αν δε γίνεται, πχ. είμαστε σε σεμινάριο και έχουμε καφέ μαζί μας, τουλάχιστον προσπαθούμε να τα έχουμε πίσω από την οθόνη και όχι στο πλάι. Τώρα, ανάλογα, το λαπτοπ υπάρχουν αυτά στα οποία τα πληκτρολόγια είναι spill proof όπως αναφέρθηκε κάποια στιγμή παραπάνω. Αν πέσει υγρό σε τέτοιο λαπτοπ, δε το μετακινούμε σε καμία περίπτωση. Το αφήνουμε όση περισσότερη ώρα γίνεται σε αυτή τη θέση. Το ότι είναι spill proof δε σημαίνει ότι το πληκτρολόγιο δεν θα πάθει τίποτα, απλά, ελαχιστοποιεί την πιθανότητα το υγρό να πέσει πάνω στη πλακέτα ή σε κάποιο υποσύστημα. Το πληκτρολόγιο αν δουλεύει το πρώτο καιρό είναι καλό σημάδι ότι δεν έχει πάθει κάτι, αλλά, αυτό δεν σας εγγυάται ότι θα συνεχίσει και στο μέλλον. Αν κάποια στιγμή κάποια από τα πλήκτρα δεν "ακούν" σε εντολές, τότε θα ξέρετε ότι ήρθε ο καιρός για αντικατάσταση. Πάντως, και στις δυο περιπτώσεις, είτε το πληκτρολόγιο έχει αυτή την ιδιότητα είτε δεν την έχει, τότε κλείνουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και αφαιρούμε και τη μπαταριά από το λαπτοπ. Καλό είναι το λαπτοπ να ανοίγεται, και να ελέγχεται εσωτερικά για τυχόν διαρροές όσο πιο σύντομα γίνεται μετά το συμβάν. Έτσι μπορεί να προλάβετε μεγαλύτερα προβλήματα, όπως οξειδώσεις. Καθαρισμός Γίνεται προσεκτικά με αλκοόλη και μπατονέτες. Δε χρειάζεται καθαρό οινόπνευμα που είναι πανάκριβο. ΔΕΝ χρησιμοποιούμε ποτέ πιστολάκι. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ο αέρας να σπρώξει βαθύτερα την υγρασία και να γίνει μεγαλύτερη ζημιά. Χρησιμοποιήστε κατευθείαν χαρτί κουζίνας που είναι πολύ απορροφητικό, να "μαζέψει" όσα περισσότερα υγρά μπορεί.
vsterg Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 40 χρονιά με υπολογιστές, πολύ προσεκτικός, αλλά μια φορά μου έτυχε και έμαθα το μάθημα μου... με σπλάτς από 3 σταγόνες καφέ σε πληκτρολόγιο laptop πλήρωσα 120 € για πληκτρολόγιο MSI με δώρο την επισκευή . Υπάρχουν αυτές οι πάμφθηνες μεμβράνες που σε σώζουν από υγρά αλλά και από την βρώμα και την σκόνη. Γιατί δεν μπορεί κάποια στιγμή θα συμβεί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα