Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καταρχας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις...

λοιπον ο υπολογιστης ειναι ενα HP Compaq Presario A900 μοντελο..ενος χρονου συστημα..ειχα ξεχασει να το αναφερω...και ναι ηταν αρκετη η ποσοτητα του νερου που χυθηκε...περιπου μισο μπουκαλακι εμφιαλωμενο νερο..

λοιπον αφου στην αρχη ειχα αναποδογυρισει το laptop και ειχα αφαιρεσει μπαταριες,καλωδια τροφοδοσιας κλπ στη συνεχεια χρησιμοποιωντας πεπιεσμενο αερα εβγαλα οσο περισσοτερο νερο μπορεσα αναμεσα απο τα πληκτρα..καθαρισα με ενα πανακι το νερο που εβγαινε..μετα πηρα ενα πιστολακι για τα μαλλια και το φυσηξα για λιγη ωρα..επειτα ανοιγω το συστημα αλλα οταν αρχισα να γραφω στο πληκτρολογιο παρουσιαστηκαν καποια προβληματα...

το 90% των πληκτρων λειτουρουσε κανονικα αλλα ορισμενα πληκτρα οχι...

συγκεκριμενα, παταω το γραμμα "e" και στη θεση του μου βγαζει "ei"..

παταω το πληκτρο "4" και μου βγαζει "48"...

παταω "8" και μου βγαζει παλι "48"...

το ιδιο συμβαινει και με 1-2 πληκτρα ακομα..

ενω τα πληκτρα "h" και "j" αν και τα παταω δεν μου βγαζει τιποτα στην οθονη...

παντως ειναι μικρο το προβλημα μπροστα σε αυτο που νομιζα οτι θα χρειαζοταν (πληρη αντικατασταση του πληκτρολογιου του υπολογιστη)...θα συνεχισω να εχω τον υπολογιστη κλειστο για το μεγαλυτερο διαστημα και θα δω αν με την παροδο του χρονου λυθει το προβλημα...ευτυχως που τα windows εχουν και το πληκτρολογιο οθονης και τουλαχιστον μπορω να κανω τη δουλεια μου με τα πληκτρα που δεν μου εμφανιζονται στην οθονη...

Δημοσ.

Αν έχεις χρόνο και όρεξη, μπορείς να λύσεις το πληκτρολόγιο και να το καθαρίσεις με οινόπνευμα.

Για την ακρίβεια, τα πληκτρολόγια στους φορητούς συνήθως δεν έχουν αυτόνομους διακόπτες όπως στα κανονικά πληκτρολόγια, αλλά δύο ζελατίνες με επαφές. Αν έχει εγκλωβιστεί νερό ανάμεσα στις ζελατίνες δημιουργείται το πρόβλημα.

Κανονικά όταν πατιέται ένα πλήκτρο, κάνουν γίνεται κύκλωμα στο σημείο εκείνο οι δύο ζελατίνες και δίνει σήμα ο keyboard controller ότι πατήθηκε το πλήκτρο.

Έχει εδώ ένα αποσυναρμολογημένο πληκτρολόγιο φορητού:

http://www.pda-soft.de/body_keyboard_disassemble.html

Και κάτι άλλο, ΠΟΤΕ μην στεγνώσει κανείς ηλεκτρική συσκευή με το πιστολάκι ενώ βγάζει ζεστό αέρα. Μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά απ'ότι έχει ήδη γίνει. Υπάρχουν εξαρτήματα που δεν αντέχουν στην υψηλή θερμοκρασία.

Το φύσημα με κρύο αέρα είναι καλύτερο.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

γραφτηκα για να πω την εμπειρια μ σε αυτό το θέμα...

έχω ένα ασύρματο σετ ποντικι πληκτρολογιο σχετικα καλό της μαικροσοφτ και για κακή μ τύχει μ χύθηκε κ μένα καφές ...

κ αρχισε κ κολούσε ...

τι εκανα λοιπόν

εβγαλα μπαταρίες κ πηγα κ το έβαλα κατω απο τη βρύση το επλυνα κανονικα.... έχοντας ένα δευτερο για ρεζέρβα..και για να κάνω τη δουλεια μου ..

το σκούπισα .. κ μετα απο λίγο το έβαλα δεν επαιζε τπτ .. κ λεω γμτ χαλασε....

μετα όμως από μια βδομαδα και ένω το χα ξαπλεμένο οπως διαβασα εδώ το πληκτρολογιο ειναι σαν καινούργιο :Ρ

ωραια ...

Δημοσ.
καταρχας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις...

λοιπον ο υπολογιστης ειναι ενα HP Compaq Presario A900 μοντελο..ενος χρονου συστημα..ειχα ξεχασει να το αναφερω...και ναι ηταν αρκετη η ποσοτητα του νερου που χυθηκε...περιπου μισο μπουκαλακι εμφιαλωμενο νερο..

...

Γαμωτο και ηξερα οτι επρεπε να στο πω. Ποτε μα ποτε μα ποτε μα ποτε πιστολακι. Σπρωχνει τα νερα στο εσωτερικο του λαπτοπ και το καταστρεφει. Σκοπος ειναι να βγαλουμε το νερο, οχι να το σπρωξουμε μεσα με αερα. Ετσι, ανοιγουμε την οθονη, και το βαζουμε αναποδα (πληκτρολογιο και οθονη να βλεπουν προς τα κατω).

Μετα, σκουπιζουμε τα νερα που βγαινουν με ενα πανι, και αφηνουμε το λαπτοπ να στεγνωσει για μια βδομαδα

Οπως ειπα στο πρωτο ποστ. Αμα δεν ειχε γινει το αυτοσχεδιο κολπο με το πιστολακι η ζημια στα πληκτρα δεν θα ειχε γινει.

Και ελεγα να στο πω, αλλα δεν ειχα χρονο να το γραψω...

Δημοσ.

Το χα πάθει με το sony vaio λαπτοπ μου!Και ακριβως ενα χρονο δεν λειτουργουσε το πληκτρολ, εβγαζε αλλα αντ'αλλον.σαν να ειχε κολημένο το Fn

Ειχα παρει εξωτερικο πληκτρολογιο μικρουλι αλλα μετα απο ενα χρονο εφτιαξε και ησυχασα.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

γεια σας παιδια! επαθα ακριβως το ιδιο πραγμα σημερα με το laptop μου (Τoshiba). το σκουπισα κ εβγαλα οσα νερα μπορουσα με πανια κ σεσουαρ. το πηγα αμεσως και σε τεχνικο ο οποιος μου ειπε να το παω αμεσως στην αντιπροσωπεια του διοτι δεν εβγαινε με ευκολια το πληκτρολογιο και απλα εριξε καποιον αερα χωρις να τον ανοιξει. το laptop δουλευε κανονικα οταν εγινε η ζημια αλλα το εκλεισα αμεσως. το ανοιξα πριν απο λιγο και δουλευει αλλα ανησυχω μηπως μου παρουσιαστει μετεπειτα προβλημα. επικοινωνησα με την αντιπροσωπεια η οποια μου ειπε να το παω και θα το παραλαβω σε 5 εργασιμες μερες και δε θα το ελεξουν την ημερα που θα το παω! :confused::confused:

δε ξερω τι να κανω και δεν ειμαι ειδικη στο να "σκαλιζω" υπολογιστες.

δε ξερω τι πρεπει να κανω...χρειαζομαι επειγοντως καποια αρχεια λογω εργασιας και μου φαινεται καπως παραλογη η πολιτικη της αντιπροσωπειας οτι βλαβες καποιου μηχανηματος του υπολογιστη φτιαχνονται αμεσως ενω βλαβες απο υγρο το βαζουν στη "σειρα". κ αμα σκουριασει λογω της βραδυτητας τους θα πληρωσω εγω το λαθος τους ενω θα μπορουσαμε να το ειχαμε προλαβει;

Δημοσ.

Εμένα σε κάποια φάση τα Χριστούγεννα χύθηκε πορτοκαλάδα (στιμμένη χειροκίνητα, όχι χυμός με συντηρητικά και τέτοια :P) στο δεξί τμήμα του πληκτρολογίου του laptop μου (Toshiba). Όπως ανέφερε κι ο φίλος Finn στην πρώτη σελίδα, ούτε που το έκλεισα. Άπλα μετά τα απαραίτητα "καντήλια" το σκούπισα και το στέγνωσα όπως μπορούσα και that's all. Το laptop φυσικά από τότε δεν έχει παρουσιάσει το παραμικρό πρόβλημα, απλά τα πλήκτρα που δεν χρησιμοποιούνται ιδιαίτερα (PGUP, PGDN, PAUSE/BREAK κλπ) μετά από λίγο καιρό είναι κάπως σκληρά κατά τα πρώτα τους πατήματα (αυτό που λέμε "μέχρι να βρουν τα πατήματά τους") αλλά και πάλι, πλάκα έχει :P

Δημοσ.
Εμένα σε κάποια φάση τα Χριστούγεννα χύθηκε πορτοκαλάδα (στιμμένη χειροκίνητα, όχι χυμός με συντηρητικά και τέτοια :P) στο δεξί τμήμα του πληκτρολογίου του laptop μου (Toshiba). Όπως ανέφερε κι ο φίλος Finn στην πρώτη σελίδα, ούτε που το έκλεισα. Άπλα μετά τα απαραίτητα "καντήλια" το σκούπισα και το στέγνωσα όπως μπορούσα και that's all. Το laptop φυσικά από τότε δεν έχει παρουσιάσει το παραμικρό πρόβλημα, απλά τα πλήκτρα που δεν χρησιμοποιούνται ιδιαίτερα (PGUP, PGDN, PAUSE/BREAK κλπ) μετά από λίγο καιρό είναι κάπως σκληρά κατά τα πρώτα τους πατήματα (αυτό που λέμε "μέχρι να βρουν τα πατήματά τους") αλλά και πάλι, πλάκα έχει :P

εισαι ενας ιδιαιτερα τυχερος ανθρωπος,πρπ να σου πω!:-)

Δημοσ.
εισαι ενας ιδιαιτερα τυχερος ανθρωπος,πρπ να σου πω!:-)

Φαντάζομαι ότι τη γλίτωσα γιατί η πορτοκαλάδα ήταν φρέσκια :P

Δημοσ.

και στο δικο μ ειχε πεσει κοκα κολλα!! Μετα απο 2 χρονια χαλασε και το πεταξα... αλλα τουλαχιστων πηγε χορτατο...! κοκα κολλες, ψιχουλα κλπ κλπ... δεν επαθε τπτ..!! απο αλλο λογο χαλασε..! :-D

Δημοσ.

ησασταν τυχεροι! εμενα ενω μου ανοιγε κανονικα μετα το ατυχημα...το πηγα στην αντιπροσωπεια για απλο ελεγχο και μου ειπαν οτι βρηκαν νερα στη μητρικη και θελει αλλαγμα :cry::cry:

Δημοσ.

Τον περασμενο δεκεμβρη μου πεσε και μενα καφες φιλτρου πανω στο πληκτρολογιο του laptop. Σε πρωτο σταδιο καθαρισα τα σημεια που ειχανε ποτισει. Αρχικα φαινοτανε πως δεν ειχε παθει κατι, αλλα μετα απο μερικα πατηματα παρατηρησα πως καθε κουμπι εκανε οτι του κατεβαινε. Πατουσα το "Α" και αυτο εμφανιζε το "Ζ". Το αφησα μερικες μερες κλειστο και οταν το ξανα ανοιξα δουλευε παλι κανονικα με την διαφορα οτι μερικα κουμπια κολουσανε λιγακι κατι που με τον καιρο εφτιαξε παλι. :-)

Δημοσ.

Ηθικο διδαγμα

Mην χλαπακιαζετε, μην μπεκροπινεται, μην κανετε sex μπροστα στο λαπτοπ.

Κοστιζει ακριβα.

:o

Δημοσ.
Ηθικο διδαγμα

Mην χλαπακιαζετε, μην μπεκροπινεται, μην κανετε sex μπροστα στο λαπτοπ.

Κοστιζει ακριβα.

:o

Ως προς το τελευταίο εννοεις μην κανετε " sex " μονοι σας μπροστα απο το λαπτοπ? :X:X:X

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπερα.Εχει εδω και 3 μερες που επαθα κι εγω το ιδιο. Επεσε νερο στο πληκτρολογιο του λαπτοπ. το γυρισα αναποδα μεχρι να φυγουν τα νερα. μετα το σκουπισα και το αφησα λιγο αναποδα. Το εκλεισα εγω και οταν το ξανα ανοιξα εκανε εναν ηχο στην αρχη και μετα σταματησε. Ανοιξε κανονικα... Το προβλημα ειναι τωρα οτι μερικα πληκτρα , τα παταω και δεν κανουν τπτ. Ας πουμε παταω το Ε και δεν κανει τπτ δεν λειτουργει. Οπως επισης οταν παταω τους αριθμους το 1,2,3 κτλ μου βγαζει τα συμβολα και μονο αυτα.. Λετε να παιχτηκε κατι η απλα θελει καποιες μερες μεχρι να στρωσει; το λαθος μου ηταν φυσικα οτι το εκανα και με σεσουαρ..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...