Nord_Chaos Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 καλησπερα παιδια..απο απροσεξια μου χυθηκε νερο στο πληκτρολόγιο του laptop...το εκλεισα αμεσως,αφαιρεσα την μπαταρια και απο τοτε δεν το εχω ανοιξει παλι...απο αλλον υπολογιστή σας γράφω αυτη τη στιγμη... φοβαμαι μην υπαρξει καποιο προβλημα είτε στο πληκτρολόγιο είτε και σε ολο το συστημα οταν το ξαναθεσω σε λειτουργία...γνωριζω ποσο ευαισθητα ειναι τα ηλεκτρονικα συστηματα στο νερο...το προηγουμενο μου κινητο ετσι χαλασε.. αν καποιους εχει αντιμετωπισει τετοιο προβλημα στο παρελθον,ας μου πει τι θα ηταν καλυτερο να κανω αυτη την ωρα...να συνεχισω να εχω κλειστο το συστημα για αρκετη ωρα ακομα??..μηπως να ξεβιδωσω το laptop και να προσπαθησω να το καθαρισω μονος μου??...αυριο να απευθυνθω κατευθειαν στο service χωρις να το θεσω καθολου σε λειτουρια??... Και αν ναι τοτε ποσα πανω-κατω χρηματα θα κοστισει η όλη διαδικασια???...στην τελικη, πληκτρολόγιο στο laptop μπορω να αλλαξω ετσι??.. οποιαδηποτε βοηθεια-συμβουλη ευπροσδεκτη παιδια...
kurkosdr Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Γυρισε το αναποδα με την οθονη ανοικτη (το πληκτρολογιο να βλεπει προς τα κατω). Αν η οθονη σου δεν μπορει να ανοιξει πληρως, στηριξε το με κατι. Μετα αστο τουλαχιστον 3-4 μερες να στεγνωσει. Αμα ειναι ακομα υγρο, σκουπισε το πληκτρολογιο με ενα πανι ενω θα βλεπει προς τα κατω. Αμα δεν εχει γινει το βραχυκυκλωμα, μπορει και να την γλιτωσεις (αρκει να ειναι οντως νερο και οχι τιποτα πορτοκαλαδα ή κοκα κολα ή κατι αλλο τετοιο, γιατι τοτε δεν γινεται)
epsilon753 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Πάντως εγώ θα πρότεινα να αναζητήσεις οδηγίες στο google για το πως ανοίγει το λαπτοπ σου και προσεχκτικά να αφαιρέσεις τα πλαστικά από το πληκτρολόγιο και να το σκουπίσεις και εσωτερικά. Στη συνέχεια να το αφήσεις 2 μέρες έτσι ανοιχτό ώστε να σιγουρευτείς ότι στέγνωσε τελείως.
Finn Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Το δικό μου laptop είχε φάει στην 3 μέρα λειτουργίας του μισό λίτρο κόκα κόλα. Δεν το έκλεισα καν όταν συνέβη.Με μπατονέτες καθάρισα όπου μπορούσα το πληκτρολόγιο και σε κάτι σημεία της οθόνης. Σήμερα σχεδόν 4 χρόνια μετά το laptop δουλεύει άψογα οπότε μη φοβάσαι ότι θα παραδώσει τόσο εύκολα πνέυμα και το δικό σου
giorgos147 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Εμένα πρόσφατα μου χάλασε πληκτρολόγιο πέφτοντας πάνω του... Γάλα. Πίκρα
mohic4n Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Αφου δε σου εσβησε μονο του οταν επεσε το νερο, και προλαβες να το σβησεις εσυ, κατα 90% το εχεις σωσει. Ενα 10% μπορει να εχει καψει κατι που να μη το πηρες χαμπαρι πανω στην ταραχη σου. Αυτο που πρεπει να κανεις ειναι το εξης: Το ανοιγεις προσεχτικα ολο !! Προσεχε μη χασεις τις βιδες, και να θυμασαι οσο ειναι δυνατον απο που εβγαλες τη καθε μια. Το στεγνωνεις καλα με χαρτι κουζινας, πατωντας το απαλα πανω στα υλικα. Το αφηνεις ανοιχτο 1-2 μερες να στεγνωσει απο μονο του, οτι πιθανον δεν εχεις δει εσυ. Το δενεις και δοκιμαζεις. Ελπιζω να εισαι τυχερος. 1
nathanas Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 και μένα το laptop μου είναι αγορασμένο το 2005 και από τότε έχω χύσει 2 καφέδες και 1 ποτήρι νερό... Χειρότερα είναι με τον καφέ βέβαια λόγω ζάχαρης αλλά και με το νερό πρέπει να προσέξεις να στεγνώσει.... Πάντα ανοίγω το δικό μου μόνος μου και θα σου προτείνω το ίδιο....Για πάντα υπάρχει πρώτη φορά για όλους μας.... οδηγίες μπορείς να βρεις πανεύκολα και να σου εξηγούν μέχρι και με ποιά σειρά να ξεβιδώσεις τις βίδες.. Αν δεν βρεις δοκίμασε να αφαιρέσεις το πλαστικό μεταξύ πληκτρολογίου και οθόνης και απο κάτω θα δεις μερικές βίδες που ξεβιδόνοντας τες θα μπορέσεις να αφαιρέσεις το [πληκτρολόγιο. Την μία από όλες τις φορέςπου μου χύθηκε καφές χάλασε λόγω ζάχαρης όλο το πληκτρολόγιο και το αντικατέστησα με 40Euros.
pournaras Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 καλησπερα παιδια..απο απροσεξια μου χυθηκε νερο στο πληκτρολόγιο του laptop...το εκλεισα αμεσως,αφαιρεσα την μπαταρια και απο τοτε δεν το εχω ανοιξει παλι...απο αλλον υπολογιστή σας γράφω αυτη τη στιγμη... φοβαμαι μην υπαρξει καποιο προβλημα είτε στο πληκτρολόγιο είτε και σε ολο το συστημα οταν το ξαναθεσω σε λειτουργία...γνωριζω ποσο ευαισθητα ειναι τα ηλεκτρονικα συστηματα στο νερο...το προηγουμενο μου κινητο ετσι χαλασε.. αν καποιους εχει αντιμετωπισει τετοιο προβλημα στο παρελθον,ας μου πει τι θα ηταν καλυτερο να κανω αυτη την ωρα...να συνεχισω να εχω κλειστο το συστημα για αρκετη ωρα ακομα??..μηπως να ξεβιδωσω το laptop και να προσπαθησω να το καθαρισω μονος μου??...αυριο να απευθυνθω κατευθειαν στο service χωρις να το θεσω καθολου σε λειτουρια??... Και αν ναι τοτε ποσα πανω-κατω χρηματα θα κοστισει η όλη διαδικασια???...στην τελικη, πληκτρολόγιο στο laptop μπορω να αλλαξω ετσι??.. οποιαδηποτε βοηθεια-συμβουλη ευπροσδεκτη παιδια... Στα πιο πολλα laptop βγαινει το πλαστικο που ειναι πανω απο το πληκτρολογιο, και συνηθως εχει πανω του τα κουμπια. Αυτο τις πιο πολλες φορες ειναι κουμπωτο ωστε να βγει ευκολα και μετα να βγει ευκολα και το πληκτρολογιο ωστε να εχεις γρηγορη προσβαση στην εσωτερικη θηκη της μνημης. Οποτε προσπαθησε με ενα πολυ μικρο κατσαβιδι να δεις αν βγαινει το πλαστικο αυτο. Αν με το καλο βγει, σιγουρα θα εχει απο κατω του 2-4 βιδες για το πληκτρολογιο (μονο απο την πανω μερια εχει βιδες, απο την κατω θηλικωνει στο πλαστικο). Αν τα καταφερεις, σηκωνεις το πληκτρολογιο, παιρνεις ενα πιστολακι για τα μαλλια και (οχι απο πολυ κοντα, μην καψεις και τιποτε), αρχιζεις με ζεστο αερα να το περνας ολο, και μηχανημα και πληκτρολογιο, για αρκετη ωρα. Τωρα βεβαια δε μας ειπες ποσο νερο επεσε, γιατι αν επεσε πολυ, σιγουρα πρωτα θελει αναποδα γυρισμα, για να φυγει το περισσοτερο, και μετα ολα τα αλλα.
koproli8os Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Όπως είπε και το E][hnas αμα το έκλεισες εσύ μάλλον το έσωσες. Δε μας είπες όμως το μοντέλο του υπολογιστή, συνήθως στα τελευταία μοντελα έχουν προβλέψει τέτοιες καταστάσεις και έχουν αδιάβροχα πληκτρολογια. Το μονο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις το πιστολακι μαλλιών, να το φυσηξεις κανα 10λεπτο και μετα να το ανοιξεις φυσιολογικότατα. Άντε και καλή τύχη. Αν έχεις εγγύηση δε θα προτεινα να το ξεβιδωσεις από κάτω γιατι υπάρχει πιθανότητα να τη χάσεις.
Indiko_Xoiridio Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Παιδιά έπεσε στο laptop ενός φίλου μου μπύρα... Από τότε δεν ανοίγει. Λογικά κάτι θα κάηκε, έτσι; Τι κάνει σε αυτήν την περίπτωση;
kurkosdr Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Παιδιά έπεσε στο laptop ενός φίλου μου μπύρα...Από τότε δεν ανοίγει. Λογικά κάτι θα κάηκε, έτσι; Τι κάνει σε αυτήν την περίπτωση; Βραστα... Η μονη λυση ειναι ανοιγμα και προσεκτικο καθαρισμα, αλλα δεν ξερω με τι υγρο πρέπει να χρησιμοποιησεις και τι πανι να χρησιμοποιησεις.
turist Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Κλασικό παράδειγμα hangover του Laptop, τώρα θα θέλει καφέ!! Πέρα απ' την πλάκα μπορεί να έχει βραχυκυκλώσει αλλά αν δεν ανοιχτεί δεν μπορείς να ξέρεις.
skim045 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Μπορείς να το κάνεις με οινόπνευμα, που καλό θα ήταν να είναι σε ψεκαστήρα, και να το αφήσεις να στεγνώσει. Και μη χρησιμοποιήσεις πανί γιατί αφήνει χνούδια. Υ.Γ. Σε περίπτωση που δεν γίνει τίποτα φτιάχτου ένα σκέτο καφέ για να ξεμεθύσει. Επίσης άλλη μία λύση είναι να του ρίξεις οξύ, κατά προτίμηση ηλεκτρολύτη, που θα σου γίνει το απόλυτο φορητό λαπτοπ σε πολύ μικρές διαστάσεις.:devil:
blashyrkh+ Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 ειναι και αναλογα το λαπτοπ ειχα 2-3 thinkpad παλιοτερα που και να θελες δεν μπορουσες να τα χαλασεις..Με το Τ43 που ειχα εκανα μπανιο και το εβαζα να παιζει μουσικη με τοση υγρασια και δεν ειχε παθει τπτ...Ενα tecra ενος φιλου ειχε πιτσιλιστει με το λαστιχο στο μπαλκονι και ο τυπος το κλεινει το σκουπιζει το ξανανοιγει και συνεχιζει ..ειχα μεινει μ**ακας..
StavrosD Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δεν μας είπες στο πρώτο post τι μάρκα και μοντέλο είναι ο φορητός. Αρκετά μοντέλα είναι ελαφρώς αδιάβροχα. Έχω ένα Toshiba Portege M400 το οποίο είναι spill proof. Κάτω από το πληκτρολόγιο έχει κολλημένες ζελατίνες στα σημεία που θα μπορούσε να μπει νερό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα