greeker Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 λοιπον μην ρωτησετε γιατι εφτασα σε αυτη την περιεργη φαση, αλλα εφτασα... εβαλα vista στο πρωτο partition και στο δευτερο κρατησα ενα πληρες backup επειτα εσβησα τα vista και εβαλα xp στη θεση τους (οποτε στην πρωτη διαμεριση xp, στη δευτερη υπαρχει το backup των vista) τελικα θελω και τα δυο λειτουργικα, οποτε με το gparted μοιρασα το πρωτο partition, και εχω τωρα xp στο πρωτο partition, vista στο δευτερο (απο επαναφορα) και ενα τριτο partition οπου εχω κρατησει απο ενα backup αυτων το θεμα ειναι οτι δεν καταφερνω με τιποτα να τα κανω και τα δυο να λειτουργησουν σε dual boot... εκανα πολλες δοκιμες, ακολουθησα διαφορους οδηγους, αλλα τιποτα... μονο το ενα απο τα δυο μπορω να δω, το αλλο φαινεται να εχει κατεστραμενο mbr... τι μπορω να κανω? για ευκολια μπορουμε να υποθεσουμε οτι εχω 2 partitions ελευθερα (ενα για το καθε ΛΣ) και οτι εχω στη διαθεση μου απο ενα backup αυτων, το οποιο ομως εγινε οταν το καθενα απο αυτα λειτουργουσε μονο του στον υπολογιστη... καμια ιδεα?
andreapaog328 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 είχα το ίδιο πρόβλημα...θα χρειαστείς το easy bcd...πρόσεξε ότι βάζεις πρώτα τα vista και μετά τα xp. Εμένα είχε δουλέψει οκ. Δες έναν οδηγό εδώ (page 4 κυρίως)...
greeker Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 είχα το ίδιο πρόβλημα...θα χρειαστείς το easy bcd...πρόσεξε ότι βάζεις πρώτα τα vista και μετά τα xp. Εμένα είχε δουλέψει οκ. Δες έναν οδηγό εδώ (page 4 κυρίως)... το λινκ που εβαλες δεν δουλευει, αλλα ξερω ποια σελιδα λες μαλλον... εισαι σιγουρος οτι ειναι ιδια περιπτωση με σενα? το easy bcd το δοκιμασα χωρις αποτελεσμα.. το προβλημα μαλλον εινια οτι κανενα απο τα 2 λειτουργικα δεν εγινε εγκατασταση πανω στο αλλο, αλλα το καθενα "εκατσα" πανω στον υπολογιστη σαν να ειναι μονο του, οποτε (υποθετω) οτι εχουν λαθος πληροφοριες στο partition... ειναι παντος ειρωνεια να μπορεις ανετα να βαλεις Linux+windows μαζι (που το εκανα απειρες φορες) αλλα δυο λειτουργικα της ιδιας εταιρειας το ενα να μην χωνευει το αλλο...
greeker Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 μολις αποφασισα να βαλω απο πανω τα vista απο την αρχη... δυστυψως εχω μονο cd αποκαταστασης που ηρθε με την αγορα του υπολογιστη.. και για αυτο μου βγαζει το μηνυμα (μετα απο 2-3 βηματα) Τα Windows δεν ηταν δυνατο να ενημερωσουν τις παραμετρους εκκινησης του υπολογιστη. Δεν ειναι δυνατη η συνεχιση της εγκαταστασης οποτε μου μενει το εξης μηνυμα που καταφερα να βγαλω με το grub4dos και επισυναπτω στην παρακατω εικονα. Την διαδικασια που περιγραφει το μηνυμα της εικονας δεν μπορω προφανως να την ακολουθησω... ετσι δεν ειναι?
andreapaog328 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 οκ το έφτιαξα τώρα... εγώ είχα vista σε ένα partition, μετά έβαλα xp σε ένα άλλο και είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα που λές παραπάνω. Μπορούσα να μπώ είτε στο ένα είτε στο άλλο με fixboot και fixmbr με το αντίστοιχο cd. Με το easybcd έλυσα το πρόβλημά μου...
greeker Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 εκανα τα εξης τωρα... με το gparted εκανα active το partition των vista και εγινε κανονικα η εγκατασταση... ακολουθησα τις οδηγιες για το easy bcd αλλα τωρα δεν βρισκει το ntldr των xp... υπαρχει τροπος να αλλαζω ποιο θα ειναι το active partition την ωρα που μπουταρει?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.