George_11 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Γεια σας, 1) ήθελα να ρωτήσω τι πρέπει να κοιτάξω για να επιλέξω σωστά εξαρτήματα για τον υπολογιστή μου…. Δηλαδή να μπορούν να λειτουργήσουν μεταξύ τους.( ραμ, επεξεργαστή…. κ.α.). 2) Τι επεξεργαστή πρέπει να έχω για να τρέχουν τα windows 7… γιατί όταν πήγα να τα τρέξω εικονικά μου έγραφε πως ο επεξεργαστής μου δεν μπορεί να τρέξει Χ64…κάπως έτσι γιατί δεν θυμάμαι ακριβός. Ευχαριστώ
phanispal Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 1. Κοιτάς να υπάρχει συμβατότητα μεταξύ επεξεργαστή, μητρικής και μνήμης. Αυτά είναι τα βασικότερα. Τώρα στην πλειοψηφία τους οι μητρικές είναι συμβατές μόνο με PCI-Express κάρτες γραφικών και όλες πλέον υποστηρίζουν SATA συσκευές (δίσκους, optical drives π.χ.). Για παράδειγμα δε μπορείς να "συγχωνεύσεις" AMD με Intel, αλλά πέρα απ' αυτό θα πρέπει να κοιτάξεις και το socket. Ας πούμε ένας επεξεργαστής socket 775 (Intel) δεν είναι συμβατός με τα s1156/s1366. Αν δε βγάζεις άκρη πες μας πόσα χρήματα διαθέτεις, για τι σκοπό προορίζεται το σύστημα και θα τη βγάλεις σιγά-σιγά. 2. Προφανώς ο επεξεργαστής που έχεις αυτή τη στιγμή στην κατοχή σου δεν είναι 64bit αλλά 32bit και πήγες να εγκαταστήσεις τα 7 64bit. Ποιον έχεις;
George_11 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 1) Τι πρέπει να κοιτάζω για να δω αν είναι συμβατά τα εξαρτήματα του υπολογιστή? (γενικά όλα τα εξαρτήματα) Που φαίνεται αν κάποιος επεξεργαστής είναι π.χ. 32bit 2) δεν ξέρω ποιον έχω …. Και δεν ξέρω και πως να το δω….. αλλά έτσι και αλλιώς θα τον αλλάξω γιατί θέλω να βάλω τα 7. Το σύστημα μου δεν το προορίζω για ένα συγκριμένο σκοπώ…. Αλλά γενικά να μπορώ να κάνω ότι θέλω γρήγορα και χωρίς να κολάι. Σκέφτομαι να δώσω μέχρι 400€ αλλά αν είναι και πιο φτηνά ακόμα καλύτερα. Προς το παρόν θα μαλάξω μόνο επεξεργαστή και ραμ… γιατί θέλω να βάλω τα 7…. Αργότερα θα αλλάξω και άλλα πράγματα….. θέλω να ξέρω γενικά πως να βλέπω αν αυτά που σκέφτομαι να βάλω είναι συμβατά.
phanispal Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Τρέξε το cpu-z ή (και) το Everest ώστε ν' αντλήσεις πληροφορίες σχετικά με το σύστημά σου. Αν είναι αληθείς οι ισχυρισμοί μου βέβαια και η cpu σου είναι 32bit, μιλάμε για παλιό σύστημα, οπότε δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Το θέμα είναι ότι εκτός από επεξεργαστή και μνήμη θα πρέπει ν' αλλάξεις και μητρική, αλλά αυτό δεν είναι κακό. Ρίξε μια ματιά στα παρακάτω: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Asrock-M3A785GXH-128M-AM3-DDR.htm http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU/AMD-Athlon-II-X4-sAM3-2-6GHz-Cache-2MB-Box-ADX620WFIGBOX.htm http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/Adata-Ddr3-2Gb-Dimm-1333Mhz-AD31333002GMU.htm *2 Στα 235€. Όπως βλέπεις, το socket είναι το ΑΜ3 της AMD, οπότε επεξεργαστής και μητρική είναι συμβατά μεταξύ τους. Επίσης οι μνήμη είναι DDR3, ακριβώς ο τύπος που υποστηρίζεται απ' τη μητρική δηλαδή. Έχεις τη δυνατότητα να κρατήσεις το δίσκο σου (IDE προφανώς) και αργότερα να βάλεις έναν ταχύτερο. Κάρτα γραφικών έχει ενσωματτωμένη η μητρική, οπότε δε χρειάζεσαι ούτε 3d party προς το παρόν, ούτε αυτή που έχεις ήδη (AGP υποθέτω ή έστω onboard).
valaek Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Τρέξε το cpu-z ή (και) το Everest ώστε ν' αντλήσεις πληροφορίες σχετικά με το σύστημά σου.Αν είναι αληθείς οι ισχυρισμοί μου βέβαια και η cpu σου είναι 32bit, μιλάμε για παλιό σύστημα, οπότε δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Το θέμα είναι ότι εκτός από επεξεργαστή και μνήμη θα πρέπει ν' αλλάξεις και μητρική, αλλά αυτό δεν είναι κακό. Ρίξε μια ματιά στα παρακάτω: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Asrock-M3A785GXH-128M-AM3-DDR.htm http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU/AMD-Athlon-II-X4-sAM3-2-6GHz-Cache-2MB-Box-ADX620WFIGBOX.htm http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/Adata-Ddr3-2Gb-Dimm-1333Mhz-AD31333002GMU.htm *2 Στα 235€. Όπως βλέπεις, το socket είναι το ΑΜ3 της AMD, οπότε επεξεργαστής και μητρική είναι συμβατά μεταξύ τους. Επίσης οι μνήμη είναι DDR3, ακριβώς ο τύπος που υποστηρίζεται απ' τη μητρική δηλαδή. Έχεις τη δυνατότητα να κρατήσεις το δίσκο σου (IDE προφανώς) και αργότερα να βάλεις έναν ταχύτερο. Κάρτα γραφικών έχει ενσωματτωμένη η μητρική, οπότε δε χρειάζεσαι ούτε 3d party προς το παρόν, ούτε αυτή που έχεις ήδη (AGP υποθέτω ή έστω onboard). αλλαγες MSI 785GM-E51(AM3, DDR3, VGA, 785G) http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/MSI-785GM-E51-AM3-DDR3-VGA-785G-785GM-E51.htm 6MB της L3 cache στον AMD Athlon II X4 620!! :-D:-D Άκυρο Link/show_oc.php?id=774171
phanispal Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 αλλαγες MSI 785GM-E51(AM3, DDR3, VGA, 785G) http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/MSI-785GM-E51-AM3-DDR3-VGA-785G-785GM-E51.htm Πολύ καλή επιλογή επίσης.. Ας μας πει όμως τι έχει περίπου στο μυαλό του, ώστε να μην προβεί σε αγορά κάποιου part το οποίο δε θα τον καλύπτει αργότερα, όταν θα έχει ολοκληρώσει τη σύνθεση.
George_11 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Έχω και εγώ μια κάρτα γραφικών αλλά δεν ξέρω ποια είναι για να σου πω και να δεις αν ταιριάζει. Δεν μπορώ να σου πω τώρα τις πληροφορίες για το σύστημα μου γιατί είμαι σε άλλον υπολογιστή. Μητρική οκ, ram… σκεφτόμουν 3gb, και επεξεργαστή είχα ακούσει ότι είναι ποιο γρήγορη ή ταχύτερη οι Quad Core…. Τι λες? ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:53 ---------- Δεν έχω κάτι συγκριμένο στο μυαλό μου … απλά να τρέχει windows 7 και γενικά να μπορώ να κάνω τις δουλειές μου χωρίς κολλήματα και καθυστερήσεις. Δηλαδή ένα καλό αλλά όχι πολύ ακριβό σύστημα.
phanispal Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Τι κάνεις με τον υπολογιστή σου μέχρι στιγμής; Απλά σερφάρισμα; Σε απασχολεί καθόλου το gaming ή το encoding; Αν όχι, πρόκειται να σε απασχολήσει μελλοντικά; (μπορεί ρε παιδί μου να μην παίζεις παιχνίδια τόσο καιρό επειδή δε σου παρέχει τη δυνατότητα το σύστημα που έχεις τώρα, αλλά να θες ν' ασχοληθείς με το νέο). Όταν μπορέσεις, δες από τι αποτελείται το σύστημά σου (κουτί, τροφοδοτικό, δίσκος(ι) μητρική, επεξεργαστή, μνήμη, κάρτα γραφικών, οθόνη -τα βασικά-) ώστε να δούμε μήπως δε χρειαστεί να πας σε κάτι καινούριο απ' αυτά. Μνήμη 3GB από πού κι ως πού; Απ΄τη στιγμή που θες να βάλεις 7 64bit (που δεν έχουν εφικτό limitation μνήμης) πας για 4GB (2*2GB), ανάλογα με το σκοπό χρήσης βέβαια. Δεν έχω κάτι συγκριμένο στο μυαλό μου … απλά να τρέχει windows 7 και γενικά να μπορώ να κάνω τις δουλειές μου χωρίς κολλήματα και καθυστερήσεις. Δηλαδή ένα καλό αλλά όχι πολύ ακριβό σύστημα. Αυτό λέμε ρε μαν τόση ώρα.. Ποιες είναι οι δουλειές σου; Να μυρίσουμε τα νύχια μας θες;
George_11 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Από την αρχή είχα σκεφτεί να βάλω από 3gb και Πάνο αλλά δεν θέλω να βάλω την έκδοση Χ86 γιατί κάτι άκουσα ότι είναι ποιο βαριά και μήπως έχω και κάποια προβλήματα με τα προγράμματα….δεν θα έχω? Με το σύστημα μου κάνω τα πάντα…. Μπαίνω στο internet , παίζω παιχνίδια, βλέπω ταινίες (ποιο σπάνια) και χρησιμοποιώ προγράμματα….. από όλα.
George_11 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Λιπών? Παραμένουμε σε αυτά που έχουμε πει ή κάτι θα αλλάξει?
phanispal Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Κουτί έχεις κάποιο επώνυμο ή πας και για τέτοιο; Το ίδιο ισχύει και για το δίσκο σου, αν και με το budget που διαθέτεις όλο και κάτι μπορούμε να κάνουμε.
George_11 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Γενικά θα αλλάξω κουτί αλλά δεν ξέρω σίγουρα αν θα είναι μαζί με αυτά η αργότερα. Ένα της Packard bell έχω, δεν είναι τίποτα σπουδαίο. Όσο αναφορά για το δίσκο δεν έχω καταλάβει ακριβός τι εννοείς. Τι είναι το budget;
phanispal Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Budget = προϋπολογισμός = χρήματα που διαθέτεις Σχετικά με το δίσκο, εννοώ πως αν το budget σου είναι πολύ σφιχτό ή αν πρόσφατα έχεις αγοράσει έναν τέτοιον, ίσως να μη χρειαστείς και δίσκο. Πιο πάνω παρέθεσα μερικές επιλογές σε μητρική, επεξεργαστή και μνήμες, στα ~235€. Με έναν σύγχρονο δίσκο, κουτί και τροφοδοτικό πας στα ~355€ περίπου.
ducatirulez Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Γιατι θελεις να βαλεις windows 7? Tι εννοεις οταν λες οτι εχει κολληματα και καθυστερησεις? Μπορεις να δωσεις ενα παραδειγμα για το τι παιχνιδια και προγραμματα θες να τρεχεις? Ποση ραμ εχεις?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.